Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
sahbazzz

#5376 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by sahbazzz »

costacurta wrote: 30/05/2024 11:39
sahbazzz wrote: 30/05/2024 11:30
costacurta wrote: 30/05/2024 11:24 Longitudinala, transferzala, obilaznica Vogošća-Tarčin, tramvaji, trolejbusi, nova pruga...... jbga nemojmo biti licemjerni.
Sa 40M koliko cemo dobiti za godinu od pondera tek za 10ak god i 400M mogli bi pričati o efektima to sto ti meni uplaćuješ objesi mačku o rep.
Nisu "drugi centri" krivi, samo jedan čije sjedište decenijama bijaše u Meše Spahe. Al džaba ja to tebi pričam.
I pored sveg novca kojeg imate najveći dužnici državi dolaze iz SK. Kad se već bahatiš
Longitudinale, transferzale, tramvaje, trolejbuse, novu prugu nisu finansirale Ceste FBiH niti Autoceste FBiH. Sav novac je dosa sa kantonalnog nivoa. Osnovno nepoznavanje druze, i onda se zalite i kukate...
Novac iz budžeta izdvojen ili ste se zadužili? Kod koga i koliko i ko je žirant?
I mi cemo tako al za 10 godina kad nam se vrati barem dio koji smo uplaćivali, između ostalog i za infuzije za održavanje u životu sarajevskih gubitaša.
Imate milijardu i po budžeta od hotela i turista. Aha al u qurcu. Vatra je dokaz i računi koji su se izdavali su bili fejk. Koliko je sam oštećena država u SK po ovom pitanju Bog zna. Na TK je samo izvoz. Nema laži nema prevare i kao uvala tome imamo qarinu od puteva
Zaduzio se kanton, svaku marku vraca kanton, ne znam sta je tu nejasno, googlaj budzet KS pa trazi koliki je dug i kome smo duzni, najbolje da ti jos nacrta.
Dalje necu ni komentarisat, ta prica da vam neko nesto krade je iluzorna. Dobijat ce te 40+ miliona i dobicete iducih 10 godina Boga pitaj koliko novca i opet nista necete napravit sa takvim pristupom. Zivi bili pa vidjeli.
Haris.ba

#5377 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by Haris.ba »

Kriva Sda sto nema ceste po TK, narod TK glasa za Sda.

Samo u Bosni. :bih:
Karikaturist

#5378 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by Karikaturist »

Veliki je TK a zna se da su neki centri tu bastioni te politike. Nije Tuzla vise toliko veca i brojnija od ostalih opstina.
sahbazzz

#5379 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by sahbazzz »

Ako je ijedna stvar dobra kod tih kantona i cijele rascjepkanosti je da ti ne moras cekat da mijenjas planove i da ucrtavas trasu nekog projekta.
Kako je moguce da potez Tuzla-Lukavac-Gracanica-Doboj nema uopste plan da se povezu brzom cestom/autoputem. Tek sad, poslije svih ovih godina, gradonacelnici prave sastanke neke kao eto trebalo bi to uraditi. Koliko ce jos vode proteci da oni uspiju ista ucrtati? Boga pitaj eto koliko.

Da ti bar imas projekat, ucrtanu trasu i da dodjes Vladi FBiH i molis i da ti daju pare, a onda ne daju, ja bi rekao ok, Sarajevo krivo, ali ovako sva kuknjava je nidje veze. Da ne spominjem da se u Sarajevu nista ne gradi u cemu ucestvuje FBiH. Pa likovi nece da spoje nekoliko kilometara od stupske petlje do aerodroma, cisto da grad ne izgleda kao selo i favela.
mistek

#5380 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by mistek »

Je li vi u TK fakat sami vjerujete u tu priču? Hajde eto da kažemo da je Sarajevo krivo što nema autoputa, brzog puta, pa čak i da prođe to, koliko god bila budalaština i koliko god svi mi znali da bi obje kategorije postojale da je iz TK postojala stvarna volja. Ali, kakvo je stanje s lokalnim cestama koje su u nadležnosti kantona? Eto Sarajevo pravi transverzale, longitudinale, čuda, u Tuzli decenijama jedan otpad koči sve, ceste, parking, singalizacija, sve gore od goreg. I ne mora biti samo gradnja puteva. Pretpostavljam da je gradski saobraćaj u Tuzli savršen, samo je problem za ovo što Sarajevo koči, s višeg nivoa? I tako sve. Ima Tuzla super dvoranu i sportske sale. Ima Tuzla super stadion i trening centre. Ima Tuzla super teniske terene. Ima Tuzla super gradsko groblje riješeno. Sve je super što sami rade, samo ono gdje zlo Sarajevo koči je problem :D

Ljudi dragi, Sarajevo je ko London za Tuzlu, pa se ljudi opet žale i hoće više, mijenjaju, preispituju.
neki

#5381 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by neki »

raspravljate se s likom koji je izjavio da je Sarajevo krivo što se wizzair povukao iz Tuzle :lol:

Šta dalje reći??
DebelinJoe

#5382 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by DebelinJoe »

U periodu 2010-2014.federalni ministar bio je Tuzlak.
U periodu 2010 -2022 federalni premijer bio je čovjek iz TK, iz Gradačca. Eno ga ganja sapun u zatvoru u Vojkovićima.
Od 2022.član Predsjedništva i prvi čovjek je Tuzlak, iz Lipnica. Denis se zove.

Dakle proteklih dvadeset godina iz TK dolaze ministri saobraćaja premijeri i predsjednici drzave...I sad ja Sarajlija na privremenom radu u Zenici i Sarajevo i svi ostali krivi jer Tuzla nema cestu...

Ma hajte molim vas...
BarbaDue

#5383 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by BarbaDue »

Ovo je vrlo dobra opservacija @DebelinJoe.

Iz svakog kantona su se periodično smjenjivali fed.ministri, premijeri,direktori ključnih agencija i preduzeća Fedracije, samo iz Goražda nikad i niko! Eto neka se neko sjeti i neka me demantujem ako lažem. Da li je Goražde ikada imalo federalnog ministra!? Nema potrebe da razmišljate, nije!

E o tome ja govorim, to je taj nemar i maćehinski odnos prema BPK Goražde!
DebelinJoe

#5384 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by DebelinJoe »

BarbaDue wrote: 31/05/2024 00:51 Ovo je vrlo dobra opservacija @DebelinJoe.

Iz svakog kantona su se periodično smjenjivali fed.ministri, premijeri,direktori ključnih agencija i preduzeća Fedracije, samo iz Goražda nikad i niko! Eto neka se neko sjeti i neka me demantujem ako lažem. Da li je Goražde ikada imalo federalnog ministra!? Nema potrebe da razmišljate, nije!

https://www.nezavisne.com/novosti/bih/S ... rzave/9070

Bio je ministar prostornog uređenja Salko Obhođaš, onaj što je novinarki rekao kao ima oči lijepe kao more u plićaku.

Iz tog kraja je čuveni Nedžad Branković, ministar i premijer svojevremeno.

Pa iz BPK, tačnije Prači rahmetli Beriz Belkić.

Pa cijelo pleme bogatih i moćnih Čengića je iz tog kraja.

Pa famelija Zlatka LaguNdžije je iz sela Stragačina kod Rudog, a to je blizu Goražda.

Pitanje isto kao i Tuzlake iz vlasti: Zašto ovi ljudi iz BPK i okoline ne napraviše put za svoj rodni kraj?

Do tada...

Jednom prošao ovim putem i istravio se...
nepass1

#5385 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by nepass1 »

mk ultra wrote: 20/05/2024 21:51
HelaS wrote: 20/05/2024 21:39
mk ultra wrote: 20/05/2024 20:28 Forto pravi put za Plužine 💚
Odgovor na tvoje ruganje je da je "put za Plužine", put za Albaniju, i nazad, koji je jako potreban svim stranama.
Pa eto neka ga naprave do 2028
A neće
Jbt ljudi putuju zajebavaju se, odes od Zagreba u Minken autocestom za 6h
Mi toliko idemo do Biaća, da ne kazem negdje dalje

Tako da, cekamo opet neimenovane forumase da nam kazu da ide po planu

Evo ne mora nista drugo biti referenca, Hrvatska. Sve ceste juznije od Zagreba su jednake tezine kao ove po BiH.
Al sve i da nisu, nema sta se ne moze napraviti kad hoces.
Po planu ide samo uzimanje para od tendera i ugradnja

Jbt pricam sa bratom, reko kako sa lovom u de, moze li biti plata itd . Kaze ma vala nije ni do para kad vidis gdje si zivio. I haj pored svih ostalih benefita zapada kaze sjedem u auto i odem do svicarske za vikend obidjemo, naredni vikend malo do francuske. A sto kazes kod nas logisticki poduhvat do bihaca doci, nedo bog da smo veca zemlja pa da sta hoces obici :D
nepass1

#5386 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by nepass1 »

Ne moze bpk da nafata kantonalne ministre a kamo li da ima federalnog :D
Haris.ba

#5387 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by Haris.ba »

TK je imala Fadila za premijera, pa nista oko cestogradnje.

Prvo se mora poredati u kantonu sta i kako, pa onda dalje.
BarbaDue

#5388 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by BarbaDue »

DebelinJoe wrote: 31/05/2024 02:06

https://www.nezavisne.com/novosti/bih/S ... rzave/9070

Bio je ministar prostornog uređenja Salko Obhođaš, onaj što je novinarki rekao kao ima oči lijepe kao more u plićaku.

Iz tog kraja je čuveni Nedžad Branković, ministar i premijer svojevremeno.

Pa iz BPK, tačnije Prači rahmetli Beriz Belkić.

Pa cijelo pleme bogatih i moćnih Čengića je iz tog kraja.

Pa famelija Zlatka LaguNdžije je iz sela Stragačina kod Rudog, a to je blizu Goražda.

Pitanje isto kao i Tuzlake iz vlasti: Zašto ovi ljudi iz BPK i okoline ne napraviše put za svoj rodni kraj?

Do tada...
Spoiler
Show
Jednom prošao ovim putem i istravio se...
Taj prvi kojeg si spomenuo je postao to što je postao tek kada se preselio u Sarajevo, a prije toga je imao raznih funkcija kao što su, savjetnik ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH i potpredsjednika FBiH.

Za ove Brankoviće, Belkiće, Čengiće, LaguNdžije i ostale, iako nemaju nikakve veze sa BPK Goražde, neću ni da pominjem nikako jer oni kako su se preselili u Sarajevo ne znaju ni za Istočnu Bosnu a kamoli za Goražde.

nepass1 wrote: 31/05/2024 07:53 Ne moze bpk da nafata kantonalne ministre a kamo li da ima federalnog :D
Nisu ni ovi koje ih sada imamo bolji od onih koje bi ponudio BPK, nije fol u tome :wink: :wink:
DebelinJoe

#5389 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by DebelinJoe »

Da ponovimo.

Prvi poslijeratni premijer FBiH, Tuzlak Izudin Kapetanović

Dvostruki predsjednik FBiH, Živiničanin Ivo Andrić Lužanski.

Ministar prometa FBiH - 2010 - 2014 - Tuzlak Enver Bijedić

Premijer FBiH 2015 - 2023 Fadil Novalić, iz Gradačca

Aktuelni predsjednik države - Denis Bećirević, Tuzlak.

Je li to moja familija iz Cazina, Zenice ili Kiseljaka kriva jer TK nema puteve?

https://n1info.ba/vijesti/tuzla-saobrac ... reca-u-tk/

A ovo je za Monti Pajtona
Iz Cesta FBiH tvrde da rade punom parom, samo se to ne vidi.
doktor78

#5390 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by doktor78 »

DebelinJoe wrote: 10/06/2024 23:46
Iz Cesta FBiH tvrde da rade punom parom, samo se to ne vidi.
:lol: :lol: :lol:
Obilaznicu koju gospođa iz Cesta spominje možda moja djeca dožive, ja sigurno neću.
palermo

#5391 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by palermo »

costacurta wrote: 28/05/2024 19:25
tramvajtrojka wrote: 27/05/2024 20:23
escobar__ wrote: 27/05/2024 20:18 Ne svako živ već preduzeća Ceste Federacije i Autoceste Federacije skupa sa entitetskom vladom.
kada shvatite da bolje ceste prvenstveno polaze od kantonalne vlade jok vi pucate u prazno i očekujete nesto, a vasa vlast tridesetak godina nije sposobna da napravi plan kuda ce autocesta kroz tk ici

npr. jedan Tešanj je odradio sve po pitanju trasiranja autoceste jos prije dvadesetak godina imali su plan, dok je u tk vjeciti sport kuknjava na nekoga drugog
Samo vi u SK i Hercegovci imafoste, viziju svi ostali su qarine, pogotovo mi na TK i USK. Nema to veze sa vladavinom Brankovića, Izetbegovića, Ganića, Bičakčića, ponderima.
Nema. To ti pokazuje i sadasnjost, nisu vise Biackcici, Brankovici, Izetbegovici, nego neki drugi, pa opet isto. Uglavnom to ima veze sa mentalitetom kasabe i nepostojanjem minimuma drzavtvornne svijesti kod Bosnjaka. Drzava prestaje kod komsijinog vocnjaka. Nego , mi u Hercegovini imamo srecu da se ogrebemo o Hrvate, jebi ga, ne.mogu samo za sebe praviti pa se i mi tu nekako uguramo.

P.S....doduse, ima nesto malo i do vas tuzlaka, nekako nagadjam da tu ima malo i do onog osnovnog identifikacijskog koda sa zavicajem...al ovo zaista nagadjam, nemoj zahaturiti.
NediM17

#5392 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by NediM17 »

U 11:45 iz Tuzle, u 15:00 u Sarajevu.
:evil:
ZoomZoomKiwi

#5393 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by ZoomZoomKiwi »

Mjera za 2024. godinu
Taman
moon_walker_90

#5394 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by moon_walker_90 »

NediM17 wrote: 14/06/2024 16:51 U 11:45 iz Tuzle, u 15:00 u Sarajevu.
:evil:
Samo? :evil:
escobar__

#5395 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by escobar__ »

120 km

:lol:
NediM17

#5396 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by NediM17 »

Dobro sad, sat od toga je bio ulazak u Sarajevo. :mrgreen:
Hem petak, hem uoci bajrama.
drug_profi

#5397 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by drug_profi »

igix wrote: 17/06/2024 17:45 Je li ovo tema samo za taj koridor ili za sve puteve u BiH? Zanima me asfaltiranje puta Rujište-Boračko Jezero koje je počelo krajem prošle godine je li to gotovo i može li se sada od Mostara do Boračkog asfaltom ili to još nije gotovo zna li iko?

https://www.jabuka.tv/put-od-mostara-do ... cak-55-km/
Ovdje je tema.
BarbaDue

#5398 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by BarbaDue »

Kakav je pu preko Šćepan polja? Može li se proći?
sumirprimus

#5399 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by sumirprimus »

Nema vece mrake od nas na tk, no, ipak ovde se radi o talu sarajevskog klana sda i hercegovackog hdz klana . Lot tebi lot meni .
Kakav lokalpatriotizam u putevima i lovi kad je stranka ispred drzave, a kako napisa jedan vodja vrli :thumbup:
igix

#5400 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by igix »

drug_profi wrote: 17/06/2024 18:30
igix wrote: 17/06/2024 17:45 Je li ovo tema samo za taj koridor ili za sve puteve u BiH? Zanima me asfaltiranje puta Rujište-Boračko Jezero koje je počelo krajem prošle godine je li to gotovo i može li se sada od Mostara do Boračkog asfaltom ili to još nije gotovo zna li iko?

https://www.jabuka.tv/put-od-mostara-do ... cak-55-km/
Ovdje je tema.
Ok, hvala :thumbup:
Post Reply