Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Throttle wrote: ↑25/04/2024 10:58
A sve narod ne kupuje nova auta
Pitam u suzukiju kako ide prodaja kaze prodavac prosle godine nisu mogli nadovlaciti auta, kaze od kad radi nisu vise auta prodali. Ova godina vec slabija. Ja sjedio 2h cekao tablice u tom vremenu prodao s-cross i ignisa. S-cross dodjose muz i zena on hoce s-cross njoj se swift dopada. Ali ono ko hocemo li plavi ili zeleni orbit a ne auto od 40+kKM. Na kraju je on premunta za s-cross. Nisu duze od 15 minuta bili.
Suzuki je relevantan po tome, većina prodaje su im privatni kupci
Kod škode recimo je druga priča pa se fabia i octavia kupuju po defaultu za sluzbene.
Njemačka od 1. 7. uvodi putarinu za vozila sa upisanom težinom od preko 3,5 tone (važi samo ako vozilo koje vuče ima tu upisanu težinu, ne na cjelokupnu kombinaciju).
Ovo je veoma loše za tržište automobila iz uvoza u BiH. Veliki broj se dovlači preko Sprintera, Craftera i tkd. sa labudicama koji bi ostali ispod 7,5t
Sad je prevoz tamo-vamo skuplji za par stoja. Računajte da će se to odnositi i na cijene auta.
sehohari wrote: ↑19/06/2024 20:46
Njemačka od 1. 7. uvodi putarinu za vozila sa upisanom težinom od preko 3,5 tone (važi samo ako vozilo koje vuče ima tu upisanu težinu, ne na cjelokupnu kombinaciju).
Ovo je veoma loše za tržište automobila iz uvoza u BiH. Veliki broj se dovlači preko Sprintera, Craftera i tkd. sa labudicama koji bi ostali ispod 7,5t
Sad je prevoz tamo-vamo skuplji za par stoja. Računajte da će se to odnositi i na cijene auta.
Bitna je težina motornog/vučnog vozila tako da za sprintere i kraftere sa prikolicom i dalje nema putarine osim ako je motorno/vučno vozilo teže od 3.5t,a 90% nisu.
nepass1 wrote: ↑03/07/2024 10:30
Ko kupi skalu samo mi nije jasno. Imas oktaviju imas fabiju na kraju imas i golfa
Skalu kupupje ponajvise firme, tj. pravna lica. Scala nije los auto uopste..
Amidza narucio oktaviju pa probili rok isporuke dali skalu, vozao par mjeseci. Nije lose. Ali ono nekako izmedju. Pored oktavije ne bih je ni pogledao. Sad ne znam razliku u cjeni