Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Tito_i_Partija

#59776 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tito_i_Partija »

Prvi Sicario je remek djelo, al' me je nastavak baš razočar'o. Otišli Villeneuve, Deakins, i ostali talenti iz prvog dijela, ost'o scenarista Sheridan i k'o da su ga pustili sa lanca. Al kajda i meksički kartel jbt. :-)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#59777 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by pici »

Da nastavak je cisti promasaj al zbog Benicio del Tora i kredita od prvog filma, opet drugi film moze se gledati.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#59778 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by _BataZiv_0809 »

Tito_i_Partija wrote: 15/06/2024 14:18
_BataZiv_0809 wrote: 15/06/2024 10:06 Gledati Bornea i Oceanove? Da ili ne?

Ako da, koje dijelove?

Gledao sam nesto od toga sporadicno ali se nisam posvecivao.
Ja bi mog'o gledat' Clooneya i Pitta kako piju kafu i čitaju novine sat i po', a kamoli da glume u pravo jebačkoj trilogiji genija Stevena Soderbergha. Gluma, atmosfera, režija, kadrovi, muzika, dijalog...ovo je meni prava audio-vizuelna poslastica koju pokušavam jednom godišnje da odgledam. Al' eto, do tebe je. :)

Bourne je isto dobar, prva tri filma su najbolja, ostala su 'nako...mada moram napomenut' da finale ovog skroz zadnjeg dijela sa Damonom ima neku od najboljih snimaka akcije koju sam ikad vidio.
Ti kad preporucis znaci nema fule :thumbup:
Taman da malo odmorim prije Loacha i Leigha koji se kisele na listi.

Mislim da sam 12ku gledao vise puta iz komada, posto znas da sam Formula 1 Geek, mislim da ti je poznata prica o dijamantu na nosu bolida Jaguar Coswortha na VN Monaca 2004 i misterija njegovog nestanka :thumbup:
To je bila reklama za Oceanovih 12 .
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#59779 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by _BataZiv_0809 »

Tito_i_Partija wrote: 15/06/2024 14:43 Prvi Sicario je remek djelo, al' me je nastavak baš razočar'o. Otišli Villeneuve, Deakins, i ostali talenti iz prvog dijela, ost'o scenarista Sheridan i k'o da su ga pustili sa lanca. Al kajda i meksički kartel jbt. :-)
Meni prvi smor zivi, poslije Narcosa mi izgledalo isto da se djeca igraju. Valjda sam ga trebao gledati na vrijeme. Ali sve nam je ono Traffic vec 2000 ispricao

Drugi mi je prekuco.
Brolin i Del Toro razorili.
Samo nisam skonto kakve veze ima ono ubijanje al kaide na pocetku

Ko da smo ovu pricu vec jednom pricali
Mozda nisam s tobom
Ili jesam
Neko iz Kanade je hvalio Vilneva cini mi se
Tito_i_Partija

#59780 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tito_i_Partija »

_BataZiv_0809 wrote: 15/06/2024 15:09
Tito_i_Partija wrote: 15/06/2024 14:18
_BataZiv_0809 wrote: 15/06/2024 10:06 Gledati Bornea i Oceanove? Da ili ne?

Ako da, koje dijelove?

Gledao sam nesto od toga sporadicno ali se nisam posvecivao.
Ja bi mog'o gledat' Clooneya i Pitta kako piju kafu i čitaju novine sat i po', a kamoli da glume u pravo jebačkoj trilogiji genija Stevena Soderbergha. Gluma, atmosfera, režija, kadrovi, muzika, dijalog...ovo je meni prava audio-vizuelna poslastica koju pokušavam jednom godišnje da odgledam. Al' eto, do tebe je. :)

Bourne je isto dobar, prva tri filma su najbolja, ostala su 'nako...mada moram napomenut' da finale ovog skroz zadnjeg dijela sa Damonom ima neku od najboljih snimaka akcije koju sam ikad vidio.
Ti kad preporucis znaci nema fule :thumbup:
Hvala drug. :thumbup:
_BataZiv_0809 wrote: 15/06/2024 15:17
Meni prvi smor zivi,
Znači ipak ima fule. :lol:

K'o što rekoh, sve je do tebe i do tvog ličnog iskustva/raspoloženja. Ono što je meni nekad tako dobro leglo da mi i do danas tako liježe, ne mora značit' da će i tebi. :)

Zaboravih ti napomenut', za još jednu genijalnu saradnju Clooneya i Soderbergha, obavezno pogledaj Out of Sight. Napravljen po knjizi Elmorea Leonarda. Jedini dobar film sa Jennifer Lopez.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#59781 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by _BataZiv_0809 »

Tito_i_Partija wrote: 15/06/2024 15:38 Zaboravih ti napomenut', za još jednu genijalnu saradnju Clooneya i Soderbergha, obavezno pogledaj Out of Sight. Napravljen po knjizi Elmorea Leonarda. Jedini dobar film sa Jennifer Lopez.
Joj tacno zbog nje ne bih gledao.
Ali eto posto si ti preporucio ide na siru listu :kiss:
Tito_i_Partija

#59782 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tito_i_Partija »

_BataZiv_0809 wrote: 15/06/2024 15:52
Tito_i_Partija wrote: 15/06/2024 15:38 Zaboravih ti napomenut', za još jednu genijalnu saradnju Clooneya i Soderbergha, obavezno pogledaj Out of Sight. Napravljen po knjizi Elmorea Leonarda. Jedini dobar film sa Jennifer Lopez.
:thumbup:

Šta ti je na užoj listi?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#59783 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by _BataZiv_0809 »

Tito_i_Partija wrote: 15/06/2024 18:16
_BataZiv_0809 wrote: 15/06/2024 15:52
:thumbup:

Šta ti je na užoj listi?
Uh svasta
Evo nasumice sa google saved:

The Old Oak
Happy go Lucky
Oceans 11
Deliverance
Kramer vs Kramer
One life
Roma
Amarcord
Bonny and Clyde
Annie Hall
B. Casidy and S. The kid

Itd....
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#59784 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Chmoljo »

Joj Kramer vs. Kramer drugacije pogadja kad imas dijete.

A Deliverance nisam gledao, ali sam nabasao na jednu muzicku scenu:

kakavdanakneiskustvu

#59785 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by kakavdanakneiskustvu »

Chmoljo wrote: 15/06/2024 18:26 Joj Kramer vs. Kramer drugacije pogadja kad imas dijete.

A Deliverance nisam gledao, ali sam nabasao na jednu muzicku scenu:

a kako tek pogađa kad si u sličnoj situaciji kao likovi iz filma
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#59786 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Chmoljo »

Spoiler
Show
Nadam se da je kraj kod tebe kao i u filmu :)
kakavdanakneiskustvu

#59787 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by kakavdanakneiskustvu »

Chmoljo wrote: 15/06/2024 18:30
Spoiler
Show
Nadam se da je kraj kod tebe kao i u filmu :)
nije,ni blizu
Rugafet

#59788 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Rugafet »

Beekeeper- Volim inače povremeno pogledati one man army bajke al ovdje su ga pretjerali za sve pare. Onesposobio je 750 likova i dobio dva šamara jbg zajebo je i Velikog Bleka i Čak Norisa zajedno. Al ono aj ok kontam film je za mozak na otavu ovako nešto sam negdje i očekivao
Peacean

#59789 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Peacean »

Rugafet wrote: 16/06/2024 18:00 Beekeeper- Volim inače povremeno pogledati one man army bajke al ovdje su ga pretjerali za sve pare. Onesposobio je 750 likova i dobio dva šamara jbg zajebo je i Velikog Bleka i Čak Norisa zajedno. Al ono aj ok kontam film je za mozak na otavu ovako nešto sam negdje i očekivao
Probaj tek Crank :D
Rugafet

#59790 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Rugafet »

Gledao drug moj skoro sve od njega. Dobar Crank
chakany

#59791 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by chakany »

@karanana ,
Stiže ti Emanuelle remake u septembru. Samo mi nekako glavna glumica nije tolika bomba, Naomi Watts će igrati glavnu ulogu.
Da je Charlize Theron, e to bi već bilo nešto.
Jedna je Charlize :mrgreen:
ferratilis

#59792 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by ferratilis »

Pogledah Sicario i Day of the Soldado, mislim da nikad nisam pogledao nastavak koji ovoliko odstupa od logike i stila prethodnika. Jednostavno ne vjerujem da je Taylor Sheridan napisao oba scenarija. U prvom filmu je logika CIA-e bila da izdigne jedan kartel iznad drugih kako bi imali kontrolu i sprijecili nasilje, u drugom su tu logiku bacili kroz prozor i pokusavaju izazvati totalni haos. Glupost.

Prvi film je fakat odlican: gluma, ritam, atmosfera, bait and switch sa Emily Blunt kao glavnim likom pa onda i nju i gledatelje reziser i scenarist osamare usred filma. Prelazak granice i onaj tunel necu nikad zaboravit. Stvarno odlican film.

Da bogdom nisam pogledao sranje od nastavka, pokvari mi utisak. Koji qratz su im trebali oni islamisti na pocetku, onda bespotreba petetika sa gluhonijemim Meksikancem, sentinentalnost lika Benicia del Tora prema djevojcici. Jako lose uradjeno. Cujem da rade na nastavku, to necu gledat sigurno.
dale cooper

#59794 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by dale cooper »

Solidan film koji počinje kao drama o dvoje usamljenih i otuđenih tinejdžera iz disfunkcionalnih porodica koje spaja ljubav prema čudnoj
supernatural horor seriji, da bi u drugom dijelu prerastao u nešto mnogo bizarnije, egzistencijalno i uznemirujuće. U tom dijelu filma se
osjeti jak uticaj Davida Lyncha i treće sezone Twin Peaksa. Kroz film se suptilno provlače i teme identiteta i prihvatanja sebe, kao i prirodi
nostalgije i sjećanja.

@zomri Jesi gledao ovo?
swanfilter

#59795 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by swanfilter »

Peacean wrote: 16/06/2024 18:21
Rugafet wrote: 16/06/2024 18:00 Beekeeper- Volim inače povremeno pogledati one man army bajke al ovdje su ga pretjerali za sve pare. Onesposobio je 750 likova i dobio dva šamara jbg zajebo je i Velikog Bleka i Čak Norisa zajedno. Al ono aj ok kontam film je za mozak na otavu ovako nešto sam negdje i očekivao
Probaj tek Crank :D
U Cranku se drogirao kao pravi, pa haj. Ne znam jel u ovom drugom jeo med i orahe ...

I ona scena sexa na javnom mjestu :lol:
zomri

#59796 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by zomri »

dale cooper wrote: 17/06/2024 15:35

Solidan film koji počinje kao drama o dvoje usamljenih i otuđenih tinejdžera iz disfunkcionalnih porodica koje spaja ljubav prema čudnoj
supernatural horor seriji, da bi u drugom dijelu prerastao u nešto mnogo bizarnije, egzistencijalno i uznemirujuće. U tom dijelu filma se
osjeti jak uticaj Davida Lyncha i treće sezone Twin Peaksa. Kroz film se suptilno provlače i teme identiteta i prihvatanja sebe, kao i prirodi
nostalgije i sjećanja.

@zomri Jesi gledao ovo?
nisam još, znači trebam? :mrgreen:
dale cooper

#59797 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by dale cooper »

zomri wrote: 17/06/2024 19:26
dale cooper wrote: 17/06/2024 15:35

nostalgije i sjećanja.

@zomri Jesi gledao ovo?
nisam još, znači trebam? :mrgreen:

Da, svakako. :)
DonieBrasco

#59798 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by DonieBrasco »

Nista mi mrze nema od djece, tinejđera u filmovima sa kategorijom horrora.

Jos obavezno da se ispostuje lgbtq+ i politicki.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#59799 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by pici »

ferratilis wrote: 16/06/2024 23:10 Pogledah Sicario i Day of the Soldado, mislim da nikad nisam pogledao nastavak koji ovoliko odstupa od logike i stila prethodnika. Jednostavno ne vjerujem da je Taylor Sheridan napisao oba scenarija. U prvom filmu je logika CIA-e bila da izdigne jedan kartel iznad drugih kako bi imali kontrolu i sprijecili nasilje, u drugom su tu logiku bacili kroz prozor i pokusavaju izazvati totalni haos. Glupost.

Prvi film je fakat odlican: gluma, ritam, atmosfera, bait and switch sa Emily Blunt kao glavnim likom pa onda i nju i gledatelje reziser i scenarist osamare usred filma. Prelazak granice i onaj tunel necu nikad zaboravit. Stvarno odlican film.

Da bogdom nisam pogledao sranje od nastavka, pokvari mi utisak. Koji qratz su im trebali oni islamisti na pocetku, onda bespotreba petetika sa gluhonijemim Meksikancem, sentinentalnost lika Benicia del Tora prema djevojcici. Jako lose uradjeno. Cujem da rade na nastavku, to necu gledat sigurno.
Sicario je filmčina i to svako ko imalo voli film, mora pogledati. Genijalnost kako napraviti uz odlicnu glumačku postavu, scenario i pod dirigentskom palicom jedam vrhunsko genijalam film. Preporuka je Tragovi u snijegu (Wind River) i Teksaška polja smrti (Texas Killing Fields).
Sanjarko

#59800 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Sanjarko »

Batler neki dan na FTV.
Post Reply