Herojima Slava!lajkujMe wrote: ↑12/06/2024 18:12Brko je bio dobrovoljac u odbrani Kijeva poslije toga se povukao koliko ja znam. Civil je sad i ziv i zdrav je.Hame_ wrote: ↑12/06/2024 16:49 Ukrajinski vojnici čiste ruske položaje u Harkovskoj oblasti; u početku su Rusi mislili da su ukrajinski vojnici prijateljski nastrojeni (uključeni titlovi, objavila 3. jurišna brigada).
Nadam se da je Predator sa zlatnim AK-om dobro, također sjećate li se onog bjeloruskog vojnika s uvrnutim brkovima? Svi su ga zvali "warbache", ja nisam čuo ništa o njemu, samo se pitam jeste li vi? Je li sve u redu s njim?SpoilerShow
Predator je izvan akcije ranjen po 3 put ja mislim ovaj put teze.
Ukrajina
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#201926 Re: Ukrajina
- Peacean
#201927 Re: Ukrajina
Zanimljiva bombica
-
lajkujMe
#201928 Re: Ukrajina
Mnogo toga se slazem s tobom ali nije ti fer usporedba Ruske avijacije i Patriota.madner wrote: ↑12/06/2024 18:27Ako imaju ekonomskih problema, jos se ne vide.pici wrote: ↑11/06/2024 22:04Rusi su slabiji i slabiji iz mnogo razloga, prvenstveno ekonomski. Nisu ni blizu onog stanja ko pred rat, kad su bili i ekonomski tigar. Za ovakav rat treba mnogo resursa, pogotovo ljudskih. Koliko se da vidjeti, rusi nisu bas ludi za puškom cim traze i regrutuju placenike i zatvorenike. Crnomorska flota ne da je desetkovana vec bukvalno i ne postoji. Avijacija im je ocajna, PVO desetkovan kao i oklopi, rakete sumnjivog kvaliteta i sposobnosti. Jedino sto im trenutno ne manjka su topovi i haubice kao i municija za iste.madner wrote: ↑11/06/2024 17:00
Tacno, ali ovo je masina za meso sta rade. Na ovim djelovima gdje mogu ostvariti nadmoc i zauzimati livadu po livadu (trenutno dvije tacke) trebas stalnu rotaciju jedinica da ne puknu linije.
Zasto su slabiji i slabiji? To su neki predpostavke da Zapad ovo uzima 100% ozbiljno ali to ne radi.
Helikopteri... šta je to? nidze ih. Uglavnom, slabost za vodjenje mobilnog rata, prodore, velike ofanzive izt itd. Kao sto rekoh, sve slabiji i slabiji. Ofanziva pocetkom maja na Harkiv je fjasko i trenutno su u fazi postepenog izvlacenja. Bolje da su te jedinice gurali duz rijeke Oskil i izbili na Liman pa cak i Izjum nanovo. Glupani.
Nisu ludi, ali ovako rekrutovanje je najvece ulaganje u provinciju od 1990.
Poraz flote boli Rusi, ali dugorocno ne stvar neki problem. Po meni nije opste racionalno da Rusi imaju tolike apetitete sa mornaricom, nije 1989.
Avijacija je vrlo dobra, prva je dosla na veci nivo i puno je opasnija nego prije dvije godine. Isto vazi za helikoptere i balisticke rakete. Pobjedjuju u tom djelu protiv Patriota, vise sama Rusija pravi raketa nego USA presretaca.
Topovi i haubice nisu toliko impresivni, ali to da vise municije dodje iz Rusije nego iz cijelog NATO pakta je nevjerovatno, vise za Zapad minus nego za Rusiju plus.
Ofanziva na Harkiv je novi smjer jer je formacija koja je zaduzena za isti nova, to sto je doslo do toga da moraju zbog njih rezerve da koriste je problem.
Rusi ne mjesaju ako ne moraju nadleznosti frontova, zato imas vise odvojenih ofanziva.
3 Patriota protiv 300 lovaca i bombardera, plus jos toliko helikoptera.
Ako cemo po toj logici onda se i Ukrajinska avijacija odlicno pokazala protiv Ruskog PVO s obzirom na stormshadow/scalp i haarm udare.
Da se na ekonomiji ne vidi nazalost si upravu, ovo sve do sad su manje smetnje ekonomije koja je zapravo i jaca nego prije rata. Rusi su zaobisli sankcije a uz to pumpaju milijarde u vojnu industriju. Ali to je vrsta ekonomije koja ima nagli rast i jos tezi pad.
Pumpanje u vojsku je bure bez dna nema tu opravdane ekonomske isplativosti.
Sto se tice municije tu se po meni mijenja situacija, nije to sto je Rusija jaca nego sto zapad imao fokus na druge tehnologije s jedne strane a s druge u Europi je vladao teski pacifizam s namjenskim unistavanje vojne industrije.
To se sad uveliko mijenja i vec krajem ove godine postojati ce paritet a sljedece godine nadjacace Rusku proizvodnju.
I teskoj tehnici tipa oklopna vozila Rusi su ga vec popusili zapad vec sad proizvodi na stotine oklopa mjesecno (gajnc nove).
-
emirolini
#201929 Re: Ukrajina
Rusisticka ekonomija je u uzasnom stanju, povecanje vojne proizvodnje nije nikakav pokazatelj bilo kakvog uspjeha vec moranja. Rusisti ocito imaju podrsku Kineza u tome u onoj mjeri koliko to Kinezima odgovara, ali ocito je da Kinezi cagaju. Apsolutno sve ostalo u Rusiji je u padu, i inflacija raste. Ratna ekonomija nema nikakve prednosti osim da odrzava Rusiste na frontu, izvoz oruzja stao, uvoz ogranicen, zalihe ogranicene. Rusija je ogromna te joj jednostavno treba vise vremena da propadne, ali ide prema tome, nikako supeotno od toga.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#201930 Re: Ukrajina
ma upitni su ti minusi i plusevi...rutalji imaju više topničkog streljiva iz prostog razloga jer su to paranoične komunjare štancale nemilice i slagale po skladištima....pravi problem za rutalje će biti kad se ta sva skladišta isprazne, a realno trebaće još godina ili dvije...tek ćemo tada vidjeti koliko ta ruska ratna ekonomija možemadner wrote: ↑12/06/2024 18:27Ako imaju ekonomskih problema, jos se ne vide.pici wrote: ↑11/06/2024 22:04Rusi su slabiji i slabiji iz mnogo razloga, prvenstveno ekonomski. Nisu ni blizu onog stanja ko pred rat, kad su bili i ekonomski tigar. Za ovakav rat treba mnogo resursa, pogotovo ljudskih. Koliko se da vidjeti, rusi nisu bas ludi za puškom cim traze i regrutuju placenike i zatvorenike. Crnomorska flota ne da je desetkovana vec bukvalno i ne postoji. Avijacija im je ocajna, PVO desetkovan kao i oklopi, rakete sumnjivog kvaliteta i sposobnosti. Jedino sto im trenutno ne manjka su topovi i haubice kao i municija za iste.madner wrote: ↑11/06/2024 17:00
Tacno, ali ovo je masina za meso sta rade. Na ovim djelovima gdje mogu ostvariti nadmoc i zauzimati livadu po livadu (trenutno dvije tacke) trebas stalnu rotaciju jedinica da ne puknu linije.
Zasto su slabiji i slabiji? To su neki predpostavke da Zapad ovo uzima 100% ozbiljno ali to ne radi.
Helikopteri... šta je to? nidze ih. Uglavnom, slabost za vodjenje mobilnog rata, prodore, velike ofanzive izt itd. Kao sto rekoh, sve slabiji i slabiji. Ofanziva pocetkom maja na Harkiv je fjasko i trenutno su u fazi postepenog izvlacenja. Bolje da su te jedinice gurali duz rijeke Oskil i izbili na Liman pa cak i Izjum nanovo. Glupani.
Nisu ludi, ali ovako rekrutovanje je najvece ulaganje u provinciju od 1990.
Poraz flote boli Rusi, ali dugorocno ne stvar neki problem. Po meni nije opste racionalno da Rusi imaju tolike apetitete sa mornaricom, nije 1989.
Avijacija je vrlo dobra, prva je dosla na veci nivo i puno je opasnija nego prije dvije godine. Isto vazi za helikoptere i balisticke rakete. Pobjedjuju u tom djelu protiv Patriota, vise sama Rusija pravi raketa nego USA presretaca.
Topovi i haubice nisu toliko impresivni, ali to da vise municije dodje iz Rusije nego iz cijelog NATO pakta je nevjerovatno, vise za Zapad minus nego za Rusiju plus.
Ofanziva na Harkiv je novi smjer jer je formacija koja je zaduzena za isti nova, to sto je doslo do toga da moraju zbog njih rezerve da koriste je problem.
Rusi ne mjesaju ako ne moraju nadleznosti frontova, zato imas vise odvojenih ofanziva.
- karanana
#201931 Re: Ukrajina
koja su mjerila koja govore o uzasnom stanju ruske ekonomije? po kojim mjerilima je ta ekonomija gora danas od one iz recimo 2021? nezaposlenost, inflacija, rublja, rast/smanjenje ekonomije/gdp-a?emirolini wrote: ↑12/06/2024 20:50 Rusisticka ekonomija je u uzasnom stanju, povecanje vojne proizvodnje nije nikakav pokazatelj bilo kakvog uspjeha vec moranja. Rusisti ocito imaju podrsku Kineza u tome u onoj mjeri koliko to Kinezima odgovara, ali ocito je da Kinezi cagaju. Apsolutno sve ostalo u Rusiji je u padu, i inflacija raste. Ratna ekonomija nema nikakve prednosti osim da odrzava Rusiste na frontu, izvoz oruzja stao, uvoz ogranicen, zalihe ogranicene. Rusija je ogromna te joj jednostavno treba vise vremena da propadne, ali ide prema tome, nikako supeotno od toga.
sta tacno vidimo sto ukazuje na konstataciju da propadaju?
ne kazem da nece za dvije-pet-dvadeset godina. ali sta sada vidimo?
-
JovicSA
#201932 Re: Ukrajina
Pa dobro ne stoje baš nešto ni sjajno, rublja je pala u odnosu na 20/21 a sigurno da ima i friziranih podataka. Slažem se da nije tako ni loša koliko se mislilo da će biti i koliko se priželjkivalo. Ima tu još jedan faktor, vrlo teško se dolazi do nekih stvarnih informacija danas u odnosu na recimo 2015 ili 2020. godinu.
-
CrveniKuk
#201933 Re: Ukrajina
Mene samo zbunjuju ranije prognoze kako ZSU nema rezervi i kako nije vršio popune svojih jedinica. Napad Rusa na sjeveru Harkiva je pokazao da ZSU ima itekako rezervi, jer je u kratko vrijeme prebacio preko 30 svojih bataljona na sjever Harkovske oblasti.
Ukrajinci su našli način, da bez mobilizacije, vrše popunu postojećih brigada, kao i formiranje novih brigada. Ako su imali ljude za formiranje novih, ostaje ne logično da nisu imali ljude za popunu postojećih brigada.
Takođe, mnogi samostalni bataljaoni su integrisani u sastav brigada ZSU. Tih bataljona ima preko 80. Zato, imamo slučajeva da mnoge brigade ZSU imaju veliki broj bataljona u svom sastavu. To je razlog, zašto sjeverno od Harkiva imamo bataljon iz sastava 93.mehanizovane brigade, dok ostatak te brigade se nalazi kod Bahmuta. To nije neko čudo, jer ova brigada ima u svom sastavu 18 bataljona.
Ovdje imamo slučaj da mnogi rade analize i prognoze kojima se vjeruje, a da ne znaju pravo stanje jedinica, sto se tiče ljudstva i ratne tehnike. Ove brojke znaju samo štabovi brigada pa naviše. Zato su te prognoze i analize u većini slučajeva nepotpune i netačne.
Meni, upada u oči, sto imamo manju upotrebu tenkova Leopard 1, Marder BVP i onih britanskih FV vozila.Gdje se nalaze te jedinice koje su naoružane tom borbenom tehnikom? Po meni, Ukrajinci, imaju vise ljudi i osposobljenih jedinica, nego sto mnogi žele priznati.
Ukrajinci su našli način, da bez mobilizacije, vrše popunu postojećih brigada, kao i formiranje novih brigada. Ako su imali ljude za formiranje novih, ostaje ne logično da nisu imali ljude za popunu postojećih brigada.
Takođe, mnogi samostalni bataljaoni su integrisani u sastav brigada ZSU. Tih bataljona ima preko 80. Zato, imamo slučajeva da mnoge brigade ZSU imaju veliki broj bataljona u svom sastavu. To je razlog, zašto sjeverno od Harkiva imamo bataljon iz sastava 93.mehanizovane brigade, dok ostatak te brigade se nalazi kod Bahmuta. To nije neko čudo, jer ova brigada ima u svom sastavu 18 bataljona.
Ovdje imamo slučaj da mnogi rade analize i prognoze kojima se vjeruje, a da ne znaju pravo stanje jedinica, sto se tiče ljudstva i ratne tehnike. Ove brojke znaju samo štabovi brigada pa naviše. Zato su te prognoze i analize u većini slučajeva nepotpune i netačne.
Meni, upada u oči, sto imamo manju upotrebu tenkova Leopard 1, Marder BVP i onih britanskih FV vozila.Gdje se nalaze te jedinice koje su naoružane tom borbenom tehnikom? Po meni, Ukrajinci, imaju vise ljudi i osposobljenih jedinica, nego sto mnogi žele priznati.
-
Excel2
#201934 Re: Ukrajina
Ma ima znakova lose ekonomije. Inflacija je sve veca u zadnje vrijeme, sto je znak pregrijavanja. Fond za hitne slucajeve sve plici i postoji jos mali dio likvidnih sredstava u tom fondu.
-
CrveniKuk
#201935 Re: Ukrajina
Danas je ruska rublja sa 90 dolara, pala na 200 dolara. I breza u Moskvi je obustavili svu trgovinu u dolarima i eurima.
- Čitalac
#201936 Re: Ukrajina
Budanov: Okupator na Krim prebacio elemente S-500
Ruska vojska razmjestila je najnovije elemente protuzračnog raketnog sustava S-500 na privremeno okupiranom Krimu, izjavio je načelnik Glavne obavještajne uprave Kirilo Budanov.
Prema riječima Budanova, ruski okupatori jačaju sustav protuzračne obrane i to je u ovom trenutku "prilično očito".
"Najnoviji elementi S-500 su se pojavili na privremeno okupiranom Krimu. Bit će to prilično eksperimentalna primjena, ali oni su već tamo", rekao je Budanov.
- drndalo
#201937 Re: Ukrajina
Odlicno stoje... U redovima...
-
melac
-
emirolini
#201939 Re: Ukrajina
Vidimo ovo sto sam ja napisao. A sta ti vidis, i gdje, to je pitanje.karanana wrote: ↑12/06/2024 21:29koja su mjerila koja govore o uzasnom stanju ruske ekonomije? po kojim mjerilima je ta ekonomija gora danas od one iz recimo 2021? nezaposlenost, inflacija, rublja, rast/smanjenje ekonomije/gdp-a?emirolini wrote: ↑12/06/2024 20:50 Rusisticka ekonomija je u uzasnom stanju, povecanje vojne proizvodnje nije nikakav pokazatelj bilo kakvog uspjeha vec moranja. Rusisti ocito imaju podrsku Kineza u tome u onoj mjeri koliko to Kinezima odgovara, ali ocito je da Kinezi cagaju. Apsolutno sve ostalo u Rusiji je u padu, i inflacija raste. Ratna ekonomija nema nikakve prednosti osim da odrzava Rusiste na frontu, izvoz oruzja stao, uvoz ogranicen, zalihe ogranicene. Rusija je ogromna te joj jednostavno treba vise vremena da propadne, ali ide prema tome, nikako supeotno od toga.
- karanana
#201940 Re: Ukrajina
ono sto si ti napiso je poprilicno subjektivno. ja vidim ruski gdp rast od 3%, vidim da je nezaposlenost na veoma niskom nivou, da i dalje imaju dobre prihode od prodaje prirodnih resursa direktno evropi i indirektno preko proksija iz briksa. vidim da rublja nije toliko puno propala kada poredim recimo sredinu 2021 i danas. inflacija jeste malo veca od one na zapadu trenutno, oko 6-7%, ali to nije ni blizu katastrofe, to je vjerovatno jedna od funkcija niske nezaposlenosti. e sad mi napisi sta ti vidis u nekim konkretnijim brojkama i slovkama. slike ovih redova za bankomate smo gledali i prije 2 godine kada su bili pred slomom takodjer.emirolini wrote: ↑12/06/2024 23:14Vidimo ovo sto sam ja napisao. A sta ti vidis, i gdje, to je pitanje.karanana wrote: ↑12/06/2024 21:29koja su mjerila koja govore o uzasnom stanju ruske ekonomije? po kojim mjerilima je ta ekonomija gora danas od one iz recimo 2021? nezaposlenost, inflacija, rublja, rast/smanjenje ekonomije/gdp-a?emirolini wrote: ↑12/06/2024 20:50 Rusisticka ekonomija je u uzasnom stanju, povecanje vojne proizvodnje nije nikakav pokazatelj bilo kakvog uspjeha vec moranja. Rusisti ocito imaju podrsku Kineza u tome u onoj mjeri koliko to Kinezima odgovara, ali ocito je da Kinezi cagaju. Apsolutno sve ostalo u Rusiji je u padu, i inflacija raste. Ratna ekonomija nema nikakve prednosti osim da odrzava Rusiste na frontu, izvoz oruzja stao, uvoz ogranicen, zalihe ogranicene. Rusija je ogromna te joj jednostavno treba vise vremena da propadne, ali ide prema tome, nikako supeotno od toga.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#201941 Re: Ukrajina
i ti si zanimljivDupli_skalp wrote: ↑12/06/2024 13:35 ovdje da nema čitaoca, drug_profija, madnera i još pokojeg forumaša, tema bi bila teško njesra od bubić ekipe, brojača brodova, čamaca, livada, rafinerija...
sreća pa zarad nekolicine se ima šta pametno pročitati, a ne standardne gluposti i nebuloze.
- alijagoro
-
Labirint
#201943 Re: Ukrajina
Ovaj ti je moderni primjer zabrinutog, oni staromodni su ašćare bez rukavica zabrinuti, ovi moderni su protiv Rusa (čak i rutaljima zovujapin_mutapi wrote: ↑12/06/2024 23:30i ti si zanimljivDupli_skalp wrote: ↑12/06/2024 13:35 ovdje da nema čitaoca, drug_profija, madnera i još pokojeg forumaša, tema bi bila teško njesra od bubić ekipe, brojača brodova, čamaca, livada, rafinerija...
sreća pa zarad nekolicine se ima šta pametno pročitati, a ne standardne gluposti i nebuloze.
-
melac
#201944 Re: Ukrajina
Pitanje koliko je kesa ostalo, jer sada dodaju kes u privredu koji su stedili i tako odrzavaju privredu, ako kesa nestane tj. ako sada vise trose vec sto prihoduju onda je ocekivati da ce uci u minus i poceti se zaduzivati kao drzava a poslije ce doci i privreda. E taj trenutak kad se desi, ako ne nadju jeftino kreditora je pocetak kraja. Znaci gledati zalih kesa tj, koliki je visak u blagajni 2021 i 2024karanana wrote: ↑12/06/2024 23:18ono sto si ti napiso je poprilicno subjektivno. ja vidim ruski gdp rast od 3%, vidim da je nezaposlenost na veoma niskom nivou, da i dalje imaju dobre prihode od prodaje prirodnih resursa direktno evropi i indirektno preko proksija iz briksa. vidim da rublja nije toliko puno propala kada poredim recimo sredinu 2021 i danas. inflacija jeste malo veca od one na zapadu trenutno, oko 6-7%, ali to nije ni blizu katastrofe, to je vjerovatno jedna od funkcija niske nezaposlenosti. e sad mi napisi sta ti vidis u nekim konkretnijim brojkama i slovkama. slike ovih redova za bankomate smo gledali i prije 2 godine kada su bili pred slomom takodjer.emirolini wrote: ↑12/06/2024 23:14Vidimo ovo sto sam ja napisao. A sta ti vidis, i gdje, to je pitanje.karanana wrote: ↑12/06/2024 21:29
koja su mjerila koja govore o uzasnom stanju ruske ekonomije? po kojim mjerilima je ta ekonomija gora danas od one iz recimo 2021? nezaposlenost, inflacija, rublja, rast/smanjenje ekonomije/gdp-a?
- drug_profi
#201945 Re: Ukrajina
Ja sam već ranije govorio da nema nikave razumne logike da se u sred rata u javnost ide sa informacijama da fali ljudi i municije.CrveniKuk wrote: ↑12/06/2024 22:27 Mene samo zbunjuju ranije prognoze kako ZSU nema rezervi i kako nije vršio popune svojih jedinica. Napad Rusa na sjeveru Harkiva je pokazao da ZSU ima itekako rezervi, jer je u kratko vrijeme prebacio preko 30 svojih bataljona na sjever Harkovske oblasti.
I ako se već te informacije plasiraju sa najvisih zvanicnih nivoa, onda je u pitanju namjera da se zavara protivnik.
Ili ako cemo dalje ici, mozda namjera da protivnik pomisli da ga pokusavaju prevariti, itd.
Znaci nikakve razumne logike nije bilo u tim vijestima.
- drug_profi
#201946 Re: Ukrajina
Nisam ekonomista ali nesto se pomalo razumijem u struju, lijekove, beton i asfalt.
Pa mi izrazavanje rasta BDP radi porasta ratne industrije nema nikakvu vrijednost.
Jer ako si u ratu i proizvodis punom snagom oruzje i municiju, zapravo bacas pare u vatru. Taj BDP nema realnu vrijednost. To je spaljivanje novca.
Druga bi stvar bila da to oruzje i municiju prodajes nekom, ili da tim oruzjem i municijom otimaš nekome vrijednost veću od cijene tih resursa.
To ovdje nije slučaj. Potencijalno, rudna bogatstva okupiranih teritorija su veća od troška ruskog ratnog napora, ali njih tek treba iskopati i prodati.
Dakle za sad je to spaljivanje para i resursa koje si već ranije iskopao iz svoje zemlje.
Ako Rusi dobiju nekim mirom pravo da neometano vade ta bogatstva, tada ce sve ulozeno u taj rat imati povrat i profit.
Ali sve dotle je ta proizvodnja zapravo pad u provaliju.
Pa mi izrazavanje rasta BDP radi porasta ratne industrije nema nikakvu vrijednost.
Jer ako si u ratu i proizvodis punom snagom oruzje i municiju, zapravo bacas pare u vatru. Taj BDP nema realnu vrijednost. To je spaljivanje novca.
Druga bi stvar bila da to oruzje i municiju prodajes nekom, ili da tim oruzjem i municijom otimaš nekome vrijednost veću od cijene tih resursa.
To ovdje nije slučaj. Potencijalno, rudna bogatstva okupiranih teritorija su veća od troška ruskog ratnog napora, ali njih tek treba iskopati i prodati.
Dakle za sad je to spaljivanje para i resursa koje si već ranije iskopao iz svoje zemlje.
Ako Rusi dobiju nekim mirom pravo da neometano vade ta bogatstva, tada ce sve ulozeno u taj rat imati povrat i profit.
Ali sve dotle je ta proizvodnja zapravo pad u provaliju.
- karanana
#201947 Re: Ukrajina
izgleda da kesha jos ima. da li dolazi dovoljno da pokrije troskove ili koriste zalihe, vjerovatno koriste zalihe. ali kad pogledamo njihovu zaduzenost kao % gdp-a, ona je samo 20%. nisko zaduzena zemlja. dakle i da se pocnu zaduzivat, uzece godina i godina dok puknu. doduse pitanje je gdje i kako se zaduziti kad su u pitanju oni.melac wrote: ↑12/06/2024 23:50Pitanje koliko je kesa ostalo, jer sada dodaju kes u privredu koji su stedili i tako odrzavaju privredu, ako kesa nestane tj. ako sada vise trose vec sto prihoduju onda je ocekivati da ce uci u minus i poceti se zaduzivati kao drzava a poslije ce doci i privreda. E taj trenutak kad se desi, ako ne nadju jeftino kreditora je pocetak kraja. Znaci gledati zalih kesa tj, koliki je visak u blagajni 2021 i 2024karanana wrote: ↑12/06/2024 23:18ono sto si ti napiso je poprilicno subjektivno. ja vidim ruski gdp rast od 3%, vidim da je nezaposlenost na veoma niskom nivou, da i dalje imaju dobre prihode od prodaje prirodnih resursa direktno evropi i indirektno preko proksija iz briksa. vidim da rublja nije toliko puno propala kada poredim recimo sredinu 2021 i danas. inflacija jeste malo veca od one na zapadu trenutno, oko 6-7%, ali to nije ni blizu katastrofe, to je vjerovatno jedna od funkcija niske nezaposlenosti. e sad mi napisi sta ti vidis u nekim konkretnijim brojkama i slovkama. slike ovih redova za bankomate smo gledali i prije 2 godine kada su bili pred slomom takodjer.
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#201948 Re: Ukrajina
Svaki dan Ukrajina gubi svoje najbolje i najhrabrije ljude u ruskom genocidnom ratu.
Shura Riazantseva, poznata kao Jalta, ubijena je u bici jučer. Imala je san da obnovi Krim i postane majka, ali Rusija joj je to oduzela.
Slava Herojima!
Shura Riazantseva, poznata kao Jalta, ubijena je u bici jučer. Imala je san da obnovi Krim i postane majka, ali Rusija joj je to oduzela.
Slava Herojima!
-
Maliodmene
#201949 Re: Ukrajina
Ekonomija u Rusiji cvjeta, sta vi znate
-
lajkujMe
#201950 Re: Ukrajina
Mogli bi vidjeti najnoviji s500 u plamenu