Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Casual's wrote: ↑20/06/2024 10:27
Pa mislim da je to neki novi pravilnik MUP-a. Meni su nedavno u jednoj situaciji rekli "kad' se pobijete mi ćemo onda riješiti", uniformisani policajci MUP ZDK.
Ma nema tu pravilnika, Zakon o javnom redu i miru je tatamata.
Ironicna izjava je bila.
Ovakvih situacija ce biti sve vise i vise. Mladja nargila generacija policajaca koja vise respekta ima prema Tik-Tok mafijasima nego prema normalnoj raji je na cesti. Ovi iole stariji i kvalitetniji su od 08 do 16 po uredima. Neku noc na Bulevaru, Mazda sa pokvarenom stopom i farom prolazi pored uredno parkirana 2 na traci pored onih kafica, pa oni ih ne smiju pogledati, kamo li zamoliti da se maknu.
_BataZiv_0809 wrote: ↑20/06/2024 10:12
@phillie mislim da je jedan vaspitni samar dovoljan kad imas posla sa pijanom budalom, ako je vec fizicki sukob neizbjezan. Nista ne garantuje da ni od samara nece onako pijan zveknut glavom o plocnik, ali ovaj ga je ocigledno dobro ugazio
Vjerujem da je dovoljan. Poenta je da se ne treba sklanjati pred svakom sugom koja odluci da bas tebe ili tvoje "uzme na zub". Linija manjeg otpora nije uvijek rjesenje, a mi smo se cini mi se i previse distancirali od svijeta u kojem zivimo.
_BataZiv_0809 wrote: ↑20/06/2024 10:12
@phillie mislim da je jedan vaspitni samar dovoljan kad imas posla sa pijanom budalom, ako je vec fizicki sukob neizbjezan. Nista ne garantuje da ni od samara nece onako pijan zveknut glavom o plocnik, ali ovaj ga je ocigledno dobro ugazio
Vjerujem da je dovoljan. Poenta je da se ne treba sklanjati pred svakom sugom koja odluci da bas tebe ili tvoje "uzme na zub". Linija manjeg otpora nije uvijek rjesenje, a mi smo se cini mi se i previse distancirali od svijeta u kojem zivimo.
Ma i ja serem
Ja sam platio cijenu tog stava i zato sad maksimalni aikido sa moje strane.
Gdje god mogu izbjec belaj, izbjegnem ga.
Gdje ne mogu udaram prvi i bjezim
kakavdanakneiskustvu wrote: ↑20/06/2024 12:04
znam da se svaka privedena osoba ne vodi prvo u hitnu pomoć,nego u pritvor. ako ima potrebe za ljekarima,ekipa hitne dođe u pol. stanicu
Na osnovu cega policija provjerava da li ima potrebe za ljekarima? Osoba u alkoholisanom stanju treba ici ljekaru, osoba u rastresitom stanju treba ici ljekaru, nadrogirana osoba treba ljekaru, osoba sa srcanim manama treba ljekaru, osoba sa visokim kp isto tako...da ne nabrajam. Svaka osoba koja ide u pritvor treba ici na pregled u Hitnu/DZ, kako je to regulisano u TK.
kakavdanakneiskustvu wrote: ↑20/06/2024 12:04
znam da se svaka privedena osoba ne vodi prvo u hitnu pomoć,nego u pritvor. ako ima potrebe za ljekarima,ekipa hitne dođe u pol. stanicu
Na osnovu cega policija provjerava da li ima potrebe za ljekarima? Osoba u alkoholisanom stanju treba ici ljekaru, osoba u rastresitom stanju treba ici ljekaru, nadrogirana osoba treba ljekaru, osoba sa srcanim manama treba ljekaru, osoba sa visokim kp isto tako...da ne nabrajam. Svaka osoba koja ide u pritvor treba ici na pregled u Hitnu/DZ, kako je to regulisano u TK.
nisam policajac pa to ne bi znao,ali slažem se sa ovim pobrojanim
To bi bilo nesto a la Zenica 1 jelde
Jer Zenica Jug ce biti fensi smensi koliko sam shvatio
Da budu trzni centri i da posjetioci dolaze
A ovo ce biti samo radna zona