Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
DonieBrasco wrote: ↑17/06/2024 20:23
Manji troskovi prije svega, sto manje unutra oni stede a posebno ti prodaju adaptere jer je sad usb-c fazon.
Isto radi form faktora ispastaju baterija, hlađenje, opcenito manje na maticnoj ploci oni stede.
Tako je, jedini stvarni razlog je smanjivanje troskova, tj povecanje profita. Iz istog razloga vise ne dobijamo punjace uz nove mobilne telefone, a ukinuce i kablove u buducnosti.
Jedna zanimljiva vijest, Deepcool je pod USA sankcijama + im je ukinut pristup SWIFTU, tako da cemo vidjeti kako ce se to dalje odvijati po kompaniju.
Averus wrote: ↑18/06/2024 16:56
Ja ga ganjam mjesecima (5700x) i svaki put ili fulim deal, ili je preko 300KM
Zarekao sam se, sljedeci put kupujem cim bude ispod 300KM s pesotom
Da, obavezno kupi, 5700X nov za 300KM je top ponuda.
Ko kupuje nov racunar, a nije mu nategnut budzet, bolji je izbor 7600X - overall, u single core je bolji 25-35%, u multicore 10-15%, + nova platforma koja bi trebala aktuelna i za Ryzen 9xxx. Doduse, i sam cpu je skuplji, kao i AM5/DDR5 platforma.
Da, ali gdje ima po toj cijeni ? Na amazonu je 160$ i vj prelazi 300 km sa svime, najjeftinije što sam našao je 160e u hr , kao sto je otprilike i na njem. amazonu...
U vezi 57xx vs 58xx malo sam još istraživao , kako god skontam bolja mi je opcija 57xx ( kao što ste i sugerirali), tako da ću na njega... evo upravo naručen tu , 164e + 5e dostava... hvala svima
typeOnegative wrote: ↑18/06/2024 19:07
Aaa crnjak zesci, naletit će opet valjda.
Ebat ga , došao me 340 sve skupa, još kad skontam da sam 3600 platio 450 ovo je dzaba
Ja sam 3600 platio 350 kad ga nije bilo kupiti kod nas xD
Ne žuri mi se, jer i ovaj je zvijer stvarno - sve melje, još me nije izdao FPS na bilo kojoj igri
Ali znam da će mi 5700X vjerovatno biti zadnji na AM4 platformi i da ću ga musti još godinama, pa reko' kad ispadne prilika kupiću
Btw za zainteresovane (niko), RX 6950XT bez problema evo već par mjeseci radi na Seasonic M12SEVO II 620W
Al' i napojnu planiram u dogledno vrijeme upgrade-ovati
Imate na aliexpressu r5700x za 250KM. Zapravo bilo je u aprilu kad su neke akcije bile. Ne znam kakvo je sad stanje.
Evo pogledao ima r5700x za 270 sa dostavom i r7500f za 260.
Averus wrote: ↑18/06/2024 16:56
Ja ga ganjam mjesecima (5700x) i svaki put ili fulim deal, ili je preko 300KM
Zarekao sam se, sljedeci put kupujem cim bude ispod 300KM s pesotom
I ja sam ga zagledao, vrh je procesor, ali cu ipak na AM5. Igram se na 1440p pa mi ne pravi toliku razliku u odnosu na 3600 jer se vise optereti graficka. Plus imam B450 Tomahawk Max plocu koja je PCIE 3.0, ne mogu ni SSD koristit u punim brzinama, tako da vjerovatno uzimam 7600X. Cekam ovu 9000 seriju da vidim kakva ce situacija bit s njima i nadam se nekom padu cijena 7000 seriji.
Elubrylla wrote: ↑18/06/2024 19:19
Imate na aliexpressu r5700x za 250KM. Zapravo bilo je u aprilu kad su neke akcije bile. Ne znam kakvo je sad stanje.
Evo pogledao ima r5700x za 270 sa dostavom i r7500f za 260.
I ja stalno gledam procesore na aliexpressu, primamljive ponude, al nemam ja muda to da narucim. Narucio bih kad bih bio spreman da izgubim te pare.
Da li ti zivis u BiH ili si vani, jer cesto ti postavljas linkove ovih raznih stranih sajtova gdje ima povoljnih stvari, pitam te ovo radi narucivanja, dostave, carine i svega toga.
Jer kod nas to obicno ispade skuplja pita nego tepsija.
Da li ti zivis u BiH ili si vani, jer cesto ti postavljas linkove ovih raznih stranih sajtova gdje ima povoljnih stvari, pitam te ovo radi narucivanja, dostave, carine i svega toga.
Jer kod nas to obicno ispade skuplja pita nego tepsija.
Ma Pesoto, samo gledaj da je ispod 300KM šta god naručuješ i tjt.
Cijena proizvoda + 7.50KM za svakih pola kile
Ako već nemaš, evo ti invite sa mojim referral kodom
Elubrylla wrote: ↑19/06/2024 20:06
Ja sam skoro cijeli pc sastavio iz US. Procesor, ram, napajanje, ssd. Sve preko kupi global. Ko voli garanciju za njega to nije
Kako ti ispadne jeftinije od nasih svercera s obzirom da su cijene priblizne kao sa npr. amazona ili microcentera i da ce ti naplatit 8 dolara minimum postarine i jos 10-12KM ako ne preuzimas posiljku direktno kod njih?
Elubrylla wrote: ↑19/06/2024 20:06
Ja sam skoro cijeli pc sastavio iz US. Procesor, ram, napajanje, ssd. Sve preko kupi global. Ko voli garanciju za njega to nije
Kako ti ispadne jeftinije od nasih svercera s obzirom da su cijene priblizne kao sa npr. amazona ili microcentera i da ce ti naplatit 8 dolara minimum postarine i jos 10-12KM ako ne preuzimas posiljku direktno kod njih?
Jel ganjas neke popuste?
Znao sam naletit na popuste a i uzmem preko ebaya od provjerenih prodvaca.
Jel ko uzimao graficke sa ebaya?
Ja kontam mozdaa nadograditi rx 470 na 1070ti, znam da je i ova stara uzas, ali i ovako haman nikako ne igram igre i ako igram skinem neke stare iz zezncije, tipa sad skinuo max payne 3 jer kad je tad izassao meni nije mogao nikako...
ako prodam svoju za stoju, dodje mi za manje od 100km dobar upgrade pravo.
Druga alternativa je da cekam jos par mjeseci i dodam jos stoju i uzmem napr 2070 ili 6650xt isto polovne...
Ima li kakav savjet prilikom kupovanja tih polovnih, jedino sto mi pada na pamet da ove tipa novije su rijetko bile u mining masinama, a ove starije tipa 5700 xt su skoro uvijek bile
Plavo-bijeli wrote: ↑19/06/2024 23:12
Ja kontam mozdaa nadograditi rx 470 na 1070ti, znam da je i ova stara uzas, ali i ovako haman nikako ne igram igre i ako igram skinem neke stare iz zezncije, tipa sad skinuo max payne 3 jer kad je tad izassao meni nije mogao nikako...
Druga alternativa je da cekam jos par mjeseci i dodam jos stoju i uzmem napr 2070 ili 6650xt isto polovne...
Ima li kakav savjet prilikom kupovanja tih polovnih, jedino sto mi pada na pamet da ove tipa novije su rijetko bile u mining masinama, a ove starije tipa 5700 xt su skoro uvijek bile
Sto se tice kupovine graficke iz inostranstva, nemam nikakvog iskustva.
Ali definitivno moja preporuka da kupis 6600/6650 XT. Manje trosi (u najgorem slucaju isto), novija je, mozes nac cak i polovne sa garancijom. Tim nvidiama vec treba mijenjat pastu i trake, tako da ako se ne zelis s tim zezat to ti je jos jedan razlog vise da ides na AMD.
Ali definitivno moja preporuka da kupis 6600/6650 XT. Manje trosi (u najgorem slucaju isto), novija je, mozes nac cak i polovne sa garancijom. Tim nvidiama vec treba mijenjat pastu i trake, tako da ako se ne zelis s tim zezat to ti je jos jedan razlog vise da ides na AMD.
Sve sto vise gledam zakljucak je da je najbolje da idem na 6600 XT polovnu koja već sad moze se naci ispod 300km na ebayu, a za koji mjesec kad budem kupovao mozda uleti neka i 6700(obicna od 10gb) za tu cijenu, inace i 6600 XT je u rangu sa 2080 osim RT performansi naravno.
Sve sto vise gledam zakljucak je da je najbolje da idem na 6600 XT polovnu koja već sad moze se naci ispod 300km na ebayu, a za koji mjesec kad budem kupovao mozda uleti neka i 6700(obicna od 10gb) za tu cijenu, inace i 6600 XT je u rangu sa 2080 osim RT performansi naravno.
Ako nabavis 6700 za oko 300KM ti si hadzija. Trajat ce ti godinama na 1080p.