Ja se nisam naježio. U petak mi se žali drug da ima sličan problem. Hoće vrhunske rezultate ali da ne plate. I nikada nisu zadovoljni.SD7 wrote:Moram ti reci da sam se jezio citajuci tvoj predhodni post, a dodatna tragedija je da nisi jedina na forumu sa takvim stavovima.dobar osjecaj wrote:Nemam pojma. To je pričao prošle godine za iskustva do prošle godine. Možda i ja griješim sa zemljom. Tako sam zapamtila, vrlo moguće da sam pogrešno zapamtila i izvinjavam se zbog toga. Ja samo imam površna iskustva s "Arapima" i njihovim hamalima u Sarajevu pa ne mogu pisati o tome. Nisam nikad ostala načisto da li su me direktno oni pokušavali zakinuti za iznose koje su trebali platiti za moje usluge ili je to bilo do njihovih posrednika. Nakon mnogo ciganije u nekom sitničavom pregovaranju, rodila sam se ponovo kad sam prekinula svaki poslovni odnos i otarasila se te bagre. Ne smeta mi dug za neuplaćeni honorar, samo da više nikada ne vidim e-mail ili poruku na mobitelu protkan ciganlukom i cjenkanjem od kojih sam se ježila.sadie_forever wrote: Cuj iz Jemena zar Nije tamo proglaseno vanredno stanje-glad hara...afrika im mila majka
U vas sve rekao ovaj rekao onaj,,ljudi se nafurali ko i uvijek..prica se i sto jest i sto nije
Vožnja arapa
-
Hakiz
#76 Re: Vožnja arapa
-
SD7
#77 Re: Vožnja arapa
Ne branim ih, samo mislim da se suvise teske rijeci koriste, posebno znajuci od koga dolaze.Hakiz wrote: Ja se nisam naježio. U petak mi se žali drug da ima sličan problem. Hoće vrhunske rezultate ali da ne plate. I nikada nisu zadovoljni.
Last edited by SD7 on 22/07/2019 06:23, edited 1 time in total.
-
SD7
-
mali jomu
#80 Re: Vožnja arapa
Rijeka_snova wrote:broj dva wrote: "Arapi" To kad neko kaže Balkanci" Jeste, ima ih gadnih i grdnih, baš kao i nas. A ima ih i kulturnih i obzirnih, baš kao i nas.![]()
Uglavnom se razlikuju oni koji su putovali prije i oni kojima je to prvo ili drugo putovanje.
Samo cvrst stav i pravila. Uzimati deposit za eventualne stete i dogovoriti uvjete. Dogovoriti radno vrijeme i naplacivati ekstra sate (ovo kad radis i dogovaras direktno sa njima, preko agencija je drugacije).
Nekad imam osjećaj da se vozaci/vodici previše postave prijateljski i sve zeza, sala, posalica, i onda ovi krenu namisljat i iskoristavat.
Sretno i uspjesna sezona![]()
- dobar osjecaj
#81 Re: Vožnja arapa
Uzgajala losos u Jemenu, a trebala u Omanu. Losa poslovna odluka, sta ces.Edin H. wrote:
Pa sta si ti radila?
-
Bodkin
#82 Re: Vožnja arapa
Od koga?SD7 wrote:Ne branim ih, samo mislim da se suvise teske rijeci koriste, posebno znajuci od koga dolaze.Hakiz wrote: Ja se nisam naježio. U petak mi se žali drug da ima sličan problem. Hoće vrhunske rezultate ali da ne plate. I nikada nisu zadovoljni.
-
Hakiz
#83 Re: Vožnja arapa
Možda i nijedobar osjecaj wrote:Uzgajala losos u Jemenu, a trebala u Omanu. Losa poslovna odluka, sta ces.Edin H. wrote:
Pa sta si ti radila?
-
heavyBrick
#84 Re: Vožnja arapa
očigledno im nije mrsko zezati se sa vizama.
džaba hadeze blokirao privremenu suspenziju.
Arapa po Sarajevu hejbet.
po izletištima ih bruku.
danas ih sreo sijaset.
džaba hadeze blokirao privremenu suspenziju.
Arapa po Sarajevu hejbet.
po izletištima ih bruku.
danas ih sreo sijaset.
- ElRe
#85 Re: Vožnja arapa
Ove godine Arapa u BiH je definitivno manje. Manje ih je na ulici, manje je letova sa ME na aerodromu... Ali zato Wizz dovodi evropske turiste.
- tramvajtrojka
#86 Re: Vožnja arapa
tek trebaju da dodju jer je u vecini me zemalja skola se sad nekad završava,
a to sto se tice evropskih turista hvala bogu a jos kad skontas da Sarajevo jos nije kako treba povezano sa spanjolskom , Italijom, francuskom marsej il neki drugi grad pored pariza, holandijom , ceskom i madjarskom bukvalno sa pola evrope mozemo biti povezani hladno sarajevski aerodrom ima tog kapaciteta da privuce dodatnih skoro pa 1.5 milion putnika
tek skontas koliko smo neiskorišten potencijal kad vidis koliko jedna Priština ima putnika
- ElRe
#87 Re: Vožnja arapa
Priština - velika većina albanska dijaspora.
- Ozimician
#88 Re: Vožnja arapa
Čuj Priština - albanska dijaspora - po iseljavanju su trenutno jedino Kosovo i Albanija ispred nas (što se Evrope tiče).tramvajtrojka wrote: ↑19/06/2022 10:45tek trebaju da dodju jer je u vecini me zemalja skola se sad nekad završava,
a to sto se tice evropskih turista hvala bogu a jos kad skontas da Sarajevo jos nije kako treba povezano sa spanjolskom , Italijom, francuskom marsej il neki drugi grad pored pariza, holandijom , ceskom i madjarskom bukvalno sa pola evrope mozemo biti povezani hladno sarajevski aerodrom ima tog kapaciteta da privuce dodatnih skoro pa 1.5 milion putnika
tek skontas koliko smo neiskorišten potencijal kad vidis koliko jedna Priština ima putnika![]()
![]()
Kosovo i Albanija se prazne masovno. Iskreno, obzirom da je Sarajevo saobraćajno ''slijepo crijevo'' od svih glavnih gradova ex-yu - ovo je odličan rezultat.
-
kenomax
#89 Re: Vožnja arapa
Jel aktuelno to još? Bratu nude preko jarana da radi to preko ljeta pa da se raspitamo za iskustva, koje kuće valjaju, itd
- SmokingMan
#90 Re: Vožnja arapa
Moj nekadašnji drug iz djetinstva na Dobrinji, koji sada živi i radi sa porodicom u Germaniji, mi je kazao da to više nije isplativo kao prije korone.
-
noviclan
#91 Re: Vožnja arapa
Ma ja sada se arapi udomacili sami sebe voze
- Dope_Man
#92 Re: Vožnja arapa
Vozi se. Jaran vozi povremeno kad mu se poklopi da je kuci (vojska, pa bude 2 sedmice kuci, sedmica straza) i taj neki njegov poznanik mu proslijedi klijente zajedno sa kombijem. Meni je govorio da dobije od tog svog poznanika 800 za sedmicu vozanja, i dobije plan za svih 7 dana, npr. danas ides Mostar - Buna - Pocitelj... i nazad u Sa na kraju dana.
Kad dobije turu nerviraju ga ti arapi jer ne jebu raspored ni 5%, kasnije krenu, jos kasnije se vracaju pa kuci zna biti 2-3 sata kasnije nego je planirao, pogotovo ako uleti u guzve.. al generalno mu je OK da uzme te pare i vec prica kako razmislja da uzme svoj kombi pa da onda uzima i veci dio kolaca.
-
sarajevsko_pivo
#93 Re: Vožnja arapa
Oni tek dolaze. Juli u august bice boooooming u Sarajevu.
Sarajevu treba novi hotela i trzni centara samo za ove Arape bi se isplatilo.
- Ateista
#94 Re: Vožnja arapa
Koliko sam upratio, pravi biznis kod vozanja arapa se krije u provizijama. Dogovoris sa raznim firmama provizije kad dovedes nekog, njima kao savjetujes da znas gdje je sta najbolje.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#95 Re: Vožnja arapa
Vazda neki lopovluk
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#96 Re: Vožnja arapa
"Bolje prst u trgovini, nego pune ruke posla"
Jevrejska poslovica
Jevrejska poslovica
- ZoomZoomKiwi
#97 Re: Vožnja arapa
100%
Nedavno žena vodila učenike na izlet u Jajce, ona i tri kolegice ja mislim i pun bus djece.
I kad su tamo došle, jedna od kolegica ima deal sa nekim ugostiteljem da mu navedu svu djecu na hranu koju će ta djeca platiti a one da jedu džabesku.
Ista stvar poslije sa sladoledima kod drugog, što više djece kupi sladoled kod tog, više džabnih sladoleda učiteljicama.
Moralna katastrofa
-
moimoi
#98 Re: Vožnja arapa
Isto radi svaki prevoznik. Sjecam se da je autobus za more uvijek u iste kafane/restorane stajao 
-
Wasdasmas
#99 Re: Vožnja arapa
A uciteljica. Sram da ih budeZoomZoomKiwi wrote: ↑25/06/2024 13:39100%
Nedavno žena vodila učenike na izlet u Jajce, ona i tri kolegice ja mislim i pun bus djece.
I kad su tamo došle, jedna od kolegica ima deal sa nekim ugostiteljem da mu navedu svu djecu na hranu koju će ta djeca platiti a one da jedu džabesku.
Ista stvar poslije sa sladoledima kod drugog, što više djece kupi sladoled kod tog, više džabnih sladoleda učiteljicama.
Moralna katastrofa
- Ateista
#100 Re: Vožnja arapa
Ma ja, mnogi to rade, pogotovo vozaci autobusa, s tim sto je to sica sto oni uzmu. Nama je lik doveo u firmu neke arape i uzeo nekoliko hiljada provizije samo sto ih je doveo, malo vece cifre su u pitanju pa i provizija izadje veca.
Dosta mojih kolega tako nekog "preporucuje" i uzima provizije na puno strana, na tome zarade mozda i vise nego na konkretnom poslu koji naplate direktno. Iako nije nezakonito, meni je to ruzno, ako cu nekog preporuciti onda cu to uraditi ako stvarno mislim da dobro radi i necu traziti proviziju za to.
Dosta mojih kolega tako nekog "preporucuje" i uzima provizije na puno strana, na tome zarade mozda i vise nego na konkretnom poslu koji naplate direktno. Iako nije nezakonito, meni je to ruzno, ako cu nekog preporuciti onda cu to uraditi ako stvarno mislim da dobro radi i necu traziti proviziju za to.