Igrao DA:I ali onda stao i uvjek mi se mrsko vratiti. Previse vremena oduzima. Mozda zimiAverus wrote: ↑20/06/2024 19:14 Ko nije, ovo treba obavezno uzeti![]()
20KM za trilogiju
https://store.steampowered.com/sale/Dra ... nchiseSale
Ja imam svetri na Originu, ali sam kupio i na Steamu za kad budem htio ponovo da odigram (pred izlazak Veilguarda)![]()
Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
- nepass1
#48526 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
- Peacean
#48527 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Odgledaj na youtubu neke sažetke priča tih igara i spreman si za veilguard.
- geralt
#48528 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ne bih opet Inquisition igrao da mi daju platu za to. Muka mi u stomaku od same pomisli.
Dok bih recimo Skyrim ili Witcher 3 sad odmah instalirao da imam vremena i da nema drugih igara.
Dok bih recimo Skyrim ili Witcher 3 sad odmah instalirao da imam vremena i da nema drugih igara.
- Averus
#48529 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Meni Origins je odlican, dvica je onako meh, a Inquisition mi je bio veoma dobar.
S tim da Inquisition ima neke od najljepsih lokacija, odlican level design.
Witcher 3 je posebna prica.
S tim da Inquisition ima neke od najljepsih lokacija, odlican level design.
Witcher 3 je posebna prica.
- nepass1
- ferratilis
#48531 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Kakvi likovi. Sjecam se kad ste me ovdje ubjedjivali da su DA2 i Inquisition zapravo odlicni RPG-i, sad druga prica. Ubili se za parlament i politiku, sad ovako, sad onako. 
- geralt
#48532 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
DA2 je odlican RPG koji je uzasan smor za igrati. 50h borbi u istom skladistu sa nasumicno pozicioniranim kutijama, sa po tri talasa teleportujucih neprijatelja. Prica je odlicna, likovi su interesantni, ali ne bih opet zrtvovao 50-60h zivota da ga jos jednom igram.
Inquisition je prosjecan RPG sa boljim gameplayom, OK pricom, vecinom iritantnim likovima, nasilu razvucen na preko 100h sati trajanja. Imam na njemu oko 120-130h provedenog vremena, zavrsio glavnu igru 100%, Jaws of Hakkon DLC, pola Descent DLC-a (tu sam odustao od igre i smucila mi se), Trespasser DLC nisam igrao nikako. Od tih 120h sam uzivao u mozda 20h, ostalo sam proveo na fetch questovima i takodjer se boreci sa beskonacnim talasima neprijatelja. Premalo da opet pozelim da igram.
@ferratilis Mislim da si me pomijesao s nekim, ja svoje razocarenje Dragon Age serijalom i modernim Biowareom ne skrivam na ovoj temi.
Inquisition je prosjecan RPG sa boljim gameplayom, OK pricom, vecinom iritantnim likovima, nasilu razvucen na preko 100h sati trajanja. Imam na njemu oko 120-130h provedenog vremena, zavrsio glavnu igru 100%, Jaws of Hakkon DLC, pola Descent DLC-a (tu sam odustao od igre i smucila mi se), Trespasser DLC nisam igrao nikako. Od tih 120h sam uzivao u mozda 20h, ostalo sam proveo na fetch questovima i takodjer se boreci sa beskonacnim talasima neprijatelja. Premalo da opet pozelim da igram.
@ferratilis Mislim da si me pomijesao s nekim, ja svoje razocarenje Dragon Age serijalom i modernim Biowareom ne skrivam na ovoj temi.
- ferratilis
- vaučer
#48534 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Kad će Sekiro 2, jebo ih Elden Ring. 
- ferratilis
#48535 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ne znam, ali nadam se da ce sljedeci projekat biti ili Sekiro 2 ili nesto potpuno drugacije. Koliko god Souls igre bile dobre, pocinje da se gubi ta magija i zeigeist koji je vladao zadnjih deset godina. Volio bi novi King's Field od Miyazakija, ili neki slican blobber. Vrijeme je za nesto novo, Elden RIng je kulminacija dosadasnjeg rada, neko ostane na tome.
- vaučer
#48536 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Kao alternativu prihvatam i Dark Souls Remaster. Man of simple pleasures.
Ima još soka u souls formuli, ali mislim da bi trebali raditi neke konceptualne skokove - kakav je uostalom bio i Sekiro.
Ima još soka u souls formuli, ali mislim da bi trebali raditi neke konceptualne skokove - kakav je uostalom bio i Sekiro.
- Averus
#48537 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Miyazaki hoce da pravi JRPG 
- ferratilis
#48538 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Solidan je DLC, ali nije bolji od Blood and Wine niti Hearts of Stone definitivno. Kad su DLC-i u pitanju, W3 je neprikosnoven.
- Tito_i_Partija
#48539 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Završio sam Immortals Fenyx Rising. Podijeljenog sam mišljenja, jer igra ima lijepe i zabavne elemente, recimo combat i traversal mi je se jako svidio, dizajn svijeta je lijep, i skill/equipment sistemi su prilično jednostavni gdje ti ne treba da kopaš po internetu da tražiš najbolji "build", al' ipak ima dovoljno dubine da se fokusiraš na nešto specifično ako hoćeš.
Međutim, dvije stvari mi se nisu svidile:
1. Cijela igra je jedan puzzle za drugim. U ovom open-worldu ima puno aktivnosti, međutim manje-više sve te aktivnosti na kraju krajeva zahtijevaju da se završi neki puzzle da dobiješ svoju nagradu. Neki su poprilično jednostavni, al' kad sve sagledam, ne vjerujem da sam ikad proveo ovoliko vremena na youtube-u gledajući kako se uradi ovaj il' onaj puzzle jer nisam znao kako dalje. Za one koje to vole, poput @Averus , ovo će bit' užitak. Meni je ispočetka bilo okej, al' mi je ubrzo postalo smor.
2. Priča i karakteri su nešto najgore što sam vidio u svijetu video igara. Igra je bazirana na grčkoj mitologiji, ciljana publika su djeca od možda 10-11 godina, al' dijalozi su takav teški krindž i idiotizam da vjerujem i da bi čak moj sin sa njegovih 6 godina kolut'o očima na ovu katastrofu. Spremite se na puno facepalm i second-hand shame momenata. Kako je sam naziv igre poprilično glup (jedino gore ime je možda Divine Divinity), tako su i priča i karakteri u njemu.
Sve u svemu, ok je igra, al' moglo je i puno bolje.
Počeo sam Far Cry 4, i nakon odigrana možda sat vremena, ovo mi djeluje k'o da su uzeli Far Cry 3 pa ga toliko razvodnili i simplificirali da ti dođe k'o da piješ pivo s vodom. Al' haj vidićemo još.
Međutim, dvije stvari mi se nisu svidile:
1. Cijela igra je jedan puzzle za drugim. U ovom open-worldu ima puno aktivnosti, međutim manje-više sve te aktivnosti na kraju krajeva zahtijevaju da se završi neki puzzle da dobiješ svoju nagradu. Neki su poprilično jednostavni, al' kad sve sagledam, ne vjerujem da sam ikad proveo ovoliko vremena na youtube-u gledajući kako se uradi ovaj il' onaj puzzle jer nisam znao kako dalje. Za one koje to vole, poput @Averus , ovo će bit' užitak. Meni je ispočetka bilo okej, al' mi je ubrzo postalo smor.
2. Priča i karakteri su nešto najgore što sam vidio u svijetu video igara. Igra je bazirana na grčkoj mitologiji, ciljana publika su djeca od možda 10-11 godina, al' dijalozi su takav teški krindž i idiotizam da vjerujem i da bi čak moj sin sa njegovih 6 godina kolut'o očima na ovu katastrofu. Spremite se na puno facepalm i second-hand shame momenata. Kako je sam naziv igre poprilično glup (jedino gore ime je možda Divine Divinity), tako su i priča i karakteri u njemu.
Sve u svemu, ok je igra, al' moglo je i puno bolje.
Počeo sam Far Cry 4, i nakon odigrana možda sat vremena, ovo mi djeluje k'o da su uzeli Far Cry 3 pa ga toliko razvodnili i simplificirali da ti dođe k'o da piješ pivo s vodom. Al' haj vidićemo još.
- ferratilis
#48540 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Kad nece EA raditi remaster, hoce modderi. Svaka cast.
Sa dodatnih 15 auta.

Sa dodatnih 15 auta.

- ferratilis
#48541 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Prepare your wallets.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#48542 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nevjerovatno mi je da ne žele odraditi ovu igru u fullu. Jedini način da ožive franšizuferratilis wrote: ↑24/06/2024 18:33 Kad nece EA raditi remaster, hoce modderi. Svaka cast.![]()
Sa dodatnih 15 auta.
- MarlboroGold
#48543 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Meni je Underground bio najdraži NFS. Mogu i to usput 
- ferratilis
#48544 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Bolje je da EA nista ne dira, nemaju dobru reputaciju. 
NFSU2 isto ne treba remaster jer ima toliko modova koji rade bolji posao, samo je problem sto ih je potrebno instalirati pojedinacno, sto mi je mrsko. Za Most Wanted samo skines HQ mod i to je to.
A mozda je bolje cekati da ekipa zavrsi RTX Remix mod, to ce biti najbolji nacin da se igra NFSU2.
NFSU2 isto ne treba remaster jer ima toliko modova koji rade bolji posao, samo je problem sto ih je potrebno instalirati pojedinacno, sto mi je mrsko. Za Most Wanted samo skines HQ mod i to je to.
A mozda je bolje cekati da ekipa zavrsi RTX Remix mod, to ce biti najbolji nacin da se igra NFSU2.
- REDDEVILS
#48545 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Monster Energy LO PROFILE" OPERATOR SKIN
XBLX3-HN7X7-7NAH7
https://profile.callofduty.com/promotions/redeemCode
OPERATOR NAME IS BBQ
XBLX3-HN7X7-7NAH7
https://profile.callofduty.com/promotions/redeemCode
OPERATOR NAME IS BBQ
- Tito_i_Partija
#48546 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nadam se da će Steam Summer Sale ove godine bit' bolji od prethodnih. Prošle godine je baš potanko bilo, sve ista sniženja bila koja smo tokom godine vidili.
- ferratilis
#48547 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Pravili su ga budalom zbog ove izjave.

- Heva
#48548 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ma mislim da im fali para, kad nemaš "golda" onda ti nabacuje sve neke tenkove "e, bom" za 5000, 8500, 10,000... ne bi li se upecao i napunio Steam vallet, ubacili neku loteriju ali plati da zavrtiš, plati da učestvuješ, plati ovdje, ondje.. a ako nećeš onda gnjidaš iz boja u boj, ljudi te razvaljuju i baš moraš biti neki sado-mazo lik da te to ne smeta!
naiđe neko od raje, pošutamo neku partiju, pa svako sebi, on Diabla, ja nešto drugo, ETS ili ATS sa volančekom... pa red kafe, pivce... samo nema konobarica
- Averus
#48549 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Samo se možemo nadati. Otkako su cijene u rukama publishera, a ne Valve-a, svaki sale je bio underwhelming.Tito_i_Partija wrote: ↑25/06/2024 15:26 Nadam se da će Steam Summer Sale ove godine bit' bolji od prethodnih. Prošle godine je baš potanko bilo, sve ista sniženja bila koja smo tokom godine vidili.
- Tito_i_Partija
#48550 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Prava sniženja, t.j. historical lows, dolaze uglavnom kad izađe nastavak neke igre ili ekspanzije za istu, al' to ne važi za sve. Japanac ne da ni centa manje čak iako je igra 10 il' više godina stara.Averus wrote: ↑25/06/2024 19:17Samo se možemo nadati. Otkako su cijene u rukama publishera, a ne Valve-a, svaki sale je bio underwhelming.Tito_i_Partija wrote: ↑25/06/2024 15:26 Nadam se da će Steam Summer Sale ove godine bit' bolji od prethodnih. Prošle godine je baš potanko bilo, sve ista sniženja bila koja smo tokom godine vidili.![]()
Ja se polako mirim sa činjenicom da ću morat' Dark Souls 2 skinut' sa Pirate Baya, a ne igrat' legalno. Ne dam ti vala 20 dolara, za ovo, pa da imam i milijardu na kontu.