last mohicans wrote: ↑08/06/2024 10:15
shbc wrote: ↑08/06/2024 06:07
last mohicans wrote: ↑07/06/2024 22:07
Zanimljivo da su ti NiPovi kandidati najmanje mrski, mada si u tu kontradiktoran sam sebi, Ademović ti najmanje mrzak, onda ti je ljiga i opurtunista.. Ni jednog kandidata, barem aktuelne ne ocjenuješ radom, nego njihovim ukupnim političkim opusom. Biti populista je sastavni dio politike, sviđalo se nekome to ili ne, ali masa je glasača koji donose sud i svoj izbor na osnovu njega i meni je to sasvim legitimno. Samo su sigurni Muzur i Čengić, normalno da je Muzur uspješniji u poređenju sa Čengićem, kad je cijeli mandat, Čengić ni godinu, ali vidim da se razletio. Dalje, Benjamina će pojesti Tanovića, a i Gratz bi mogao Mandića, pogotovo ako SDA ne bude imala svog kandidata.. Još ako trojka krene sa više kandidata, Mandić još manje ima šanse i ne zaslužuje ni da dobije šansu. Prespavao tri godine, razhavizo se ove godine.
Mozda ti ne bih bio kontradiktoran kada bi procitao komentar malo bolje.
A zasto ti je zanimljivo sto su mi NIPovi kandidati najmanje mrski? Iako je to doslovno samo jedan kandidat
I cuj kandidate ne ocjenjujem radom vec citavim politickim opusom
Pa jebem mu, zar nije rad jednog POLITICARA njegov POLITICKI opus?
Sam ne razumiješ šta si napisao, a očekuješ od drugih. Nekoliko ljudi karakterišeš kao ljige, toliko si ih proučio i ocijenio. Šta je ljiga, na kraju krajeva? Još nešto, najamnje mrzak ipak ima određenu dozu simpatije, a onda u sljedećoj kvalifikaciji oportunista i ljigavac. Ipak ti se ljige sviđaju, to se da zaključiti iz onoga što si napisao. Daj nam svoje predikcije izbora, ko uzima, a ko gubi.
Dobro ti idu zakljucci vidim. Daj jos koji.
"Zanimljivo da su mi NIPovi najmanje mrski" - valjda bi trebalo znaciti da sam NIPovac i/ili njihov bot?
"Svidjaju mi se ljige" - sto bi onda znacilo da gotivim Selimbegovica (SDA), Karicku (SDP) i Ademovica (NIP) posto sam za njih to napisao, ali kako cu onda biti NIPovac?
Mislim kad smo vec kod kontradikcija...
I da, to sto ti gajis simpatije prema nekome ko ti je manje mrzak, to je tvoja stvar. Postujem. Ja recimo ne. Meni manje mrzak, znaci manje mrzak. I to u ovom slucaju, kao sto napisah, a da pojasnim malo vise posto ti je previse komplikovano bilo:
manje mrzak jer ga ne gledam u medijima svaki drugi dan pa nemam priliku da razvijem nivo antipatije prema njemu kao prema Sebiji ili Benjamini, ali ga ni sekunde ne smatram nesto boljim kandidatom ili osobom
I da, znam ja da je vecina ovdje po zadatku, za crkavicu koju dobije da piskara po forumima zarad sirenja stranacke propagande (kako one bivse vlasti, tako i sadasnje), ali neces vjerovati ima nas koji ovako uletimo ponekad i fakat ne pisemo po nalogu predsjednika/ce. Vec cisto po vlastitom nahodjenju. Znam i da nekada nije fino cuti sta ljudi koji ne nose identican komad plastike u dzepu stvarno misle, ali ako se nekada planira uzeti i takve glasove bilo bi dobro biti malo manje nadobudan i poslusati, mozda i prihvatiti nesto, primjeniti. Napadanje cesto ima suprotan efekat. Inat silan bosanski i tako to...