Duolingo i druge mreže za učenje jezika
-
merk030
#1 Duolingo i druge mreže za učenje jezika
Pozdrav,
mislim da ima raje što koristi, konkretno Duolingo, ali i druge mreže/aplikacije pa rek'o da ima neka tema.
Šta vam je dobro/loše, koje jezike učite.
Ja uskoro na streak od 1000 dana, pretežno španski, prije toga njemački i još nekih jezika, ali sam te batalio. Meni se sviđa zbog one "ponavljanje je majka učenja".
Administratori, ako sam šta prekršio, brišite.
mislim da ima raje što koristi, konkretno Duolingo, ali i druge mreže/aplikacije pa rek'o da ima neka tema.
Šta vam je dobro/loše, koje jezike učite.
Ja uskoro na streak od 1000 dana, pretežno španski, prije toga njemački i još nekih jezika, ali sam te batalio. Meni se sviđa zbog one "ponavljanje je majka učenja".
Administratori, ako sam šta prekršio, brišite.
- ZoomZoomKiwi
#2 Re: Duolingo i druge mreže za učenje jezika
Ja na Duolingu onako usput učim talijanski, i mogu reći da sam tako usput evo došao sigurno do jednog čvrstog početnog A1 nivoa.
Za više bih se trebao iskreno više i posvetiti, a za to trenutno nemam vremena.
Duolingo je odličan konceptualno. Jedino što moraš znati engleski odlično da bi učio neki treći jezik, jer Duolingo nema na BHS jezicima. To meni srećom nije bio problem, jer mi je engleski kao maternji.
Za više bih se trebao iskreno više i posvetiti, a za to trenutno nemam vremena.
Duolingo je odličan konceptualno. Jedino što moraš znati engleski odlično da bi učio neki treći jezik, jer Duolingo nema na BHS jezicima. To meni srećom nije bio problem, jer mi je engleski kao maternji.
- kabal1337
#3 Re: Duolingo i druge mreže za učenje jezika
Ja imam streak od 430 dana. Bezveze nesto kroz pricu saznao za aplikaciju, mislim da je super.
Otkako ga koristim, mogu da "naglabam" sta stranci pricaju.
Jest da je mana to ako neko ne zna engleski, ali mislim da je odlicna aplikacija, korisna u moru gluposti.
Otkako ga koristim, mogu da "naglabam" sta stranci pricaju.
Jest da je mana to ako neko ne zna engleski, ali mislim da je odlicna aplikacija, korisna u moru gluposti.
-
merk030
#4 Re: Duolingo i druge mreže za učenje jezika
Jeste to sa drugim jezicima, vjerujem da bi bilo puno ljudi koji bi učili da ima neki od ovdašnjih jezika, ovako je malo ograničeno na one koji znaju engleski.
-
doktor78
#5 Re: Duolingo i druge mreže za učenje jezika
Ooo, kolegaZoomZoomKiwi wrote: ↑12/06/2024 12:38 Ja na Duolingu onako usput učim talijanski, i mogu reći da sam tako usput evo došao sigurno do jednog čvrstog početnog A1 nivoa.
U kojoj si ligi trenutno?
- Dope_Man
#6 Re: Duolingo i druge mreže za učenje jezika
Duolingo sam nekad davno koristio al vec godinama ne. Kad sam probao opet nekad prije 2 godine sve izmjene koje su vec tad dodali su me jos vise odvratile.
Inace koristim najvise Rosetta Stone. Prednost nje je sto nema nikakve price na drugom jeziku, samo onaj koji ucis. Prikazuje slike i sa tim povezuje ispocetka rijeci, a zatim recenice i poenta je da iz konteksta sam skontas da racenica znaci npr "On trci" ili "One trce" i da sam primjecujes tu razliku i usadis si je u mozak.
Inace koristim najvise Rosetta Stone. Prednost nje je sto nema nikakve price na drugom jeziku, samo onaj koji ucis. Prikazuje slike i sa tim povezuje ispocetka rijeci, a zatim recenice i poenta je da iz konteksta sam skontas da racenica znaci npr "On trci" ili "One trce" i da sam primjecujes tu razliku i usadis si je u mozak.
-
zona072
#7 Re: Duolingo i druge mreže za učenje jezika
Duolingo 634 dana njemačkog, meni je aplikacija okej jedino sto ti daje lažnu sliku da stvarno učiš jezik ako uradiš svaki dan po jednu vježbicu
-
merk030
#8 Re: Duolingo i druge mreže za učenje jezika
Jeste ako se ide samo da se produži streak. Meni se sviđa jer učiš vokabular, što je obično suprotno od kurseva i škole, tamo učiš pravila i gramatiku, ali obično se ne sjetiš riječi. Ovako ponavljaš stalno i onda uđe u glavu.
-
Wasdasmas
#9 Re: Duolingo i druge mreže za učenje jezika
Probao sam par jezika onako iz zeze, i kao sto neko iznad napisa on ti daje samo laz da ucis jezik.
Ako ti se sta uci, pusti u pozadini dokumentarce ili filmove na jeziku koji te zanima. Iznenadices se koliko ces "pofatat" za par mjeseci.
Ako ti se sta uci, pusti u pozadini dokumentarce ili filmove na jeziku koji te zanima. Iznenadices se koliko ces "pofatat" za par mjeseci.
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
#10 Re: Duolingo i druge mreže za učenje jezika
Bravo!
Volabular se uci kod kuce, sam...
A gramatiku i ostalo u školi ili kursu nekom.
-
zona072
#11 Re: Duolingo i druge mreže za učenje jezika
https://www.youtube.com/watch?v=KLEO8Sf2d7s
Mislim da je na ovom videu dobro objašnjeno sve
-
merk030
#12 Re: Duolingo i druge mreže za učenje jezika
Fazon je da li želiš učiti.
I ja odradim nekad lekciju radi streaka, ali želim i da naučim jezik koji učim, trudim se da ponavljam rečenice, nekad ponavljam lekciju više puta da utvrdim. Odem na neku stranicu da nađem pojašnjenje za neki izraz i slično.
Bez stvarnog razgovora i svega nikad neće jezik biti na nekom višem nivou.
I ja odradim nekad lekciju radi streaka, ali želim i da naučim jezik koji učim, trudim se da ponavljam rečenice, nekad ponavljam lekciju više puta da utvrdim. Odem na neku stranicu da nađem pojašnjenje za neki izraz i slično.
Bez stvarnog razgovora i svega nikad neće jezik biti na nekom višem nivou.
- stubrijez
#13 Re: Duolingo i druge mreže za učenje jezika
Duolingo je odlican do nekog nivoa... pa i to sto nekad uradis samo zbog streaka nije tako lose, bar si nesto uradio taj dan. Za dvije godine sa cestim pauzama, nekad i dugotrajnim barem sam usavrsio engleski sa njm uceci njemacki..
Ja sam ga batalio i njega i njemacki generalno, koliko mi je potreban znam ga i previse