Ako nema u ponudi happy end pisaj gaRothmans wrote: ↑16/06/2024 12:39 Relax i uzivanje Massage room by Sonja (Na upit)
https://olx.ba/artikal/58592569
![]()
OLX.BA - sve o tome
Moderator: anex
-
noviclan
#6026 Re: OLX.BA - sve o tome
-
Prodice
#6027 Re: OLX.BA - sve o tome
Kako prijavit profil koju objavljuje prodaju stanova iz Hrvatske pod gradom Mostar? Uzasno me ovo zivcira, od 100 rezultata za stan, 50% ih je Makarska.
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#6028 Re: OLX.BA - sve o tome
- duh_sa_sjekirom
-
kB27
#6030 Re: OLX.BA - sve o tome
Nikako, odnosno moze ali uzalud je. Nece obrisati jer im je to izvor prihoda. Pola I. Sarajeva je objavljeno kao Novi Grad ili Ilidza.
- skrtica
#6031 Re: OLX.BA - sve o tome
Stigla mi poruka od OLX -a

Naravno proizvod i dalje stoji na njihovoj stranici.
Stvarno ne razumijem potrebu ljudi da rade ovakve stvari

Naravno proizvod i dalje stoji na njihovoj stranici.
Stvarno ne razumijem potrebu ljudi da rade ovakve stvari
- skrtica
#6032 Re: OLX.BA - sve o tome
Odustala sam od te ponude svakako jer je sve mutno.
-
Hakiz
- skrtica
#6034 Re: OLX.BA - sve o tome
- skrtica
- skrtica
- skrtica
#6038 Re: OLX.BA - sve o tome
Hvala svima na savjetima 
-
muki_muky
#6039 Re: OLX.BA - sve o tome
Narucio sam od covjeka maticnu plocu (preko OLX dostave) u opisu je naveo da je nova iz austrije, nikad koristena, cak ni komponente nisu u nju stavljane. Navodno je uzeo jer je mislio da ima neispravnu i ipak se ustanovilo da mu je ispravna.
Medjutim ono sto sam danas dobio je potpuna suprotnost tome. Maticna je koristena, polomljen je PCI-e lever, iskrivljena su dva front panel pina, vidi se da je koristena po staroj pasti sa strane. I ono sto je najbitnije nije dosla sa rear bracket-om za instalaciju bilo kakvog hladnjaka. Na svu srecu nekako radi ali je sad bas glupo sto moram cekat sa aliexpressa rear bracket.
Mogu li se kome pozalit ili sam SOL.

Medjutim ono sto sam danas dobio je potpuna suprotnost tome. Maticna je koristena, polomljen je PCI-e lever, iskrivljena su dva front panel pina, vidi se da je koristena po staroj pasti sa strane. I ono sto je najbitnije nije dosla sa rear bracket-om za instalaciju bilo kakvog hladnjaka. Na svu srecu nekako radi ali je sad bas glupo sto moram cekat sa aliexpressa rear bracket.
Mogu li se kome pozalit ili sam SOL.
- xPaco1337
#6040 Re: OLX.BA - sve o tome
Mozes mu ostavit negativan review ili tražit povrat novca...ostalo ništamuki_muky wrote: ↑19/06/2024 17:08 Narucio sam od covjeka maticnu plocu (preko OLX dostave) u opisu je naveo da je nova iz austrije, nikad koristena, cak ni komponente nisu u nju stavljane. Navodno je uzeo jer je mislio da ima neispravnu i ipak se ustanovilo da mu je ispravna.
Mogu li se kome pozalit ili sam SOL.![]()
![]()
-
kB27
#6041 Re: OLX.BA - sve o tome
Evo pozalio si se nama.muki_muky wrote: ↑19/06/2024 17:08 Narucio sam od covjeka maticnu plocu (preko OLX dostave) u opisu je naveo da je nova iz austrije, nikad koristena, cak ni komponente nisu u nju stavljane. Navodno je uzeo jer je mislio da ima neispravnu i ipak se ustanovilo da mu je ispravna.
![]()
Sta ti kaze prodavac na sve to? Za ubuduce, posebno kada vec ide preko OLX dostave, trazi da mozes pogledati prije placanja. Sve te nedostatke bi vidio u tom slucaju i ne bi platio/preuzeo narudzbu.
-
Naslovnica
#6042 Re: OLX.BA - sve o tome
Jednom rječju - pušiona.xPaco1337 wrote: ↑19/06/2024 17:09Mozes mu ostavit negativan review ili tražit povrat novca...ostalo ništamuki_muky wrote: ↑19/06/2024 17:08 Narucio sam od covjeka maticnu plocu (preko OLX dostave) u opisu je naveo da je nova iz austrije, nikad koristena, cak ni komponente nisu u nju stavljane. Navodno je uzeo jer je mislio da ima neispravnu i ipak se ustanovilo da mu je ispravna.
![]()
Ili da probaš "masom" da ga natjeraš na povrat novca...
Jesi li označio pregled prije preuzimanja, postoji li još uvijek ta opcija?
-
muki_muky
#6043 Re: OLX.BA - sve o tome
Nisam ni siguran je li bila oznacena ta opcija, nisam ni razmisljao o tome jer je navodno nova. Evo izgleda da ce lec povrat.Naslovnica wrote: ↑19/06/2024 17:12Jednom rječju - pušiona.xPaco1337 wrote: ↑19/06/2024 17:09Mozes mu ostavit negativan review ili tražit povrat novca...ostalo ništamuki_muky wrote: ↑19/06/2024 17:08 Narucio sam od covjeka maticnu plocu (preko OLX dostave) u opisu je naveo da je nova iz austrije, nikad koristena, cak ni komponente nisu u nju stavljane. Navodno je uzeo jer je mislio da ima neispravnu i ipak se ustanovilo da mu je ispravna.
![]()
Ili da probaš "masom" da ga natjeraš na povrat novca...
Jesi li označio pregled prije preuzimanja, postoji li još uvijek ta opcija?

-
Naslovnica
#6044 Re: OLX.BA - sve o tome
Da ne ostaneš ti i bez ploče i bez para...
-
muki_muky
#6045 Re: OLX.BA - sve o tome
Morat ce je platit, ide na otkupninu. Jedino ako ce ukrast od postara
-
Naslovnica
#6046 Re: OLX.BA - sve o tome
- canvra888
#6047 Re: OLX.BA - sve o tome
To je to, i ništa drugo.kB27 wrote: ↑19/06/2024 17:10Evo pozalio si se nama.muki_muky wrote: ↑19/06/2024 17:08 Narucio sam od covjeka maticnu plocu (preko OLX dostave) u opisu je naveo da je nova iz austrije, nikad koristena, cak ni komponente nisu u nju stavljane. Navodno je uzeo jer je mislio da ima neispravnu i ipak se ustanovilo da mu je ispravna.
![]()
![]()
Sta ti kaze prodavac na sve to? Za ubuduce, posebno kada vec ide preko OLX dostave, trazi da mozes pogledati prije placanja. Sve te nedostatke bi vidio u tom slucaju i ne bi platio/preuzeo narudzbu.
S tim što kad je elektronika u pitanju, može biti da je vizuelno sve uredu, tek kad staviš vidiš da si popušio. Ovaj konkretno slučaj ne, ali inače se itekako dešava. Zato je sva ta kupovina elektronike preko Olx-a bez garancije rizik.
- Indigont
#6048 Re: OLX.BA - sve o tome
Zasto odmah negativno? Zaista ima postenih ljudi koji ce izvrsiti povrat imajuci na umu da i on moze biti prevaren. Kako? Pa drug je poslao ram, da bi se lik pozalio i vratio drugi ram identicnog izgleda, odnosno zamijenio za pokvareni.
Sto se tice dostave ni tu nisi u pravu. Ako posalje preko olx dostave i vrati se paket, troskove snosi olx. Placanje postarine kupca pri povratu je stvar dogovora prodavaca i kupca. Za ostvarivanje garancije kod Einhella nisam placao povrat, kod drugog jesam,
Kako god, kupovati s mogucnosti pregleda paketa i imati svu komunikaciju pisano, pa i ako se desi prevara postoji samostalna zastita gdje imas sve dokumentovano za prijavu policiji.
-
Naslovnica
#6049 Re: OLX.BA - sve o tome
Jedno je poslati neispravan ram za koji vizuelno ne možeš utvrditi ispravnost.Indigont wrote: ↑19/06/2024 17:28Zasto odmah negativno? Zaista ima postenih ljudi koji ce izvrsiti povrat imajuci na umu da i on moze biti prevaren. Kako? Pa drug je poslao ram, da bi se lik pozalio i vratio drugi ram identicnog izgleda, odnosno zamijenio za pokvareni.
Sto se tice dostave ni tu nisi u pravu. Ako posalje preko olx dostave i vrati se paket, troskove snosi olx.
Kako god, kupovati s mogucnosti pregleda paketa i imati svu komunikaciju pisano, pa i ako se desi prevara postoji samostalna zastita gdje imas sve dokumentovano za prijavu policiji.
A drugo je poslati MB pod novo a unutra ašćare polovan krš. To je laž i prevara, smišljeno, nije nenamjerno.
- canvra888
#6050 Re: OLX.BA - sve o tome
Za ovo bi ovaj kupac morao napraviti oglas pa da onda preko Olx-a kupi taj originalni prodavač. Ako je kupac iz RS-a, onda to pada u vodu.
Pije li ovo ikakve vode zapravo?Kako god, kupovati s mogucnosti pregleda paketa i imati svu komunikaciju pisano, pa i ako se desi prevara postoji samostalna zastita gdje imas sve dokumentovano za prijavu policiji.