GRUPA E: Belgija, Rumunjska, Slovačka, Ukrajina

Dobrodošli u podforum posvećen Euro 24! Ovdje možete pratiti najnovije vijesti, rezultate, analize utakmica i raspravljati o svim temama vezanim uz Europsko nogometno prvenstvo 2024. Pridružite se diskusijama, podijelite svoje mišljenje i uživajte u najvećem nogometnom spektaklu u Europi!
Naš Euro 24 moderator ne samo da osigurava da se pravila poštuju, već i vlada ovim podforumom poput pravog kralja stola. Budite spremni za vruće rasprave i iznenađujuće poteze - ovaj moderator nikad ne propušta!

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
swanfilter

#126 Re: GRUPA E: Belgija, Rumunjska, Slovačka, Ukrajina

Post by swanfilter »

istra_hr wrote: 17/06/2024 20:56 Na stranu ova današnja utakmica Belgije.
Ima nešto, po meni dublje-jači razlog, zašto ne uspijevaju kao reprezentacija. A to je (i mnogi kažu): nema neke srčanosti u igri. Nema Nacionalnog naboja.
Nema Nacionalnog (Belgijskog) naboja - jer, ne podnose se baš najbolje i mislim da nikad neće.
Da se razumijemo, za razliku od nas "južnjaka-Balkanaca", koji se skoro pa mrzimo ... gore kod Belgijanaca nema mržnje ali netrpeljivost je ogromna.
Mislim na Flamance i Valonce.
Znam o čemu pričam/pišem. Živim gore u Belgiji povremeno, par mjeseci godišnje. Upoznao sam i jedne i druge; meni su OK. i jedni i drugi, ali međusobno stvarno nisu dobri.
Ta netrpeljivost mora imat i posljedice u njihovom nogometu. 8-)
Samo sto ti F i V i nisu bas dominantni brojem toliko u reprezentaciji. Ili se i ostali svrstavaju na jednu ili drugu stranu.
NediM17

#127 Re: GRUPA E: Belgija, Rumunjska, Slovačka, Ukrajina

Post by NediM17 »

Od kojih su Lukaku i Doku ? :mrgreen:
Urchin

#128 Re: GRUPA E: Belgija, Rumunjska, Slovačka, Ukrajina

Post by Urchin »

jeza u ledja wrote: 17/06/2024 20:48Meni je ceif gledati uzbudljive utakmice, ne regularne.
Pa onda fino gledaš niže lige, uključujići naše. Polet iz Ularica protiv Mladosti iz Ševarlija. Nema VAR-a, nekad nema ni linijskih kako treba, sudac svira kako mu se svira ili kako su mu platili, ako nema dovoljno uzbuđenja za vrijeme utakmice, onda imaš poslije utakmice domaće mještane koji ganjaju suca i demoliraju mu auto.

Ja bih gledao triput više VAR provjera samo da ne moram opet gledati situacije kao 2002. kad suci guraju Koreju protiv Španjolske i Italije. Sviralo se šta god treba, samo da Korejci prođu. Jebo takav nogomet.
jeza u ledja

#129 Re: GRUPA E: Belgija, Rumunjska, Slovačka, Ukrajina

Post by jeza u ledja »

Jebo nogomet u kom skaces kad daju gol, onda cekas hoce li ga ponovo "dati" ili ponistiti.
Jebo fudbal kad svaki put kad padne gol gledas hoce li sudija sta pronaci.

Jbt nekad je bilo tvoj tim da gol, ti se toliko radujes da 5 minuta ne mozes sebi doci. Zamisli probudis se iz te radosti ono i dalje 0-0.

Sta je bilo, pertla se odvezala napadacu i otisla u ofsajd.
istra_hr

#130 Re: GRUPA E: Belgija, Rumunjska, Slovačka, Ukrajina

Post by istra_hr »

Slušaj... oni (Belgijanci) su dobri, jako dobri igrači, neki i vrhunski, profesionalno to sve odrade; i kvalifikacije i većinu utakmica.
Ali, nema onog "nečeg"; ni među igračima, niti među navijačima
Znam, bio, vidio ... navijači su im... ma, ne znam to objasnit.
Pogledaj im susjedne zemlje: Francuzi, Njemci, Nizozemci ... srčani, ludi za reprezentacijom.
Belgijanci i nisu baš.
Ja ne znam kak uopće komuniciraju? Valjda na engleskom. Flamanci (Nizozemci) gotovo da ignoriraju francuski jezik, Valonci (FR) slabo pričaju - ne vole ni flamanski ni engleski!?
Ne možeš vjerovat da postoje takve "razlike" u tako finoj, pristojnoj, kulturnoj zemlji ... :roll:

P.S. za info: Flamanci. 60%, Valonci: 30%, ostatak od 10% ... Njemci + ostali (Afrika, Kongo-bivša kolonija)
Urchin

#131 Re: GRUPA E: Belgija, Rumunjska, Slovačka, Ukrajina

Post by Urchin »

jeza u ledja wrote: 17/06/2024 21:15Sta je bilo, pertla se odvezala napadacu i otisla u ofsajd.
Ovo ono "voda nije radioaktivna, voda je malo radioaktivna." Ofsajd je ofsajd, bilo 5 metara ili 5 milimetara.

A da ne pričam o ideji da prije VAR-a nije bilo poništenih golova.
JohnnyS

#132 Re: GRUPA E: Belgija, Rumunjska, Slovačka, Ukrajina

Post by JohnnyS »

istra_hr wrote: 17/06/2024 21:18 Slušaj... oni (Belgijanci) su dobri, jako dobri igrači, neki i vrhunski, profesionalno to sve odrade; i kvalifikacije i većinu utakmica.
Pogledaj im susjedne zemlje: Francuzi, Njemci, Nizozemci ... srčani, ludi za reprezentacijom.
Belgijanci i nisu baš.
Ja ne znam kak uopće komuniciraju? Valjda na engleskom. Flamanci (Nizozemci) gotovo da ignoriraju francuski jezik, Valonci (FR) slabo pričaju - ne vole ni flamanski ni engleski!?
Ne možeš vjerovat da postoje takve "razlike" u tako finoj, pristojnoj, kulturnoj zemlji ... :roll:

P.S. za info: Flamanci. 60%, Valonci: 30%, ostatak od 10% ... Njemci + ostali (Afrika, Kongo-bivša kolonija)
Na kojem su jeziku komunicirali Courtois i bivša djevojka De Bruynea :D Ljubav pobijedi sve razlike
JohnnyS

#133 Re: GRUPA E: Belgija, Rumunjska, Slovačka, Ukrajina

Post by JohnnyS »

:lol: :lol: :lol:
Labirint

#134 Re: GRUPA E: Belgija, Rumunjska, Slovačka, Ukrajina

Post by Labirint »

istra_hr wrote: 17/06/2024 21:18 Slušaj... oni (Belgijanci) su dobri, jako dobri igrači, neki i vrhunski, profesionalno to sve odrade; i kvalifikacije i većinu utakmica.
Belgijanci i nisu baš.

Ma dobro to na kojem jeziku komuniciraju je fakat postalo irelevantno u 21.vijeku, najmanje bitno od svega.. Vise je stvar odnosa u svlačionici po tom pitanju koje je odlično objašnjeno u postu mada opet kontas to su igrači svjetske klase sa valjda malo širim vidicima u odnosu na seljaka nekog belgijskog al opet.. Bolje znaš..
suspect_zero

#135 Re: GRUPA E: Belgija, Rumunjska, Slovačka, Ukrajina

Post by suspect_zero »

Ja sve Belgijance zamišljam sa manirima Hercule Poirota :lol:
istra_hr

#136 Re: GRUPA E: Belgija, Rumunjska, Slovačka, Ukrajina

Post by istra_hr »

suspect_zero wrote: 17/06/2024 21:54 Ja sve Belgijance zamišljam sa manirima Hercule Poirota :lol:
"H. Poirot is a French-speaking Belgian, that is, a Walloon, but he refers to himself only as Belgian." :-D
p206

#137 Re: GRUPA E: Belgija, Rumunjska, Slovačka, Ukrajina

Post by p206 »

Ma i kad su imali tu dobru generaciju, vodio ih je onaj Martinez koji nije nikakav vođa. Igrali nekakvu 343 formaciju koja je dobra da samelješ slabijeg od sebe, ali protiv jačih rupe na sve strane.
jeza u ledja

#138 Re: GRUPA E: Belgija, Rumunjska, Slovačka, Ukrajina

Post by jeza u ledja »

JohnnyS wrote: 17/06/2024 21:49

:lol: :lol: :lol:
:lol:
Edin H.

#139 Re: GRUPA E: Belgija, Rumunjska, Slovačka, Ukrajina

Post by Edin H. »

Labirint wrote: 17/06/2024 21:51
Belgijanci i nisu baš.

Ma dobro to na kojem jeziku komuniciraju je fakat postalo irelevantno u 21.vijeku, najmanje bitno od svega.. Vise je stvar odnosa u svlačionici po tom pitanju koje je odlično objašnjeno u postu mada opet kontas to su igrači svjetske klase sa valjda malo širim vidicima u odnosu na seljaka nekog belgijskog al opet.. Bolje znaš..
Ne znam kakvi su jedni prema drugima, ali navijači su im najveća gospoda koju sam ja ikad vidio, a putovao sam na mnogo utakmica.

Kad smo ih uzeli 4 - 2 u Belgiji prilaze poslije i čestitaju. :thumbup:
dječak sa šibicama

#140 Re: GRUPA E: Belgija, Rumunjska, Slovačka, Ukrajina

Post by dječak sa šibicama »

Ako ja dobro pratim, od svih odlicnih belgijskih igraca, samo je "pokojni" Hazard valonac. Svi ostali su "germanski" flamanci.

Ne racunajuci ove tamnopute.
studeni76

#141 Re: GRUPA E: Belgija, Rumunjska, Slovačka, Ukrajina

Post by studeni76 »

dječak sa šibicama wrote: 17/06/2024 22:38 Ako ja dobro pratim, od svih odlicnih belgijskih igraca, samo je "pokojni" Hazard valonac. Svi ostali su "germanski" flamanci.

A Kurtoa, njegovo prezime vuče na Francuze?
Piaty

#142 Re: GRUPA E: Belgija, Rumunjska, Slovačka, Ukrajina

Post by Piaty »

Belgijanci i nisu baš.

Ima ona Flamanska frakcija, ne znam koliko jaka, koja bi voljela da se ocjepi ili da se priključi Nizozemskoj.

Ali ja bih ipak rekao da je većina Belgijanaca državotvorna tj da većina ipak ne gleda prema Parizu ili Amsterdamu već prema Briselu.
dječak sa šibicama

#143 Re: GRUPA E: Belgija, Rumunjska, Slovačka, Ukrajina

Ne znam za golmana, znam za ove igrace u polju kao De Bruyne, svi su oni "nizozemci" i navodno su u Belgiji talenti za ovaj sport uglavnom medju tom skolom nogometa na sjeveru. Gent, Brugge, Genk.
Piaty

#144 Re: GRUPA E: Belgija, Rumunjska, Slovačka, Ukrajina

Post by Piaty »

dječak sa šibicama wrote: 17/06/2024 22:38 Ako ja dobro pratim, od svih odlicnih belgijskih igraca, samo je "pokojni" Hazard valonac. Svi ostali su "germanski" flamanci.

I ja mislim da je tako. Ja nešto pamtim onog Deflandrea sa kraja devedesetih. On je Valonac.

Ali jeste da su većina Flamanci i prije - Wilmots, De Wilde, De Bilde...sjećaš se Gordana Vidovića
jeza u ledja

#145 Re: GRUPA E: Belgija, Rumunjska, Slovačka, Ukrajina

Post by jeza u ledja »

Od ovih sada samo Meunier i Castagne ja mislim.
dječak sa šibicama

#146 Re: GRUPA E: Belgija, Rumunjska, Slovačka, Ukrajina

Sto se tice podjela u ekipi, u tome prednjace nizozemci, jos od generacije devedesetih (ne znam za ranije) imali su podjelu na rasnoj osnovi, ja jednoj strani Kluivert Davids Sedorf Bogarde a na drugoj Bergkamp, Overmars, Stam, Van Der Saar i ostali bjeloputani.
laik1981

#147 Re: GRUPA E: Belgija, Rumunjska, Slovačka, Ukrajina

Post by laik1981 »

jeza u ledja wrote: 17/06/2024 21:15 Jebo nogomet u kom skaces kad daju gol, onda cekas hoce li ga ponovo "dati" ili ponistiti.
Jebo fudbal kad svaki put kad padne gol gledas hoce li sudija sta pronaci.

Jbt nekad je bilo tvoj tim da gol, ti se toliko radujes da 5 minuta ne mozes sebi doci. Zamisli probudis se iz te radosti ono i dalje 0-0.

Sta je bilo, pertla se odvezala napadacu i otisla u ofsajd.
Mozda bi najbolje bilo uvesti neke challenge. Da selektor ima pravo na dva challenga po tekmi. Ako fuli gubi pravo, a ako pogodi da mu ostaju. Ovo sad i jeste malo glupo jer se skoro kod svakog gola ceka neka provjera, ali je neka vrsta var-a neophodna.
Leverage

#148 Re: GRUPA E: Belgija, Rumunjska, Slovačka, Ukrajina

Post by Leverage »

Šta treba? Treba odluke, za koje je to moguće, prebaciti potpuno na tehnologiju. Padne gol, na screenu odma piše da li je gol ili offside.

Najteže je za faul riješiti, a ovo ostalo tipa ofsajd, gol linija, ili da li je lopta izašla van terena, pa to je već sad dostupno.
Saian

#149 Re: GRUPA E: Belgija, Rumunjska, Slovačka, Ukrajina

Post by Saian »

Piaty wrote: 17/06/2024 22:48

I ja mislim da je tako. Ja nešto pamtim onog Deflandrea sa kraja devedesetih. On je Valonac.

Ali jeste da su većina Flamanci i prije - Wilmots, De Wilde, De Bilde...sjećaš se Gordana Vidovića

Enzo Schifo enibadi ? Uf, jesam sad izofiro godiste :D
Saian

#150 Re: GRUPA E: Belgija, Rumunjska, Slovačka, Ukrajina

Post by Saian »

Sad pogledah sazetak na HRT-u, pa ovom Lukaku-u su neke nokte u neki dzep sakrili, stae ono nako

Slusam komentator ih zove Belgijci, mislim od kad je „Belgijanci“ nepravilno na hrvatskom? Ne pazim sezonu jednu i vec je „-anci“ nedovoljno sofisticirano :D sto ti je jezicka tankocutnost i foneCki estetizam
Locked