Kad sam te to vozio a da se ne sjecam?
Crna hronika BH cesta
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Ateista
#15701 Re: Crna hronika BH cesta
- kabal1337
#15702 Re: Crna hronika BH cesta
dzave ti pricati kad one nece da prihvati u svojoj glavi
da je on proizveo taj incident svojom radnjom preticanja, a ne vozac koji je bio u svojoj traci i vozio normalno.
da je on proizveo taj incident svojom radnjom preticanja, a ne vozac koji je bio u svojoj traci i vozio normalno.
- Ateista
-
Karikaturist
#15704 Re: Crna hronika BH cesta
Kakvo ba odstojanje kad se ti ubacujes, ne drze drugi odstojanje da bi ti mogao ulijetati u traku nego da imaju dodatnu sigurnost u slucaju naglog kocenja ili slicnih radnji.
- Ateista
#15705 Re: Crna hronika BH cesta
Nigdje ne pise zbog cega se drzi odstojanje, samo da se treba drzati. Da se drzao propisa ne bi bilo problema, ako vec i nije (desi se) onda bar neka ostavi prostora.Karikaturist wrote: ↑24/06/2024 10:50 Kakvo ba odstojanje kad se ti ubacujes, ne drze drugi odstojanje da bi ti mogao ulijetati u traku nego da imaju dodatnu sigurnost u slucaju naglog kocenja ili slicnih radnji.
-
Throttle
#15706 Re: Crna hronika BH cesta
Kako prvo preticanje da nisi imao gdje da se vratis kad si vec pokusavao izgurat kolegu forumasa 
-
Karikaturist
#15707 Re: Crna hronika BH cesta
Drzi se ti propisa i sve ce biti ok.Ateista wrote: ↑24/06/2024 10:54Nigdje ne pise zbog cega se drzi odstojanje, samo da se treba drzati. Da se drzao propisa ne bi bilo problema, ako vec i nije (desi se) onda bar neka ostavi prostora.Karikaturist wrote: ↑24/06/2024 10:50 Kakvo ba odstojanje kad se ti ubacujes, ne drze drugi odstojanje da bi ti mogao ulijetati u traku nego da imaju dodatnu sigurnost u slucaju naglog kocenja ili slicnih radnji.
- kabal1337
#15708 Re: Crna hronika BH cesta
Ti si zapoceo radnju preticanja, iako nisi imao mjesta da je zavrsis sigurno ( da se vratis u svoju traku jer nije bilo mjesta). I tu nema sta da pravda, svojim postupkom si ugrozio vozaca iz suprotnog smjera, sebe, i vozaca kojeg si izgurao.
Cisti dokaz da nisi imao mjesta da obavis radnju sigurno, je to sto si se usrao pa krenuo da guras covjeka prema ogradi. Jer da si dobro procijenio, pretekao bi i njega. Niti bi te ko spomenu niti ista, sve sigurno obavljeno.
Ja razumijem da volis brzinu, i voznju gdje se nesto desava. Ali ako divljas, cini to bez da ugrozavas druge.
Last edited by kabal1337 on 24/06/2024 10:58, edited 1 time in total.
- Laplace
#15709 Re: Crna hronika BH cesta
Kad sam prvi put išao u Mostar, ne poznajem grad pa sam sa bratom dogovorio da vozim za njim. Naravno, držao sam odstojanje, ali obaci se jedan pa drugi pa treći i brzo sam došao u situaciju da ga ne mogu pratiti.elcaliente wrote: ↑24/06/2024 09:00I onda izgubis mjesto u koloni jer je neko drugu precijenio svoje mogucnosti.c0de wrote: ↑24/06/2024 08:37Pusti gas na 1secelcaliente wrote: ↑24/06/2024 08:31
Pa kako ce drzati odstojanje ako mu se ti ubacis i samim ti vise ne drzis odstojanje.
Nije duzan da te pusti jer ti pokusaj preticanja nije uspio.
Ne pustam nikoga, neka zakoci i vrati se na kraj kolone.
- Ateista
#15710 Re: Crna hronika BH cesta
O kakvoj procjeni govoris i koga da preteknem? Ja ga jesam pretekao, prostora i vremena je bilo dovoljno za preticanje, ali ne prostora za povratak. Vozio izmedju njega i auta ispred samo u traci pored, cekao da mi ostavi prostor i svirao, on opet nista. Krenuo prema njemu kad vise nije bilo drugih opcija, nisam ga ni dotakao niti sam ga stvarno izgurao, prikocio i malo krenuo u desnu stranu.kabal1337 wrote: ↑24/06/2024 10:55Ti si zapoceo radnju preticanja, iako nisi imao mjesta da je zavrsis sigurno ( da se vratis u svoju traku jer nije bilo mjesta). I tu nema sta da pravda, svojim postupkom si ugrozio vozaca iz suprotnog smjera, sebe, i vozaca kojeg si izgurao.
Cisti dokaz da nisi imao mjesta da obavis radnju sigurno, je to sto si se usrao pa krenuo da guras covjeka prema ogradi. Jer da si dobro procijenio, pretekao bi i njega. Niti bi te ko spomenu niti ista, sve sigurno obavljeno.
Ta prica jesam li trebao poceti ili ne je nidje veze jer i ako ke bilo prostora u momentu preticanja ne znaci da ce biti kad preteknem, hoce li on tad ubrzati i slicno.
- Laplace
#15711 Re: Crna hronika BH cesta
Čovjek se oslanja na božiju pomoć.Naslovnica wrote: ↑24/06/2024 09:13Ne smiješ otpočeti preticanje ako se nisi uvjerio da to možeš učiniti na bezbjedan način.Ateista wrote: ↑24/06/2024 08:59Svako je duzan kad vozi iza nekog da drzi propisano odstojanje, ako te neko pretekne i ubaci se tu onda je logicno da malo usporis i tako u odnosu na njega napravis odstojanje, isto i onaj sto je pretekao. Ako vec ne drze odstojanje, onda su duzni bar da mi omoguce da se vratim i narave bar kad vide da sam pretekao, a kompletna kolona je tad vozila u prosjeku 30 na sat, svi pribijeni jedni na druge i niko ne pretice iako je bilo sasvim dovoljno pravaca gdje je preticanje bilo dozvoljeno.elcaliente wrote: ↑24/06/2024 08:31
Pa kako ce drzati odstojanje ako mu se ti ubacis i samim ti vise ne drzis odstojanje.
Nije duzan da te pusti jer ti pokusaj preticanja nije uspio.
Ti očito voziš agresivno i opasno, ne samo po sebe (jebo tebe) nego po druge vozače.
Mislim, svako zna svoje, ali optuživati druge zbog sopstvene agresivne i hazarderske vožnje je pomalo degutantno.
Jučer je bilo nekoliko tih stručnjaka...svi voze normalno, onoliko koliko dozvoljava frekvencija saobraćaja, kolona, uglavnom bez zastoja i frustracija, ali uvijek se nađu 2-3 delegata da pretiču preko pune, duple pune, u nepreglednim krivinama i slično.
To za ulaske u situacije gdje ti prijeti frontalni sudar je isključivo tvoja krivica, dovodiš sebe i druge u opasnost. Kažeš da su dužni da ti naprave prostora, ako nisu izguraćeš ga sa ceste? Zašto uopšte stvaraš takve situacije?
Sve kontam da trolaš i da se zajebavaš, a ti mrtav-ozbiljan.
-
Karikaturist
#15712 Re: Crna hronika BH cesta
Cak se i ateisti mole u avionu kad je gusto
- Ateista
#15713 Re: Crna hronika BH cesta
Podsjeti me to kad sam sa jednom klijenticom trebao da odem do njenog stana (nije tako kao sto zvuci, poslom sam isaoLaplace wrote: ↑24/06/2024 10:57Kad sam prvi put išao u Mostar, ne poznajem grad pa sam sa bratom dogovorio da vozim za njim. Naravno, držao sam odstojanje, ali obaci se jedan pa drugi pa treći i brzo sam došao u situaciju da ga ne mogu pratiti.elcaliente wrote: ↑24/06/2024 09:00I onda izgubis mjesto u koloni jer je neko drugu precijenio svoje mogucnosti.
Ne pustam nikoga, neka zakoci i vrati se na kraj kolone.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#15714 Re: Crna hronika BH cesta
Kad si smotan
.
- Laplace
#15715 Re: Crna hronika BH cesta
U koloni koja se kreće brzinom 30 km/h odstojanja su uvijek relativno mala, tj. nedovoljna da se neko uklopi. Takve su kolone, sporo se vozi i na malim odstojanjima. Zato izbjegavam preticati kolonu, pa i zadnjih par auta u koloni. Tu se preticanje jedino može izvesti redom, prvi iza sporog vozila pa sljedeći pa onaj iza pa... Sve ostalo je nesigurno.
- Ateista
- Ateista
#15717 Re: Crna hronika BH cesta
Jest kad bi htjeli da preticu, ali niko ni ne pomislja. Cesta jeste uska na tom dijelu, ali imaju dvije trake i moze se preticati. Zato ja krenem malo po malo i preticem.Laplace wrote: ↑24/06/2024 11:19 U koloni koja se kreće brzinom 30 km/h odstojanja su uvijek relativno mala, tj. nedovoljna da se neko uklopi. Takve su kolone, sporo se vozi i na malim odstojanjima. Zato izbjegavam preticati kolonu, pa i zadnjih par auta u koloni. Tu se preticanje jedino može izvesti redom, prvi iza sporog vozila pa sljedeći pa onaj iza pa... Sve ostalo je nesigurno.
- kabal1337
#15718 Re: Crna hronika BH cesta
Ateista wrote: ↑24/06/2024 11:02O kakvoj procjeni govoris i koga da preteknem? Ja ga jesam pretekao, prostora i vremena je bilo dovoljno za preticanje, ali ne prostora za povratak. Vozio izmedju njega i auta ispred samo u traci pored, cekao da mi ostavi prostor i svirao, on opet nista. Krenuo prema njemu kad vise nije bilo drugih opcija, nisam ga ni dotakao niti sam ga stvarno izgurao, prikocio i malo krenuo u desnu stranu.kabal1337 wrote: ↑24/06/2024 10:55Ti si zapoceo radnju preticanja, iako nisi imao mjesta da je zavrsis sigurno ( da se vratis u svoju traku jer nije bilo mjesta). I tu nema sta da pravda, svojim postupkom si ugrozio vozaca iz suprotnog smjera, sebe, i vozaca kojeg si izgurao.
Ta prica jesam li trebao poceti ili ne je nidje veze jer i ako ke bilo prostora u momentu preticanja ne znaci da ce biti kad preteknem, hoce li on tad ubrzati i slicno.
sta ti nije jasno?
Radnja preticanja nije samo profurati pored vozila, vec je kompletna sa vracanjem u svoju traku
Jel tako i kroz grad vozis, upalis zmigavac i samo namotas nema veze sto je vozilo sa tvoje desne strane, izguraj ga, neka koci....
- Ateista
#15719 Re: Crna hronika BH cesta
U stvari po definiciji je preticanje jedna radnja a vracanje druga, bilo je price o time, ali nema veze.kabal1337 wrote: ↑24/06/2024 11:32Ateista wrote: ↑24/06/2024 11:02O kakvoj procjeni govoris i koga da preteknem? Ja ga jesam pretekao, prostora i vremena je bilo dovoljno za preticanje, ali ne prostora za povratak. Vozio izmedju njega i auta ispred samo u traci pored, cekao da mi ostavi prostor i svirao, on opet nista. Krenuo prema njemu kad vise nije bilo drugih opcija, nisam ga ni dotakao niti sam ga stvarno izgurao, prikocio i malo krenuo u desnu stranu.kabal1337 wrote: ↑24/06/2024 10:55
Ti si zapoceo radnju preticanja, iako nisi imao mjesta da je zavrsis sigurno ( da se vratis u svoju traku jer nije bilo mjesta). I tu nema sta da pravda, svojim postupkom si ugrozio vozaca iz suprotnog smjera, sebe, i vozaca kojeg si izgurao.
sta ti nije jasno?
Radnja preticanja nije samo profurati pored vozila, vec je kompletna sa vracanjem u svoju traku
Jel tako i kroz grad vozis, upalis zmigavac i samo namotas nema veze sto je vozilo sa tvoje desne strane, izguraj ga, neka koci....![]()
Mislio sam da si shvatio da nisam stigao da ga preteknem a naislo vozilo, ali nije to u pitanju.
-
elcaliente
#15720 Re: Crna hronika BH cesta
Mene vise zaprepastava to razmisljanje da eto zato sto ja hocu da preticem drugi treba da me pusti da se vratim u traku i da njega izguram. Ja pametan a ostali glupi.
Upravo zbog tog bezorbrazluka im i nedam da se vrate, koci ili gini jebe mi se.
Ima mentola to sa porodicom rade i jos nesto kao sviraju i bune se sto dajes gas i nedas im de se uvale prije tebe.
I da sleti sa ceste ja bi stao, otisao do njega i smijao bi mi se u lice.
Ima mentola to sa porodicom rade i jos nesto kao sviraju i bune se sto dajes gas i nedas im de se uvale prije tebe.
-
Throttle
#15721 Re: Crna hronika BH cesta
Po zakonu ne smijes ubrzavat kad te preticeelcaliente wrote: ↑24/06/2024 12:32 Mene vise zaprepastava to razmisljanje da eto zato sto ja hocu da preticem drugi treba da me pusti da se vratim u traku i da njega izguram. Ja pametan a ostali glupi.
- Ateista
#15722 Re: Crna hronika BH cesta
Ja se iskreno nadam da samo trolas, a razlog zasto nisam siguran je sto stvarno ima onih koji ovako razmisljaju tako da me nista vise ne cudi...elcaliente wrote: ↑24/06/2024 12:32 Mene vise zaprepastava to razmisljanje da eto zato sto ja hocu da preticem drugi treba da me pusti da se vratim u traku i da njega izguram. Ja pametan a ostali glupi.
I onda neko kaze ja opasan vozac
-
elcaliente
#15723 Re: Crna hronika BH cesta
Boli me tuki. Neka idiot malo zapanici kada vidi da mu ide sleper u susret.Throttle wrote: ↑24/06/2024 12:35Po zakonu ne smijes ubrzavat kad te preticeelcaliente wrote: ↑24/06/2024 12:32 Mene vise zaprepastava to razmisljanje da eto zato sto ja hocu da preticem drugi treba da me pusti da se vratim u traku i da njega izguram. Ja pametan a ostali glupi.
On ugrozava mene sa tim preticanjem i ubacivanjem samo da bi dosao 5 minuta negdje prije.
-
elcaliente
#15724 Re: Crna hronika BH cesta
Ne trolam, ozbiljno ti kazem. Znaci ili mozes preci kolonu ili ne, sta ides koji kurac u preticanje ako ja trebam da te izvlacim iz govana. Zato nema pustanja. Bracika krenuo si, sam se izvlaci, il puni gas ili puna kocnica.Ateista wrote: ↑24/06/2024 12:36Ja se iskreno nadam da samo trolas, a razlog zasto nisam siguran je sto stvarno ima onih koji ovako razmisljaju tako da me nista vise ne cudi...elcaliente wrote: ↑24/06/2024 12:32 Mene vise zaprepastava to razmisljanje da eto zato sto ja hocu da preticem drugi treba da me pusti da se vratim u traku i da njega izguram. Ja pametan a ostali glupi.
I onda neko kaze ja opasan vozac![]()
- insaneinthebrain
#15725 Re: Crna hronika BH cesta
Koji je to clan zakonaThrottle wrote: ↑24/06/2024 12:35Po zakonu ne smijes ubrzavat kad te preticeelcaliente wrote: ↑24/06/2024 12:32 Mene vise zaprepastava to razmisljanje da eto zato sto ja hocu da preticem drugi treba da me pusti da se vratim u traku i da njega izguram. Ja pametan a ostali glupi.