Jok eto nije
Uz Arkanovu udovicu, kafa se lakše pije
- Edin H.
-
Hakiz
- Edin H.
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#679 Re: Uz Arkanovu udovicu, kafa se lakše pije
Isto bih volio znati.
Mada mi je Esplanada četvrta na listi želja prilikom posjete Zagrebu.
1. Kulušić
2. Kavkaz
3. Zvečka
(a ništa od ovog više ne postoji osim E.)
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#680 Re: Uz Arkanovu udovicu, kafa se lakše pije
Moram priznat da je kod mene trestala abba lepa brena i dragana mirkovic kad sam bio mali 
- Edin H.
#681 Re: Uz Arkanovu udovicu, kafa se lakše pije
Jesu li sve zatvorili?teskeredzic_22 wrote: ↑15/06/2024 20:15Isto bih volio znati.
1. Kulušić
2. Kavkaz
3. Zvečka
Kultna mjesta.
-
Hakiz
#682 Re: Uz Arkanovu udovicu, kafa se lakše pije
Raspravljale su se mnoge stvari u Kavkazu.
Uz pljuge i pivo.
Uz pljuge i pivo.
- Laertes
#683 Re: Uz Arkanovu udovicu, kafa se lakše pije
Radi Kavkaz
- Dupli_skalp
- Laplace
#685 Re: Uz Arkanovu udovicu, kafa se lakše pije
Bio sam prošle godine u sklopu projekta koji je za cilj imao približavanje kultura, razbijanje predrasuda i pomirenje u regionu. Ali, i pored maksimalnog truda neke stvari izbijaju, neke teme se moraju izbjegavati i neke predrasude se ne mogu razbiti. I pored želje za saradnjom nedostaje volja da se mentalitet promijeni.pemanapemani wrote: ↑14/06/2024 17:21Chmoljo wrote: ↑14/06/2024 16:39 Ja sam uvodni post napravio vrlo obazrivo, ne pokusavajuci u isti kos staviti svakoga iz RS i svakog privatnika iz RS, jer ipak zivimo u istoj drzavi i jedinstveno smo trziste.
Ono na sta sam apelovao je da ljudi imaju trun svijesti i principijelnosti i kaznjavaju onakva ponasanja zbog kojih smo trajno traumatizovano drustvo gdje je pala zla krv.
Vidim neke sprdancije, i neke generalizacije. Ja mogu samo onoliko koliko mogu licno i ovako apelom i ukazivanjem. A na ostalima je da odluce da li je umjesno slusati zvezde granda dok tamo sjedi zena ciji je covjek trijebio njegovu, njenu familiju.
Sta ja znam, mozda neki zidovi vole slusati Wagnera. Moja je sreca da nisam osoba od narodnjaka, ali isto tako, iako mislim da ima dobre pjesme, ne slusam ni Boru Djordjevica, samoproklamovanog cetnika.
Kazem, stvar licnog principa. I ovo nije prosipanje neke moralne superiornosti na forumu. Ako ide plejlista i uskoci riblja corba, ja ne mogu da to ostavim i osjecao bi se kao da sam sam sebi povratio u usta.
Npr. U metropolis samo kad sam nadglasan - razlog, drumsko divljastvo mladog poduzetnika.
To su neke moje preferencije i sistem vrijednosti, da sam sebi mogu pogledati u oci, a ne da bi mi forumsko pucanstvo aplaudiralo.
Isto tako, ne vjerujem ni da cu ikada otici u Beograd svojevoljno, turisticki. Dok je jedna poznanica odusevljeno naklapala o ljepotama istog, ja sam prokomentarisao da je na Beograd najljepsi pogled iz F-16.
Sad kao ja neki nacionalista, a taj Beograd nije u stanju od silnih miliona stanovnika izabrati manjeg cetnika od Sapica. I na kraju krajeva, sta je to dobro i koliko, doslo za mene, moj grad u moju drzavu iz istog? O ostatku Srbije da ne govorim.
No, prije nego krenete porediti Banja Luku i Beograd, nemojte. Glupo je poredjenje.![]()
Bukvalno se isto ponasam i djelujem.
Nikad nisam bio u Srbiji, niti imam zelju, dok god se ne izvinu za sve sto su uradili BiH i Sarajevu.
Ne kazem da sutra necu otici ako bas budem morao, a to je jedino zdravlje bliskih osoba. Zbog sebe nikad ne bih otisao, dok se ne opamete, a to ce se ocito desiti nikada, a mozda ni tada.
Prije ovog dna morala i ljudskosti oko Rezolucije UN o genocidu u Srebrenici, nekad sam mislio da pretjerujem, ali nakon ovoga sto su uradile vlasti u Srbiji...
Svaka cast Zenama u crnom, Kesicu, Canku, Cedi i jos nekoliko pojedinaca, ali tamo ne postoje iole zdrave snage koje bi izvukle drustvo iz blata cetnistva. Nazalost.
- Laplace
#686 Re: Uz Arkanovu udovicu, kafa se lakše pije
Čorba ima dobre pjesme, za razliku od Cece, ali niko nema toliko dobre pjesme da bih zanemario šovinizam. A u Beogradu se ne bih osjećao sigurno, naročito ne sad.Chmoljo wrote: ↑14/06/2024 16:39 Ja sam uvodni post napravio vrlo obazrivo, ne pokusavajuci u isti kos staviti svakoga iz RS i svakog privatnika iz RS, jer ipak zivimo u istoj drzavi i jedinstveno smo trziste.
Ono na sta sam apelovao je da ljudi imaju trun svijesti i principijelnosti i kaznjavaju onakva ponasanja zbog kojih smo trajno traumatizovano drustvo gdje je pala zla krv.
Vidim neke sprdancije, i neke generalizacije. Ja mogu samo onoliko koliko mogu licno i ovako apelom i ukazivanjem. A na ostalima je da odluce da li je umjesno slusati zvezde granda dok tamo sjedi zena ciji je covjek trijebio njegovu, njenu familiju.
Sta ja znam, mozda neki zidovi vole slusati Wagnera. Moja je sreca da nisam osoba od narodnjaka, ali isto tako, iako mislim da ima dobre pjesme, ne slusam ni Boru Djordjevica, samoproklamovanog cetnika.
Kazem, stvar licnog principa. I ovo nije prosipanje neke moralne superiornosti na forumu. Ako ide plejlista i uskoci riblja corba, ja ne mogu da to ostavim i osjecao bi se kao da sam sam sebi povratio u usta.
Npr. U metropolis samo kad sam nadglasan - razlog, drumsko divljastvo mladog poduzetnika.
To su neke moje preferencije i sistem vrijednosti, da sam sebi mogu pogledati u oci, a ne da bi mi forumsko pucanstvo aplaudiralo.
Isto tako, ne vjerujem ni da cu ikada otici u Beograd svojevoljno, turisticki. Dok je jedna poznanica odusevljeno naklapala o ljepotama istog, ja sam prokomentarisao da je na Beograd najljepsi pogled iz F-16.
Sad kao ja neki nacionalista, a taj Beograd nije u stanju od silnih miliona stanovnika izabrati manjeg cetnika od Sapica. I na kraju krajeva, sta je to dobro i koliko, doslo za mene, moj grad u moju drzavu iz istog? O ostatku Srbije da ne govorim.
No, prije nego krenete porediti Banja Luku i Beograd, nemojte. Glupo je poredjenje.
- Laplace
#687 Re: Uz Arkanovu udovicu, kafa se lakše pije
Da, ali Nijemci su se brzo odrekli svojih zločinaca i počistili (koliko je moguće) u svojim redovima. Srbi ne da nisu ni počeli nego idu u suprotnom smjeru. Sorry, ali to su činjenice.
-
Hakiz
-
Hakiz
#689 Re: Uz Arkanovu udovicu, kafa se lakše pije
Kako razbiti predrasude i pomiriti ako se teme izbjegavaju?Laplace wrote: ↑19/06/2024 11:04
Bio sam prošle godine u sklopu projekta koji je za cilj imao približavanje kultura, razbijanje predrasuda i pomirenje u regionu. Ali, i pored maksimalnog truda neke stvari izbijaju, neke teme se moraju izbjegavati i neke predrasude se ne mogu razbiti. I pored želje za saradnjom nedostaje volja da se mentalitet promijeni.
-
Hakiz
#690 Re: Uz Arkanovu udovicu, kafa se lakše pije
-
moimoi
#691 Re: Uz Arkanovu udovicu, kafa se lakše pije
Pa ne bas. Najveci dio politicara je bio u hicinoj vojsci. Na svabama se samo vrsio enorman pritisak od strane usa i gb
Helmut schmidt je 70ih bio kancelar… procitaj njegovu biografiju npr.
-
Hakiz
#692 Re: Uz Arkanovu udovicu, kafa se lakše pije
Bitno je da su ih se odrekli u djelovanju. To što su u svojim glavama i dalje tako mislili je njihov problem. Bitno je da nisu te stvari više postojale u praksi.moimoi wrote: ↑19/06/2024 12:05Pa ne bas. Najveci dio politicara je bio u hicinoj vojsci. Na svabama se samo vrsio enorman pritisak od strane usa i gb
Helmut schmidt je 70ih bio kancelar… procitaj njegovu biografiju npr.
Ne možeš kontrolisati šta neko misli.
Možeš ono šta radi.
-
moimoi
#693 Re: Uz Arkanovu udovicu, kafa se lakše pije
Slazem se. Zato je rezolucija o genocidu bitnaHakiz wrote: ↑19/06/2024 12:10Bitno je da su ih se odrekli u djelovanju. To što su u svojim glavama i dalje tako mislili je njihov problem. Bitno je da nisu te stvari više postojale u praksi.
Ne možeš kontrolisati šta neko misli.
Možeš ono šta radi.
- canvra888
#694 Re: Uz Arkanovu udovicu, kafa se lakše pije
Pa jest bitna rezolucija, ali ta ista rezolucija protiv koje se vlada Srbije punim prsima digla na noge da se ne usvoji, trošila stotine hiljade eura u te napore, i to sve nakon skoro 30 godina od završetka agresije.moimoi wrote: ↑19/06/2024 12:13Slazem se. Zato je rezolucija o genocidu bitna
I ti onda kažeš ne može preko noći... I ptice na grane vide da se ništa u ovih 30 godina nije nabolje promijenilo, možda čak i naprotiv.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#695 Re: Uz Arkanovu udovicu, kafa se lakše pije
Zemlja u kojoj se i dan danas skrivaju ili ti, slobodno hodaju ratni zlocinci..sve pod zastitom drzave, o cemu mi pricamo?!
-
suspect_zero
#696 Re: Uz Arkanovu udovicu, kafa se lakše pije
Ma pusti ba, samo ako se baš mora poslom ili ti rodbina i dobri prijatelji tamo pa moraš obići (smrtni slučaj ili bolest) ovako sve istočno od Bosne mogu vala preskočiti.
izuzetak ali podaleko za mene 
- ovo_malo_duse
- JohnnyS
#698 Re: Uz Arkanovu udovicu, kafa se lakše pije
Kad mi starčad sere o tome kako se danas slušaju narodnjaci, a oni su svi bili rokeri, ja im kažem da su u Zagrebu mogli svi rokeri stati u tri kafane (sve si ih nabrojao), a da je Lepa brena vazda punila Dom sportovateskeredzic_22 wrote: ↑15/06/2024 20:15Isto bih volio znati.
1. Kulušić
2. Kavkaz
3. Zvečka
- dr_Evil
#699 Re: Uz Arkanovu udovicu, kafa se lakše pije
ko bi reko cuda da se dese, pa Islamska zajednica u Mostaru izdaje prostor za Fabrika Coffee. I sta je od nas puno je!
@palermo , sta mislis jel nam dragi R.Jelovac potpisao da im se iznajmi, ili je ipak ko drugi iz centrale pogurao. Ref na Chmoljin prvi post
@palermo , sta mislis jel nam dragi R.Jelovac potpisao da im se iznajmi, ili je ipak ko drugi iz centrale pogurao. Ref na Chmoljin prvi post
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#700 Re: Uz Arkanovu udovicu, kafa se lakše pije
Pa isto ti je i ovdje. Doso Elton John, nafatavali ljude, a za Sinana se trazi karta vise.JohnnyS wrote: ↑24/06/2024 20:16Kad mi starčad sere o tome kako se danas slušaju narodnjaci, a oni su svi bili rokeri, ja im kažem da su u Zagrebu mogli svi rokeri stati u tri kafane (sve si ih nabrojao), a da je Lepa brena vazda punila Dom sportovateskeredzic_22 wrote: ↑15/06/2024 20:15Isto bih volio znati.
1. Kulušić
2. Kavkaz
3. Zvečka
(a ništa od ovog više ne postoji osim E.)![]()
Volimo se sjecati da smo bolji nego sto jesmo, to je cudo jedno.