Raznih budala ima.
Crna hronika BH cesta
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
NediM17
#15651 Re: Crna hronika BH cesta
Mozda je tiktok izazov. 
Raznih budala ima.
Raznih budala ima.
Last edited by NediM17 on 23/06/2024 16:09, edited 1 time in total.
-
elcaliente
#15652 Re: Crna hronika BH cesta
A ne vidi ni da su joj saobracajni znakvi kontra okrenuti, pravi kamikaza.noviclan wrote: ↑23/06/2024 11:18Okkk nije namjerno ali pasa odmah u zaustavnu traku pa izvidi ako nema koga pa se okreni a ne garga li gara hadziNaslovnica wrote: ↑23/06/2024 08:15Pretjeruješ.
100% nije ovo namjerno učinila osim ako nije htjela da se ubije ili ako je pijana.
I sam sam se nalazio u situacijama vozeći po FR i DE da se na trenutak zbunim, pogotovu ako je mrak a cesta nepoznata, brzo se vozi.
Pitate se kako - eto tako, dešava se.
-
Wasdasmas
#15653 Re: Crna hronika BH cesta
U tz je kazna, 3 promila, steta mozda 10k, 3 mjeseca zabrane moooozda 800 km i plus sudski troskovi. Kakvi bolan 25 gcanvra888 wrote: ↑23/06/2024 16:07Ne dekapitacija naravno, ali rigorozna sabraćajna kazna tipa:Naslovnica wrote: ↑23/06/2024 08:15Pretjeruješ.
100% nije ovo namjerno učinila osim ako nije htjela da se ubije ili ako je pijana.
I sam sam se nalazio u situacijama vozeći po FR i DE da se na trenutak zbunim, pogotovu ako je mrak a cesta nepoznata, brzo se vozi.
10-25 godina zabrane upravljanja vozilom, u zavisnosti od otežavajućih faktora (da li je nastavila voziti nakon što je ušla u pogrešnu traku, ako nije odmah otišla u zaustavnu, ako je vozila desnom tj. trakom za preticanje u normalnim uslovima, itd), 5 000-15 000 KM kazne isto u zavisnosti od otežavajućih faktora i u konačnici obaveza ponovnog polaganja vozačkog ispita nakon istečene zabrane upravljanja vozilom.
Pa da vidimo kome bi opet naumpalo ovakvo nešto i još gore - ustrajati u ovakvom nečemu.
Što ostali kažu, eto na neki način se i može nekom desiti na neki fazon uđe u pogrešnu traku, ali je još desetorostruki problem što nastavi voziti tako, i to nikad zaustavnom. Još je na našem autoputu fakat dobro označeno i nema šanse da išta fulaš, a i ako fulaš, znakovi te konstantno podsjećaju da si u pogrešnoj traci.
-
Naslovnica
#15654 Re: Crna hronika BH cesta
Danas 70-80 uz Bradinu, kontam izgorišmo sestrem!
Vrišti Sejo, ja osluškujem motor, nos pokušava onjušiti lamelu, svira Džibo, žena i djeca opušteni i ne znaju šta se dešava, ližu Rumenka od 70kpf, a meni samo forum na pameti.
Doduše, možda je i Gazprom plinčuga u Konjicu bolja od patriotske Hife.
-
elcaliente
#15655 Re: Crna hronika BH cesta
Pa to ispada da ti pretices na rizik i mislis da ti je neko duzan ostaviti prostor za povratak.
Ako si krenuo u preticanje onda pretices a ne cekaj sadaku drugih da te puste da se vratis.
-
Naslovnica
#15656 Re: Crna hronika BH cesta
Jarane, kada je otvorena Saraejvska obilaznica, meni su 5-6 delegati koji dolaze sa Vogošćanske petlje ulijetali u kontra smjer. Horor.canvra888 wrote: ↑23/06/2024 16:07Ne dekapitacija naravno, ali rigorozna sabraćajna kazna tipa:Naslovnica wrote: ↑23/06/2024 08:15Pretjeruješ.
10-25 godina zabrane upravljanja vozilom, u zavisnosti od otežavajućih faktora (da li je nastavila voziti nakon što je ušla u pogrešnu traku, ako nije odmah otišla u zaustavnu, ako je vozila desnom tj. trakom za preticanje u normalnim uslovima, itd), 5 000-15 000 KM kazne isto u zavisnosti od otežavajućih faktora i u konačnici obaveza ponovnog polaganja vozačkog ispita nakon istečene zabrane upravljanja vozilom.
Pa da vidimo kome bi opet naumpalo ovakvo nešto i još gore - ustrajati u ovakvom nečemu. Naši autoputevi su svakako pokriveni kamerama, dakle nema umaći, tako da čim napraviš takav prekršaj, znaš da si se pomirio sa vozačkom na duži vremenski period.
Eto da na neki način se i može nekom desiti na neki fazon uđe u pogrešnu traku na našem AP, ali je još desetorostruki problem što nastavi voziti tako, i to nikad zaustavnom. Još je na našem autoputu fakat dobro označeno i nema šanse da išta fulaš, a i ako fulaš, znakovi te konstantno podsjećaju da si u pogrešnoj traci.
- canvra888
#15657 Re: Crna hronika BH cesta
Jest, ali te pijanog mogu uhvatiti, a i ne moraju.. Na AP će te sigurno zabilježiti kamere, a i dovoljno je da jedan vozač kojeg je susrela ta budala obavijesti policiju. Mada znam svakako da su ove rigorozne kazne samo maštarija, ali mislim da bi jedino efikasno rješenje bilo.Wasdasmas wrote: ↑23/06/2024 16:11U tz je kazna, 3 promila, steta mozda 10k, 3 mjeseca zabrane moooozda 800 km i plus sudski troskovi. Kakvi bolan 25 gcanvra888 wrote: ↑23/06/2024 16:07Ne dekapitacija naravno, ali rigorozna sabraćajna kazna tipa:Naslovnica wrote: ↑23/06/2024 08:15
Pretjeruješ.
Pa da vidimo kome bi opet naumpalo ovakvo nešto i još gore - ustrajati u ovakvom nečemu.
Što ostali kažu, eto na neki način se i može nekom desiti na neki fazon uđe u pogrešnu traku, ali je još desetorostruki problem što nastavi voziti tako, i to nikad zaustavnom. Još je na našem autoputu fakat dobro označeno i nema šanse da išta fulaš, a i ako fulaš, znakovi te konstantno podsjećaju da si u pogrešnoj traci.![]()
-
Wasdasmas
#15658 Re: Crna hronika BH cesta
Totalno se slazem sa vama, samo sam vam ukazao na apsurd kazni.canvra888 wrote: ↑23/06/2024 16:15Jest, ali te pijanog mogu uhvatiti, a i ne moraju.. Na AP će te sigurno zabilježiti kamere, a i dovoljno je da jedan vozač kojeg je susrela ta budala obavijesti policiju. Mada znam svakako da su ove rigorozne kazne samo maštarija, ali mislim da bi jedino efikasno rješenje bilo.Wasdasmas wrote: ↑23/06/2024 16:11U tz je kazna, 3 promila, steta mozda 10k, 3 mjeseca zabrane moooozda 800 km i plus sudski troskovi. Kakvi bolan 25 gcanvra888 wrote: ↑23/06/2024 16:07
Ne dekapitacija naravno, ali rigorozna sabraćajna kazna tipa:
Što ostali kažu, eto na neki način se i može nekom desiti na neki fazon uđe u pogrešnu traku, ali je još desetorostruki problem što nastavi voziti tako, i to nikad zaustavnom. Još je na našem autoputu fakat dobro označeno i nema šanse da išta fulaš, a i ako fulaš, znakovi te konstantno podsjećaju da si u pogrešnoj traci.![]()
Po dzepu je najefikasnije.
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#15659 Re: Crna hronika BH cesta
Naslovnica wrote: ↑23/06/2024 16:11Danas 70-80 uz Bradinu, kontam izgorišmo sestrem!
Vrišti Sejo, ja osluškujem motor, nos pokušava onjušiti lamelu, svira Džibo, žena i djeca opušteni i ne znaju šta se dešava, ližu Rumenka od 70kpf, a meni samo forum na pameti.
Doduše, možda je i Gazprom plinčuga u Konjicu bolja od patriotske Hife.![]()
Sa klimom ili bez
- kurty
#15660 Re: Crna hronika BH cesta
juče pred budućom petljom u Počitelju... iz pravca Sarajeva idem... uglavnom, na čelu kolone, sporač neki, 60 - 70 ... ja 4ti u koloni, iza mene tri brzača neka... pasat cc, bmw i mislim još jedan vw... nisam previše obračao paznju.. kako izađosmo na taj pravac, ova trojica iz mene momentalno se izbacise, prvo preko pune, pa onda onoh prosirenja i tako dalje... kad polako dva policajca, lagano iz one hladovine izađoše... sve usporiše, ovu trojicu izbaciše iz kolone i vidim da su samo uzeli dokumente i prema autu krenuli....
sinoc od 23 do 24... od mostara do konjica... horor... dvice preticu, uljecu... "kseloni divlji" ne hebu ni punu, ni krivinu.... sve samo pretiće...
a prije dvije hefte, povratak za bih, uz bradinu, ispred mene neki vw elektricni suv... i krenem da ga preticem, kad lola u lijevu traku, bez icega... sreca niko mi nije isao u suprotnom pravcu i sreca bilo je ono prosirenje, da li nek putić ili odmoriste, nije bitno... sviram mu, blicam... nista... stigao sam ga negdje kroz onaj tunel sto je belaj bio ovih dana... čiko 50-60 godina, kravata... gospođa do njega... nit sta prati okolo, nit gleda retrovizore...
p.s. inace sluzbeno auto mi je... 125kW... plus "chipovan" kako ovaj malac rece, stage 2... svake sedmice imam dva točenja full rezervoara, i pun mi klinac saobraćaja... i Bradine i Počitelja i sarajevskih gužvi i vareških krivina i dijela puta Lepenica Kiseljak.. vazda 8 ociju otvorenih, čuvaj sebe, cuvaj druge... a sila i ludost raji udarila u glavu opako
sinoc od 23 do 24... od mostara do konjica... horor... dvice preticu, uljecu... "kseloni divlji" ne hebu ni punu, ni krivinu.... sve samo pretiće...
a prije dvije hefte, povratak za bih, uz bradinu, ispred mene neki vw elektricni suv... i krenem da ga preticem, kad lola u lijevu traku, bez icega... sreca niko mi nije isao u suprotnom pravcu i sreca bilo je ono prosirenje, da li nek putić ili odmoriste, nije bitno... sviram mu, blicam... nista... stigao sam ga negdje kroz onaj tunel sto je belaj bio ovih dana... čiko 50-60 godina, kravata... gospođa do njega... nit sta prati okolo, nit gleda retrovizore...
p.s. inace sluzbeno auto mi je... 125kW... plus "chipovan" kako ovaj malac rece, stage 2... svake sedmice imam dva točenja full rezervoara, i pun mi klinac saobraćaja... i Bradine i Počitelja i sarajevskih gužvi i vareških krivina i dijela puta Lepenica Kiseljak.. vazda 8 ociju otvorenih, čuvaj sebe, cuvaj druge... a sila i ludost raji udarila u glavu opako
Last edited by kurty on 23/06/2024 16:30, edited 1 time in total.
- canvra888
#15661 Re: Crna hronika BH cesta
A kako se ovi slučajevi uopće i isključe onda sa autoputa?
Prije 10-ak godina je i mojoj sestri ovako iz pravca Sarajeva kod Petrolove pumpe iza Visokog izletila neka idiotkinja isto, naravno isto preticajnom trakom vozila. Eto, gdje se ona mogla isključiti, kad svim izlazima do rampi prethode uključenja (tj. u njenom slučaju isključenja) sa jednom trakom? Kako tu zaobići udes kad je samo jedna traka, a skoro uvijek se neko uključuje?
Prije 10-ak godina je i mojoj sestri ovako iz pravca Sarajeva kod Petrolove pumpe iza Visokog izletila neka idiotkinja isto, naravno isto preticajnom trakom vozila. Eto, gdje se ona mogla isključiti, kad svim izlazima do rampi prethode uključenja (tj. u njenom slučaju isključenja) sa jednom trakom? Kako tu zaobići udes kad je samo jedna traka, a skoro uvijek se neko uključuje?
-
Naslovnica
#15662 Re: Crna hronika BH cesta
E to zaboravih napisati...100m prije krivine lagano gašenje klime (već navikla čeljad na to), upalio poslije tunela, ko gospodin.Leon16v wrote: ↑23/06/2024 16:19Naslovnica wrote: ↑23/06/2024 16:11Danas 70-80 uz Bradinu, kontam izgorišmo sestrem!
Doduše, možda je i Gazprom plinčuga u Konjicu bolja od patriotske Hife.![]()
![]()
Sa klimom ili bez
Elem, nije ni bilo neke gužve.
Većina luđaka koji su vozili hazarderski i dinamično su "eat my dust" na naplatnim raNpama, pa me stignu negdje prije Lepenice, pa ja opet k'o dingospo ACC desnom opušteno i oslobođeno.
Niđe veze ba ova hajcanja i jurnjava.
A najjači su mi oni što ga hajcaju oko Aleksinog hana ko blentavi i onda 3km dalje skrenu na krepavštinu. Koji ti je kurac ba?!
-
Naslovnica
#15663 Re: Crna hronika BH cesta
Ja sam govorio da će ovdje biti žešćih belaja, kae neće, ravno, široko, pregledno, ovo, ono...pa baš zato ba.kurty wrote: ↑23/06/2024 16:27 juče pred budućom petljom u Počitelju... iz pravca Sarajeva idem... uglavnom, na čelu kolone, sporač neki, 60 - 70 ... ja 4ti u koloni, iza mene tri brzača neka... pasat cc, bmw i mislim još jedan vw... nisam previše obračao paznju.. kako izađosmo na taj pravac, ova trojica iz mene momentalno se izbacise, prvo preko pune, pa onda onoh prosirenja i tako dalje... kad polako dva policajca, lagano iz one hladovine izađoše... sve usporiše, ovu trojicu izbaciše iz kolone i vidim da su samo uzeli dokumente i prema autu krenuli....
- kurty
#15664 Re: Crna hronika BH cesta
znaš kakoNaslovnica wrote: ↑23/06/2024 16:30Ja sam govorio da će ovdje biti žešćih belaja, kae neće, ravno, široko, pregledno, ovo, ono...pa baš zato ba.kurty wrote: ↑23/06/2024 16:27 juče pred budućom petljom u Počitelju... iz pravca Sarajeva idem... uglavnom, na čelu kolone, sporač neki, 60 - 70 ... ja 4ti u koloni, iza mene tri brzača neka... pasat cc, bmw i mislim još jedan vw... nisam previše obračao paznju.. kako izađosmo na taj pravac, ova trojica iz mene momentalno se izbacise, prvo preko pune, pa onda onoh prosirenja i tako dalje... kad polako dva policajca, lagano iz one hladovine izađoše... sve usporiše, ovu trojicu izbaciše iz kolone i vidim da su samo uzeli dokumente i prema autu krenuli....
Struka je uradila sve sa svoje strane... puna.. pregledno, isključna traka za lijevo skretanje... policija jedva čeka u hladovini...
al đaba kad narod boli ona stvar i za punu i za sve
-
Naslovnica
#15665 Re: Crna hronika BH cesta
Ma ono je sa stanovišta struke skroz OK, ali znajući naše vozače, savršeni uslovi za havarije.kurty wrote: ↑23/06/2024 16:32znaš kakoNaslovnica wrote: ↑23/06/2024 16:30Ja sam govorio da će ovdje biti žešćih belaja, kae neće, ravno, široko, pregledno, ovo, ono...pa baš zato ba.kurty wrote: ↑23/06/2024 16:27 juče pred budućom petljom u Počitelju... iz pravca Sarajeva idem... uglavnom, na čelu kolone, sporač neki, 60 - 70 ... ja 4ti u koloni, iza mene tri brzača neka... pasat cc, bmw i mislim još jedan vw... nisam previše obračao paznju.. kako izađosmo na taj pravac, ova trojica iz mene momentalno se izbacise, prvo preko pune, pa onda onoh prosirenja i tako dalje... kad polako dva policajca, lagano iz one hladovine izađoše... sve usporiše, ovu trojicu izbaciše iz kolone i vidim da su samo uzeli dokumente i prema autu krenuli....
Struka je uradila sve sa svoje strane... puna.. pregledno, isključna traka za lijevo skretanje... policija jedva čeka u hladovini...
al đaba kad narod boli ona stvar i za punu i za sve
Ne može ni policija vječno ondje džedžati...
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#15666 Re: Crna hronika BH cesta
Pa 90% vozaca prelazi male kilometre
I onda im duzi putevi krenu smetati jer nisu naucili u kolima da sjede u danu po 6h, sa 300-400-500km
Cega se moze covjek nagledati nije humano
Brzina nije problem, ali preticananja u nezozvoljeno i oduzimanja prednosti, izlijetanja
I onda im duzi putevi krenu smetati jer nisu naucili u kolima da sjede u danu po 6h, sa 300-400-500km
Brzina nije problem, ali preticananja u nezozvoljeno i oduzimanja prednosti, izlijetanja
- mk ultra
-
sumirprimus
#15668 Re: Crna hronika BH cesta
Mojne care zajebvt 500km dnevno nije prirodno ni kamiondzijama po nasim putevimamk ultra wrote: ↑23/06/2024 18:23 Pa 90% vozaca prelazi male kilometre
Brzina nije problem, ali preticananja u nezozvoljeno i oduzimanja prednosti, izlijetanja![]()
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
#15669 Re: Crna hronika BH cesta
ja sam znao semicno 1000+ preci
pa dovoljno ti je otic do Bihaca i nazad i naberu se km...
ovi dobrinja i loko vozaci nisu za magistrale vecinom..
pa dovoljno ti je otic do Bihaca i nazad i naberu se km...
ovi dobrinja i loko vozaci nisu za magistrale vecinom..
- mk ultra
#15670 Re: Crna hronika BH cesta
Pa BL tamo vamo ti je 550km autputom, to je dnevna ruta bez problema
-
Throttle
- Evolution_IV
#15672 Re: Crna hronika BH cesta
Valjal ova:
Sarajevo-Kladanj-Zvornik-Bijeljina-Brcko-Cerik-Doborovci-Gracanica-Doboj-Zenica-Sarajevo
Sarajevo-Kladanj-Zvornik-Bijeljina-Brcko-Cerik-Doborovci-Gracanica-Doboj-Zenica-Sarajevo
-
sumirprimus
-
sumirprimus
#15674 Re: Crna hronika BH cesta
Brza posta?Evolution_IV wrote: ↑23/06/2024 21:12 Valjal ova:
Sarajevo-Kladanj-Zvornik-Bijeljina-Brcko-Cerik-Doborovci-Gracanica-Doboj-Zenica-Sarajevo![]()
- Evolution_IV
#15675 Re: Crna hronika BH cesta
Nije, servis printera i jos neke stvarisumirprimus wrote: ↑23/06/2024 21:15Brza posta?Evolution_IV wrote: ↑23/06/2024 21:12 Valjal ova:
Sarajevo-Kladanj-Zvornik-Bijeljina-Brcko-Cerik-Doborovci-Gracanica-Doboj-Zenica-Sarajevo![]()
nego tuda sam vozio, kud mi je lakse i brze...