Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#29401 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by JoseMujica »

_BataZiv_0809 wrote: 12/06/2024 21:07
izvrsni direktor wrote: 12/06/2024 21:07
_BataZiv_0809 wrote: 12/06/2024 21:02

Nisam skonto
JoseMujica wrote: 07/06/2024 12:54 znam čovjeka i fakat 100% fin lik i teško će se naći bilo ko da kaže nešto loše za njega, bez obzira što je u SDA
Aha Mujica :mrgreen:
ja i? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

...ja vam kažem tog čovjeka poznajem i baš pristojan i neukaljan...bio je čak i v.d. direktor Sarajevske filharmonije prije Vedrana....eto znam i Vedrana, koji se sad u Našoj sranci, i on je fin čovjek...na primejer da je Vedran kandidat za Novo Sarajevo ne bi ni razmišljao za koga glasati

hajde mene SDA botom proglasite, jebite se više, oguglo sam na to i boli me neka stvar za vaše sranačko-propagandne poslove, ali evo ako ima raje s Ilidže da zna Samira Lokvančića neka kažu kakav je čovjek?

ja vam ozbiljno kažem...da su njega kandidovali prošli put umjesto Fikre, teško bi ga ovaj Kiflin nafurani narcis dobio
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#29402 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by izvrsni direktor »

JoseMujica wrote: 12/06/2024 21:09
izvrsni direktor wrote: 12/06/2024 20:59
JoseMujica wrote: 12/06/2024 17:30

mačku ti o rep tu priču nisam za ovo ili nego sam za ono....pun mi k....c te propagandne šuplje...jednom sam je popušio pa dobih za načelnika kamenog spavača Tanovića u Novom Sarajevu :-)

kakav vam je ovaj "najbolji kandidat" bio mogli smo komotno 4 godine i bez načelnika :roll:

i btw jesi ti ono meni nabijao na nos da sam SDAovac kada sam hvalio Nenadića?
Razocaran si nacelnikom trojke. Za koga ces ovaj put gladati? Trojka 1 ili trojka 2?
zavisi ko budu kandidati...ako bude Trojka 1 Bendži za nju mi ne pada na pamet glasat....sit sam šuplje
Ti neces glasat za sda, ti ces samo glasati kontra trojke :-D
JoseMujica

#29403 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by JoseMujica »

izvrsni direktor wrote: 12/06/2024 21:16
JoseMujica wrote: 12/06/2024 21:09
izvrsni direktor wrote: 12/06/2024 20:59

Razocaran si nacelnikom trojke. Za koga ces ovaj put gladati? Trojka 1 ili trojka 2?
zavisi ko budu kandidati...ako bude Trojka 1 Bendži za nju mi ne pada na pamet glasat....sit sam šuplje
Ti neces glasat za sda, ti ces samo glasati kontra trojke :-D
kao što sam prošli put glasao kontra SDA

a vi maglu djeci prodajite

kandidati za načelnike idu 1vs1 i to je jednostavno ko ponudi boljeg čovjeka dobiće

a sranačke liste su posebni listić, pa nek šara kako ko hoće...što se mene tiče mora neki jaran biti na nekoj
jazzer

#29404 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by jazzer »

Joj Mujice što je ofiiran u zadnje vrijeme. Ako na nekom pitanju može naći mahanu Trojci, rado je istakne. Pohvala za Trojku, rijetko. Ali omiljeni sport mu je izjednačavanje Trojke i SDF skupa sa njenim trabantima. "Jeste SDA to radila ali ni Trojka nije ništa bolja". I tako dok se boje ne rastope.

Poprilično se iskristalizirala politička scena u BIH, manje više zna se ko je s kim, od danas se zna i ko je s kim u KS, ako neko to nije htio ranije da vidi.

Izaberi brate stranu, izjasni se, nemoj pisati 30 rečenica samo da bi na kraju izjednačio Trojku i SDA sa njenim trabantima.

Za mene nisu isti. Moze li Trojka bolje? Može, naravno.

Ali nemam nikakve dileme da su SDA i njeni trabanti najgora stvar koja se desila BiH od rata na ovamo. Uvjerljivo.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#29405 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by _BataZiv_0809 »

Tacno tako
shbc

#29406 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by shbc »

Ilidza i Stari Grad po meni najsigurniji za Trojku. Tesko da SDA i privjesci tu nesto mogu.

Novo Sarajevo, ako bude Karicka, vjerovatno Trojka uzima. Taj njen jeftini populizam jednostavno ima prolaza.

U Centru guravo. Pogotovo ako NIP i NS ostanu razjedinjeni. Po meni je greska opet kandidovati Mandica. Gratz u slucaju da se ovi ne pomire vrlo vjerovatno dobija.

Novi Grad isto gurav. Ali uz podrsku SDA Efendic najvjerovatnije dobija jos jedan mandat.

Interesantno ce biti u Ilijasu. Cini mi se da ide revans?

Trnovo - Berilo. Ko drugi.

Hadzici - veze nemam. Ne znam ni ko su, ni sta su oni kandidati dole.
Hakiz

#29407 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Hakiz »

Danas je trojka, Vlada FBiH, odbila da se penzije usklađuju sa prosječnom platom.

I kada može bolje, ne želi.

Imala je šansu, što se mene tiče, propustila je.
Pandakonda

#29408 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Pandakonda »

Hakiz wrote: 12/06/2024 21:43 Danas je trojka, Vlada FBiH, odbila da se penzije usklađuju sa prosječnom platom.

Zasto bi se penzije usklađivale sa prosjecnom platom kada ti ljudi danas ne rade i ne doprinose u nivou prosjecne plate ? I kako da svi imaju istu penziju kada nisu radili iste poslove ?
Hakiz

#29409 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Hakiz »

Pandakonda wrote: 12/06/2024 21:50
Hakiz wrote: 12/06/2024 21:43 Danas je trojka, Vlada FBiH, odbila da se penzije usklađuju sa prosječnom platom.

Zasto bi se penzije usklađivale sa prosjecnom platom kada ti ljudi danas ne rade i ne doprinose u nivou prosjecne plate ? I kako da svi imaju istu penziju kada nisu radili iste poslove ?
U pravu si, najbolje je umjesto sata na odlasku u penziju sprašiti im metak u čelo.

Jesu to naši roditelji, mi ćemo jednog dana to biti, ali nebitno. Ne rade, samo smetaju i foliraju da imaju pravo na dostojanstven život.
dječak sa šibicama

#29410 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dječak sa šibicama »

Valjda je uskladjivanje u smislu da kad raste prosjecna plata, da raste i penzija.

Ne da budu na istom vrijednosnom nivou, tako nije ni u svedskoj.
Hakiz

#29411 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Hakiz »

dječak sa šibicama wrote: 12/06/2024 22:11

Valjda je uskladjivanje u smislu da kad raste prosjecna plata, da raste i penzija.

Ne da budu na istom vrijednosnom nivou, tako nije ni u svedskoj.
Da, pa ne vjerujem da je pomislio da budu iste visine.

Da vrijeme rasta i procenat budu usklađeni, ne da budu jednaki.
dječak sa šibicama

#29412 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dječak sa šibicama »

Kad klix napise da su bosnjacki zastupnici napustili danasnje zasjedanje (kasnije su se ispravili u "vecina bosnjackih zastupnika") znaci li to da za klix zastupnici Trojke nisu Bosnjaci?

Pitam za uciteljicu.
toska

#29413 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by toska »

Forum je standardno autističan ili se samo tako predstavlja.

Prije možda godinu napisah da svako glasa samo i isključivo po vlastitom interesu, niko nije reagovao mada sam očekivao.
Ovaj tvoj upis je dobar primjer, ko bude vjerodostojniji u obećanjima o povećanju penzije ima i veće šanse da dobije tvoj glas. Tako razmišljaju i drugi, naravno da to ne mora biti uvijek izraženo u materijalnom, ima i drugih interesa.

Lično ne vjerujem u priče o glasanju radi višeg ili opšteg interesa.
made_in_sarajevo

#29414 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by made_in_sarajevo »

Opet hakiz nasao da bude ugrozen, ali se uredno suti na to sto nas je fadil zguzio. Jel se hakiz ili fadil ikad zapitali koliko to realno mi vrtimo para pa da se dize penzija i slicno. Jel hakiz svjestan da je fadil dizanjem plata federaciji nam ustvari samo jebao majku kroz majku. Mi te pare nismo stvorili, te pare su dosle koronom i dizanjem cijena pa pdv. Dakle privremeno samo, ali veliki kriminalac je heroj, a trojka supci. Jebe se hakizu ko i fadilu sto za 5-6 godina ako stvarno ne napravimo te pare i ovo trenutno ce pasti. Ali ne kontate vi to da mi te pare nismo napravili niti smo napravili sistem da se pare stvaraju. Jednostavno fadila posralo da mu skoci pdv ni kriv ni duzan, pa se uzeo kurciti preko tudjih ledja.

Bravo fadile, apoteka ti menza bila ko i cijeloj sda
Hakiz

#29415 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Hakiz »

toska wrote: 12/06/2024 22:37

Prije možda godinu napisah da svako glasa samo i isključivo po vlastitom interesu, niko nije reagovao mada sam očekivao.
Ovaj tvoj upis je dobar primjer, ko bude vjerodostojniji u obećanjima o povećanju penzije ima i veće šanse da dobije tvoj glas. Tako razmišljaju i drugi, naravno da to ne mora biti uvijek izraženo u materijalnom, ima i drugih interesa.

Naravno. Samo interes. Pa i SDA smo otjerali zbog toga što nam nije ostvario interes dobrog života, poštenja, pravde, sistema u službi ljudi itd.

Tako ćemo i trojku ocijeniti po tome koliko je tog interesa ostvarila.

A na glasačkom mjestu normalno je da svako glasa u skladu sa ispunjenjem ili obećanjem ispunjenja ličnog ili privatnog interesa. Možda se ti interesi poklope sa "opštim", ali ne nužno.

Lični interes je ono šta ja lično dobijem, privatni je nešta šta se dobiju drugi, ali do kojih mi je stalo. Porodica, prijatelji itd. Tako ja gledam.
Hakiz

#29416 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Hakiz »

made_in_sarajevo wrote: 12/06/2024 22:45 Opet hakiz nasao da bude ugrozen, ali se uredno suti na to sto nas je fadil zguzio. Jel se hakiz ili fadil ikad zapitali koliko to realno mi vrtimo para pa da se dize penzija i slicno. Jel hakiz svjestan da je fadil dizanjem plata federaciji nam ustvari samo jebao majku kroz majku. Mi te pare nismo stvorili, te pare su dosle koronom i dizanjem cijena pa pdv. Dakle privremeno samo, ali veliki kriminalac je heroj, a trojka supci. Jebe se hakizu ko i fadilu sto za 5-6 godina ako stvarno ne napravimo te pare i ovo trenutno ce pasti. Ali ne kontate vi to da mi te pare nismo napravili niti smo napravili sistem da se pare stvaraju. Jednostavno fadila posralo da mu skoci pdv ni kriv ni duzan, pa se uzeo kurciti preko tudjih ledja.

Možeš ti tražiti izgovor zbog čega treba držati ljude u siromaštvu. To govori o tebi.
pemanapemani

#29417 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by pemanapemani »

jazzer wrote: 12/06/2024 21:26 Joj Mujice što je ofiiran u zadnje vrijeme. Ako na nekom pitanju može naći mahanu Trojci, rado je istakne. Pohvala za Trojku, rijetko. Ali omiljeni sport mu je izjednačavanje Trojke i SDF skupa sa njenim trabantima. "Jeste SDA to radila ali ni Trojka nije ništa bolja". I tako dok se boje ne rastope.

Poprilično se iskristalizirala politička scena u BIH, manje više zna se ko je s kim, od danas se zna i ko je s kim u KS, ako neko to nije htio ranije da vidi.

Izaberi brate stranu, izjasni se, nemoj pisati 30 rečenica samo da bi na kraju izjednačio Trojku i SDA sa njenim trabantima.

Ali nemam nikakve dileme da su SDA i njeni trabanti najgora stvar koja se desila BiH od rata na ovamo. Uvjerljivo.
:thumbup:
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#29418 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by PreWiBa »

dječak sa šibicama wrote: 12/06/2024 22:35 Kad klix napise da su bosnjacki zastupnici napustili danasnje zasjedanje (kasnije su se ispravili u "vecina bosnjackih zastupnika") znaci li to da za klix zastupnici Trojke nisu Bosnjaci?

Pitam za uciteljicu.
sam si sebi odgovorio sa "kasnije su ispravili"
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#29419 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by PreWiBa »

toska wrote: 12/06/2024 22:37

Ma, mislim da svi ovaj forum uzimamo previše ozbiljno.

Znam da je malo nevezano za trenutnu temu diskusije, ali nakon što sam malo prošao kroz druge ovdašnje teme došao sam do zaključka da ljudi koji ovdje pišu ni po čemu nisu reprezentativni za BiH. Nešto kao Reddit.

Zato i pišem dosta manje u zadnje vrijeme.
upitan

#29420 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by upitan »

made_in_sarajevo wrote: 12/06/2024 22:45 Opet hakiz nasao da bude ugrozen, ali se uredno suti na to sto nas je fadil zguzio. Jel se hakiz ili fadil ikad zapitali koliko to realno mi vrtimo para pa da se dize penzija i slicno. Jel hakiz svjestan da je fadil dizanjem plata federaciji nam ustvari samo jebao majku kroz majku. Mi te pare nismo stvorili, te pare su dosle koronom i dizanjem cijena pa pdv. Dakle privremeno samo, ali veliki kriminalac je heroj, a trojka supci. Jebe se hakizu ko i fadilu sto za 5-6 godina ako stvarno ne napravimo te pare i ovo trenutno ce pasti. Ali ne kontate vi to da mi te pare nismo napravili niti smo napravili sistem da se pare stvaraju. Jednostavno fadila posralo da mu skoci pdv ni kriv ni duzan, pa se uzeo kurciti preko tudjih ledja.

Objasnio je Novalic takvo misljenje o ekonomiji sa kolut-naprijed i kolut nazad.
Sto je bolnije vide u VFBiH kako je to radio Novalic al ne znaju kako sracunati,jer nisu ocigledno imali ove matematicke formule i matematicke matrice na fakultetu.
Sto se tice cijena,pa ulje je jeftinije,gorivo al evo licno sam u koroni kupovao 2L ulja a danas kupujem 4L pa sad vidi razliku u PDV.
Obzirom da nikad nisu demantovali Novalica pitanje je gdje je 800M KM nakon njega -kako je on spominjao?
Kaze isto tako 79,5M KM ostalo na racunu PIO...
Do ovog mjeseca VFBiH se zaduzila kroz prodaju na berzi preko 200 miliona KM, i kroz budzet cca 500 miliona KM a gdje su pare...😎
Mozemo se mi lagati,al penzije su rasle i prije Covid.
tramvajtrojka

#29421 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

upitan wrote: 13/06/2024 00:09

Objasnio je Novalic takvo misljenje o ekonomiji sa kolut-naprijed i kolut nazad.
Sto je bolnije vide u VFBiH kako je to radio Novalic al ne znaju kako sracunati,jer nisu ocigledno imali ove matematicke formule i matematicke matrice na fakultetu.
Sto se tice cijena,pa ulje je jeftinije,gorivo al evo licno sam u koroni kupovao 2L ulja a danas kupujem 4L pa sad vidi razliku u PDV.
Obzirom da nikad nisu demantovali Novalica pitanje je gdje je 800M KM nakon njega -kako je on spominjao?
Do ovog mjeseca VFBiH se zaduzila kroz prodaju na berzi preko 200 miliona KM, i kroz budzet cca 500 miliona KM a gdje su pare...😎
Gdje su pare pita osoba koja ne zna osnovne ekonomske računice a razbaca se sa ciframa :-) :-)

bukvalno ste postali kao vucicevci o mantri djilasa o 600miliona :lol: :lol:
doktor78

#29422 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by doktor78 »

dječak sa šibicama wrote: 12/06/2024 22:35 Kad klix napise da su bosnjacki zastupnici napustili danasnje zasjedanje (kasnije su se ispravili u "vecina bosnjackih zastupnika") znaci li to da za klix zastupnici Trojke nisu Bosnjaci?

Pitam za uciteljicu.
Radi ovo Klix vrlo perfidno.
Kad tako napišu, zna se šta se time implicira.
Ko da im je Reuf Bajrović vlasnik.
Kiki_Musampa

#29423 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Kiki_Musampa »

tramvajtrojka wrote: 13/06/2024 01:14
upitan wrote: 13/06/2024 00:09

Gdje su pare pita osoba koja ne zna osnovne ekonomske računice a razbaca se sa ciframa :-) :-)

bukvalno ste postali kao vucicevci o mantri djilasa o 600miliona :lol: :lol:
Džaba to, da su napisali da su im ostavili 100 miliardi, botovi bi povjerovali. Jednostavno,ljudi vjeruju ono što piše u naslovima, niko nema ni trunke kritičkog razmišljanja. Sda će se vratiti , i dokrajčiti što su započeli
Billy The Pljuc

#29424 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Billy The Pljuc »

Ma SDA se može djelomično vratiti, nikako u full kapacitetu ali i to zahvaljujući sada otvorenom savezu sa DF-om i SZBiH. Trojki se može štošta spočitavati ali im se uloga, ja bih rekao, i prve i zadnje linije odbrane od ovog zla ne može osporiti. Ono što je mnogima od nas bilo jasno odavno sad je vjerovatno malo jasnije i onima koji su tvrdili drugačije, mada im se i dalje teško pomiriti sa činjenicama. DF i SZBiH su isto zlo kao i SDA, isto kako je to nekad bio i SBB i SDP i svako ko je omogućavao kontrolu SDA nad manje-više svime.

Sva ova spinovanja od strane pomenutog trojca su usmjerena ka dezavuisanju javnosti i prikazivanjem "jedine prave" trojke kao većeg zla od njih samih. Naravno sve se odvija u cilju zajmanja funkcija i daljeg bogaćenja raznoraznih individua na različitim nivoima, jednom kad se obezbjede svi uslovi za isto. Za ovo vremena ja možda pročitah jednu dobru stvar pokrenutu od strane istih, ovaj nedavni istup Džaferovića u vezi raspodjele sredstava. Helem, sve ostalo, uključujući ovaj ispad goveda Zahiragića, je čisti populizam i ubjeđivanje širih narodnih masa u "vjeruješ li meni ili svojim očima". Btw taj mi je dečko, kako vrijeme prolazi, sve bliže "instituisanju", ne ovog tipa kako nam ga SDA već plasira no jednom ozbiljnom smještanju u podobnu instituciju sa stalnim nadzorom.

Sa pozicije malog čovjeka a na pitanje jesam li zadovoljan i sretan nakon što je trojka djelimično zasjela na vlast moj bi odgovor bio jesam, djelimično. Nekima bi bilo draže da napišem da od dva zla treba birati manje ali ne mogu, evidentno ima pomaka i razlike od onoga prije. Može li to bolje, naravno da može i mora, hoće li se isto ostvariti ostaje isključivo u rukama trojke. Uglavnom a i kako sam pisao ranije ovdje nema dvojbe, ili mi ili oni, trećeg nema. Još uvijek sam vjerovanja da ako se žuto-riđem govnetu, ublehi i rumenom dopusti da odlučuju da smo ga onda ugasili definitivno.
JoseMujica

#29425 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by JoseMujica »

jazzer wrote: 12/06/2024 21:26 Joj Mujice što je ofiiran u zadnje vrijeme. Ako na nekom pitanju može naći mahanu Trojci, rado je istakne. Pohvala za Trojku, rijetko. Ali omiljeni sport mu je izjednačavanje Trojke i SDF skupa sa njenim trabantima. "Jeste SDA to radila ali ni Trojka nije ništa bolja". I tako dok se boje ne rastope.

ne znam šta ti je ofirno :?

što pišem šta mislim, a ne ko papagaj sranačke instrukcije :?

SDA nije valjala i zato je i otišla...ljudi su glasali protiv njih baš zato jer su bili đubrad.

Šta nam je Trojka pričala, a šta dala na lokali? Imali 4 načelnika, od kojih su jednog smijenili, a dvojicu pokušavali da smijene kroz čitav mandat. Jedini koliko toliko neokrznut je prošao Narcis na Ilidži.

I sad dolaze opet lokalni i šta nude? Koliko vidim ovdje na forumu jedina priča je ućerivanje straha od povratka babaroge zvane SDA :-)

To je jadan i neinventivan pokušaj kopiranja Vučića i Dodika
Locked