Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
skafiskafsnjak wrote: ↑11/06/2024 09:38
Izgleda da ce smradovi AI samo na 15 seriju staviti.
Znaci, imam predzadnju seriju telefona i vec ogranicavaju. Apple apple ....
Definitivno nazad na android uskoro
Nece samo na zadnju seriju, nego samo na 15pro i pro max
Nece obicni iphone 15 dobiti
Mada ne vidim da je neko pravio problem kada je samo samsung s24 serija dobila AI u punom kapacitetu, svi ostali imaju neka ogranicenja.
Dobili su naknadno i ostali
Al dobro, ne cudi me od apple nista.... sve da se noviji modeli kupe hahahaha
azdralovic wrote: ↑11/06/2024 12:32
Skinuo jutros, osim photos vala nikakvih posebnih promjena
Sta su promjene u photos? Vapi za promjenom bas, pogotovo neke nove stvari u uređivanju fotografija.
Ne spominje se toliko, ali carplay ce dozivjeti potpuni overhaul, super izgleda, customizacija instrument clustera i prilagodba svim mogucim ekranima i brendovima.
ko diro ba
pa svaki cejf se placa, jucer, danas i sutra
nego utali tu svoju 14ku, dodaj jos malo i 16ka ima da bude nova
ko diro ba
pa svaki cejf se placa, jucer, danas i sutra
nego utali tu svoju 14ku, dodaj jos malo i 16ka ima da bude nova
licno, AI me ne interesuje uopste...
Fascinantni su mi ti dugogodisnji korisnici Iphona ..... sve, ama bas sve sto radi Apple je okej. Sve ce se opravdati..... hahahaah.
azdralovic wrote: ↑11/06/2024 12:32
Skinuo jutros, osim photos vala nikakvih posebnih promjena
Sta su promjene u photos? Vapi za promjenom bas, pogotovo neke nove stvari u uređivanju fotografija.
Ne spominje se toliko, ali carplay ce dozivjeti potpuni overhaul, super izgleda, customizacija instrument clustera i prilagodba svim mogucim ekranima i brendovima.
u edit ne vidim nista novo, ali sama app je redizajnirana, sad je sve na jednoj stranici... koliko vidim bolje je uradio prepoznavanje faca, ostalo ne vidim razliku osim dizajnerski
acer5101 wrote: ↑11/06/2024 13:01
Jutros instalirao Aircash app i prosao sve faze. Pokusao da izvrsim dopunu sa 25Eur, al dobijem grešku: Deposit failed. Try again later or contact Aircash Customer Service.
Da li je neko imao ovaj slučaj? U pitanju je moja kartica od Intese Visa
Dobio banku nakon 2 dana, kazu da je banka blokirala uplate prema Aircash-u iz razloga sto je omoguceno kupovanje crypto valuta preko njih.
Mamicu im, kod nas lopovluk na sve strane, a ne daju da radiš sa svojim parama šta hoćeš!
Jutros instalirao Aircash app i prosao sve faze. Pokusao da izvrsim dopunu sa 25Eur, al dobijem grešku: Deposit failed. Try again later or contact Aircash Customer Service.
Dobio banku nakon 2 dana, kazu da je banka blokirala uplate prema Aircash-u iz razloga sto je omoguceno kupovanje crypto valuta preko njih.
Mamicu im, kod nas lopovluk na sve strane, a ne daju da radiš sa svojim parama šta hoćeš!
Da li smiju to uopste? kod moje dvije banke prolazi normalno
Da li smiju to uopste? kod moje dvije banke prolazi normalno
Jo pokušao 3 puta izvrsiti uplatu, i na kraju ih jedva dobio, te uposlenica kaze da je to razlog odbijene transakcije. (intesa sanpaolo)
Meni je prvi put blokirano. Zovnuo sam Unicredit i rekao da odobre transakciju. Drugi put je proslo ok, iskocilo sa potvrdim u mbank aplikaciji i to je to.
Intesa sve živo blokira. PayPal su blokirali davno za povlačenje i nikad nisu vratili. A inače najskuplje usluge imaju.
A kakve su to kartice u WWinu što se mora uzeti? Objasnite malo proces te registracije.
Saka wrote: ↑12/06/2024 15:09
Intesa sve živo blokira. PayPal su blokirali davno za povlačenje i nikad nisu vratili. A inače najskuplje usluge imaju.
A kakve su to kartice u WWinu što se mora uzeti? Objasnite malo proces te registracije.
Riječ je o Aircash Mastercard karticama. Mogu se kupiti u Wwinu u BiH ili bilo gdje u EU.
U aplikaciji se registriraš s brojem telefona i osobnim podacima, verifikaciju izvršiš s LK i zatim u aplikaciji aktiviraš kupljenu karticu, odrediš joj PIN i to je to. Nakon toga je dodaš u Apple Wallet.
Mene iz Sparkassa zvali ljetos i rekli da sam imao transakcije sa Kraken-a jer sam neki crypto kupovao, i rekli ako budem više da ce mi racun zatvorit
Pitanje: Jel se sa Apple Pay-om moze preko mobitela placat na POS u radnjama svim, ne prave probleme nikakve oko tog ? Mislim radi preko NFC-a i kartica i to pa mislim da ne bi trebalo biti problema ?
Mene iz Sparkassa zvali ljetos i rekli da sam imao transakcije sa Kraken-a jer sam neki crypto kupovao, i rekli ako budem više da ce mi racun zatvorit
Pitanje: Jel se sa Apple Pay-om moze preko mobitela placat na POS u radnjama svim, ne prave probleme nikakve oko tog ? Mislim radi preko NFC-a i kartica i to pa mislim da ne bi trebalo biti problema ?
Naravno, svaki POS koji podržava beskontaktno plaćanje podržava i AP.
Jasko_BiH wrote: ↑13/06/2024 11:41
NLB ne dozvoljava uplate na Aircash račun.
Dok sam kod njih bio klijent oni nisu dozvoljavali ni uplate na Apple, odnosno spajanje kartice sa Apple ili Google nalogom, tako da me ovo ne čudi ali na zahtjev su mi uvijek skidali zabranu prema određenim kompanijama
A od naših banaka me ne bi uopće čudilo da su oni zabunom stavili zabranu prema ovom AirCashu EU jer inače postoji potpuno odvojena aplikacija istog imena za crypto valute . Vjerojatno ne znaju koji je koji pa blokirali oba
Last edited by dzenanalic22 on 13/06/2024 12:23, edited 3 times in total.
Radi na skoro svim beskontaktnim POS, meni se u inostranstvu i kod nas desavalo da na nekim nece. Kod nas sam placao u konzumu i crvenoj jabuci cisto da probam.
Rajfajzen uplate prolaze, al mora lokacija bit postavljena na BiH.
vojopd wrote: ↑12/06/2024 13:47
Meni je prvi put blokirano. Zovnuo sam Unicredit i rekao da odobre transakciju. Drugi put je proslo ok, iskocilo sa potvrdim u mbank aplikaciji i to je to.