SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#81401 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

Ja sam obavio kratko privatno istrazivanje
I onda sam prestao istrazivati

Samo cu reci poznata kola na ilidzi...posebice ispred kladonica se nepropisno parkirao

Nevezano za ovo
Tu su blizu ljudi koji mogu uciniti da nestanes preko noci...

Neovisno o svemu u susjednoj zradi su drzali robinje morali apecjalci skrova uletat

Uglavnom cudno naselje
skrbavi-admin

#81402 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by skrbavi-admin »

nemoj pisat postove poslije terapije
zdruzdjo

#81403 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

Da se u startu ogradim da ne bi neko rekao kako sam buntovnik ili bilo kakav slican epitet. Nisam.

Uglavnom:
izleti mi na YT emisija slucajevi x. Kontrola jedinice za podrsku na ulicama sarajeva. Prehargavanje auta, ljudi.....
Moje pitanje je da li postoji zakonsko uporiste koje kaze da policija moze tek tako prehargati necije auto bez nekog sudskog ili sl. naloga koji to dopusta/naredjuje? U sustini kakva je razlika izmedju mog auta i mog stana u tom slucaju, jer znamo da pretres stana se moze izvrsiti samo uz nalog. To se otvaraju novcanici ljudima, to se izvrcu dzepovi. Da li se policija oslanja na saradnju ljudi u takvim slucajevima, tacnije neki lov u mutnom. Ili postoji neka zakonska regulativa koja kaze "harganje auta i ljudi tek tako, je dozvoljeno"
Da se razumijemo, Ja nemam nista protiv. Ja licno cu otvoriti svaki put sve i jeee mi se. Znam da sam cist i da nemam "oraha u dzepovima". Znamo da je ogromna kolicina nelegalnog oruzja i (losih) droga kod ljudi. Ako ce to sprijeciti kriminal, u redu.
Samo dolazimo do tacke gdje se to sve moze malo "razvlaciti". Pa onda policija u npr. "sprjecavanju kriminala" iscipelari lika koji od posljedica kasnije umre. Znamo da taj lik nije bas bio cvjecka.
U sustini znamo da je "pretpostavka majka svih zajeba". A obzirom kakvi nam likovi obitavaju u policiji i sa kakvim "mind-setom", pretpostavke takvih likova.......... :| :| :|
Laplace

#81404 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

Truba wrote: 18/06/2024 16:03 https://www.avaz.ba/vijesti/bih/912128/ ... eko-pakuje

konobar-se-javio-avazu-nemam-allaha-mi-veze-s-kavcanima-skaku-znam-iz-kafane-ovo-mi-neko-pakuje
Mama je znala nekom reći "ćim kažeš Allaha mi, znam da lažeš".
Qler

#81405 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Qler »

Prvo definisi harganje...

Drugo, vidio si da ne rove oni nikad, nego kazu ljudima molimo vas otvorite pretinac, nocvanik... sve to rade po zakonu

Trece i taj sto su ga iscipelarili nije sigurno sjedio na ogradi i pjevusio hippy pjesmice... Da je sutra nekog zbo ili nesto, bilo bi ovdje pustaju klosare da rade sta hoce..

Tako, kad te zaustave, fino, kulturno, odradis sta te zamole, ne pravis se pametan, i ako nisi kriv, ljudi ti kazu hvala, dovidjenja i to je to...
Qler

#81406 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Qler »

Laplace wrote: 19/06/2024 07:34
Truba wrote: 18/06/2024 16:03 https://www.avaz.ba/vijesti/bih/912128/ ... eko-pakuje

konobar-se-javio-avazu-nemam-allaha-mi-veze-s-kavcanima-skaku-znam-iz-kafane-ovo-mi-neko-pakuje
To je vec odavno, cim mi se neko pocne kleti Allahom, selamati se znam da ili me vec zajebo ili planira... To su napravili od vjere..
Laplace

#81407 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

zecko_kupuz wrote: 18/06/2024 21:54 Ček, šta je sad ovo, ima petero djece?! :shock: Zar nije bilo četvero? Sa svakom novom objavom na netu dobije još jedno dijete. :lol:
Što rek'o Duško Dugouško, mi se brzo množimo.
Ateista

#81408 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

Ne znam sto ne vjerujete covjeku, ako se zakleo onda sigurno ne laze.
Laplace

#81409 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

Qler wrote: 19/06/2024 07:38
Laplace wrote: 19/06/2024 07:34

To je vec odavno, cim mi se neko pocne kleti Allahom, selamati se znam da ili me vec zajebo ili planira... To su napravili od vjere..
I onda kažu da sam islamofob. Ne smeta meni vjera, meni smeta ono što su napravili od vjere.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#81410 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sime_cipol »

Jel samo meni odzvanja crnogorski naglasak kad se ovaj kune Allaha mi :lol:
zdruzdjo

#81411 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

Qler wrote: 19/06/2024 07:37 Prvo definisi harganje...

Drugo, vidio si da ne rove oni nikad, nego kazu ljudima molimo vas otvorite pretinac, nocvanik... sve to rade po zakonu

Trece i taj sto su ga iscipelarili nije sigurno sjedio na ogradi i pjevusio hippy pjesmice... Da je sutra nekog zbo ili nesto, bilo bi ovdje pustaju klosare da rade sta hoce..

Tako, kad te zaustave, fino, kulturno, odradis sta te zamole, ne pravis se pametan, i ako nisi kriv, ljudi ti kazu hvala, dovidjenja i to je to...

Harganje definisem bas kao to. Ako mi je rekao otvori gepek, pa digni pregradu od gume, otvori pretinac ... itd.onda mi je to harganje. Jest da ja hargam za njega :D Samo onda ako ja kazem "necu", to se moze definisati i kao "odbijanje postupanja po naredbi sluzbenog lica". Samo pitam, jer onda me moze "fino i kulturno zamoliti" da udje i baci mi pogled i po stanu.
E ono sto mi je fakat zasmetalo, haloooo novcanik???? tu bih vec mozda i podvukao liniju. mozda imam sliku svalerke u raskalasenoj pozi a ja sa dildom u anusu i sa kuglom u ustima.
Ali mislim da se ovdje malo "razvlace zakoni".
Naglasio sam odmah, ja sam ok i nemam namjeru tjerati mak na konac. Za xy godina kako sam na cesti, desilo mi se jednom.
A sto se tice onoga iscipelarenog, mislim da se drustvu ucinila usluga.
Medjum kao sto rekoh za "pretpostavke". Imam par ruznih primjera "pretpostavki" organa za koje sam cuo od meni bas bliskih ljudi koji rade u MUP-u, a o kojima crna hronika i portali ne pisu.
vjeshalica

#81412 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

zdruzdjo wrote: 19/06/2024 07:33 Da se u startu ogradim da ne bi neko rekao kako sam buntovnik ili bilo kakav slican epitet. Nisam.

Uglavnom:
izleti mi na YT emisija slucajevi x. Kontrola jedinice za podrsku na ulicama sarajeva. Prehargavanje auta, ljudi.....
Moje pitanje je da li postoji zakonsko uporiste koje kaze da policija moze tek tako prehargati necije auto bez nekog sudskog ili sl. naloga koji to dopusta/naredjuje? U sustini kakva je razlika izmedju mog auta i mog stana u tom slucaju, jer znamo da pretres stana se moze izvrsiti samo uz nalog. To se otvaraju novcanici ljudima, to se izvrcu dzepovi. Da li se policija oslanja na saradnju ljudi u takvim slucajevima, tacnije neki lov u mutnom. Ili postoji neka zakonska regulativa koja kaze "harganje auta i ljudi tek tako, je dozvoljeno"
Da se razumijemo, Ja nemam nista protiv. Ja licno cu otvoriti svaki put sve i jeee mi se. Znam da sam cist i da nemam "oraha u dzepovima". Znamo da je ogromna kolicina nelegalnog oruzja i (losih) droga kod ljudi. Ako ce to sprijeciti kriminal, u redu.
Samo dolazimo do tacke gdje se to sve moze malo "razvlaciti". Pa onda policija u npr. "sprjecavanju kriminala" iscipelari lika koji od posljedica kasnije umre. Znamo da taj lik nije bas bio cvjecka.
U sustini znamo da je "pretpostavka majka svih zajeba". A obzirom kakvi nam likovi obitavaju u policiji i sa kakvim "mind-setom", pretpostavke takvih likova.......... :| :| :|
Zakon o policijskim sluzbenicima
Policijska ovlastenja
Pregled lica stvari prevoznih sredstava
Itekako da moze samo sto ovdje ne znaju, i dosad je 100x tema bila, jel pregled ili pretres. Dvije razlicite stvari. Mada te i u slucaju da posumnja bas moze pretresti bez naloga ili ga pribaviti usmeno. Prema tome... sta se sekiras kao posten covjek?
Osim toga slike anala se ne drze u novcaniku

I stan nije prevozno sredsrvo

Nemoj to da mijesas sa cipelarenjem lika koji je bjezao kad se uvalio u probleme
DaysleepeR

#81413 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DaysleepeR »

Razvlači se zakon itekako, sve radi televizije i gledanosti.
Koliko se sarajevskih kriminalaca izvuklo murije radi "nezakonitog pretresa".
U biti trebaš znati svoja prava kao građanin i nikad ne pristati da ti bilo ko na bilo koji način ista oduzme.
vjeshalica

#81414 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Pregled i pretres nisu isto naucite vec jednom
DaysleepeR

#81415 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DaysleepeR »

Nemam ja ništa protiv trkeljanja.
Možeš odbiti pregled, u slučaju osnovane sumnje bićeš priveden u stanicu gdje će te pretresti a i auto takođe samo ne u tvom prisustvu.
Izgubićeš cijelu noć i većinu dana dok te protokolišu.
Zato ljudi pristanu na pregled.

Ko nema oraha u džepovima svejedno mu je.
Samo i dalje treba znati svoja prava.
Ja bih zabranio da me se snima.
vjeshalica

#81416 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

DaysleepeR wrote: 19/06/2024 08:53 Nemam ja ništa protiv trkeljanja.
Možeš odbiti pregled, u slučaju osnovane sumnje bićeš priveden u stanicu gdje će te pretresti a i auto takođe samo ne u tvom prisustvu.

Pregled i pretres nisu ista radnja
Nauci se vec jednom

Sto se tice snimanja uvijek su table zamucene kao i lice
Naslovnica

#81417 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Ne pratim te emisije sa pretresima i sl, samo me interesuje da li bude situacija da random trkeljaju vozila tipa Q8, kojekakve Poršee, mečke i sl u vrijednosti 100k+ KM ili se show svodi na trkeljanje fukare i wannabe krimosa u A3 tamnih stakala vrijednosti do 10k KM?
Last edited by Naslovnica on 19/06/2024 09:03, edited 1 time in total.
DaysleepeR

#81418 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DaysleepeR »

vjeshalica wrote: 19/06/2024 08:54

Nauci se vec jednom

Imam ja drugih identifikacionih obilježja na sebi pored lica i tablica.
nepass1

#81419 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nepass1 »

vjeshalica wrote: 19/06/2024 08:45 Pregled i pretres nisu isto naucite vec jednom
A moze li policajac reci ok ne dozvoljavas pregled, haj stani sa strane dok ne dobijemo nalog za pretres. I drzati te tako 1-2-3h?
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#81420 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by PreWiBa »

nepass1 wrote: 19/06/2024 09:04
vjeshalica wrote: 19/06/2024 08:45 Pregled i pretres nisu isto naucite vec jednom
A moze li policajac reci ok ne dozvoljavas pregled, haj stani sa strane dok ne dobijemo nalog za pretres. I drzati te tako 1-2-3h?
Moze
Ima dezurni u sudu koji daje odobrenje, do tada moras sacekati
HelaS

#81421 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by HelaS »

Naslovnica wrote: 19/06/2024 09:03 Ne pratim te emisije sa pretresima i sl, samo me interesuje da li bude situacija da random trkeljaju vozila tipa Q8, kojekakve Poršee, mečke i sl u vrijednosti 100k+ KM ili se show svodi na trkeljanje fukare i wannabe krimosa u A3 tamnih stakala vrijednosti do 10k KM?
Nemoj dezavuisati forum i bezze insinuirati. Vozila tipa Q8, kojekakve Poršee, mečke i sl u vrijednosti 100k+KM, ne voze krimosi, već akademski odabrani građani, neki sa i po dva fakulteta, i gotovo svi, redovno, MA+, koji su ih nabavili teškim radom i dugogodišnjim kreditom.
vjeshalica

#81422 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

DaysleepeR wrote: 19/06/2024 09:03
vjeshalica wrote: 19/06/2024 08:54

Nauci se vec jednom

Imam ja drugih identifikacionih obilježja na sebi pored lica i tablica.
U toj emisiji kazu lijepo da ce snimati ti mozes da odbijes dakle da uopce ne budes sniman, i to niko ne zabranjuje. I naravno da oni kazu da ako pristanes za potrebe emisije, da ti bude glava,tablice zamucene. Vi ovdje to predstavljate kao farz dakle moranje. Neupucenost je izvor problema.
vjeshalica

#81423 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

nepass1 wrote: 19/06/2024 09:04
Naravno. Zato sam lijepo navela policijska ovlastenja. Smijesno iskreno.
Ja sam sa kombijem sa posla isla u drugo mjesto,policija me zaustavila, mozete li otvoriti tovarni prostor, naravno sve otvoreno "na izvolite". Hvala dovidjenja i prijatno. Jos lijepo kaze policajac pregledamo teretna radi stoke,migrosa, drva,sverca itd. Nikakav problem. A ovdje pricaju o nekim analnim fotosima u novcaniku.
vjeshalica

#81424 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Naslovnica wrote: 19/06/2024 09:03 Ne pratim te emisije sa pretresima i sl, samo me interesuje da li bude situacija da random trkeljaju vozila tipa Q8, kojekakve Poršee, mečke i sl u vrijednosti 100k+ KM ili se show svodi na trkeljanje fukare i wannabe krimosa u A3 tamnih stakala vrijednosti do 10k KM?
Kao fukara ne pravi probleme? Daj ne zezaj. Jel onaj fukaros sto je nabio 200 hiljada kazni obicna fukara? Jasta je, provjeri kod policije nek kazu istinu obicni diler speeda i zadnje drogle. Ona ga novinarka prestavila ko Mesiju jebote...
Horseri raspali udaraju se misomorom i nekakvim pesticidima
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#81425 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

Ja inace drotove molim i peglam da me pretresaju...da vidim sta ce rei na sjekiru i pijuk
Kazu kolege ne diraju :mrgreen: osim ako neki prekrsaj ne naprave

Jednom su mi starog pretresali kasnije nije mogo gepek zatvoriti koliko je bilo alata :lol:
Post Reply