ama dzaba mu sve, kad ubace 1.2 remek djelo koje pojede samo sebe iznutra....u tome je poenta, previse zajeba glupih imaju oni svi, al evropski na onim bitnim stvarima vise sto je najgore..
Renault - all about
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
#601 Re: Renault - all about
- kravamuzara
#602 Re: Renault - all about
Jeste grdna ali nista manje od puga.
- kravamuzara
#603 Re: Renault - all about
Da su elektronicki problemi samo kontaktiEvolution_IV wrote: ↑13/06/2024 19:37ama dzaba mu sve, kad ubace 1.2 remek djelo koje pojede samo sebe iznutra....u tome je poenta, previse zajeba glupih imaju oni svi, al evropski na onim bitnim stvarima vise sto je najgore..
Desetljecima vuku gremline koje niko ziv ne moze zakrpiti a kamoli popraviti.
Meni licno su to najgori problemi na autu, kad te jebe iznova i iznova bez rjesenja.
Onaj 305 sto sam ga sinoc spominjao je isao kao nevrijeme za ono doba ali na kraju bacen jer se gasio u voznji i pola drzave ga nije moglo popraviti.
- Evolution_IV
#604 Re: Renault - all about
ne diraj stare pezoe, to su super auti bili, bez zezancije
- kravamuzara
#605 Re: Renault - all about
Ma i da su savrseni bili nista ne znaci kad je danas stellantis zadnje govno.
-
citroen xm
#606 Re: Renault - all about
Današnji Stelantis jeste govno što sam milion puta ovde i ponovio. Ali nemojte pretjerivati, da ne kažem drugi izraz. Ta auta o kojima kenjate imaju 20+ godina i opet nakon ko zna koliko stotina hiljada km voze našim ulicama u ogromnom broju. Limarija dobra, motori odlični, udobni.... Nema nerješivog problema, postoje samo loši i nezainteresovani majstori.
- kabal1337
#607 Re: Renault - all about
nista ni pezo nije bolji pogotovo do 2013. kad dobijes neki elektronski problem i ovlasteni servis ima poteskoca da pronadje u otkloni kvar.
jebes ti to kad potrosis 500 KM na pokusaje otklanjanja kvara.
jebes ti to kad potrosis 500 KM na pokusaje otklanjanja kvara.
- ZoomZoomKiwi
#608 Re: Renault - all about
Kad im je glavni mozak kompletnog auta, BSI, žešća kurčina od kvalitete, to je dovoljno.
- kabal1337
#609 Re: Renault - all about
kurcina je njima sve, zakomplikovano i nestandardno.ZoomZoomKiwi wrote: ↑13/06/2024 20:35 Kad im je glavni mozak kompletnog auta, BSI, žešća kurčina od kvalitete, to je dovoljno.
- kravamuzara
#610 Re: Renault - all about
Da je marku dzaba kad moras ici 20 puta i opet ne rijesis.
Vala onda mi je i hrdja draza, osijeci, zakrpi, izoluj i vozi jos 10 godina, znas na cemu si.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#611 Re: Renault - all about
Ja sam sretnik onda fakat. Imao Xantiu, 307, C4...nista ni blizu toga sto se ovdje spominje oko elektronike.
Za xantiu nisam siguran da li je u zivotu, ali 307 i C4 su jos uvijek u pogonu..
Za xantiu nisam siguran da li je u zivotu, ali 307 i C4 su jos uvijek u pogonu..
- kabal1337
#612 Re: Renault - all about
ma da se razumijemo, ja ne pricam o kvarovima koji ucine da auto nije moguce voziti, vec o lampicama, gubitku nekih "sigurnosnih" opcija i sl.
Ali one letve volana na pezou su im rak rana.
Kod mene je komsija imao megana 2 dugi niz godina, svako malo nesto oko instalacije pa raskupusavaj i pravi.
ne smatram da su losa vozila, ali mislim da su nam nazalost i dalje strana.
Ne znam samo koja je logika da stavis konektor od abs pumpe na najnizu tacku auta gdje ga voda i ostala prljavstina redovno posjecuje. wtf
Kod mene je komsija imao megana 2 dugi niz godina, svako malo nesto oko instalacije pa raskupusavaj i pravi.
Ne znam samo koja je logika da stavis konektor od abs pumpe na najnizu tacku auta gdje ga voda i ostala prljavstina redovno posjecuje. wtf
- ZoomZoomKiwi
#613 Re: Renault - all about
Kod kolegice C4 iz 2006., tabla mu svijetli k'o božićno drvce.
Tempomat ni ostale komande na volanu ne rade (uprkos nepomičnom središnjem dijelu volana gdje se nalaze, čovjek bi rekao bolji spoj, a-ha), multimedija (ima navigaciju) nekad radi nekad ne, uvijek zaboravi sve postavke nakon svakog gašenja, pa čak i memorisane radio stanice.
Kratka svjetla pregaraju na tromjesečnom nivou, pa čak i kad ubaciš Osram LongLife.
Gepek se može otvoriti ponekad.
Plastična zaštita oko brisača na dnu šajbe jednostavno samo skliznula i spala na vruću turbinu i izduvnu granu i istopila se.
Airbag na vozačevom sjedalu malo radi malo ne radi.
Jedno vrijeme nisu radili podizači stakala, sad opet rade. Zadnji brisač isto tako.
Valjda zavisi i od mjesečevih mijena.
Sve to sa stvarnih 265000km na leđima.
Ali 1.6 HDI ide bez ikakvih problema.
Samo što kad zatvorim vrata i čujem onaj šerpa/poklopac limeni zvuk bez imalo, ma ni najmanje, ni traga nekog prigušenja, hoće mi nešto bit'.
Šta da ti kažem, i prije deset godina i 85000km manje isto govno isto sve, ništa lošiji ništa bolji. Jednostavno nekvalitetno pa hajd.
Xsara je izmislila svijet za ovaj C4, doduše ona obična, Picasso je posebna vreća govana.
I onda uzmem Daciu koja je kao nova koštala vjerovatno barem 40% manje od ovog govneta, i na kojoj i na 340000km sve radi kao i prvog dana, zapitam se...
Tempomat ni ostale komande na volanu ne rade (uprkos nepomičnom središnjem dijelu volana gdje se nalaze, čovjek bi rekao bolji spoj, a-ha), multimedija (ima navigaciju) nekad radi nekad ne, uvijek zaboravi sve postavke nakon svakog gašenja, pa čak i memorisane radio stanice.
Kratka svjetla pregaraju na tromjesečnom nivou, pa čak i kad ubaciš Osram LongLife.
Gepek se može otvoriti ponekad.
Plastična zaštita oko brisača na dnu šajbe jednostavno samo skliznula i spala na vruću turbinu i izduvnu granu i istopila se.
Airbag na vozačevom sjedalu malo radi malo ne radi.
Jedno vrijeme nisu radili podizači stakala, sad opet rade. Zadnji brisač isto tako.
Valjda zavisi i od mjesečevih mijena.
Sve to sa stvarnih 265000km na leđima.
Ali 1.6 HDI ide bez ikakvih problema.
Samo što kad zatvorim vrata i čujem onaj šerpa/poklopac limeni zvuk bez imalo, ma ni najmanje, ni traga nekog prigušenja, hoće mi nešto bit'.
Šta da ti kažem, i prije deset godina i 85000km manje isto govno isto sve, ništa lošiji ništa bolji. Jednostavno nekvalitetno pa hajd.
Xsara je izmislila svijet za ovaj C4, doduše ona obična, Picasso je posebna vreća govana.
I onda uzmem Daciu koja je kao nova koštala vjerovatno barem 40% manje od ovog govneta, i na kojoj i na 340000km sve radi kao i prvog dana, zapitam se...
- Evolution_IV
#614 Re: Renault - all about
fra logika, isto kosto im je usis na vecini auta u karambolci haha, fascinantno je da ih nema makar 50% sa hidroudaromkabal1337 wrote: ↑13/06/2024 21:18 ma da se razumijemo, ja ne pricam o kvarovima koji ucine da auto nije moguce voziti, vec o lampicama, gubitku nekih "sigurnosnih" opcija i sl.
- ZoomZoomKiwi
#615 Re: Renault - all about
Šta ti znaš, to ti je CAI budaloEvolution_IV wrote: ↑13/06/2024 23:01fra logika, isto kosto im je usis na vecini auta u karambolci haha, fascinantno je da ih nema makar 50% sa hidroudaromkabal1337 wrote: ↑13/06/2024 21:18 ma da se razumijemo, ja ne pricam o kvarovima koji ucine da auto nije moguce voziti, vec o lampicama, gubitku nekih "sigurnosnih" opcija i sl.
- Evolution_IV
#616 Re: Renault - all about
ma budale
al da znaju dobar dizel konstruisat, Bgmi znaju itekako..
al da znaju dobar dizel konstruisat, Bgmi znaju itekako..
- hopi
#617 Re: Renault - all about
Kolega je imao 307 ma nije mogao h7 sijalica nakupovati
Motor ko motor, pogotovo dizelski im je odličan što veliš
Motor ko motor, pogotovo dizelski im je odličan što veliš
-
citroen xm
#618 Re: Renault - all about
Pa ta Dačija je Reno koga kudite
Kako kod moje prijateljice C4 sluša bez greške, a prevalila je ona sama preko 150k km. Sada je blizu 300k km. Ne svijetli na tabli ništa što ne treba niti je ikada svijetlilo. Ali nije uvezla groba sa pola miliona kome je svašta prčkano. Još uvijek original turbina, još uvijek originalni set kvačila i to sa plivajućim. Verzija od 80 kw. Još na njemu FAP filter. Ali ona ima otvorene vožnje sa njim više nego što su mnogi ovde za života odvezli.
Kod mene 307 evo 30k km bez i jedne nepotrebne lampice. Zamjenio set kvačila koji je pri kupovini bio dotrajao(izlizana lamela) i jedan stabilizator. Sem malih servisa to je sve. Radi i ide bez greške. Do kada će, pojma nemam.
Da, ima klepetav zvuk vrata. Ali nema korozije ni u tragovima ni 307 ni pomenuti C4. Ne troši ulja. Nisu do sada ostavili na putu nikada.
Što se mene tiče, super pouzdana auta.
Kako kod moje prijateljice C4 sluša bez greške, a prevalila je ona sama preko 150k km. Sada je blizu 300k km. Ne svijetli na tabli ništa što ne treba niti je ikada svijetlilo. Ali nije uvezla groba sa pola miliona kome je svašta prčkano. Još uvijek original turbina, još uvijek originalni set kvačila i to sa plivajućim. Verzija od 80 kw. Još na njemu FAP filter. Ali ona ima otvorene vožnje sa njim više nego što su mnogi ovde za života odvezli.
Kod mene 307 evo 30k km bez i jedne nepotrebne lampice. Zamjenio set kvačila koji je pri kupovini bio dotrajao(izlizana lamela) i jedan stabilizator. Sem malih servisa to je sve. Radi i ide bez greške. Do kada će, pojma nemam.
Da, ima klepetav zvuk vrata. Ali nema korozije ni u tragovima ni 307 ni pomenuti C4. Ne troši ulja. Nisu do sada ostavili na putu nikada.
- ZoomZoomKiwi
#619 Re: Renault - all about
Nema korozije to je tačno.citroen xm wrote: ↑13/06/2024 23:20 Pa ta Dačija je Reno koga kudite![]()
Ne znam, ova moja je kupila C4 iz BiH još prije 10 godina, ne možeš reći da je lešundra zbog toga. Jednostavno ima preosjetljivu elektroniku pogotovo.
Što se tiče Dacia - Renault.
Samo ću reći kod mog Dokkera komande klime i dalje imaju pozadinsko osvjetljenje nakon 340k km, dok sve i jedan jebeni Megane III istog godišta ili čak noviji ima problem s tim, druge stvari da ne spominjem...
-
ucenik1234
#620 Re: Renault - all about
Pretjerujete s peugeotom opasno. Vozim 308icu 2010g. Vec 6g i za 80k predjenih zamijenjeni zadnji amortizeri, termostat i akumulator. Ostalo sve redovni servisi, a crkle su 4 sijalice i to od dnevnog svjetla.
E da, masa na zadnjem zmigavcu je probila, vala ako je to problem za 6g i 80k jebat ga onda, rijesio za 10KM.
O udobnosti ne treba trositi rijeci, ne moze se porediti konkurencija jednostavno.
E da, masa na zadnjem zmigavcu je probila, vala ako je to problem za 6g i 80k jebat ga onda, rijesio za 10KM.
O udobnosti ne treba trositi rijeci, ne moze se porediti konkurencija jednostavno.
- ZoomZoomKiwi
#621 Re: Renault - all about
Masa probila, a eto na Daciji sa više km nije, nije ni na VWu istog godišta, a japance ne smijem ni spomenuti.
O tome ti pričam.
Ne kudim ja PSA niti Renault, štaviše imaju moj respekt pogotovo za prijašnja auta, ali je notorna činjenica da im je elektronika u periodu 1999-2014 katastrofalna, najblaže rečeno.
O tome ti pričam.
Ne kudim ja PSA niti Renault, štaviše imaju moj respekt pogotovo za prijašnja auta, ali je notorna činjenica da im je elektronika u periodu 1999-2014 katastrofalna, najblaže rečeno.
-
citroen xm
#622 Re: Renault - all about
Kod tvoje Dačije imaju 3 kruga na klimi, Megan ima 10 dugmića više koji od znoja i noktiju počnu da se gule. Ugođaj u jednom i drugom nije isti nikako. Počećemo od sjedišta što je osnova i što je na Meganu bolje duplo.
-
ucenik1234
#623 Re: Renault - all about
Da, a zaboravljas cinjenicu da niti jedan osigurac, senzor, relej nije otisao, niti bilo sta na tabli svijetli, jos je ozloglaseni 1.4VTI motor.ZoomZoomKiwi wrote: ↑13/06/2024 23:26 Masa probila, a eto na Daciji sa više km nije, nije ni na VWu istog godišta, a japance ne smijem ni spomenuti.
O tome ti pričam.
- hopi
#624 Re: Renault - all about
Pa vala ne znam baš da pretjerujemo, očigledno je da imaju određenih problema po tom pitanju, ne znam sta je to problem priznati. Vjerojatno zavisi i kakav te primjerak zapadne.
Ako je taj light show nazad samo od te mase i da se riješi za 10KM ne znam zašto onda ljudi tako vozaju.
A vrh toga je bio nedavno Fiat Punto, pali mu se prednji zmigavac kada koči.
Ako je taj light show nazad samo od te mase i da se riješi za 10KM ne znam zašto onda ljudi tako vozaju.
A vrh toga je bio nedavno Fiat Punto, pali mu se prednji zmigavac kada koči.
- ZoomZoomKiwi
#625 Re: Renault - all about
Ja pričam o kvaliteti elektronike i spojeva. Ne govorim o komforu niti se treba o tome govoriti kada poredimo hatchback srednje klase sa low-budget putničkom verzijom jednog kedija.citroen xm wrote: ↑13/06/2024 23:27 Kod tvoje Dačije imaju 3 kruga na klimi, Megan ima 10 dugmića više koji od znoja i noktiju počnu da se gule. Ugođaj u jednom i drugom nije isti nikako. Počećemo od sjedišta što je osnova i što je na Meganu bolje duplo.
I govorim o manuelnoj klimi koja je tehnički identična sa onom u Dokkeru, samo dizajn onih točkića nije.

Nađi mi Meganea III danas kojem ovo sve svijetli, koliko god km da ima na tabli.

Uostalom, to je samo jedan od primjera.
Last edited by ZoomZoomKiwi on 13/06/2024 23:32, edited 1 time in total.