Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
harisl

#29776 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by harisl »

swanfilter wrote: 18/06/2024 20:52
harisl wrote: 18/06/2024 20:03 Sramota je ovo za helikopter. Zasto se ne oglase politicari i kazu ili ovo je u redu, imaju pravo, ili nema sanse. Ovako, narod nagadja, to se cita iz novina... Jad i cemer... I sta, helikopter nije neki dobar i mozda su i policajci nako malo deblji, nisu cemu...
Veca sramota je da nas i dan danas nazivaju muslimanima. A blizu je trenutak Turaka i Balija.

Veca sramota, ponizenje je Nesicevo dizanje tri prsta u samom Sarajevu.

Ovo sa zrakomlatom je samo nastavak ...
Nisam bas siguran sta da o ovome mislim... Stvarno se trudim da opravdam i Dodika i Vucica i Vulina i Pacica i... jer jos uvijek gajim nadu da je to nekako u redu, da je neko makar prekontrolisao ugovor i da nije moguce da helikopter(i?) policije Srbije, mozda i naoruzani, lete gdje god im je ceif u BiH- valjda to nije moguce.
Onaj ko se sjeca 90-ih, sleperi, banane... ne zna se ko pije ni ko placa, izbezumljivanje naroda, nesigurnost. Bolan nebio. pa izadji pred narod koji te je birao, ili koji ce te birati, reci nesto, imas armiju advokata iza sebe. Svasta...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#29777 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by JoseMujica »

kakav je vakat došao i kakvi se nafurani praznoglavci nama bave, još ćemo plakati za opskurnim mračnjacima poput Hasana Čengića :-)
swanfilter

#29778 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by swanfilter »

JoseMujica wrote: 18/06/2024 22:00 kakav je vakat došao i kakvi se nafurani praznoglavci nama bave, još ćemo plakati za opskurnim mračnjacima poput Hasana Čengića :-)
Ako su alternativa Zahiragic i slicni, neka nama Cengic pozivi za ne daj boze.

Ovi drugi i treci prvo bi okorjele zlocince aktivirali. Dok bi kod nas one zasluzne prve poslali u pm.
no_sekirli

#29779 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by no_sekirli »

Ovo sa helikopterom Srbije je blam na kvadrat. Mada, nitko jos nije iznio da li smije ili ne po Zakonu, Dejtonskom sporazumu, specijalnim vezama i slicno.

Ako nije po zakonu, odmah prijaviti NATOu, Euforu kome li vec i reci da je ovo upad teroristickih snaga druge drzave.

Mada, poznajuci cetnicke podmukle poteze, pretpostavljam da su oni ovo skontali negdje na rubu zakona.
tramvajtrojka

#29780 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

plavi_E wrote: 18/06/2024 21:52 Ma jadni Forto nema blage veze sa kakvim kriminalnim firmama potpisuje ugovore pa mu to moraju Amerikanci objasnjavati. Niti on zna ko je ta firma i ko stoji iza nje. Ali nije njegovo to znati. Njegovo je samo potpisati gdje mu pokazu prstom. :-)
Cek tek dok skontas da je nosilac tog ugovora hrvatski OiV :lol: :lol: , kakve ces tek onda lazne konstrukcije iznijeti :mrgreen:
Prpa.ba

#29781 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Prpa.ba »

Ipak je Helez dao dozvolu Srbiji da stacionira svoj MTS u Trebinju.

Ne znam sta je gore, mozda bi mi ipak bilo lakse da nisu znali.

:run:
Point.

#29782 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Point. »

Sad je li se peru ili su fakat dali saglasnost, pitanje za 'iljadu maraka.
Helikopter iz Srbije je jutros došao u Trebinje, a u delegaciji je između ostalog bio ministar unutrašnjih poslova te zemlje Ivica Dačić.

Nakon što je bilo nejasno ko je trebao dati saglasnost da helikopter policije druge države dođe na teritoriji BiH i ovdje ostane, pokušali smo istražiti i došli do informacije da je to odobrilo Ministarstvo odbrane.

Kako nam je potvrđeno, iz Srbije je 12. i 14. juna stigla najava za prelijetanje i slijetanje dva helikoptera MUP-a Srbije i jednog medicinskog helikoptera. Za dva helikoptera MUP-a Srbije, Ministarstvo vanjskih poslova BiH je zatražilo saglasnost Ministarstva odbrane BiH i dobilo za oba.

U diplomatskoj noti je navedeno da će jedan helikopter MUP-a ostati u Trebinju zbog dežurstva u slučaju elementarnih nepogoda (požari), dok se drugi vraća za Beograd.

Za treći koji je bio medicinski (posebnih oznaka) nije dobijena saglasnost Ministarstva odbrane zbog kratkog roka jer se radilo o hitnom slučaju no ustanovljeno je da se taj helikopter nalazi na posebnoj listi vazduhoplovstva koji imaju izdatu godišnju dozvolu za prelijetanje (medicinske evakuacije).

Osim toga, u MVP je stigla i odvojena najava dolaska delegacije iz Srbije koja je stigla sinoć, a proslijeđena je blagovremeno Ministarstvu sigurnosti BiH, DKPT, UIO i Graničnoj policiji.

Inače, tokom današnje posjete delegacije iz Srbije, Dačić i ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan potpisali su memorandum o saradnji dva ministarstva tokom turističke sezone. Memorandum o saradnji je dogovoren na "svesrpskom saboru", a prema kojem će, helikopter Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije biti stacioniran u Trebinju, gdje bi sa posadom i ljudstvom, bio na raspolaganju u slučaju potrebe gašenje požara.

harisl

#29783 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by harisl »

Neka se pakuje i ide ko god je dao dozvolu. Ima li taj covjek ista u glavi?
Mislim, cak i da je po zakonu, a ne mogu da vjerujem da takvo nesto moze biti po zakonu, cak i da je sve cisto ko suza, valjda treba izaci pred narod i reci nesto kao ".. potpisan je ugovor, Srbija zeli da pomogne pri gasenju pozara, jedan njihov helikopter ce biti stacioniran u Hercegovini i stavljen pod kontrolu CZ-a BiH, ni osoblje ni helikopter nece biti naoruzani, itd... ". A ne BUM, sletio helikopter srbijanske policije, ko te jebe narode, pitaj u granapu sta je bilo...
Nadam se da je nekakva diverzija bila, jer ako je ovo nacin po kojem Srbija rasporedjuje policajce po BiH, kuku nam se...
swanfilter

#29784 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by swanfilter »

Bice opet zamjenik zamjenika ministra potpisao.
swanfilter

#29785 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by swanfilter »

Prpa.ba wrote: 18/06/2024 22:21 Ipak je Helez dao dozvolu Srbiji da stacionira svoj MTS u Trebinju.

Ne znam sta je gore, mozda bi mi ipak bilo lakse da nisu znali.

:run:
Mada Helez nije olicenje pameti, tesko mi povjerovati da bi si ovo dopustio upravo zbog reakcija.
tramvajtrojka

#29786 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

harisl wrote: 18/06/2024 22:40 Neka se pakuje i ide ko god je dao dozvolu. Ima li taj covjek ista u glavi?
Mislim, cak i da je po zakonu, a ne mogu da vjerujem da takvo nesto moze biti po zakonu, cak i da je sve cisto ko suza, valjda treba izaci pred narod i reci nesto kao ".. potpisan je ugovor, Srbija zeli da pomogne pri gasenju pozara, jedan njihov helikopter ce biti stacioniran u Hercegovini i stavljen pod kontrolu CZ-a BiH, ni osoblje ni helikopter nece biti naoruzani, itd... ". A ne BUM, sletio helikopter srbijanske policije, ko te jebe narode, pitaj u granapu sta je bilo...
Nadam se da je nekakva diverzija bila, jer ako je ovo nacin po kojem Srbija rasporedjuje policajce po BiH, kuku nam se...
Ova je recenica dovoljna da se zna da osoba koja ovo komentarise nema apsolutno pojma o ustroju BiH :-) :-)

Fino najavljen let kao i svi ostali, svi letovi se najavljuju na ovaj nacin i tu im se odobrava prelet il ne, isto tako na sarajevski aerodrom dva puta sedmično sleti helikopter srbijanskog mupa za medevac za beg pa niko ne dize hampu i pise o nakim diverzijama

Ovdje je izgleda bitno dizati prasinu oko bilo cega odmah se neke policijske akcije zavjere ev cetnici niz vraca silaze a ne zna se za pocetak ustroj drzave, da se zna znalo bi se da ne postoji cz na državnom nivou :lol: :lol: :lol:
Prpa.ba

#29787 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Prpa.ba »

U diplomatskoj noti je navedeno da će jedan helikopter MUP-a ostati u Trebinju zbog dežurstva u slučaju elementarnih nepogoda (požari), dok se drugi vraća za Beograd.
Tramvaj radostan. :run:
GandalfSivi

#29788 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by GandalfSivi »

Cijeli dan gubili vrijeme na komentarisanje necega sto nije tacno, sada se treba vaditi, pa makar i sa MTS-om.

Ali bukvalno ovce, cijelo krdo svaki dan za novom gluposcu poleti…
GandalfSivi

#29789 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by GandalfSivi »

Prpa.ba wrote: 18/06/2024 22:53
Tramvaj radostan. :run:
Brukas se…
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#29790 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by _BataZiv_0809 »

Otkad ikad
Prpa.ba

#29791 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Prpa.ba »

Ti iz daleke Amerike si mi jako mjerodavan.

Drzi se krugodrka sa ekipom.

Da zakljucimo, Zukan Helez (SDP) je dozvolio Srbiji da stacionira pilote i vojno-policijski helikopter u Trebinju. Cestitke novim pregovaracima. Lijepo je i vidjeti ekstazu medju njihovim forumskim advokatima, razumljivo i zasto. :kiss:
GandalfSivi

#29792 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by GandalfSivi »

Prpa.ba wrote: 18/06/2024 22:56 Ti iz daleke Amerike si mi jako mjerodavan.
Bukvalno nista danas ne mozes pogoditi, opet se obruka lik.
GandalfSivi

#29793 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by GandalfSivi »

Nego da sumiramo dan. Drzava postoji, novinari su kurac, a na forumu standardno, trolovi se na glavu okrecu da bi dokazali da su u pravu cak i kad ocito nisu.

Neki bi najsretniji bili kada bi cetnici sutra niz Vraca krenuli, samo da bi mogli napisati da su bili u pravu…
GandalfSivi

#29794 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by GandalfSivi »

I jos jedna i necu vise.

Kada smo kod cetnika i Vraca, mogli bi novinari vrlog ministra Nesica pitati sto kupi kucu u Federaciji (valjda zbog pogleda) kada mu PC nije ni 100 metara odatle…
harisl

#29795 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by harisl »

tramvajtrojka wrote: 18/06/2024 22:48
harisl wrote: 18/06/2024 22:40 Neka se pakuje i ide ko god je dao dozvolu. Ima li taj covjek ista u glavi?
Ova je recenica dovoljna da se zna da osoba koja ovo komentarise nema apsolutno pojma o ustroju BiH :-) :-)

Fino najavljen let kao i svi ostali, svi letovi se najavljuju na ovaj nacin i tu im se odobrava prelet il ne, isto tako na sarajevski aerodrom dva puta sedmično sleti helikopter srbijanskog mupa za medevac za beg pa niko ne dize hampu i pise o nakim diverzijama

Ovdje je izgleda bitno dizati prasinu oko bilo cega odmah se neke policijske akcije zavjere ev cetnici niz vraca silaze a ne zna se za pocetak ustroj drzave, da se zna znalo bi se da ne postoji cz na državnom nivou :lol: :lol: :lol:
Znaci da je bilo "CZ RS-a", sta bi onda rekao? Eto to je problem, civilna zastita i kako je rasporedjena, hajmo malo o tome... :)

Drago mi je da ti ovdje ne vidis nikakav problem. A rwci mi, kada bi ti vidio tu problem? Da je dva, pet, stotinu helikoptera sletilo i stacioniralo se u RS-u? Sa osobljem! Eto kada bi to po tebi bio problem? Bil ikada bio problem?

Za mene je stacioniranje jednog jedinog policijskog helikoptera Srbije sa policajcima problem. I sta sad? Valjda imam pravo da ocekujem da neko izadje pred narod i kaze, makar za nas kojima je to problem, zasto je to dozvoljeno.

"Fino najavljen let, kao i svi ostali..." :)
"Dize se prasina oko bilo cega..." :)
HelaS

#29796 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by HelaS »

Da zakljucimo, Zukan Helez (SDP) je dozvolio Srbiji da stacionira pilote i vojno-policijski helikopter u Trebinju. Cestitke novim pregovaracima. Lijepo je i vidjeti ekstazu medju njihovim forumskim advokatima, razumljivo i zasto. :kiss:
Prije nekoliko godina, a i godinama iza, ovaj dio Hercegovine - ovaj dio BiH, gorio je do temelja.

Kad mi u BiH nemamo snage za kupovinu jednog, makar jednog vatrogasnog helikoptera, licemjerno je i sramotno, kritikovati pomoć, bilo čiju. Dakle, kad mi u BiH ne brinemo o šumama i biljnom i životinjskom svijetu, hvala drugima što brinu.
Prpa.ba

#29797 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Prpa.ba »

Vojska i policija mocne Srbije ponovo u misijama, mada ni humanitarne nisu iskljucene.
HelaS

#29798 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by HelaS »

Prpa.ba wrote: 18/06/2024 23:12 Vojska i policija mocne Srbije ponovo u misijama, mada ni humanitarne nisu iskljucene.
Image

Krcat oružjem.... :lol: :lol: :lol:
palermo

#29799 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by palermo »

HelaS wrote: 18/06/2024 23:09

Prije nekoliko godina, a i godinama iza, ovaj dio Hercegovine - ovaj dio BiH, gorio je do temelja.

Kad mi u BiH nemamo snage za kupovinu jednog, makar jednog vatrogasnog helikoptera, licemjerno je i sramotno, kritikovati pomoć, bilo čiju. Dakle, kad mi u BiH ne brinemo o šumama i biljnom i životinjskom svijetu, hvala drugima što brinu.
Hvala im i sto su uvijek brinuli, sto brinu sada i sto ce izgleda brinuti i u bud8cnosti
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#29800 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sime_cipol »

Ovoga su nekako dovukli, taj vise nece poletjeti :D
Locked