Ne mora niko reći.
Aksiomi su:
Amerika ne može uraditi ništa loše.
Ako slučajno se učini da jeste uradila loše, to je uradila u cilju dobra i ne smije joj se prigovoriti.
To samo ti vidis da je aksiom. Koliko je protesta bilo protiv americka invazije iraka u Americi a koliko ruske invazije Ukrajine u ruZZiji?

Gutavo je zadnja 2 mjeseca u anketama. Ono, manje od 1% razlike uglavnom u prosjeku istih. Ali cijelo vrijeme vodi Trump.geralt wrote: ↑20/06/2024 16:16 Biden vodi protiv Trumpa u Fox News anketi.
Njihova redakcija je mozda tvrda desnica, ali ankete im se smatraju za objektivne i pouzdane. Glavne promjene misljenja su medju nezavisnim glasacima, demokrate i republikanci nisu puno mijenjali misljenje o svojim kandidatima.
A protesti su kao bitni? Eto ima i sada protesti za Palestinu, pa šta bude?melac wrote: ↑15/06/2024 13:47 To samo ti vidis da je aksiom. Koliko je protesta bilo protiv americka invazije iraka u Americi a koliko ruske invazije Ukrajine u ruZZiji?
Ja zaista nekad ne znam gdje se vi napajate tom propagandom da je Amerika bezgresna ali ono fakat?
A tek gdje su protesti u Kini zbog gresaka Kineske vlade, mislim neki masovni?
Znaci po tebi ne treba protestovati?iClass wrote: ↑22/06/2024 05:34A protesti su kao bitni? Eto ima i sada protesti za Palestinu, pa šta bude?melac wrote: ↑15/06/2024 13:47 To samo ti vidis da je aksiom. Koliko je protesta bilo protiv americka invazije iraka u Americi a koliko ruske invazije Ukrajine u ruZZiji?
Ja zaista nekad ne znam gdje se vi napajate tom propagandom da je Amerika bezgresna ali ono fakat?
A tek gdje su protesti u Kini zbog gresaka Kineske vlade, mislim neki masovni?
Koliko je američkih generala, vojnika i sl. išlo u Hag i dobilo doživotne zatvore? Kolike je sankcije dobila USA za invaziju Iraka? Koliko je američkih firmi završilo na crnoj listi radi invazije na Irak?
Da li je za svaku nevinu žrtvu neko iz USA odgovarao? Da li je Americi zabranjeno bilo učestvovanje na takmičenjima kao što je Rusiji sad?
Ovo oko protesta je samo šminka najobičnija. Ali treba priznati da je USA svjetski bully koji će za vlastite ciljeve praviti genocide.
Sad, drugo je to što za nas u BiH je Amerika najmanje zlo pa se moramo njih držati.

Jeste, Rusija je bully, Kina je bully ali je i Amerika bully. U tome i jeste poenta mog posta.jeza u ledja wrote: ↑22/06/2024 14:18 Znaci po tebi ne treba protestovati?
Ispade bogami Sadamov Irak isto sto i Zelenski i Ukrajina.
Ko ce Americi uvesti sankcije? Ko ce izbaciti Ameriku iz takmicenja? Cijeli sistem je napravio Zapad, od ekomonije do medjunarodnog sporta, a ne Cad, Bruneji i Zimbabve pa da oni nekom uvode sankcije. Kakav nonsens.
Jel Rusija bully kad napadne Ukrajinu? Jel Kina bully kad pocne praviti vjestacke otoke u teritorijalnim vodama drugih zemalja ili prijeti Tajvanu invazijom?
Kad Amerika ne reaguje onda je i to problem jer pobogou njihova je duznost da intervenisu. Treba svijet prepustit Kini i Rusiji, onda ce svima biti bolje.![]()
Tvoj post je zvucao kao da govoris samo o Americi.
Pobogu naravno da ne. Postoje za to sudovi.Znači Američki vojnik smije uletiti u neko selo, pobiti muškarce, silovati žene pa i njih pobiti i niko ga ne smije za to pitati?
O kojim zemljama se radi? Nije mi jasno fakat. Koje su to zemlje koje bi trebali uvesti sankcije?Americi će uvesti sanckije ostale zemlje ako su već toliko borci za prava i pravdu, ali očito nisu. A što se tiče sportskih takmičenja, šta fali da se izbaci Amerika za svoja ubistva?
Kad Kinezi i Rusi pocnu priznavati nesto ili kad kod njih neko o necemu neometano protestuje onda ce biti isto.Nisam ja rekao da je Kina ili Rusija bolja, daleko bilo. Ali treba prihvatiti činjenicu da Rusija, Kina i Amerika će za svoje interese gaziti po ljudima, ubijati, činiti genocide i sl. Pa koliko je puta CIA priznala da je pravila nerede u drugim državama. Sve je to isto smeće.
Ja sam ovaj scenario spomenuo prije 4 godine. Scenario koji je vrlo moguc.
Ali ima dosta trampovaca koji imaju neku vlast i mogli bi pogurati nesto. Nada je da su samo trampovci zvog glasaca i nakon poraza Trampa, ne moraju vise njegovu guzicu lizati i nazad kalo ke bilo 2015.jeza u ledja wrote: ↑22/06/2024 22:09Ja sam ovaj scenario spomenuo prije 4 godine. Scenario koji je vrlo moguc.
Sa bitnom razlikom da Trump ovaj puta nema kontrolu nad drzavom.
Ali Trump ne moze izgubiti. To smo vidjeli prosli puta. On nikad nece priznati poraz.Jack Be Nimble wrote: ↑22/06/2024 22:23Ali ima dosta trampovaca koji imaju neku vlast i mogli bi pogurati nesto. Nada je da su samo trampovci zvog glasaca i nakon poraza Trampa, ne moraju vise njegovu guzicu lizati i nazad kalo ke bilo 2015.jeza u ledja wrote: ↑22/06/2024 22:09Ja sam ovaj scenario spomenuo prije 4 godine. Scenario koji je vrlo moguc.
Sa bitnom razlikom da Trump ovaj puta nema kontrolu nad drzavom.
Prosto ne mogu da shvatim da se jedna amerika dovela na izbor izmedju ova dva senilna starca...
Ni meniizvrsni direktor wrote: ↑22/06/2024 23:06Prosto ne mogu da shvatim da se jedna amerika dovela na izbor izmedju ova dva senilna starca...
https://www.nbcnews.com/politics/justic ... rcna158695Julian Assange has reached a plea deal with the U.S., allowing him to go free