Ma moglo bi se malo sutra postaviti to kako ce tegljaci ulaziti i izlaziti

Tako sto ce firma u svom vlasnistvu ostaviti dovoljno veliku kapiju i manevarski prostor.
Evo ti trasa. Ne smetaju zgrade.

Pa ovo je još gore i teže izvodivo
Pa nerealan je kada se nista ne radi. Isto je objekata bilo i na prvoj trans.,pa se evo pofino ocistilo i rusi se. Skola je nova napravljena u Safeta Zajke radi ceste.
Ma nije ni blizu isto. Na toj trasi prve koju su kao raščistili si uglavnom imao ruševne kuće, ali eto sve u svemu 10-ak parcela. Ovdje imaš preko 100, sa sve zgradama, školama, čudimaHaris.ba wrote: ↑17/06/2024 07:03Pa nerealan je kada se nista ne radi. Isto je objekata bilo i na prvoj trans.,pa se evo pofino ocistilo i rusi se. Skola je nova napravljena u Safeta Zajke radi ceste.
Kada postoji politicka zelja, tada i ide. Kada je premijer bio Mario, i imao politicki nalog, svake sedmice je bio sastanak za prvu i ribanje dokle se doslo.
Na kraju, vidjecemo kako i sta ce skontati u ovom novom planu koji se crta. I hoce li proci ta ideja o cesti na stubovima trasom pruge.
Ne znam. Samo sam gledao ovu fotografiju i ovakvo saobraćajno rješenje samo mi se nametnulo. Logično, i sigurno bi rasteretilo mnoge raskrsnice i ovaj dio grada od gužviJavierBosnia wrote: ↑18/06/2024 15:28Ovaj dio sto izlazi na glavnu bih stavio ulivnu traku prema ilidzi bez semafora, a dio koji hoce prema gradu da ide na semafor kod televizije
Sta je ovdje predvidjeno po planovima? Jel ovako ili

Naravno da bi itekako pomoglo,HelaS wrote: ↑18/06/2024 23:00Ne znam. Samo sam gledao ovu fotografiju i ovakvo saobraćajno rješenje samo mi se nametnulo. Logično, i sigurno bi rasteretilo mnoge raskrsnice i ovaj dio grada od gužviJavierBosnia wrote: ↑18/06/2024 15:28Ovaj dio sto izlazi na glavnu bih stavio ulivnu traku prema ilidzi bez semafora, a dio koji hoce prema gradu da ide na semafor kod televizije
idemo na desetoljetkuproblemnatravunu wrote: ↑19/06/2024 06:12Naravno da bi itekako pomoglo,HelaS wrote: ↑18/06/2024 23:00Ne znam. Samo sam gledao ovu fotografiju i ovakvo saobraćajno rješenje samo mi se nametnulo. Logično, i sigurno bi rasteretilo mnoge raskrsnice i ovaj dio grada od gužviJavierBosnia wrote: ↑18/06/2024 15:28
Ovaj dio sto izlazi na glavnu bih stavio ulivnu traku prema ilidzi bez semafora, a dio koji hoce prema gradu da ide na semafor kod televizije
ali po ovome proizilazi izgradnja dva mosta preko Miljacke, moram se gorko nasmijati , mi smo nesposobni za mnogo "prizemnije" projekte,
a ne samo tako dva mosta , ili ono što gore netko napisa , "cesta na stubovima iznad željezničke pruge", pa nismo Amerika
![]()
Nego, hoće li uspjeti jadovi završiti onaj milenijski projekat kružnog toka na stubovima , makar do predstojećih izbora , ili produžavamo za još (barem) dvije godine ?

Kad bude priča, mi smo kružni završili ko što smo obećali, evo samo da još prilaze riješimo.problemnatravunu wrote: ↑19/06/2024 12:43
evo oni asfaltiraju, ali šta i to vrijedi kad niđe onih silazno-uzlaznih rampi
pa valja se još par puta uslikati prije izboraproblemnatravunu wrote: ↑19/06/2024 12:43
evo oni asfaltiraju, ali šta i to vrijedi kad niđe onih silazno-uzlaznih rampi
Nema i nije planiran, ali je planirano stepenište i lift na sjevernoj strani nadvožnjaka tako da će se moći s njega sići na buvljak ispod kružnog toka.