EURO 2024 chat tema
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- jeza u ledja
#351 Re: EURO 2024 chat tema
Clattenburga sam jednom cuo da je navijao protiv Engleske, da bi sudio finale. 
- dembele
#352 Re: EURO 2024 chat tema
Trebalo je Gigovića dovesti da sudi kada igra Srbija, ipak je on iz druge države, pa jel?
-
omar little
#353 Re: EURO 2024 chat tema
jos najbolje da onim spanjolskim odronima daju da sude tekme kad igra njihova repka.
- karanana
#354 Re: EURO 2024 chat tema
kad skontas, to odredjivanje sudija nije nimalo lagan posao. koliko tu ima geopolitike koja se treba razmotrit, ko koga, ko kome....
a tek onda razmatranje rezultata u grupama i efekata na samom prvenstvu.
ne ostaje puno opcija kad se saberes i oduzmes.
a tek onda razmatranje rezultata u grupama i efekata na samom prvenstvu.
ne ostaje puno opcija kad se saberes i oduzmes.
- JohnnyS
#355 Re: EURO 2024 chat tema
Treba ChatGPT zadužiti da delegira suce i da uzme u obzir sve geopolitičke i sportske aspekte 
- dembele
#356 Re: EURO 2024 chat tema
Koliko trebaš biti očajan pa davati medijski prostor Amaru Osimu.
Primitivizam, nekultura, bahatost i arogancija, sve na jednom mjestu.
Kako napisa neko prije mene čini se u svakom trenutku da bi mogao da podrigne u sred emisije.
Primitivizam, nekultura, bahatost i arogancija, sve na jednom mjestu.
Kako napisa neko prije mene čini se u svakom trenutku da bi mogao da podrigne u sred emisije.
-
Osmi Socrates
#357 Re: EURO 2024 chat tema
Trebaju FIFA i UEFA planski školovati sudije iz nacija koje nikad ne idu na velika takmičenja.
- cartman
#359 Re: EURO 2024 chat tema
Nisam pratio fudbal zadnjih 10ak godina, osim neka tekma tu i tamo. Gledao sam skoro svaku utakmicu na ovom Euru i razocaran sam igrom i sudijama. Upratio sam samo 2 ekipe, njemacka i spanija, za koje osjetim da imaju kontrolu i da igraju profesionalno. Mada ni oni nisu nesto vele. Igraci su padavicari, svaki mali dodir padaju, valjaju se, nema kontrole lopte, ne vladaju prostorom, nema finese. Reprezentacije iz kraja 90tih, pocetka 00tih cak i 2010tih bi ubile nogama ove danasnje igrace. Europa opasno opala sto se tice fudbala, bar na ovom nivou reprezentacija. Kad saberem koliko igraci Engleske kostaju, ne bude mi dobro.
- JohnnyS
#360 Re: EURO 2024 chat tema
Thread o dvostrukom MOTMu, vrijedi pročitati
- Edin H.
#361 Re: EURO 2024 chat tema
Da, uveli su pravilo da ne možeš suditi reprezentaciji zemlje iz koje dolaziš.jeza u ledja wrote: ↑21/06/2024 18:40 Clattenburga sam jednom cuo da je navijao protiv Engleske, da bi sudio finale.![]()
-
palermo
#362 Re: EURO 2024 chat tema
Moj redosljed favorita nakon dosad odgledanih utakmica.
1. Francuska. Iako nisu nesto pokazali, naprosto se vidi da mogu u svakom trenutku pojacati gas i podignuti nivo igre za dva, tŕi levela. Osim toga, pokazali su da ne moraju igrati bajno da bi pobijedili ili makar ne izgubili.
2. Njemacķa. Dobri su. Mozda je problem sto nemaju neku svjetsku klasu ( ovo, naravno, uslovno govoreci) Kross se oprasta, a Florian je jos uvijek mlad za.lidera
3. Spanija. Najvise pokazali, ali ostaje pitanje kako ce se ponasati, ako recimo protivnik povede, ili ako im jednostavno nije najbolji dan.
4-7 Engleska, sumnjam da.sa onakvim veznim redom mogu nesto, Portugal, za.moj ukus isuvise metiljavi, Svajcarska, dobri ali limitirani, Austrija, prijatno iznenadjenje kojj uz malo srece mogu mozda cak i do polufinala.
Al sve se ovo moze.promijeniti, naravno.
1. Francuska. Iako nisu nesto pokazali, naprosto se vidi da mogu u svakom trenutku pojacati gas i podignuti nivo igre za dva, tŕi levela. Osim toga, pokazali su da ne moraju igrati bajno da bi pobijedili ili makar ne izgubili.
2. Njemacķa. Dobri su. Mozda je problem sto nemaju neku svjetsku klasu ( ovo, naravno, uslovno govoreci) Kross se oprasta, a Florian je jos uvijek mlad za.lidera
3. Spanija. Najvise pokazali, ali ostaje pitanje kako ce se ponasati, ako recimo protivnik povede, ili ako im jednostavno nije najbolji dan.
4-7 Engleska, sumnjam da.sa onakvim veznim redom mogu nesto, Portugal, za.moj ukus isuvise metiljavi, Svajcarska, dobri ali limitirani, Austrija, prijatno iznenadjenje kojj uz malo srece mogu mozda cak i do polufinala.
- JohnnyS
#363 Re: EURO 2024 chat tema
Meni je Francuska i dalje uvjerljivo prvi favorit. Španci do sad nisu išli na neke dobre protivnike, protiv Hrvatske im je svaka ušla, protiv Italije im se to vratilo pa ih nisu natrpali. Ali Talijani su prelimitirani svakako. Njemačka bi mogla daleko, a ako se namjere na Španjolce u 1/4, po meni furia ispada. Hodajuće drveće s otoka bi moglo uz povoljan ždrijeb daleko, ali ne predaleko. Portugal bi mogao iznenaditi.
-
akcija007
#364 Re: EURO 2024 chat tema
Mojoj zeni se svidja Mitrovic
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#365 Re: EURO 2024 chat tema
Treba uvesti pravilo da u utakmici bez golova niko ne dobija po bod.
-
Dugarry
#366 Re: EURO 2024 chat tema
Francuska prvi favorit, a Holandije ni na mapi, a juce su igrali egal utakmicu. Kako to?palermo wrote: ↑22/06/2024 13:12 Moj redosljed favorita nakon dosad odgledanih utakmica.
Mislis da Dembele i Giroud imaju koju brzinu vise?
- jeza u ledja
#367 Re: EURO 2024 chat tema
Spanci jedini igrali sa dva top 10 tima na FIFA ljestvici, aktuelnim sampionom Evrope i polufinalistom svijeta, i ti bas za njih napises da nisu isli na dobre protivnike??JohnnyS wrote: ↑22/06/2024 13:50 Meni je Francuska i dalje uvjerljivo prvi favorit. Španci do sad nisu išli na neke dobre protivnike, protiv Hrvatske im je svaka ušla, protiv Italije im se to vratilo pa ih nisu natrpali. Ali Talijani su prelimitirani svakako. Njemačka bi mogla daleko, a ako se namjere na Španjolce u 1/4, po meni furia ispada. Hodajuće drveće s otoka bi moglo uz povoljan ždrijeb daleko, ali ne predaleko. Portugal bi mogao iznenaditi.
-
palermo
#368 Re: EURO 2024 chat tema
Moram priznati, holandane sam ¹zaboravio, idu u grupu od 4 do 8, rekao bih isto kao i za svajcarce, solidni ali limitirani...cetvrtfinale realno maksimum, uz nesto srece eventualno polufinale..Dugarry wrote: ↑22/06/2024 13:58Francuska prvi favorit, a Holandije ni na mapi, a juce su igrali egal utakmicu. Kako to?palermo wrote: ↑22/06/2024 13:12 Moj redosljed favorita nakon dosad odgledanih utakmica.
Mislis da Dembele i Giroud imaju koju brzinu vise?
I da Francuska je za mene prvi favorit, i da Dembele, Thuram, Mbape, svakako imaju brzinu dvije vise.
-
Dugarry
#369 Re: EURO 2024 chat tema
Znaci Francuzi su se zajebavali juce, sto bi se reklo 
Mislim da Dembele i slicni nemaju brzinu vise, jer ni on, ni Thuram nisu bolji. Francuzi u ofanzivnom dijelu ovise o Mbappeu. Ako njega ne bude, bice im tesko.
Francuska jeste mozda glavni favorit, ali to po meni nikakve veze nema sa njihovom litiranom ofanzivom, nego daleko najjacom defanzivom. Ne samo 4 igraca iz odbrane, nego generalno defanzivna igra cijele ekipe.
Holandija…. Za mene su medju 4 favorita.
Mislim da Dembele i slicni nemaju brzinu vise, jer ni on, ni Thuram nisu bolji. Francuzi u ofanzivnom dijelu ovise o Mbappeu. Ako njega ne bude, bice im tesko.
Francuska jeste mozda glavni favorit, ali to po meni nikakve veze nema sa njihovom litiranom ofanzivom, nego daleko najjacom defanzivom. Ne samo 4 igraca iz odbrane, nego generalno defanzivna igra cijele ekipe.
-
palermo
#370 Re: EURO 2024 chat tema
Ama, ovo su sve samo predvidanja...ko zna sta ce na kraju biti, ali bio bih prilicno iznenadjen da.novi sampion bude.netko ko nije u ove prve tri ekipe sto sam nominovao.Dugarry wrote: ↑22/06/2024 14:32 Znaci Francuzi su se zajebavali juce, sto bi se reklo
E da, ne bih ja mnogo sudio po sinocnjoj utakmici....nisu se Francuzi zajebavali, ali sasvim sigurno nisu u igru usli 100 %....holandani ne.mogu bolje...
- Laertes
- JohnnyS
#372 Re: EURO 2024 chat tema
Teško mi je prihvatiti kao mjerodavnu listu gdje je Belgija treća reprezentacija na svijetu.jeza u ledja wrote: ↑22/06/2024 14:06Spanci jedini igrali sa dva top 10 tima na FIFA ljestvici, aktuelnim sampionom Evrope i polufinalistom svijeta, i ti bas za njih napises da nisu isli na dobre protivnike??JohnnyS wrote: ↑22/06/2024 13:50 Meni je Francuska i dalje uvjerljivo prvi favorit. Španci do sad nisu išli na neke dobre protivnike, protiv Hrvatske im je svaka ušla, protiv Italije im se to vratilo pa ih nisu natrpali. Ali Talijani su prelimitirani svakako. Njemačka bi mogla daleko, a ako se namjere na Španjolce u 1/4, po meni furia ispada. Hodajuće drveće s otoka bi moglo uz povoljan ždrijeb daleko, ali ne predaleko. Portugal bi mogao iznenaditi.![]()
- avetinja
#373 Re: EURO 2024 chat tema
Francuzi su do sada jedini koji su odigrali dvije utakmice, a nisu dali gol. Ako Poljska ne bude izuzetak, postoji mogućnost da se njihovi navijači zabrinu. Mada se turnir može osvojiti i bez datog gola u regularnom vremenu ili produžecima.
- kamberovica polje
#374 Re: EURO 2024 chat tema
Hrvatskoj se već jedan rezultat poklopio.
Hoćemo se kladit da će im sve poredat i da će se provući i s 2 boda dalje.
Nevjerovatnu sreću neznalica Dalić ima.
Nevjerovatnu.
Hoćemo se kladit da će im sve poredat i da će se provući i s 2 boda dalje.
Nevjerovatnu sreću neznalica Dalić ima.
Nevjerovatnu.
- ZoomZoomKiwi
#375 Re: EURO 2024 chat tema
Pod uslovom da izvuku neriješeno sa Talijanima