E ne pere svaka veš mašina isto. Miele je klasa za sve ostale. Vidiš. Ja smatram da je kupovina skupog luksuznog auta čisto bacanje para. Bolje imati kvalitetne kućne uređaje, otići na dobro putovanje itd. Neko sjedne u auto i ide po Evropi. Ja rađe idem avionom, jer je brže I sigurnije i manjenje umora.last mohicans wrote: ↑15/06/2024 12:24Izvini, to je naprđivanje. Poređenje nije mjera, auto je skroz druga dimenzija. Imam i ja auto premium, ali mi ves masina nije premium i nikad ne bih dao 2 hiljade za ves masinu, a svaka isto pere. Može se i za auto reći svako preveze od tačke A do tačke B. Eto, svak svoj novac daje gdje hoce. Kako je meni čudno da neko hoce dati tolike pare, tako ne treba biti čudno kako neko smatra blesavim dati 2000 za ves masinu da je s Marsa direktno.
Susilica za ves
Moderator: anex
- Better Man
#601 Re: Susilica za ves
-
Naslovnica
#602 Re: Susilica za ves
A šta to bolje opere 3 puta skuplja Miele od moje Whirlpool?!
Ima unutra mali crnac pa dodatno pere na ruke?
Usrane gaće opere i Whirlpool, ne kontam?
95% je do kvalitetnog deterdženta ba
Ima unutra mali crnac pa dodatno pere na ruke?
Usrane gaće opere i Whirlpool, ne kontam?
95% je do kvalitetnog deterdženta ba
-
DonieBrasco
#603 Re: Susilica za ves
Kvalitet djelova i izrade, tehnolgija, dugotrajnost nije bas "isto".
-
Naslovnica
#604 Re: Susilica za ves
Pranje usranih gaća jeste.DonieBrasco wrote: ↑17/06/2024 20:31 Kvalitet djelova i izrade, tehnolgija, dugotrajnost nije bas "isto".
- rovac13
#605 Re: Susilica za ves
Na sta ljudi gube vrijeme.
Ako je svejedno koja je perilica susilica,cemu onda rasprava.
Sta je cilj.....dokazati da su oni koji vole bolje masine budale,ili sta vec ?
Meni licno bitnije da ima piva u frizideru nego koja je perilica .......ali svaki dan srecem ljude koji traze samo miele......ponekad one koji mogu i bosch siemens........velika vecina njih nece ni da prica o beku gorenju i slicnima.
Sad ako je nekom i to dovoljno,onda dobro,ali cemu komentirat ove druge koji nisu zadovoljni lo budget brendovima
Meni licno bitnije da ima piva u frizideru nego koja je perilica .......ali svaki dan srecem ljude koji traze samo miele......ponekad one koji mogu i bosch siemens........velika vecina njih nece ni da prica o beku gorenju i slicnima.
Sad ako je nekom i to dovoljno,onda dobro,ali cemu komentirat ove druge koji nisu zadovoljni lo budget brendovima
-
Naslovnica
#606 Re: Susilica za ves
Poenta mog posta, koju očito i ti ovdje preskačeš je da će moj Whirlpool od 700KM oprati usrane gaće isto kao i njegov Miele od 2+k milja maraka.rovac13 wrote: ↑17/06/2024 21:55 Na sta ljudi gube vrijeme.
Ništa manje, ništa više.
Ako je to zabranjeno komentarisati neka admin pobriše.
Cijenim da svako kupuje što mu volja, budžet ili nešto treće dozvoljava, ali mašina za pranje vrša svakako nije statusni simbol (kako neki žele da predstave) nego jednostavno - mašina za pranje veša.
Ako neko kupuje mašinu za veš da mu traje 20 godina, OK, cijenim i to, svako zna svoje.
- rovac13
#607 Re: Susilica za ves
Tom logikom mercedes e ili s klasa me isto preveze kao i golf pasat.
Mene oznojenog i jedan i drugi odvezu na cilj.......Znaci isto je.I ne razumijem ljude koji bace 50 000 - 100 000 km na mercedesa
Mene oznojenog i jedan i drugi odvezu na cilj.......Znaci isto je.I ne razumijem ljude koji bace 50 000 - 100 000 km na mercedesa
-
Naslovnica
#608 Re: Susilica za ves
Ne.
Griješiš.
Nije ista logika.
Mašina za veš nije automobil.
Mašina za veš pere usrane gaće i ništa više.
Automobil te prebacuje od tačke A do tačke B, ali...može biti sa klimom ili bez, može imati masažna sjedišta ili ne, može biti prostran, skučen, može imati kožu ili ne mora, može imati 50KS ili 500KS, NCAP 1 ili NCAP 5, itd...kupuješ sigurnost, snagu, brzinu, komociju.
Mašina za veš ne može imati ništa od toga, ona samo služi da opere prljav veš. Neke to rade dobro, neke baš i ne rade. Ubaciš detrdžent, omekšivač, pritisneš dugme i to je to.
Ja pitam šta to Miele od 2+k KM opere bolje veš od Whirlpoola od 700KM? Tiša? Manje struje potroši? Kraće pere? Budu gaće bjelje?
Kod mene 6th sense, A+++, bruka nekakvih programa, gaće bijele...
Ne kontam?
Ja kupim veš mašinu od 700KM, garancija 5 godina. Mjera.
Sve preko toga super. Isto kao i TV. Ne kupujem veš mašinu da mi traje 20 godina. Na stranu to što i Miele ima garanciju koja ne traje 20 godina nego vjerovatno 5 godina i to je to, kao i svaki drugi uređaj.
- rovac13
#609 Re: Susilica za ves
Znas i sam da nisi u pravu 
I masine nisu iste kao i auta.
Neke rade tise,neke imaju twin dos autonatsko doziranje,neke imaju vaganje vesa koliko je ubaceno,da bi se preciznije doziralo bolje pralo,skidanje fleka,njegovanje vesa,neko ulaze u razvoj,napravi bubanj koji manje haba ves,pa ves potraje duze,neke manje trose,bolje ocijede,neke dodaju wifi kontrole,neke dodaju paru.......itd itd
A neke jeftine nemaju nista,a i to sto imaju nije njihovo,nego preuzmu iz nekog jeftinjaka i nalijepe svoje ime pa kako god.
Neke rade tise,neke imaju twin dos autonatsko doziranje,neke imaju vaganje vesa koliko je ubaceno,da bi se preciznije doziralo bolje pralo,skidanje fleka,njegovanje vesa,neko ulaze u razvoj,napravi bubanj koji manje haba ves,pa ves potraje duze,neke manje trose,bolje ocijede,neke dodaju wifi kontrole,neke dodaju paru.......itd itd
A neke jeftine nemaju nista,a i to sto imaju nije njihovo,nego preuzmu iz nekog jeftinjaka i nalijepe svoje ime pa kako god.
-
Naslovnica
#610 Re: Susilica za ves
Ma jok ba, u pravu sam.rovac13 wrote: ↑17/06/2024 22:51 Znas i sam da nisi u pravu
Moja radi tiho, nema twin dos, ima "vaganje", ima i "njegovanje", manje haba veš, bubanj ovo, ono, niđe veze, itd, itd...
Ima Samsung ovo, LG ono, Whirlpool ovo, Candy ono, Beko...svako ima nešto svoje što "čuva veš", čuva energiju, raznorazna čuda.
I opet se vraćam na to da, na kraju krajeva, dobiješ dobro opran veš ili ne, kod većine veš mašina zavisi od deterdženta.
Q će ga Miele oprati ako detrdžent ne valja.
Davanje 2-3k KM i više za veš mašinu je čisto bacanje para i preseravanje kada i mašine well ispod 1k KM imaju brdo mogućnosti i peru veš podjednako dobro.
Naravno da ovdje ne ubrajam neke čungalunga no name marke.
- rovac13
#611 Re: Susilica za ves
Tako je isto kao i auta.
Budale placaju,mi pametni se vozamo u starim golfovima i pasatima.
Budale su i ovi sto uzimaju skupe telefone.
Mozemo i sa jeftinim telefonirat i surfat.
Budale su i oni sto imaju vile.
Mozemo i ugalj lozit,isto je.
Sve si u pravu
Budale placaju,mi pametni se vozamo u starim golfovima i pasatima.
Budale su i ovi sto uzimaju skupe telefone.
Mozemo i sa jeftinim telefonirat i surfat.
Budale su i oni sto imaju vile.
Mozemo i ugalj lozit,isto je.
Sve si u pravu
-
Naslovnica
#612 Re: Susilica za ves
Nije isto kao i auto, džaba pokušavaš.
Ni približno isto.
Ne moraš kupiti novog Maybach-a ili RR da bi imao klimu, masažna sjedišta, NCAP 5*, bruku konja i sl.
Sve to možeš imati i sa pristojnim novim autom neke srednje klase.
Sa Maybach-om ili RR kupuješ statusni simbol i plaćaš onaj znak na haubi. Isto tako je i sa Miele.
Ne kupuje hamša Miele šporet zato što on bolje ispeče kokoš ili skuha kupus kalju.
- rovac13
#613 Re: Susilica za ves
Pa upravo smo se slozili 
Ne treba mi luksuz.Imam klimu i u golfu to je to.
Budale ljudi,bacaju pare.
Mi smo top najpametniji na svijetu.
Zato smo tu gdje jesmo

Ne treba mi luksuz.Imam klimu i u golfu to je to.
Budale ljudi,bacaju pare.
Mi smo top najpametniji na svijetu.
Zato smo tu gdje jesmo
- rovac13
-
Naslovnica
#615 Re: Susilica za ves
Nismo se složili, džaba pokušavaš.
Super ako je tebi klima u Golfu dovoljna.
Ja bih ipak malo više konja, Euro 6 normu, NCAP 5, 4x4, malo više prostora, itd.
To mi ne pruža tvoj Golf sa klimom.
A za to mi ne treba ni najskuplji auto na svijetu.
Ima nešto između.
-
Naslovnica
#616 Re: Susilica za ves
I ovo bi trebalo da znači nešto, ne kontam?rovac13 wrote: ↑17/06/2024 23:27 Evo je whirlpool
http://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=dq6T5BojXc8
- rovac13
#617 Re: Susilica za ves
Onda ti ispadas budala,sto bacas pare.
Ja sam pametniji nedam pare za bolje
Ja sam pametniji nedam pare za bolje
-
last mohicans
#619 Re: Susilica za ves
Takoe, imam ja jednog takvog kome je napa od milju maraka. Jarane, kako vuče, hej fucking napa. Kad bi uradili ekspiriment i oprali istu količinu veša sa istim detrdzentom, vjerujem da bi se Miele izdvojio, svaki korisnik Miele bi prepoznao svoj veš, bi al u k..rcu.Naslovnica wrote: ↑17/06/2024 22:26Poenta mog posta, koju očito i ti ovdje preskačeš je da će moj Whirlpool od 700KM oprati usrane gaće isto kao i njegov Miele od 2+k milja maraka.rovac13 wrote: ↑17/06/2024 21:55 Na sta ljudi gube vrijeme.
Ništa manje, ništa više.
Ako je to zabranjeno komentarisati neka admin pobriše.
Cijenim da svako kupuje što mu volja, budžet ili nešto treće dozvoljava, ali mašina za pranje vrša svakako nije statusni simbol (kako neki žele da predstave) nego jednostavno - mašina za pranje veša.
Ako neko kupuje mašinu za veš da mu traje 20 godina, OK, cijenim i to, svako zna svoje.
- skupljac_zeljeza
#620 Re: Susilica za ves
Kupovao ja mašinu za pranje suđa i bile dvije Boschove jedna skuplja sa tri plusa i druga jeftinija sa dva plusa. Svana sve isto samo razlika u jednom broju i jednom slovu. Pitam trgovca u čemu je kvaka i kaže da jedna opere sa 9l vode, a druga sa 11l. Uštedu napravi tako što pri kraju ispire suđe prljavom vodom da bi došlo do ove uštede. Kupim ja jeftiniju jer mi ovu skuplju trgovac zgadio.
- rovac13
#621 Re: Susilica za ves
Kad bi svi bili poput vas nekoliko.....ja bih ostao bez posla 
- Dosadno mii
#622 Re: Susilica za ves
Vjerovatno ovoskupljac_zeljeza wrote: ↑18/06/2024 00:05 Kupovao ja mašinu za pranje suđa i bile dvije Boschove jedna skuplja sa tri plusa i druga jeftinija sa dva plusa. Svana sve isto samo razlika u jednom broju i jednom slovu. Pitam trgovca u čemu je kvaka i kaže da jedna opere sa 9l vode, a druga sa 11l. Uštedu napravi tako što pri kraju ispire suđe prljavom vodom da bi došlo do ove uštede. Kupim ja jeftiniju jer mi ovu skuplju trgovac zgadio.
While dirty water is drained from the dishwasher during the wash cycle, dishwashers are able to recycle and recirculate water during the cycle. Dirty water is pushed through a filter to remove most of the particles and waste and then the clean water is pushed back into the dishwasher.
Ne djeluje strasno
- skupljac_zeljeza
#623 Re: Susilica za ves
Vrti prljavu vodu radi jednog plusa i onda mi to naplati u startu. Dva litra više nije nešto, ali znam da je koristio vodu iz česme, a ne vraćao u onaj rezervoar sa strane.Dosadno mii wrote: ↑18/06/2024 00:12Vjerovatno ovoskupljac_zeljeza wrote: ↑18/06/2024 00:05 Kupovao ja mašinu za pranje suđa i bile dvije Boschove jedna skuplja sa tri plusa i druga jeftinija sa dva plusa. Svana sve isto samo razlika u jednom broju i jednom slovu. Pitam trgovca u čemu je kvaka i kaže da jedna opere sa 9l vode, a druga sa 11l. Uštedu napravi tako što pri kraju ispire suđe prljavom vodom da bi došlo do ove uštede. Kupim ja jeftiniju jer mi ovu skuplju trgovac zgadio.
While dirty water is drained from the dishwasher during the wash cycle, dishwashers are able to recycle and recirculate water during the cycle. Dirty water is pushed through a filter to remove most of the particles and waste and then the clean water is pushed back into the dishwasher.
Ne djeluje strasno
Najbolje biti majstor u Bosni. Nije loše ni u drugim zemljama gdje sam živio. Nećeš ti ostati bez posla.
-
last mohicans
- rovac13
#625 Re: Susilica za ves
Dok me miele placa servisiram i prodajem samo to.
Kad miele propadne,a slusajuci forumase to bi trebalo ubrzo.....onda cemo druge
Kad miele propadne,a slusajuci forumase to bi trebalo ubrzo.....onda cemo druge