Drugim rijecima ja navijam za fudbal.
Za koga navijate na EURO 2024?
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- jeza u ledja
#51 Re: Za koga navijate na EURO 2024?
Ma neko fino napisa, kako koja utakmica, biram za koga cu navijati. Nekad usred utakmice promjenim, ako me ko nervira.
-
HelaS
#52 Re: Za koga navijate na EURO 2024?
Ako Izrael igra lijep nogomet, napadački, ako su igrači fer na terenu, ako je duh pobjednički, itd. i da im igrači ne pripadaju političkim bojama i provokacijama na terenu, kao što to rade Kosovari, unatoč izraelskom masakru Palestinaca i njihovog ratnozločinačkog političkog vođe, navijat ću za Izrael. Niti ću ih, takve, posmatrati kao Jevreje i odbacivati iz svake opcije.Piaty wrote: ↑20/06/2024 00:28U sportu nema politikeHelaS wrote: ↑19/06/2024 23:24U sportu ne treba biti politike ni političkih konotacija. Očito je da si zalutao na ovaj PdfPiaty wrote: ↑19/06/2024 09:37 Auuu što Bosanci navijaju za Albion. Hahaha otkad to?
Ahej moram priznati da se zbog ove političke situacije situacija i kod mene promijenila pa su mi Englezi malkice dragi. Jedina protestantska zemlja koju nisam volio u fudbalu, a eto sad mi je i ona o.k.
Kako ova rezolucija iskristališe stvari![]()
Jedva čekam kako će Elf zgaziti Mađarsku![]()
![]()
Reprezentacije, NACIONALNE SELEKCIJE , nadmetanje pod nacionalnim grbom, Srbija vs Engleska, Hrvatska vs Srbija, BiH vs šta ti ja znam ko i svaki mogući versus što postoji.
Bogati, reci ti meni koji je tvoj kriterij za navijanje?
- Point.
#53 Re: Za koga navijate na EURO 2024?
A za Srbiju?
-
Piaty
#54 Re: Za koga navijate na EURO 2024?
To čak nije tako ni na Eurosongu, a kamoli u nogometu.HelaS wrote: ↑20/06/2024 06:51Ako Izrael igra lijep nogomet, napadački, ako su igrači fer na terenu, ako je duh pobjednički, itd. i da im igrači ne pripadaju političkim bojama i provokacijama na terenu, kao što to rade Kosovari, unatoč izraelskom masakru Palestinaca i njihovog ratnozločinačkog političkog vođe, navijat ću za Izrael. Niti ću ih, takve, posmatrati kao Jevreje i odbacivati iz svake opcije.
-
laik1981
#55 Re: Za koga navijate na EURO 2024?
Italija, Njemacka, kroejsa. Tim redoslijedom. Protiv srba i engleza. U ostalim tekmama za autsajdere.
- Cherry-Cherry
#56 Re: Za koga navijate na EURO 2024?
Uvijek za ex Yu reprezentacije.
Od ostalih su mi drage Njemačka, Portugal i Španija.
Od ostalih su mi drage Njemačka, Portugal i Španija.
-
Dugarry
#57 Re: Za koga navijate na EURO 2024?
Ja nikad ne mogu navijati za Srbiju i Hrvatsku. Razloga milion, ali ako nista zato sto nam kradu reprezentativce. Sto bolje rezultate budu imali, vise ce nam ih ukrasti.
Da ne spominjem nacionalizam na njihovim tribinama, i sto svaki put moram gledati Trebinje, Banja Luka, Mostar na zastavama drugih drzava. Sto moram slusati velicanje Herceg Bosne, ili pjesme o srpskom Kosovu
Da ne spominjem nacionalizam na njihovim tribinama, i sto svaki put moram gledati Trebinje, Banja Luka, Mostar na zastavama drugih drzava. Sto moram slusati velicanje Herceg Bosne, ili pjesme o srpskom Kosovu
-
breuer
#58 Re: Za koga navijate na EURO 2024?
protiv Hrvatske i Srbije...šteta što ih Albanija nije jučer dokusurila...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
-
kakavdanakneiskustvu
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#62 Re: Za koga navijate na EURO 2024?
Nikad ne navijam za ex Yu reprezentacije. A identificiram se i kao Jugosloven.
Nastranu sto navijaci dvije susjedne drzave iz BiH, navijaju protiv te iste BiH, jednostavno vidim da refleksno navijam protiv i smatram te reprezentacije, ako nista, onda rivalima BiH, bez obzira u kolikom qurcu bili mi trenutno.
Hrvati su nepodnosljivi kad pobjedjuju, jednostavno taj neki kompleks vise vrijednosti, nadmenost sta li vec, ispliva na povrsinu, a igraci su me Thompsonom 2018. definitivno opredijelili. Svaka cast za ove dvije medalje, impresivno i kapa dole, drago mi je zbog mojih prijatelja i rodbine iz HR koji su se tome iskreno radovali, ali ja sam navijao protiv. I to ne krijem.
Kad Srbija pobjedjuje, onda i islamski vjerski objekti u PC cesto poprime drukciju fizionomiju od ruke tzv navijaca, tako da ne mogu da se radujem istome sa takvima.
Ne trebamo se mrziti ali nemoj mi ni ljubavi na silu.
Ne navijaju ni Englezi za Skote, ni Velsani za Engleze, pa to nista ne znaci kad se utakmica zavrsi.
Nastranu sto navijaci dvije susjedne drzave iz BiH, navijaju protiv te iste BiH, jednostavno vidim da refleksno navijam protiv i smatram te reprezentacije, ako nista, onda rivalima BiH, bez obzira u kolikom qurcu bili mi trenutno.
Hrvati su nepodnosljivi kad pobjedjuju, jednostavno taj neki kompleks vise vrijednosti, nadmenost sta li vec, ispliva na povrsinu, a igraci su me Thompsonom 2018. definitivno opredijelili. Svaka cast za ove dvije medalje, impresivno i kapa dole, drago mi je zbog mojih prijatelja i rodbine iz HR koji su se tome iskreno radovali, ali ja sam navijao protiv. I to ne krijem.
Kad Srbija pobjedjuje, onda i islamski vjerski objekti u PC cesto poprime drukciju fizionomiju od ruke tzv navijaca, tako da ne mogu da se radujem istome sa takvima.
Ne navijaju ni Englezi za Skote, ni Velsani za Engleze, pa to nista ne znaci kad se utakmica zavrsi.
-
Dugarry
#63 Re: Za koga navijate na EURO 2024?
I ja respektujem sve njihove uspjehe.
Uvijek cu reci da je Djokovic legenda i najbolji na svijetu. Isto tako skidam kapu Hrvatima sto se fudbala tice.
Uvijek cu reci da je Djokovic legenda i najbolji na svijetu. Isto tako skidam kapu Hrvatima sto se fudbala tice.
- Logovan
#64 Re: Za koga navijate na EURO 2024?
Da Bog da izgubili 12:0. Hajmo Slovenci!
- turbofolk
#66 Re: Za koga navijate na EURO 2024?
@Dugarry
@_BataZiv_0809

@_BataZiv_0809
- Bosanski_kralj
- Edin H.
#68 Re: Za koga navijate na EURO 2024?
Premda stoje prethodno napisani komentari uvijek navijam za zemlje bivše Jugoslavije uključujući Hrvatsku i Srbiju, bliži su mi mentalno, kurtrološki i na svaki drugi način.
Smatram da se ipak radi o pojedincima i manjem broju idiota koje kao posljedica pobjede reaguju na način da ugrožavaju druge.
Smatram da se ipak radi o pojedincima i manjem broju idiota koje kao posljedica pobjede reaguju na način da ugrožavaju druge.
-
kakavdanakneiskustvu
#69 Re: Za koga navijate na EURO 2024?
da,na izborima u npr.Srbiji redovno pobjeđuju stranke koje npr. priznaju da se u Srebrenici desio genocid,kad već moramo o tome na ovoj temi
-
NediM17
#70 Re: Za koga navijate na EURO 2024?
Moj ocka ima konjcka dva...
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#71 Re: Za koga navijate na EURO 2024?
Slažem se._BataZiv_0809 wrote: ↑20/06/2024 13:00 Nikad ne navijam za ex Yu reprezentacije. A identificiram se i kao Jugosloven.
Općenito mi se ne navija puno za ex-Yu reprezentacije. Jednostavno, navijači su najveći problem. Evo, sad i ovo jučer kada su skandirali "ubij Srbina" na utakmici Albanije i Hrvatske (ok, Albanija nije ex-Yu, ali Kosovo jeste, i velika većina njihovih navijača ovdje su odatle). Jednostavno, njihove utakmice i navijači su previše ispolitizirani da mi to sve izaziva određeno gađenje.
Vjerujem da ima i puno normalnih, ali dokle god dominira ovaj spomenuti narativ ne želim da na bilo koji način podržavam ijednu reprezentaciju.
Jedino mi je Slovenija donekle ok, nisu toliko involvirani u ove naše probleme, a i reprezentacija im zbog imigracije danas i najviše liči na neku Jugu 2.0.
Elem, ne bi trebali više pričati toliko o ovome, uništišmo temu.
Last edited by PreWiBa on 20/06/2024 14:36, edited 2 times in total.
- jazzer
#72 Re: Za koga navijate na EURO 2024?
Nikada ne bih mogao navijati za Srbiju, cak ni za njihove takmicare u ribolovu.
Mogu biti ravnodusan, moze me bas boliti i za njih i za protivnika, ali navijati za Srbiju ne bih mogao.
Mogu biti ravnodusan, moze me bas boliti i za njih i za protivnika, ali navijati za Srbiju ne bih mogao.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#73 Re: Za koga navijate na EURO 2024?
Za Sloveniju nikad pogotovo. Ljubljanska banka i izbrisani.
Ali slazem se sa zadnjom recenicom, necemo dalje.
- Edin H.
#74 Re: Za koga navijate na EURO 2024?
To je već kompleksnija priča koja stoji za koju nije mjesto na ovoj temi, kao što si rekao.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑20/06/2024 14:18 da,na izborima u npr.Srbiji redovno pobjeđuju stranke koje npr. priznaju da se u Srebrenici desio genocid,kad već moramo o tome na ovoj temi
Ja imam prijatelje i u Srbiji i u Hrvatskoj koji simpatiziraju reprezentaciju BiH, koji su čak i išli da gledaju i podrže reprezentaciju BiH,. isto kao što znam Bosanaca da nemaju pojma s kim i kada igramo, jer navijaju za neke strane klubove, te ih ne bi mogao utokom natjerati da plate i odu i podrže naše igrače. Tako i na ovoj temi, ko hoće da navija neka navija, ko neće neće,
- leki hz
#75 Re: Za koga navijate na EURO 2024?
Turska i Italija.
A protiv Srbije i Hrvatske
A protiv Srbije i Hrvatske