pa vrlo edukativno je i kada na času akademije umjetnosti imate golog muškarca ili ženu i studenti slikaju, šta je problem?
Brak - najveća prevara ljudskog roda
-
joojj semine
#326 Re: Brak - najveća prevara ljudskog roda
- Ateista
#327 Re: Brak - najveća prevara ljudskog roda
To je stvar dogovora, moze bilo koje a moze i oba prezimena,uostalom isto je i kod vjencanih parova, zena ima mogucnost da uzme prezime, zadrzi svoje ili da doda muzevo na svoje, te i dijete ima sve opcije kako se dogovore.
Uostalom, i u vanbracnoj zajednici zena moze uzeti "muzevo" prezime ili dodati svoje.
-
joojj semine
#328 Re: Brak - najveća prevara ljudskog roda
zamaraju se glupostima koje su totalno nevažne u životu,Ateista wrote: ↑14/06/2024 15:11To je stvar dogovora, moze bilo koje a moze i oba prezimena,uostalom isto je i kod vjencanih parova, zena ima mogucnost da uzme prezime, zadrzi svoje ili da doda muzevo na svoje, te i dijete ima sve opcije kako se dogovore.
Uostalom, i u vanbracnoj zajednici zena moze uzeti "muzevo" prezime ili dodati svoje.![]()
-
vernes81
#329 Re: Brak - najveća prevara ljudskog roda
Ovdje je jedino glup tvoj komentar.joojj semine wrote: ↑14/06/2024 15:14zamaraju se glupostima koje su totalno nevažne u životu,Ateista wrote: ↑14/06/2024 15:11To je stvar dogovora, moze bilo koje a moze i oba prezimena,uostalom isto je i kod vjencanih parova, zena ima mogucnost da uzme prezime, zadrzi svoje ili da doda muzevo na svoje, te i dijete ima sve opcije kako se dogovore.
Uostalom, i u vanbracnoj zajednici zena moze uzeti "muzevo" prezime ili dodati svoje.![]()
-
vernes81
#330 Re: Brak - najveća prevara ljudskog roda
To me zanimaloAteista wrote: ↑14/06/2024 15:11To je stvar dogovora, moze bilo koje a moze i oba prezimena,uostalom isto je i kod vjencanih parova, zena ima mogucnost da uzme prezime, zadrzi svoje ili da doda muzevo na svoje, te i dijete ima sve opcije kako se dogovore.
- JohnnyS
#331 Re: Brak - najveća prevara ljudskog roda
Probaj preći granicu s djetetom ako se ne prezivaju isto kao ti.
-
vernes81
#332 Re: Brak - najveća prevara ljudskog roda
A granica je kao nesto puno vazna
-
joojj semine
#333 Re: Brak - najveća prevara ljudskog roda
postoji papir koji se zove potvrda za roditeljsku skrb, potpisano od oba roditelja sa dodatnim pojašnjenjima.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#334 Re: Brak - najveća prevara ljudskog roda
Idem sa zenom i dijetetom na more i moram pored pasosa nositi jos neke papire i dokaze i pojasnjenja da je dijete moje? I da je zena koja pored mene sjedi moja zena? Treba li i DNK test? Da to sve ovjerim kod notara, da nije starije od 6 mjeseci? Daj ba. I zena i dijete ima da nose moje prezime i nema tu sta. Ako nece, nece mi ni biti zena niti ce imati dijete samnom.joojj semine wrote: ↑14/06/2024 15:36postoji papir koji se zove potvrda za roditeljsku skrb, potpisano od oba roditelja sa dodatnim pojašnjenjima.
Ja da papire nosam i dokazujem Kurti i Murti na granici da redovno guzim zenu koja sjedi pored mene i da je dijete koje je nastalo kao produkt toga moje… daj ba.
- Ateista
#335 Re: Brak - najveća prevara ljudskog roda
Dok ne dira nikog, tu nema nista nemoralno. To sto je vecinom zabranjeno je stvar drustvenih normi i drzavnih zakona koji to propisuju i samim tim sto zivimo u nekoj drzavi trebamo postovati te zakone, plus sto smo kulturoloski nauceni da se osjecamo neugodno ako nismo adekvatno obuceni, ali opet ne znaci da je to nesto nemoralno.
Recimo na plazama je vecinom dozvoljeno da budes u kupacem, negdje u toplesu sto ne bi smio na ulici, a na odredjenim plazama cak i potpuno bez odjece, dakle to se zakonski definise gdje se moze i stvar je iskljucivo lokalnih drustvenih normi i zakona koje se razlikuju od drzave do drzave, od drustva do drustva i slicno.
Postoje nudisti koji vole da su stalno goli, pa u svojim kucama i u odredjenim zatvorenim krugovima stalno hodaju bez odjece, za njih je to sasvim normalno i prirodno, ja isto tu ne vidim nikakav problem i ne smeta mi, samo sto moraju postovati propise drzave u kojoj zive a mogu biti nudisti kuci ili u zatvorenim krugovima.
U nekim zemljama imaju jos stroziji zakoni kako se treba oblaciti, uglavnom vezano za zene. Opet, to su lokalni zakoni koje ljudi koji tu zive i borave moraju postovati, nisu nikakav univerzalni moral kao ni pitanje golotinje generalno.
-
Melbourne_Australia
#336 Re: Brak - najveća prevara ljudskog roda
Joj ljudi ovdje.Cuj ljubav je osnova braka..Nikad..Osnova braka su kompromis,postovanje i sloboda...Ljubav izlapi i ako ovo nemas,ode sve u pm. Kod nas su brakovi bas primitivni.Ja sam jedan od rijetkih ozenjeni muskaraca koji na more moze otici bez zene i djece ,sa rajom svojom..Naravno isto tako i zena moze.Kod nas su ljudi u braku u vecini kao u zatvoru,non stop skupa...Fuj...Nije brak da nemas slobodu..
Last edited by Melbourne_Australia on 14/06/2024 15:53, edited 1 time in total.
- Ateista
#337 Re: Brak - najveća prevara ljudskog roda
Niko to nigdje ne trazi.Entropio wrote: ↑14/06/2024 15:44Idem sa zenom i dijetetom na more i moram pored pasosa nositi jos neke papire i dokaze i pojasnjenja da je dijete moje? I da je zena koja pored mene sjedi moja zena? Treba li i DNK test? Da to sve ovjerim kod notara, da nije starije od 6 mjeseci? Daj ba. I zena i dijete ima da nose moje prezime i nema tu sta. Ako nece, nece mi ni biti zena niti ce imati dijete samnom.joojj semine wrote: ↑14/06/2024 15:36postoji papir koji se zove potvrda za roditeljsku skrb, potpisano od oba roditelja sa dodatnim pojašnjenjima.
Ja da papire nosam i dokazujem Kurti i Murti na granici da redovno guzim zenu koja sjedi pored mene i da je dijete koje je nastalo kao produkt toga moje… daj ba.
-
joojj semine
#338 Re: Brak - najveća prevara ljudskog roda
pusti ih neka pjevajuAteista wrote: ↑14/06/2024 15:48Niko to nigdje ne trazi.Entropio wrote: ↑14/06/2024 15:44Idem sa zenom i dijetetom na more i moram pored pasosa nositi jos neke papire i dokaze i pojasnjenja da je dijete moje? I da je zena koja pored mene sjedi moja zena? Treba li i DNK test? Da to sve ovjerim kod notara, da nije starije od 6 mjeseci? Daj ba. I zena i dijete ima da nose moje prezime i nema tu sta. Ako nece, nece mi ni biti zena niti ce imati dijete samnom.joojj semine wrote: ↑14/06/2024 15:36
postoji papir koji se zove potvrda za roditeljsku skrb, potpisano od oba roditelja sa dodatnim pojašnjenjima.
- Ateista
#339 Re: Brak - najveća prevara ljudskog roda
Prelazili puno puta, nikad niko nije pravio problem. Kad smo trebali u tursku, u agenciji nam rekli da ponesemo za svaki slucaj rodni list djeteta gdje se vide svi podaci, ali niko nije trazio, ni tamo ni u egiptu, a spadaju u konzervativnije drzave.
Uostalom nigdje u pasosu ne pise jeli neko vjencan ili nije, a dosta vjencanih zena zadrzava prezime.
Ako jedan roditelj sam izvodi dijete iz drzave, bez obzira na to da li su vjencani mora imati pismenu saglasnost drugog roditelja.
- Ateista
#340 Re: Brak - najveća prevara ljudskog roda
Neki ocito zele da opravdaju sebi silne pare koje su dali na vjencanje, svu peglanciju oko toga, pa izmisljaju komplikacije koje bi kao imali da nisu to uradili, da im bude lakse.joojj semine wrote: ↑14/06/2024 15:50pusti ih neka pjevajuAteista wrote: ↑14/06/2024 15:48Niko to nigdje ne trazi.Entropio wrote: ↑14/06/2024 15:44
Idem sa zenom i dijetetom na more i moram pored pasosa nositi jos neke papire i dokaze i pojasnjenja da je dijete moje? I da je zena koja pored mene sjedi moja zena? Treba li i DNK test? Da to sve ovjerim kod notara, da nije starije od 6 mjeseci? Daj ba. I zena i dijete ima da nose moje prezime i nema tu sta. Ako nece, nece mi ni biti zena niti ce imati dijete samnom.
Ja da papire nosam i dokazujem Kurti i Murti na granici da redovno guzim zenu koja sjedi pored mene i da je dijete koje je nastalo kao produkt toga moje… daj ba.![]()
-
joojj semine
#341 Re: Brak - najveća prevara ljudskog roda
Što se mene tiče milione da su potrošili najedajući i napijajući tuđe guzice nije moja stvar neka su, ali brte što se vadiš i još me ubjeđuje da je njegovo bolje nego moje.
- Ateista
#342 Re: Brak - najveća prevara ljudskog roda
joojj semine wrote: ↑14/06/2024 16:00Što se mene tiče milione da su potrošili najedajući i napijajući tuđe guzice nije moja stvar neka su, ali brte što se vadiš i još me ubjeđuje da je njegovo bolje nego moje.
Tako je.
- Entropio
#343 Re: Brak - najveća prevara ljudskog roda
Vas dvojica ste ocigledno neki beta muskarci koji su dopustili zeni da zadrzi svoje prezime i jos dijetetu koje su oni napravili dali zenino prezime. Pa sta je ovo, gdje mi zivimo. To je apsolutno nedopustivo i sramota za muski rod.
- Indigont
#344 Re: Brak - najveća prevara ljudskog roda
Njegovo je zaista bolje nego tvoje, kao sto je tvoje zaista bolje nego njegovo. To nije problem, problem je ubjedjivanje, nametanje u guranje nosa kod onog drugog.
Sta i kako je neko uradio je apsolutno njegova stvar, ali nama je u krvi mahalanje i poredjenje.
Jes da trolas, ali zena moze da zadrzi svoje prezime, dok djeca imaju prezime muza. To je sasvim ok i niko ne bi trebao da ima neki problem s tim sa strane ega. Nikada zeni ne bih nametao svoje prezime, odnosno da mijenja ono prezime koje je nosila godinama.
Cekajte samo kada dobijete kcerku pa kada od sutra ne bude X vec Y.
-
putokaz1
#345 Re: Brak - najveća prevara ljudskog roda
Svejedno je prezime bitno je da ne udara cojk
-
putokaz1
#346 Re: Brak - najveća prevara ljudskog roda
- Ateista
#347 Re: Brak - najveća prevara ljudskog roda
Nemam ja kome sta dopustiti, ona je odrasla osoba i ima pravo da odluci za sebe, sve je stvar dogovora. Za prezime mi je svejedno, i njeno i djetetovo, u nasem slucaju smo dogovorili da dijete uzme moje prezime, ali i druga varijanta mi je ok.
Nego, kakav si ti beta muskarac kada si dopustio zeni da te natjera na vjencanje i sve sto ide uz to?
- Entropio
#349 Re: Brak - najveća prevara ljudskog roda
Nije me zena natjerala nego sam ja htio veliku svadbu da proslavim s familijom i jaranima. Na kraju smo organizovali nesto manje slavlje sa uzim krugom familije i jarana, oko 500 zvanica je bilo, ali je bilo super. I naravno ja nisam platio za to nego moj stari, a svu lovu od poklona smo mi dobili i za te pare otisli na bracno putovanje na Maldive 20 dana i poslije uzivali u Dubaiu 7 dana, ful gotiva. Dodje mi da se opet zenim samo da sve to ponovim.Ateista wrote: ↑15/06/2024 10:15Nemam ja kome sta dopustiti, ona je odrasla osoba i ima pravo da odluci za sebe, sve je stvar dogovora. Za prezime mi je svejedno, i njeno i djetetovo, u nasem slucaju smo dogovorili da dijete uzme moje prezime, ali i druga varijanta mi je ok.
Nego, kakav si ti beta muskarac kada si dopustio zeni da te natjera na vjencanje i sve sto ide uz to?![]()
- Ateista
#350 Re: Brak - najveća prevara ljudskog roda
Ma mojne se sad izvlaciti, zna se da zene forsiraju svadbe a muskarci ako nemaju svoj stav pristanu na to.Entropio wrote: ↑15/06/2024 11:34Nije me zena natjerala nego sam ja htio veliku svadbu da proslavim s familijom i jaranima. Na kraju smo organizovali nesto manje slavlje sa uzim krugom familije i jarana, oko 500 zvanica je bilo, ali je bilo super. I naravno ja nisam platio za to nego moj stari, a svu lovu od poklona smo mi dobili i za te pare otisli na bracno putovanje na Maldive 20 dana i poslije uzivali u Dubaiu 7 dana, ful gotiva. Dodje mi da se opet zenim samo da sve to ponovim.Ateista wrote: ↑15/06/2024 10:15Nemam ja kome sta dopustiti, ona je odrasla osoba i ima pravo da odluci za sebe, sve je stvar dogovora. Za prezime mi je svejedno, i njeno i djetetovo, u nasem slucaju smo dogovorili da dijete uzme moje prezime, ali i druga varijanta mi je ok.
Nego, kakav si ti beta muskarac kada si dopustio zeni da te natjera na vjencanje i sve sto ide uz to?![]()