SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

moimoi

#81576 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by moimoi »

vjeshalica wrote: 23/06/2024 16:32
moimoi wrote: 23/06/2024 15:48
vjeshalica wrote: 23/06/2024 14:25

Sta postizes aplikacijom pored klasicnog telefonskog poziva kad je hitan slucaj u pitanju?
Ne mora biti hitan slucaj. Sa tom aplikacijom mozes prijaviti svako zivo krsenje zakona. Izlazis vani, ugledas dzankija kako se fiksa na tvom spratu, prijavis putem aplikacije.
Vidis kretena koji se nepropisno parkirao.. prijavis putem aplikacije.

Osim toga, svaki put kada sam zvala policiju prespajali su me pa bi po dva-tri puta prepricavala jedno te isto.
Imas ljudi koji ne vole pricati :D Imas ljude koji su gluhonijemi...
:mrgreen:
Trebala bi onda da znas da postoji telefon na kojeg gluhonijeme osobe mogu kontaktirati policiju, hitnu pomoc...vlastito neznanje ne znaci da nema.
Bar ima u Sarajevu....
Jao kako ti volis omalovazavati to je cudo :lol: Pitam se sta te muci?

Kao sto sama rece… HITNE slucajeve… ne mora sve biti HITNO, a sa takvom aplikacijom bi se sigurno popravila sigurnost i red.
zubi

#81577 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zubi »

Cernes wrote: 23/06/2024 16:41 Ma pusti bolan. Ne bi me iznenadilo da ona smatra i da muskarci radi zena trebaju rizikovati svoj zivot.
Sto, jel ti to ne smatras? :D

Nemam vam nista dodati, aferim ako smo takvo drustvo, ako tako zivimo i tako djecu odgajamo, da niko ne vidi nista problematicno u ovoj situaciji, zena jezikala, idiot je krenuo mlatiti a PUN TRAMVAJ ljudi glavu okrenuo i glasa digao nije, blago nama, necemo smjeti ulicom hodati...
Sid the sloth

#81578 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Sid the sloth »

Fazon je sto i ti tako zivis u stvarnom zivotu a preko tastature je svako heroj.
moimoi

#81579 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by moimoi »

Sid the sloth wrote: 23/06/2024 17:17 Fazon je sto i ti tako zivis u stvarnom zivotu a preko tastature je svako heroj.
Ne mora znaciti. Imas ljudi koji prvo reaguju, a zatim razmisljaju… i tek onda shvate koliko su se izlozili.
Ja recimo uvijek reagujem.. sto nije pametno. Stara mi je ista… mogla je do sada fasovati mali milion puta.. vile su je pronosale bukvalno.
zubi

#81580 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zubi »

Sid the sloth wrote: 23/06/2024 17:17 Fazon je sto i ti tako zivis u stvarnom zivotu a preko tastature je svako heroj.
Eto ti znas, ko sam i sta sam, sta si ti nalazis prozvan pa se pravdas cijelo vrijeme??

Jesam li igdje napisala da je neko trebao golim prsima na noz ici?? Ali sutiti, bas bas nista ne poduzeti, sramotno zaista.
moimoi

#81581 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by moimoi »

zubi wrote: 23/06/2024 17:27
Eto ti znas, ko sam i sta sam, sta si ti nalazis prozvan pa se pravdas cijelo vrijeme??

Jesam li igdje napisala da je neko trebao golim prsima na noz ici?? Ali sutiti, bas bas nista ne poduzeti, sramotno zaista.
Slazem se.. ako nista obavjestis sofera. Pocnes se derati.. skrenes paznju.
vjeshalica

#81582 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Cernes wrote: 23/06/2024 16:41
Sid the sloth wrote: 23/06/2024 16:04
zubi wrote: 23/06/2024 10:10 Kako fulate sustinu cudo jedno, nije stvar da je trebao jedan čak noris da se suprotstavi idiotu i namlati ga, nego pun tramvaj ljudi, da je svak samo viknuo i izderao se i rekao stani, zvacu polilciju, sta to radis???, on bi se mozda i povukao, nego svi samo svoj posao gledali, a ovaj zenu mlati i ne prestaje.

Picke.
Opet dokaz da se nikad nisi nasla u slicnoj situaciji nego pricas preko tastature.
Hajmo s druge strane, sta bi bilo da se jedan napravio hrabar pa zagalamio i dobio noz u stomak? Mislis da bi se ostali odvazili da ista kazu?
Ma pusti bolan. Ne bi me iznenadilo da ona smatra i da muskarci radi zena trebaju rizikovati svoj zivot.
Jel radi zena ili sugradjana?
vjeshalica

#81583 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

moimoi wrote: 23/06/2024 16:48
vjeshalica wrote: 23/06/2024 16:32
moimoi wrote: 23/06/2024 15:48

Ne mora biti hitan slucaj. Sa tom aplikacijom mozes prijaviti svako zivo krsenje zakona. Izlazis vani, ugledas dzankija kako se fiksa na tvom spratu, prijavis putem aplikacije.
Vidis kretena koji se nepropisno parkirao.. prijavis putem aplikacije.

Osim toga, svaki put kada sam zvala policiju prespajali su me pa bi po dva-tri puta prepricavala jedno te isto.
Imas ljudi koji ne vole pricati :D Imas ljude koji su gluhonijemi...
:mrgreen:
Trebala bi onda da znas da postoji telefon na kojeg gluhonijeme osobe mogu kontaktirati policiju, hitnu pomoc...vlastito neznanje ne znaci da nema.
Bar ima u Sarajevu....
Jao kako ti volis omalovazavati to je cudo :lol: Pitam se sta te muci?

Kao sto sama rece… HITNE slucajeve… ne mora sve biti HITNO, a sa takvom aplikacijom bi se sigurno popravila sigurnost i red.
Ako si se ti tako osjetila, zalim.
mc-twin

#81584 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mc-twin »

Sid the sloth wrote: 23/06/2024 09:40
mc-twin wrote: 22/06/2024 22:35
Sid the sloth wrote: 22/06/2024 20:50

Tako je. Nikad ne znas sta je uzrok sukoba, nije se jednom desilo da onaj ko pomaze nastrada i onda sukobljeni izglade odnose. Stradao ni kriv ni duzan zbog budala.
Ovdje mozda nije bio takav slucaj ali ne znas ti u trenutku desavanja da li se sukobljeni poznaju ili ne.
Da si procitao tekst nebi napisao takav post koji nema smisla, barem sto se tice ovog slucaja.
Da si se jednom u zivotu nasao blizu ovakve situacije znao bi o cemu pricam. Preko tastature ste svi hrabri, svi bi rijesili sve svjetske probleme.
Sta te cini sigurnim da nisam? Ja nisam govorio o ispravnosti (ne)postupaka posmatraca, nego o tome sto si ti slucaj predstavio kao neku "ljubavnu dramu" sto je daleko od toga. Svakako da se nije lahko umijesati u ovakvim situacijama i razumijem one koji to ne ucine.
Doticna gospodja da je imala malo "kraci jezik" i nije ulazila u dalje rasprave mozda nebi ni doslo do svega, ali eto...
John Cleese

#81585 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by John Cleese »

moimoi wrote: 23/06/2024 17:23
Ne mora znaciti. Imas ljudi koji prvo reaguju, a zatim razmisljaju… i tek onda shvate koliko su se izlozili.
Ja recimo uvijek reagujem.. sto nije pametno. Stara mi je ista… mogla je do sada fasovati mali milion puta.. vile su je pronosale bukvalno.
Desavalo se svojedobno da ljudi reagiraju i u mnogo zajebanijim situacijama - sjetih se atentata u Jugoslaviji, osamdeset i neke, kad su slucajni prolaznici, u pokusaju da ih uhvate, goloruki zaganjali dvojicu Jermena koji su bjezali posto su iz vatrenog oruzja tesko ranili turskog ambasadora i njegovog vozaca, a onda se pojavila i murija te nakon krace pucnjave lisila bjegunce slobode.

Bilans: jedan prolaznik je pri tom pokusaju ubijen, nisam siguran koliko ih je ranjeno, ambasador je umro od posljedica ranjavanja, a teroristi nisu odlezali ni punu vremensku kaznu na koju su osudjeni - pusteni su mnogo ranije nakon direktne prijetnje njihove organizacije upucene jugoslovenskoj diplomaciji.

Helem, objektivno, nije bas pametno, a vrlo vjerojatno ni narocito svrhovito ulaziti u zajebane situacije, ako to nije zaista neizbjezno.
moimoi

#81586 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by moimoi »

mc-twin wrote: 23/06/2024 18:06
Sid the sloth wrote: 23/06/2024 09:40
mc-twin wrote: 22/06/2024 22:35
Da si procitao tekst nebi napisao takav post koji nema smisla, barem sto se tice ovog slucaja.
Da si se jednom u zivotu nasao blizu ovakve situacije znao bi o cemu pricam. Preko tastature ste svi hrabri, svi bi rijesili sve svjetske probleme.
Sta te cini sigurnim da nisam? Ja nisam govorio o ispravnosti (ne)postupaka posmatraca, nego o tome sto si ti slucaj predstavio kao neku "ljubavnu dramu" sto je daleko od toga. Svakako da se nije lahko umijesati u ovakvim situacijama i razumijem one koji to ne ucine.
Doticna gospodja da je imala malo "kraci jezik" i nije ulazila u dalje rasprave mozda nebi ni doslo do svega, ali eto...
Stvar je sto kod nas trebas sutiti da te neko ne bi fizicki napao. Zar ne vidis koliki je to zapravo problem?
Zastrasivanje.. haranje divljaka i jacih. Divlji zapad.
moimoi

#81587 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by moimoi »

John Cleese wrote: 23/06/2024 18:18
moimoi wrote: 23/06/2024 17:23
Desavalo se svojedobno da ljudi reagiraju i u mnogo zajebanijim situacijama - sjetih se atentata u Jugoslaviji, osamdeset i neke, kad su slucajni prolaznici, u pokusaju da ih uhvate, goloruki zaganjali dvojicu Jermena koji su bjezali posto su iz vatrenog oruzja tesko ranili turskog ambasadora i njegovog vozaca, a onda se pojavila i murija te nakon krace pucnjave lisila bjegunce slobode.

Bilans: jedan prolaznik je pri tom pokusaju ubijen, nisam siguran koliko ih je ranjeno, ambasador je umro od posljedica ranjavanja, a teroristi nisu odlezali ni punu vremensku kaznu na koju su osudjeni - pusteni su mnogo ranije nakon direktne prijetnje njihove organizacije upucene jugoslovenskoj diplomaciji.

Helem, objektivno, nije bas pametno, a vrlo vjerojatno ni narocito svrhovito ulaziti u zajebane situacije, ako to nije zaista neizbjezno.
Ne kzem da je pametno, samo da imas ljudi koji reaguju bez razmisljanja.
Mozda nisu toliko “prizemni”… opet hvala bogu da i takvih ima.
John Cleese

#81588 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by John Cleese »

moimoi wrote: 23/06/2024 18:19 Stvar je sto kod nas trebas sutiti da te neko ne bi fizicki napao. Zar ne vidis koliki je to zapravo problem?
Jeste problem, ali sustavni, a ne mozes efikasno i zaista rjesavati takve probleme sporadicnim direktnim individualnim akcijama na terenu.

I nije tu problem samo strah od nasilnika, nekome je mozda i veci problem strah od posljedica koje ce trpiti, ako kojim slucajem ozbiljno povrijedi nasilnika pred tako brojnim svjedocima.

Osim toga, bez namjere da hvalim sustav, nije bas ni "divlji zapad" - primjera radi, prije nekoliko godina je navodno neki kreten tako divljao u Hitnoj... dok nije popio nogu u glavu od lika iz interventne, nakon cega vise nije divljao.
Sid the sloth

#81589 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Sid the sloth »

Nije nikakvo rjesenje da obicni ljudi rizikuju zivot ili da ostanu invalidi kako bi rijesili neki sukob kojem uopste ne znas uzork.
Idealno je da u javnom prevozu bude policije u civilu, povremeno, pa da klosari dva puta razmisle prije nego sto pocnu klosariti. Ovako samo pokazu noz i znaju da im niko ne smije prici.
moimoi

#81590 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by moimoi »

John Cleese wrote: 23/06/2024 18:35
moimoi wrote: 23/06/2024 18:19 Stvar je sto kod nas trebas sutiti da te neko ne bi fizicki napao. Zar ne vidis koliki je to zapravo problem?
Jeste problem, ali sustavni, a ne mozes efikasno i zaista rjesavati takve probleme sporadicnim direktnim individualnim akcijama na terenu.

I nije tu problem samo strah od nasilnika, nekome je mozda i veci problem strah od posljedica koje ce trpiti, ako kojim slucajem ozbiljno povrijedi nasilnika pred tako brojnim svjedocima.

Osim toga, bez namjere da hvalim sustav, nije bas ni "divlji zapad" - primjera radi, prije nekoliko godina je navodno neki kreten tako divljao u Hitnoj... dok nije popio nogu u glavu od lika iz interventne, nakon cega vise nije divljao.
“Na mrskom zapadu” svako reaguje na najmanju sitnicu. Od nepropisnog parkiranja, komsije koji slusa preglasni muziku do branja cvijeca u parku. Nece samo zvati drotove, nego ce ti reci da ne smijes, upozorice te, reagovace.
Kod nas su se ljudi povukli i pustili kabadahije da haraju. Svaka susa nosi noz ili utoku. Utjerali su strah u normalnog covjeka tj moras doooobro razmisliti da li ces reagovati na lika koji preskoci red ili ces spustiti glavu. To nije normalno.. i ne treba biti normalno.
John Cleese

#81591 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by John Cleese »

moimoi wrote: 23/06/2024 19:05
John Cleese wrote: 23/06/2024 18:35

“Na mrskom zapadu” svako reaguje na najmanju sitnicu. Od nepropisnog parkiranja, komsije koji slusa preglasni muziku do branja cvijeca u parku. Nece samo zvati drotove, nego ce ti reci da ne smijes, upozorice te, reagovace.
Kod nas su se ljudi povukli i pustili kabadahije da haraju. Svaka susa nosi noz ili utoku. Utjerali su strah u normalnog covjeka tj moras doooobro razmisliti da li ces reagovati na lika koji preskoci red ili ces spustiti glavu. To nije normalno.. i ne treba biti normalno.
Ipak bih rekao da je to osobni dojam - i o ovoj i o drugim sredinama :D
Trappist

#81592 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Trappist »

Posto je bilo price oko policije i slucajeva x:

e cuj racija ispred bingo city centra :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Pklat4

#81593 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Pklat4 »

Kovacici, migranti se udarali i culi su se zvukovi kao da su pištolje koristili, meni se čini kao da su koristili vatreno oružje ali ne znam procijeniti šta je zvuk petarde, šta pucanj.

Ako neko ima da potvrdi, nek kaze, ja se tresem jos uvijek, meni je ono zvuk petarde ali fakat nikad nisam čuo zvuk pucnja, pa ne zamjerite.

Prije 15-20 minuta, tako nekako.
noviclan

#81594 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

Mozda je ona petarda sto tri puta puca, cuti dobro je da si prezivio
muha_sa

#81595 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

Par dana halabuke i vozdra--nikom ništa :-)

https://avaz.ba/
emigrazione

#81596 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by emigrazione »

muha_sa wrote: 26/06/2024 10:36 Par dana halabuke i vozdra--nikom ništa :-)

https://avaz.ba/
Pa nacelnik opcine Vogosca godinama uredno daje na koristenje glavni vogoscanski park presudjenom dileru i kriminalcu da tu otvori ljetnu bastu i ko to uopste spominje, zamisli to jebote?! Pa jel' ima neko da postavi to pitanje, kako je to moguce
dječak sa šibicama

#81597 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dječak sa šibicama »

Svi mi moralni osudjivaci kriminalaca koji odmah idemo gledati slike Naide Karic za 3, 2, 1...

Pustanje na slobodu za 3, 2, 1...
nepass1

#81598 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nepass1 »

Nije krivicno gonjen za paljevinu auta. Je li ga zrtva mora prijaviti ili bi to tuzilastvo moglo samo?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#81600 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Velkoski »

ode cijena gore, užas
Post Reply