Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
trocadero wrote: ↑12/06/2024 13:32
Pametno, upozoravajuće, oprezno...razmisliti dobro za stan dok zgradu još nisu okrečili.
Ne moraš se ni ukopavati imaće i bazen i fitnes kad se umore
Obezbjeđenje, security, kružna odbrana...zajedno da ih napadnemo iz grada i sa brda ništa im ne bi mogli .
Svaki m2 (krvavo zarađen) bi žestoko branili.
radostan dan wrote: ↑11/06/2024 21:33
To se sprječava kolektivnom a ne individualnom kupovinom stambenih jedinica.
To se nikada neće desiti.
Onog momenta kada bi grupa Bošnjaka kupila cijelu zgradu, vidio bi reakcije.
U najboljem slučaju, prodavač bi odbio prodaju, u najgorem bi opština poslije odbila uknjižiti to ili bi nakon protesta "slučajno" nestalo struje i vode.
Bosanac sa dna kace wrote: ↑12/06/2024 15:11
Meni to nije ni Istočno, ni "Stočno", već Lukavica, neko je možda na Dorbinji, neko na Velinjama, neko Naselje starosjedilaca.
Istočno (Novo) Sarajevo kažem samo gdje moram, gdje ne moram, uvijek Lukavica.
Podjebajem lokalne mrzitelje svega. Ja zovem svaki grad onako kako je zvanicno zaveden, pa je tako za mene Istocno Sarajevo, kao i Republika Srpska. Sve dok je tako zakonom propisano, ja u noralnom razgovoru koristim te termine. Kada i ako budu drugi nazivi, tako cu ih i tretirati.
isti sam, pa tako Focu ne zovem Srbinje kao nekad sto su je zvali
trocadero wrote: ↑12/06/2024 13:32
Pametno, upozoravajuće, oprezno...razmisliti dobro za stan dok zgradu još nisu okrečili.
Ne moraš se ni ukopavati imaće i bazen i fitnes kad se umore
Obezbjeđenje, security, kružna odbrana...zajedno da ih napadnemo iz grada i sa brda ništa im ne bi mogli .
Svaki m2 (krvavo zarađen) bi žestoko branili.
Meni se ne sviđa i ne bih gore živio kad bi mi džaba stan dali... jer sam kokuz za te dilere,novopečene gazde i fudbalere...a granica magle je tu negdje
Znači Istočni Stari Grad prvi pada! Da se kupci zaista usele, prijave itd u Trebević Hills i Roof Gardens, SDS bi mogao pevati borbene dok SDA paradira.
Onog momenta kada bi grupa Bošnjaka kupila cijelu zgradu, vidio bi reakcije.
U najboljem slučaju, prodavač bi odbio prodaju, u najgorem bi opština poslije odbila uknjižiti to ili bi nakon protesta "slučajno" nestalo struje i vode.
Pa da, u tom pravcu bi trebalo razmišljati a bome i reagovati već postavljanjem cijevi za vodu i kanalizaciju, dalekovod, komunalno odvoz smeća, RTV taksa i mnogo štošta...
Što se tiče priče da će Bošnjaka biti 70%, to u ovakvoj Ustavnoj poziciji nije bitno. Dok se Ustav neprimjetni bit će vlast podijeljena na 1/3, plus RS bira svoje predstavnike bez obzira da li Srba i a 10% ili 50%.
El_comadante wrote: ↑13/06/2024 08:02
Što se tiče priče da će Bošnjaka biti 70%, to u ovakvoj Ustavnoj poziciji nije bitno. Dok se Ustav neprimjetni bit će vlast podijeljena na 1/3, plus RS bira svoje predstavnike bez obzira da li Srba i a 10% ili 50%.
pritchard wrote: ↑12/06/2024 20:17
Znači Istočni Stari Grad prvi pada! Da se kupci zaista usele, prijave itd u Trebević Hills i Roof Gardens, SDS bi mogao pevati borbene dok SDA paradira.
Izrael u malom.
Nisu u entitetu RS toliki levati. Za 24 sata bi ukinuli opcinu ISG i pripojili je INS.
Pa nedavno su javno u Bijeljini izasli da se bune sto se neko drznuo od Bosnjaka u srpskoj mahali da kupi kucu.
Da nema stranaca da ih zauzdavaju opet bi sutra bile bijele trake na rukama...
Haris.ba wrote: ↑13/06/2024 09:50
Pa nedavno su javno u Bijeljini izasli da se bune sto se neko drznuo od Bosnjaka u srpskoj mahali da kupi kucu.
Ovdje preseravate. Svako gundja kada mu u mahalu dodje neko drugi. Evo u nasu mahalu kupio rom il ti ga cigo popularnno u narodu. Kakva je to bila hajka, a covjek uredan, posten, dvoriste prelijepo i sredjeno, no hajka je bila boze
Kod nas u RS-u svaki dijasporaš makar četiri puta od komšija čuje da bi najbolje bilo prodati kuću i kupiti stan, po defaultu.
Ujedno je dogovoreno da ne možeš dobiti neku aman cijenu, u prosjeku se nudi cifra koja je 40-50% manja od one koja bi trebala biti.
Čak i kada prvi put neko sa strane dođe i ponudi veću sumu, drugi put se koriguje.
Truba wrote: ↑12/06/2024 15:19
teško je biti manjina priznaj
istina, teško je biti Bosanac i/ili Hercegovac u Bosni i Hercegovini - ubiše ovi što miješaju naciju i nacionalnost a ugrožavaju i uzurpiraju prava jedinih pravih žitelja Bosne i Hercegovine
Mozes li drzat svinje i susnicu pored suseda bosnjaka
Pa mu dim ide...pa kad je svinjokolj dajte ljudi
Kotao...kobasice cvarci...pa cedjenje krvi...iznutrice...
Haris.ba wrote: ↑13/06/2024 09:50
Ovdje preseravate. Svako gundja kada mu u mahalu dodje neko drugi. Evo u nasu mahalu kupio rom il ti ga cigo popularnno u narodu. Kakva je to bila hajka, a covjek uredan, posten, dvoriste prelijepo i sredjeno, no hajka je bila boze
U mojoj rodnoj ulici Rom bio u Armiji BiH, poginuo na Nisicima, dobio nekakvu nagradu nije ljiljan nesto nize, dosao prijedlog da se ulica nazove po njemu, fini ljepi gradjani odbili jer sta ce cigan bolje neki beg hadzija iz turskog vakta.
Ali dusa na anamo one kako su ksenofobni i ne vole drugacije.
Truba wrote: ↑13/06/2024 11:55
Isto kao kad purger dodje u dalmaciju
A i obrnuto
Last edited by moimoi on 13/06/2024 11:58, edited 1 time in total.
Truba wrote: ↑13/06/2024 11:55