Srebreničani (ili Vlaseničani) usred rata, nedugo pošto su u naše selo izbjegli iz kuća (jedva sačuvali žive glave od Arkanovaca), su sušali Cecina naricanja odvrnuta do daske. Tu životnu filozofiju nikad nisam uspiio da shvatim.Laertes wrote: ↑13/06/2024 21:06 Pisao sam ranije, da ponovim. Rat, linija, ja nekakav tranzistor na baterije imao, kolege suborci me namole da slušaju bijeljinski radio sim i nekakvu emisiju sa džigarom i glasanjem, a zauzvrat ja ne moram cijepati drva i ići po vodu. Nikad se ovaj narod opametiti neće.
A šta mi je posebno drago je to što da je ta Šejla iz nekog Srebrenika ili Sapne, doček bi joj pravili, ali Lugavić to ne da (lično od njega čuo).
Uz Arkanovu udovicu, kafa se lakše pije
- Laplace
#501 Re: Uz Arkanovu udovicu, kafa se lakše pije
- Laplace
#502 Re: Uz Arkanovu udovicu, kafa se lakše pije
U tome i jeste poenta. Ne bojkotujemo mi sve srpsko nego sljedbenike filozofije "svi Srbi u jednoj državi" i obožavaoce ratnih zločinaca.
Nije kod Cece samo po sebi problem što je Arkanova udovica koliko je problem što i ona slijedi istu životnu filozofiju i istu prenosi na svoju (i tuđu) djecu.
Da slušam smeće od "muzike" koju izvodi neko ko me mrzi samo zbog imena, to neće da može.
- Laplace
#503 Re: Uz Arkanovu udovicu, kafa se lakše pije
Ja bojkotujem bojkot, ako se to računa u nešto.
- Laplace
#504 Re: Uz Arkanovu udovicu, kafa se lakše pije
Ova izjava je apsoplutni favorit da u jakoj konkurenciji za najgluplju izjavu na forumu ikad bude na ubjedljivo prvom mjestu. Zapravo, na prvom mjestu pa stotinu praznih mjesta pa tek onda sljedeća glupa izjava.Semper123 wrote: ↑13/06/2024 21:54 Mislim da je krajnje vrijeme za jedan spektakularni koncert dive Cece u FBiH. Bas kao sto smo se godinama protivili gay pride pa smo evo prihvatili i to... Ceca je manje zlo od gay pride i ne znam kako do sad EU nije postavila uslov da se organizuje njen koncert. Nadam se da ce naša heroina Šejla biti most koji ce spojiti Bosnjake sa Cecom. Ipak je Ceca sinonim obiteljskih vrijednosti, majka dvoje uspjesne djece; Anastazije djevojke legendarnog Nemanje Gudelja i Veljka nadolazece svjetske zvijezde boksa.
Za sve proevropske Bosnjake Ceca je uvijek dobrodosla!!!
Edit: Vjerujem da je ovo sarkazam, ali i pored toga poenta ostaje.
Last edited by Laplace on 14/06/2024 08:13, edited 1 time in total.
- Laplace
#505 Re: Uz Arkanovu udovicu, kafa se lakše pije
Vidim da i Vi, kolega, volite naučnu fantastiku. Šta mislite o romanu "Problem tri tijela" (https://www.laguna.rs/n4463_problem_tri ... aguna.html)?dječak sa šibicama wrote: ↑13/06/2024 22:03 Ceca organizuje koncert u Tuzli, ne dodje niko od patrijotskih gradjana, i ona posramljena ode kuci nakon nastupa na praznoj sceni.
Sljedece zvezde granda, niko ne posalje nijedan sms glas. Svi se pitaju, sta se dogadja![]()
![]()
- okanomalo
#506 Re: Uz Arkanovu udovicu, kafa se lakše pije
da mi je talent i da budem njihov "rob"? tea tairovic zna da uzme po nastupu 80.000€. amar gile uzima manje ali isto sumu o kojoj mi obicni smrtnici vidimo samo kad kupujemo stan. da ne spominjem d.lazica i jos neke pjevace(ne nuzno pobjednike) koji zaradjuju velike cifre.od lokalnih zvezda postaju zvezde koji imaju nastupe gdje ima "nasih" ljudi.(mislim na jugovice) i zaradjuju dobre cifre.Hakiz wrote: ↑13/06/2024 23:35Ugovori.van Basten wrote: ↑13/06/2024 22:44 Nakon prvog pojavljivanja arkanovke u žiriju, da držimo do sebe kao nacija, svi naši predstavnici su trebali napustiti emisiju. Nisu, nije bilo frke. Našim kandidatima davali arkanovku kao mentorku, opet niko ništa. Sad se nešto upalili i reaguju... Sad je kasno.
u,Ne držimo do sebe, nemamo ni minimum samopoštovanja.
Ja lično ne gledam ovo nikad, ali čitam koliko poruka sms poslasmo... Šta reći...
I nije mi uopšte jasna koncepcija emisije da traži nekakve talente međunpjevačicama koje su već pjevale po bendovima. I to ne bilo kakvim, Divanhana je itekako poznat bend
Ugovor potpišeš u kojem piše da bilo šta da uradiš šta će narušiti integritet ili ugled takmičenja, nanijeti štetu bilo finansijsku bilo drugu, platićeš kaznu koju vjerovatno sebi ne možeš priuštiti.
Na Voiceu ili (zemlja) Ima Talent itd takve ugovore potpisuješ prije nego što te puste na audiciju. Veoma su dtrogi, barem 3 godina nakon takmičenja si njihov "rob". Imaš informacije o tome, čak i kopije ugovora na internetu.
- Laplace
#507 Re: Uz Arkanovu udovicu, kafa se lakše pije
Ni ja ne kontam. Da je izmislila lijek za rak ili dovela investitore da ulože milijardu eura u TK pa da joj se organizuje neki doček, ali ona se udružila sa šovinisticom da bi došla do novca.dale cooper wrote: ↑13/06/2024 22:11 Generalno ne kontam praksu organizovanja koncerata od strane grada u čast ovima što pobjeđuju na grandu. Nisu učestvovali da bi promovisali
svoj grad i državu nego sebe i svoju karijeru. To je ova Šejla i izjavila nekoliko puta, vjerovatno nije bila zadovoljna sa lovom u Divanhani
(bendom koji je usput rečeno više učinio za popularizaciju BiH i sevdalinke u svijetu, nego što je bilo koji grandaš) pa se prijavila na ovo
da bi pokupila lovu, auta, producentske ugovore i mogućnost organizovanja mnogo više tezgi nego do sada. Zašto bi bilo koga bolio kurac
da joj organizuje koncert? O potencijalnom dovođenje jedne Cece kao gosta da i ne govorim.
- ZoomZoomKiwi
#508 Re: Uz Arkanovu udovicu, kafa se lakše pije
Meni je bilo tragikomično i iznenađujuće da Fuke zenički zove onog malog (prije finala) kao na prijem, to se slika, daje se otvorena podrška čak i šalje narodu poruka da se glasa za tog malca.
Pa jebote ti kao gradonačelnik bukvalno tražiš od sugrađana da glasanjem daju pare nekoj tamo privatnoj, srpskoj, firmi. WTF
Pa jebote ti kao gradonačelnik bukvalno tražiš od sugrađana da glasanjem daju pare nekoj tamo privatnoj, srpskoj, firmi. WTF
- Mea_parvitas
#509 Re: Uz Arkanovu udovicu, kafa se lakše pije
Mislim da im koncert ne organizuje grad, nego Zvezde Granda, tj. to bude kao poklon gradu iz kojeg pobjednik dolazi...Laplace wrote: ↑14/06/2024 08:19Ni ja ne kontam. Da je izmislila lijek za rak ili dovela investitore da ulože milijardu eura u TK pa da joj se organizuje neki doček, ali ona se udružila sa šovinisticom da bi došla do novca.dale cooper wrote: ↑13/06/2024 22:11 Generalno ne kontam praksu organizovanja koncerata od strane grada u čast ovima što pobjeđuju na grandu. Nisu učestvovali da bi promovisali
svoj grad i državu nego sebe i svoju karijeru. To je ova Šejla i izjavila nekoliko puta, vjerovatno nije bila zadovoljna sa lovom u Divanhani
(bendom koji je usput rečeno više učinio za popularizaciju BiH i sevdalinke u svijetu, nego što je bilo koji grandaš) pa se prijavila na ovo
da bi pokupila lovu, auta, producentske ugovore i mogućnost organizovanja mnogo više tezgi nego do sada. Zašto bi bilo koga bolio kurac
da joj organizuje koncert? O potencijalnom dovođenje jedne Cece kao gosta da i ne govorim.
- DaysleepeR
#510 Re: Uz Arkanovu udovicu, kafa se lakše pije
I niko poreza ne plaća.okanomalo wrote: ↑14/06/2024 08:18da mi je talent i da budem njihov "rob"? tea tairovic zna da uzme po nastupu 80.000€. amar gile uzima manje ali isto sumu o kojoj mi obicni smrtnici vidimo samo kad kupujemo stan. da ne spominjem d.lazica i jos neke pjevace(ne nuzno pobjednike) koji zaradjuju velike cifre.od lokalnih zvezda postaju zvezde koji imaju nastupe gdje ima "nasih" ljudi.(mislim na jugovice) i zaradjuju dobre cifre.Hakiz wrote: ↑13/06/2024 23:35Ugovori.van Basten wrote: ↑13/06/2024 22:44 Nakon prvog pojavljivanja arkanovke u žiriju, da držimo do sebe kao nacija, svi naši predstavnici su trebali napustiti emisiju. Nisu, nije bilo frke. Našim kandidatima davali arkanovku kao mentorku, opet niko ništa. Sad se nešto upalili i reaguju... Sad je kasno.
u,Ne držimo do sebe, nemamo ni minimum samopoštovanja.
Ja lično ne gledam ovo nikad, ali čitam koliko poruka sms poslasmo... Šta reći...
I nije mi uopšte jasna koncepcija emisije da traži nekakve talente međunpjevačicama koje su već pjevale po bendovima. I to ne bilo kakvim, Divanhana je itekako poznat bend
Ugovor potpišeš u kojem piše da bilo šta da uradiš šta će narušiti integritet ili ugled takmičenja, nanijeti štetu bilo finansijsku bilo drugu, platićeš kaznu koju vjerovatno sebi ne možeš priuštiti.
Na Voiceu ili (zemlja) Ima Talent itd takve ugovore potpisuješ prije nego što te puste na audiciju. Veoma su dtrogi, barem 3 godina nakon takmičenja si njihov "rob". Imaš informacije o tome, čak i kopije ugovora na internetu.
- Laplace
#511 Re: Uz Arkanovu udovicu, kafa se lakše pije
Ali, kad piše o nekakvim "odličnim proizvodima" prevarantske firme...canvra888 wrote: ↑13/06/2024 22:35Na koji način predlažeš uređenje pravosudnih organa?HelaS wrote: ↑13/06/2024 22:30Treba insistirati na uređenju države i njenih pravosudnih organa i institucija da se oni ažurno bore za državu i njene norme, pa da svi koji je vrijeđaju, na bilo koji način, zbog toga i odgovaraju, a ne da mi građani "uzimamo zakone u ruke" i nekakvim bojkotima činimo štetu počiniocima tih uvreda, usput štetu i desetinama radnika, koji, nedužni, trpe nedostatak posla i otkaze.... "Manja" je otjeran iz Sarajeva, desetak radnika ostalo je bez posla. Šteta je načinjena za sve tri strane - i za "Manju" firmu, i za radnike, i za kupce, jer, priznat ćemo, "Manja" je imala odlične proizvode.konektovan wrote: ↑13/06/2024 22:15
Naravno da je to jedan vid patriotizma..
Necu da ostavljam pare onome koji javno vrijedja moju drzavu, radi protiv moje drzave...vrijedja zrtve iz dana u dan. Takvih ima puno, i ja cu da ih bojkotujem, uvijek i zauvijek dok se ne promijene. Oni koji su van tog fasisticko sovinistickog modusa, s njima nemam problem, i kupiti, i pojesti, popiti..
A na kraju krajeva, nije ni do pravosudnih organa, nego naroda u državi, tj. određenog procenta naroda. Ne možeš ti nekog natjerati da voli svoju državu, a nažalost, u BiH imamo poprilično znatan procenat takvih koji, da im u pasošu ne piše, bi najradije da nikada i ne izgovore ime države. I to se onda prenosi sa generaciju na generaciju, što je vidljivo svakim danom sve više i više.
I onda da stvar bude još gora, imaš i ovdje na samom forumu forumaša koji se navodno izjašnjavaju kao Bošnjaci, a hvale se da kupuju Manjine proizvode. Kako to može jedno uz drugo?
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#512 Re: Uz Arkanovu udovicu, kafa se lakše pije
Sejla nije iz Tuzle nego iz Sanskog Mosta. Nek izvoli tamo napraviti koncert sa sve Cecom.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#513 Re: Uz Arkanovu udovicu, kafa se lakše pije
Samo se Bošnjacima nameće priča da nešto moraju prihvatiti ono sto ne zele. A ako ne prihvate nameće im se osjećaj krivice i nabija im se na nos dvolicnost.
Jebem mater Ceci, i Sejli ako je dovede, a i svakom ko je otisao i planira otici na Cecin koncert. Bilo kada i bilo gdje.
Jebem mater Ceci, i Sejli ako je dovede, a i svakom ko je otisao i planira otici na Cecin koncert. Bilo kada i bilo gdje.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#514 Re: Uz Arkanovu udovicu, kafa se lakše pije
Potpis.sime_cipol wrote: ↑14/06/2024 09:09 Samo se Bošnjacima nameće priča da nešto moraju prihvatiti ono sto ne zele. A ako ne prihvate nameće im se osjećaj krivice i nabija im se na nos dvolicnost.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#515 Re: Uz Arkanovu udovicu, kafa se lakše pije
Takoe,..dajdza joj kemal malovcic...plain vanilla wrote: ↑14/06/2024 08:42 Sejla nije iz Tuzle nego iz Sanskog Mosta. Nek izvoli tamo napraviti koncert sa sve Cecom.
- basicm
#516 Re: Uz Arkanovu udovicu, kafa se lakše pije
Tako je. Dostojanstvo je pod moranje.sime_cipol wrote: ↑14/06/2024 09:09 Samo se Bošnjacima nameće priča da nešto moraju prihvatiti ono sto ne zele. A ako ne prihvate nameće im se osjećaj krivice i nabija im se na nos dvolicnost.
-
PM72
#517 Re: Uz Arkanovu udovicu, kafa se lakše pije
sime_cipol wrote: ↑14/06/2024 09:09 Samo se Bošnjacima nameće priča da nešto moraju prihvatiti ono sto ne zele. A ako ne prihvate nameće im se osjećaj krivice i nabija im se na nos dvolicnost.
Moj drug je u ratu ušao u kafanu na Dolac malti i iz automatske puške ispalio čitav okvir u inventar,liniju,zvučnike...jer su puštali Cecine pjesme.Gosti naglavačke izlijetali a kaže malo je falilo da i njih poubija...ja sam se slagao s njim..i tad i sad...
Ova mala me apsolutno ne zanima niti pratim to sranje.Ali ako dovede arkanovu kuravu ...treba imati neki prag tolerancije i obraz
-
HelaS
#518 Re: Uz Arkanovu udovicu, kafa se lakše pije
Samo pazi da ti se baterije ne istroše prije jebanja, da se ne osramotišsime_cipol wrote: ↑14/06/2024 09:09 Samo se Bošnjacima nameće priča da nešto moraju prihvatiti ono sto ne zele. A ako ne prihvate nameće im se osjećaj krivice i nabija im se na nos dvolicnost.
- Logovan
#519 Re: Uz Arkanovu udovicu, kafa se lakše pije
plain vanilla wrote: ↑14/06/2024 08:42 Sejla nije iz Tuzle nego iz Sanskog Mosta. Nek izvoli tamo napraviti koncert sa sve Cecom.
- nivla
#520 Re: Uz Arkanovu udovicu, kafa se lakše pije
biti balija je najgora dijagnoza i bolest, tu nema lijeka
sto se arkanove udovice tice sve je vec receno, ako sa borom corbom, neletom, emirom kusturicom i slicnim ne mozemo imati poslovan odnos, onda ne moze ni sa cecom
problem balije je sto bi ceca napunila tri koseva zaredom balijama jer nemaju nimalo samopostovanja, od ovih sandzaklija sto im vucic mjesecno provoza po sjenici vojne kamione, transportere i tenkove da im pokaze gdje im je mjesto tesko da se i moze ista pametno reci
sto se sejle tice nije ni daidza kemo svetac, bez problema je nastupao sa cetnickim pevaljkama i pevacima
naravno balije gledaju i blagonaklono na harisa dzinovica koji bajram slavi u svojoj kuci s cecom uz alkohol, a trebalo bi ga odjebati ko i miroslava ilica sto je na nekoj svadbi pjevo neke cetnicke pjesme
i brdo je takvih primjera, jer balija ima mozak zlatne ribice, naizgled zlatan, a u sustini dok predje na semaforu zaboravi ko su mu prijatelji a ko neprijatelji
sto se arkanove udovice tice sve je vec receno, ako sa borom corbom, neletom, emirom kusturicom i slicnim ne mozemo imati poslovan odnos, onda ne moze ni sa cecom
problem balije je sto bi ceca napunila tri koseva zaredom balijama jer nemaju nimalo samopostovanja, od ovih sandzaklija sto im vucic mjesecno provoza po sjenici vojne kamione, transportere i tenkove da im pokaze gdje im je mjesto tesko da se i moze ista pametno reci
sto se sejle tice nije ni daidza kemo svetac, bez problema je nastupao sa cetnickim pevaljkama i pevacima
naravno balije gledaju i blagonaklono na harisa dzinovica koji bajram slavi u svojoj kuci s cecom uz alkohol, a trebalo bi ga odjebati ko i miroslava ilica sto je na nekoj svadbi pjevo neke cetnicke pjesme
i brdo je takvih primjera, jer balija ima mozak zlatne ribice, naizgled zlatan, a u sustini dok predje na semaforu zaboravi ko su mu prijatelji a ko neprijatelji
- Laplace
#521 Re: Uz Arkanovu udovicu, kafa se lakše pije
Neka održi koncert u Laktašima. Tu niko neće biti protiv.Logovan wrote: ↑14/06/2024 09:52plain vanilla wrote: ↑14/06/2024 08:42 Sejla nije iz Tuzle nego iz Sanskog Mosta. Nek izvoli tamo napraviti koncert sa sve Cecom.Tamo će isto biti protiv i treba da budu.
- basicm
#522 Re: Uz Arkanovu udovicu, kafa se lakše pije
Haris Dzinovic je na istoj razini kao Kusturica, Nele i ostali. Provukao se nekako ispod radara, naravno uz pomoc ameba iz bosnjackog korpusa. Spomenut je u knjizi “Sarajevski rulet” i njegov stav prema dogadjanjima u BiH je najboaze receno bmk.nivla wrote: ↑14/06/2024 10:04 biti balija je najgora dijagnoza i bolest, tu nema lijeka
- Laplace
#523 Re: Uz Arkanovu udovicu, kafa se lakše pije
Najbolje je slušati strance: Gordon Sumner, Candy Dulfer, Leo Rojas,... Ovi naši svi otišli u Honduras.nivla wrote: ↑14/06/2024 10:04 biti balija je najgora dijagnoza i bolest, tu nema lijeka
- Chloe
- Photo mod
#524 Re: Uz Arkanovu udovicu, kafa se lakše pije
Logovan wrote: ↑14/06/2024 09:52plain vanilla wrote: ↑14/06/2024 08:42 Sejla nije iz Tuzle nego iz Sanskog Mosta. Nek izvoli tamo napraviti koncert sa sve Cecom.Tamo će isto biti protiv i treba da budu.

- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#525 Re: Uz Arkanovu udovicu, kafa se lakše pije
dress code Bijele trakeLogovan wrote: ↑14/06/2024 09:52plain vanilla wrote: ↑14/06/2024 08:42 Sejla nije iz Tuzle nego iz Sanskog Mosta. Nek izvoli tamo napraviti koncert sa sve Cecom.Tamo će isto biti protiv i treba da budu.