"Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Moderator: anex
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#7501 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Joj maminih njeznih pahuljica 
- kokuz_sa
#7502 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Kako mislis vise stresa za manje para
Mozda joj je jedini stres sto nije imala prozora.
I ja sam nekad dok sam radio vikende trazio da mi smanje platu da sam free vikendima
Pa kad nisu odobrili ja promjenio posao.
Svako radi ono sto mu je bolje
-
melac
#7503 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Ja ne znam koji se kurac pate s tim trafikama, ako nema prodje da platis radnike, gasi, motaj mjesalicu i dovidjenja. Meni nije jasna ni ta patnja. Ili ponudi placu ili gasi. Mislim pitam se kako opstaju uopste?
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#7504 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Sve treba na automate, klik ubaci keṣ̌ i izbacu ti novine, zvake, cigar i tako
- tramvajtrojka
#7505 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
jok samo karticno plaćanje uvesti, ne znam kako do sada nisu uveli a nije mi se jednom desilo da nemam dovoljno sice a imam para na kartici i nis ne meres uzeti na traficimk ultra wrote: ↑20/06/2024 00:03Sve treba na automate, klik ubaci keṣ̌ i izbacu ti novine, zvake, cigar i tako
-
nekome
#7506 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
zafrkano doba... ja gdje god u trgovinu dodjem, nigdje nemaju sitno, da li placam 100, 50, 20, nekad i 10... nemaju sitno, svak ziv im baca stoju petobanku... nema se valjda
-
preludezalude
#7507 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Svakakvih zahtjeva ima kod trazenja posla...
Nedavno mi trebao radnik odredjene struke, radi se 8 sati dnevno, subota i nedjelja neradni, super okruzenje, placeno napredovanje i edukacije, bonusi vrlo cesti, plata solidna i javi se nekoliko ljudi ali zanimljiva je bila jedna djevojka. Na birou je 8 godina, nema dana iskustva i postavi zahtjev da bi ona radila 5 sati jer nema vise vremena. E jbg...
Nedavno mi trebao radnik odredjene struke, radi se 8 sati dnevno, subota i nedjelja neradni, super okruzenje, placeno napredovanje i edukacije, bonusi vrlo cesti, plata solidna i javi se nekoliko ljudi ali zanimljiva je bila jedna djevojka. Na birou je 8 godina, nema dana iskustva i postavi zahtjev da bi ona radila 5 sati jer nema vise vremena. E jbg...
- nepass1
#7508 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Pa zato je i 8g na biroupreludezalude wrote: ↑20/06/2024 02:39 Svakakvih zahtjeva ima kod trazenja posla...
Radio sam ja u podrumu, gdje nikad sunce ne progrije. Juli napolju +30 ja u dzemperu najdebljem koji imam. I u tom dzemperu krenem kuci i tek nakon 500m osjetim toplotu napolju
A onaj prelaz u aprilu kad iskljuce grijanje tad bi idealan skafander bio da je moglo
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
-
dvajt
#7510 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Dobro je da je doslo vrijeme da radnici imaju zahtjeve. Gledam današnju omladinu, ne jebu živu silu, ne sviđa im se, poslije 2 dana se pokupe i traže dalje, nevezano za primanja. 
-
melac
#7511 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
I to, i to bez kesha samo kartice i opleti. Ja kontam da je koncept kioska zavrsio barem za neko vrijeme, ovo samo patnja svima. Onim radnicima zimi hladno, to neke grijalice, ali stalno izlazi vani jer tamo visi neka igracka koja se prodaje i sl. Ljeti vruce pod onim limom, men licno zadnja opcija da bih radio u kiosku.mk ultra wrote: ↑20/06/2024 00:03Sve treba na automate, klik ubaci keṣ̌ i izbacu ti novine, zvake, cigar i tako
- shape of despair
#7512 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Imam poznanicu radila u trafici. Nije do trafike, prostor 2×3m, ima klima, ima grijalica, (wc nema), nego do poslodavca. Radila od jutra do sutra, ni sunca ni mjeseca, za ovako nekih 800KM. Nema porodicu, sama, pa je i ko mogla. Radno vrijeme počinje u 6.00h, skoro sa prvim putnicima javnog prevoza. Znam da je napustila, ta je trafika zatvorena, sad se opet otvara, a gazda, kojeg sam slučajno upoznao, mi lično kaže da nema ko da radi. 
-
nekome
#7513 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Da li trafika moze zaraditi mjesecno 2000KM?shape of despair wrote: ↑20/06/2024 15:59 Imam poznanicu radila u trafici. Nije do trafike, prostor 2×3m, ima klima, ima grijalica, (wc nema), nego do poslodavca. Radila od jutra do sutra, ni sunca ni mjeseca, za ovako nekih 800KM. Nema porodicu, sama, pa je i ko mogla. Radno vrijeme počinje u 6.00h, skoro sa prvim putnicima javnog prevoza. Znam da je napustila, ta je trafika zatvorena, sad se opet otvara, a gazda, kojeg sam slučajno upoznao, mi lično kaže da nema ko da radi.![]()
-
bumerangss
#7514 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
I meni se to desi cestotramvajtrojka wrote: ↑20/06/2024 00:09jok samo karticno plaćanje uvesti, ne znam kako do sada nisu uveli a nije mi se jednom desilo da nemam dovoljno sice a imam para na kartici i nis ne meres uzeti na trafici
Bas za bajram ja radio i nigdje nista ne radi i ja na trafiku ali nema mi vratiti sitno od 10 km a ne prima kartice i ostanem žedan na ovakvim vrelinama
I danas placao racune u posti u merkuru kad ne primaju kartice nisu im instalirali aparat
Uveo bi zakonom da moras omoguciti placanje ksrticom sve i kod frizera i taxiste... sve
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#7515 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Sto nisi trazio vecu platu i slobodan vikend, to bi ti odobrili.kokuz_sa wrote: ↑19/06/2024 21:50Kako mislis vise stresa za manje para
Mozda joj je jedini stres sto nije imala prozora.
I ja sam nekad dok sam radio vikende trazio da mi smanje platu da sam free vikendima
Pa kad nisu odobrili ja promjenio posao.
Svako radi ono sto mu je bolje
Mozda sam ja mimo svijeta pa sam trazio vecu platu.
- kokuz_sa
#7516 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Nije mi bilo do paratopcam wrote: ↑20/06/2024 21:06Sto nisi trazio vecu platu i slobodan vikend, to bi ti odobrili.![]()
Mozda sam ja mimo svijeta pa sam trazio vecu platu.![]()
Imao sam i vise nego dovoljno pa tako da sam se mogao i odreci 200-300KM da dobijem slobodne vikende.
Nisu pristali, ja dao otkaz.
Konkurencija istog dana mi ponudila posao i da kazem uslove. Logicno da su bili
1. Slobodni vikendi
2. Veca plata
-
belfy
#7517 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
nije ti bilo do para, nego samo vikendi da su slobodno, pa makar i za manju platu. ali... onda je vec druga stavka (nakon slobodnih vikenda) pare....
i sve je to jasno i razumljivo. ...ajde sto lazes druge, ali zasto sebe? i to ovako javno sam od sebe?
i sve je to jasno i razumljivo. ...ajde sto lazes druge, ali zasto sebe? i to ovako javno sam od sebe?
- nepass1
#7518 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Samo klinicki ludom covjeku nije do para inace je uvjek do love, istina nekom vise nekom manje ali planeta se vrti oko para. To je bar jasno
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#7519 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Radim za pare
Ali i za slobodno vrijeme u kojima cu ih trositi
Ali i za slobodno vrijeme u kojima cu ih trositi
- Prpa.ba
#7520 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Ako trafika ne moze zaraditi dovoljno da bi otplatila trzisnu cijenu rada i profit vlasniku, onda ona nije trzisno isplativa i neka se ugasi.nekome wrote: ↑20/06/2024 18:15Da li trafika moze zaraditi mjesecno 2000KM?shape of despair wrote: ↑20/06/2024 15:59 Imam poznanicu radila u trafici. Nije do trafike, prostor 2×3m, ima klima, ima grijalica, (wc nema), nego do poslodavca. Radila od jutra do sutra, ni sunca ni mjeseca, za ovako nekih 800KM. Nema porodicu, sama, pa je i ko mogla. Radno vrijeme počinje u 6.00h, skoro sa prvim putnicima javnog prevoza. Znam da je napustila, ta je trafika zatvorena, sad se opet otvara, a gazda, kojeg sam slučajno upoznao, mi lično kaže da nema ko da radi.![]()
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#7521 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Zato što žive od roditelja. Žive ili preživljavaju - svejedno.
Svakako je dobro što ima posla.
Ranije ni ovog nije bilo.
No prosječan radnik u branšama u kojim danas ima posla , treba 20.000 godina rada da kupi stan u Vogošći ili Hadžićima.
Što tehnički opet nije loše , važno je samo mlade naučiti i edukovati da je lijepo živjeti u manjim mjestima i da je uz dobru cestovnu infrastrukuru i odličan javni prevoz zapravo svejedno gdje živiš.
- oldtajmer
#7522 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
sa facebooka, ko voli nek izvoliPotrebna radnica u prodaji u Pekari dobra plata svake sermice odmor nalazimo se u novo sarajevo za vise info
062968356
- seno_bh
#7523 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Pametno Boga mi
Ljudi iskuse neke stvari, pa skontaju sebi i nece svasta
Međutim nikad mi nece bit jasni oni koji pristaju na sve i svasta u smislu da bi prezivjeli, da bi kredit otplatili i td.
A gazde kajmak kupe
Pa bolan, ako firma dobro posluje, a radniku ne da i radnik ne moze od toga normalno zivit
Treba je ugasit odma
Kao sto rahmetli ef. Muamer Zukorlic kaze
Ako cemo radit da bi jeli i jest da bi radili, to mogu i zivotinje
Cilj je da u zivotu nesto napravimo, da kvalitet zivota bude barem bolji nego sto su ga zivili nase nene i djedovi
- Ateista
#7524 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Svega ima, sjecam se da mi je bivsi direktor pricao kako je prije mene na razgovoru bila neka moja kolegica koja je trazila za to vrijeme bas nerealne uslove, moja je generacija i tad smo bili zeleni tek sa fakulteta, bez ikakvog pokrica za tako nesto.preludezalude wrote: ↑20/06/2024 02:39 Svakakvih zahtjeva ima kod trazenja posla...
Ta sto je trazila 5 sati radno vrijeme ili joj je mrsko raditi i zato je toliko na birou, ili radi neki privatni posao sve vrijeme i zbog toga ne zeli puno radno vrijeme.
-
Wasdasmas
#7525 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Ma dosla da je ne smaraju sa biroa. Mislim da moras ici kad te zovnu il posalju pismo.