Vožnja arapa

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Hakiz

#76 Re: Vožnja arapa

Post by Hakiz »

SD7 wrote:
dobar osjecaj wrote:
sadie_forever wrote: Cuj iz Jemena zar Nije tamo proglaseno vanredno stanje-glad hara...afrika im mila majka

U vas sve rekao ovaj rekao onaj,,ljudi se nafurali ko i uvijek..prica se i sto jest i sto nije
Nemam pojma. To je pričao prošle godine za iskustva do prošle godine. Možda i ja griješim sa zemljom. Tako sam zapamtila, vrlo moguće da sam pogrešno zapamtila i izvinjavam se zbog toga. Ja samo imam površna iskustva s "Arapima" i njihovim hamalima u Sarajevu pa ne mogu pisati o tome. Nisam nikad ostala načisto da li su me direktno oni pokušavali zakinuti za iznose koje su trebali platiti za moje usluge ili je to bilo do njihovih posrednika. Nakon mnogo ciganije u nekom sitničavom pregovaranju, rodila sam se ponovo kad sam prekinula svaki poslovni odnos i otarasila se te bagre. Ne smeta mi dug za neuplaćeni honorar, samo da više nikada ne vidim e-mail ili poruku na mobitelu protkan ciganlukom i cjenkanjem od kojih sam se ježila.
Moram ti reci da sam se jezio citajuci tvoj predhodni post, a dodatna tragedija je da nisi jedina na forumu sa takvim stavovima.
Ja se nisam naježio. U petak mi se žali drug da ima sličan problem. Hoće vrhunske rezultate ali da ne plate. I nikada nisu zadovoljni.
SD7

#77 Re: Vožnja arapa

Post by SD7 »

Hakiz wrote: Ja se nisam naježio. U petak mi se žali drug da ima sličan problem. Hoće vrhunske rezultate ali da ne plate. I nikada nisu zadovoljni.
Ne branim ih, samo mislim da se suvise teske rijeci koriste, posebno znajuci od koga dolaze.
Last edited by SD7 on 22/07/2019 06:23, edited 1 time in total.
SD7

#78 Re: Vožnja arapa

Post by SD7 »

.
Last edited by SD7 on 22/07/2019 06:23, edited 1 time in total.
SD7

#79 Re: Vožnja arapa

Post by SD7 »

.
mali jomu

#80 Re: Vožnja arapa

Post by mali jomu »

Rijeka_snova wrote:
broj dva wrote: "Arapi" To kad neko kaže Balkanci" Jeste, ima ih gadnih i grdnih, baš kao i nas. A ima ih i kulturnih i obzirnih, baš kao i nas.
:thumbup:

Uglavnom se razlikuju oni koji su putovali prije i oni kojima je to prvo ili drugo putovanje.

Samo cvrst stav i pravila. Uzimati deposit za eventualne stete i dogovoriti uvjete. Dogovoriti radno vrijeme i naplacivati ekstra sate (ovo kad radis i dogovaras direktno sa njima, preko agencija je drugacije).

Nekad imam osjećaj da se vozaci/vodici previše postave prijateljski i sve zeza, sala, posalica, i onda ovi krenu namisljat i iskoristavat.

Sretno i uspjesna sezona :)

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
dobar osjecaj

#81 Re: Vožnja arapa

Post by dobar osjecaj »

Edin H. wrote:
Pa sta si ti radila?
Uzgajala losos u Jemenu, a trebala u Omanu. Losa poslovna odluka, sta ces.
Bodkin

#82 Re: Vožnja arapa

Post by Bodkin »

SD7 wrote:
Hakiz wrote: Ja se nisam naježio. U petak mi se žali drug da ima sličan problem. Hoće vrhunske rezultate ali da ne plate. I nikada nisu zadovoljni.
Ne branim ih, samo mislim da se suvise teske rijeci koriste, posebno znajuci od koga dolaze.
Od koga?
Hakiz

#83 Re: Vožnja arapa

Post by Hakiz »

dobar osjecaj wrote:
Edin H. wrote:
Pa sta si ti radila?
Uzgajala losos u Jemenu, a trebala u Omanu. Losa poslovna odluka, sta ces.
Možda i nije :wink:
heavyBrick

#84 Re: Vožnja arapa

Post by heavyBrick »

očigledno im nije mrsko zezati se sa vizama.
džaba hadeze blokirao privremenu suspenziju.

Arapa po Sarajevu hejbet.
po izletištima ih bruku.
danas ih sreo sijaset. :D
ElRe

#85 Re: Vožnja arapa

Post by ElRe »

Ove godine Arapa u BiH je definitivno manje. Manje ih je na ulici, manje je letova sa ME na aerodromu... Ali zato Wizz dovodi evropske turiste.
tramvajtrojka

#86 Re: Vožnja arapa

Post by tramvajtrojka »

ElRe wrote: 19/06/2022 07:36 Ove godine Arapa u BiH je definitivno manje. Manje ih je na ulici, manje je letova sa ME na aerodromu... Ali zato Wizz dovodi evropske turiste.
tek trebaju da dodju jer je u vecini me zemalja skola se sad nekad završava,

a to sto se tice evropskih turista hvala bogu a jos kad skontas da Sarajevo jos nije kako treba povezano sa spanjolskom , Italijom, francuskom marsej il neki drugi grad pored pariza, holandijom , ceskom i madjarskom bukvalno sa pola evrope mozemo biti povezani hladno sarajevski aerodrom ima tog kapaciteta da privuce dodatnih skoro pa 1.5 milion putnika

tek skontas koliko smo neiskorišten potencijal kad vidis koliko jedna Priština ima putnika :shock: :shock:
ElRe

#87 Re: Vožnja arapa

Post by ElRe »

Priština - velika većina albanska dijaspora.
Ozimician

#88 Re: Vožnja arapa

Post by Ozimician »

tramvajtrojka wrote: 19/06/2022 10:45
ElRe wrote: 19/06/2022 07:36 Ove godine Arapa u BiH je definitivno manje. Manje ih je na ulici, manje je letova sa ME na aerodromu... Ali zato Wizz dovodi evropske turiste.
tek trebaju da dodju jer je u vecini me zemalja skola se sad nekad završava,

a to sto se tice evropskih turista hvala bogu a jos kad skontas da Sarajevo jos nije kako treba povezano sa spanjolskom , Italijom, francuskom marsej il neki drugi grad pored pariza, holandijom , ceskom i madjarskom bukvalno sa pola evrope mozemo biti povezani hladno sarajevski aerodrom ima tog kapaciteta da privuce dodatnih skoro pa 1.5 milion putnika

tek skontas koliko smo neiskorišten potencijal kad vidis koliko jedna Priština ima putnika :shock: :shock:
Čuj Priština - albanska dijaspora - po iseljavanju su trenutno jedino Kosovo i Albanija ispred nas (što se Evrope tiče).
Kosovo i Albanija se prazne masovno. Iskreno, obzirom da je Sarajevo saobraćajno ''slijepo crijevo'' od svih glavnih gradova ex-yu - ovo je odličan rezultat.
kenomax

#89 Re: Vožnja arapa

Post by kenomax »

Jel aktuelno to još? Bratu nude preko jarana da radi to preko ljeta pa da se raspitamo za iskustva, koje kuće valjaju, itd
SmokingMan

#90 Re: Vožnja arapa

Post by SmokingMan »

Moj nekadašnji drug iz djetinstva na Dobrinji, koji sada živi i radi sa porodicom u Germaniji, mi je kazao da to više nije isplativo kao prije korone.
noviclan

#91 Re: Vožnja arapa

Post by noviclan »

Ma ja sada se arapi udomacili sami sebe voze
Dope_Man

#92 Re: Vožnja arapa

Post by Dope_Man »

kenomax wrote: 24/06/2024 16:31 Jel aktuelno to još? Bratu nude preko jarana da radi to preko ljeta pa da se raspitamo za iskustva, koje kuće valjaju, itd
Vozi se. Jaran vozi povremeno kad mu se poklopi da je kuci (vojska, pa bude 2 sedmice kuci, sedmica straza) i taj neki njegov poznanik mu proslijedi klijente zajedno sa kombijem. Meni je govorio da dobije od tog svog poznanika 800 za sedmicu vozanja, i dobije plan za svih 7 dana, npr. danas ides Mostar - Buna - Pocitelj... i nazad u Sa na kraju dana.

Kad dobije turu nerviraju ga ti arapi jer ne jebu raspored ni 5%, kasnije krenu, jos kasnije se vracaju pa kuci zna biti 2-3 sata kasnije nego je planirao, pogotovo ako uleti u guzve.. al generalno mu je OK da uzme te pare i vec prica kako razmislja da uzme svoj kombi pa da onda uzima i veci dio kolaca.
sarajevsko_pivo

#93 Re: Vožnja arapa

Post by sarajevsko_pivo »

Oni tek dolaze. Juli u august bice boooooming u Sarajevu. :bih:

Sarajevu treba novi hotela i trzni centara samo za ove Arape bi se isplatilo.
Ateista

#94 Re: Vožnja arapa

Post by Ateista »

Koliko sam upratio, pravi biznis kod vozanja arapa se krije u provizijama. Dogovoris sa raznim firmama provizije kad dovedes nekog, njima kao savjetujes da znas gdje je sta najbolje.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#95 Re: Vožnja arapa

Post by _BataZiv_0809 »

Vazda neki lopovluk
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#96 Re: Vožnja arapa

Post by sime_cipol »

"Bolje prst u trgovini, nego pune ruke posla"
Jevrejska poslovica
ZoomZoomKiwi

#97 Re: Vožnja arapa

Post by ZoomZoomKiwi »

_BataZiv_0809 wrote: 25/06/2024 13:02 Vazda neki lopovluk
100%
Nedavno žena vodila učenike na izlet u Jajce, ona i tri kolegice ja mislim i pun bus djece.

I kad su tamo došle, jedna od kolegica ima deal sa nekim ugostiteljem da mu navedu svu djecu na hranu koju će ta djeca platiti a one da jedu džabesku.

Ista stvar poslije sa sladoledima kod drugog, što više djece kupi sladoled kod tog, više džabnih sladoleda učiteljicama.

Moralna katastrofa
moimoi

#98 Re: Vožnja arapa

Post by moimoi »

Isto radi svaki prevoznik. Sjecam se da je autobus za more uvijek u iste kafane/restorane stajao :D
Wasdasmas

#99 Re: Vožnja arapa

Post by Wasdasmas »

ZoomZoomKiwi wrote: 25/06/2024 13:39
_BataZiv_0809 wrote: 25/06/2024 13:02 Vazda neki lopovluk
100%
Nedavno žena vodila učenike na izlet u Jajce, ona i tri kolegice ja mislim i pun bus djece.

I kad su tamo došle, jedna od kolegica ima deal sa nekim ugostiteljem da mu navedu svu djecu na hranu koju će ta djeca platiti a one da jedu džabesku.

Ista stvar poslije sa sladoledima kod drugog, što više djece kupi sladoled kod tog, više džabnih sladoleda učiteljicama.

Moralna katastrofa
A uciteljica. Sram da ih bude :D
Ateista

#100 Re: Vožnja arapa

Post by Ateista »

Ma ja, mnogi to rade, pogotovo vozaci autobusa, s tim sto je to sica sto oni uzmu. Nama je lik doveo u firmu neke arape i uzeo nekoliko hiljada provizije samo sto ih je doveo, malo vece cifre su u pitanju pa i provizija izadje veca.
Dosta mojih kolega tako nekog "preporucuje" i uzima provizije na puno strana, na tome zarade mozda i vise nego na konkretnom poslu koji naplate direktno. Iako nije nezakonito, meni je to ruzno, ako cu nekog preporuciti onda cu to uraditi ako stvarno mislim da dobro radi i necu traziti proviziju za to.
Post Reply