SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

kB27

#81076 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kB27 »

laik1981 wrote: 12/06/2024 09:57 Ja i ne znam da je zabranjeno sa mosta na Malti skrenuti lijevo u Bihacku :mrgreen: Nema znaka. Skoro svakodnevno to radim.
Nema znaka ali koliko znam jeste. Ima horizontalna signalizacija pred samim semaforom (krajnja lijeva traka, ocrtana strelica pravo), kao i vertikalna signalizacija cini mi se prije mosta. Ali ne drzi me za rijec, provjerim kada prodjem.

Ali hajde recimo da je dozvoljeno. Ali da ga jebes nije dozvoljeno da ti je mrsko cekati zeleno pa prodjes kroz crveno i skrenes lijevo - to je svakodnevnica. Kad je spica, svako drugo auto tako skrene lijevo u Bihacku.

Ako cemo dalje, sve iz slicnog rejona kojim prodjem dovoljno puta u toku dana da znam o cemu pricam.

Klupa kod apoteke Dina na C. Vili. Nacalis se 15 minuta i samo pratis broj auta koji se POLUKRUZNO OKRENU PREKO PJESACKOG PRELAZA i vrate nazad prema Bosmalu. Sta je to? To nije nedozvoljeno polukruzno okretanje, to je OBIJEST.
Last edited by kB27 on 12/06/2024 10:03, edited 1 time in total.
Ateista

#81077 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

Na googlemap se vidi po hor signalizaciji da nema strelica za lijevo, samo pravo i desno, ali cini mi se da nema znaka zabrane. Koliko znam mora biti znak, ali nisam siguran.
Naslovnica

#81078 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

JoseMujica wrote: 12/06/2024 10:01
Thorgerson wrote: 12/06/2024 08:46 Ne vidim zasto pokusavati razumjeti ovaj mozak. I ubice i ubijenog.

To je neka druga sfera, vasiona. Koju normalni ljudi ne mogu razumjeti. Zato i jesu normalni.

Takodjer, sta je to problem da se kritikuje trojka? Pa da se ovo desilo za vrijeme sda, protesti bi uveliko bili organizovani. I ovo govorim kao glasac te trojke.

Jbt, sad ne smijes nista reci, jer si odmah sda bot. Sto se tice sigurnosti trojka je qrac.

I ostat ce liberalni qrac.

Ubica onog malog Farisa se smije na sudu. I sta dalje pricati i ocekivati. Ubistva, samoubistva...ne kazem da je trojka kriva za to, nigdje veze. Al su krivi jer ne upravljaju situacijom.

Toliko tih stvari se desilo da je nama postalo evo normalno da lik usred najprometnijeg setalista u drzavi, gdje ljudi izvedu bebe, djecu, izreseta nekoga sa 16 metaka.

2-3 vijesti i nikom nista.

Jasno se vidi da je i klix kupljen. Ni rijeci ni kritike vlastima. A znamo svi da je sda tu, prozvalo bi se sve od nekakvog portira do bakira i sebije. Pa sta je sad jbmu?
:thumbup:
Klix je clickbait i copy/paste portal koji samo prenosi tuđe vijesti, nemaju oni novinare za istraživanje i sl.
Oni bukvalno žive od raspirivanja mržnje, komentara na portalu i lajkova/dislajkova na iste...
Nešto ala Kurir&co kod istočnih suseda.
laik1981

#81079 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by laik1981 »

Ateista wrote: 12/06/2024 10:03 Na googlemap se vidi po hor signalizaciji da nema strelica za lijevo, samo pravo i desno, ali cini mi se da nema znaka zabrane. Koliko znam mora biti znak, ali nisam siguran.
Nema u krajnjoj lijevoj nikakve signalizacije :mrgreen:
kB27

#81080 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kB27 »

Ateista wrote: 12/06/2024 10:03 Na googlemap se vidi po hor signalizaciji da nema strelica za lijevo, samo pravo i desno, ali cini mi se da nema znaka zabrane. Koliko znam mora biti znak, ali nisam siguran.
Na slikama sa Maps iz 2018. ima strelica pravo i lijevo iz krajnje lijeve, po novoocrtanom prilicno sam siguran da nema ali ne garantujem. Helem, neka je dozvoljeno, upitno je i da li ima smisla da bude zabranjeno jer onda ne bi bilo drugog nacina da udje u Bihacku osim da predje sine i okrene se polukruzno negdje na Malti.

Ali proci kroz crveno i skrenuti lijevo je cista OBIJEST. Evo primjer iz 2018. takodjer na maps, sa slike ne mogu garantovati da je na semaforu crveno ali to je skretanje i nacin skretanja o kojem pricam. Prije semafora na kojem je crveno, preko PUNE, svako drugo auto namota i lijevo. Bijeli kombi savrseno ilustrira kako to profesionalno uraditi.

Nije potreban nikakva znak da kaze da: 1) ne smijes skrenuti preko pune, 2) ne smijes proci kroz crveno.

Dva policajca danas na ovoj lokaciji ZARADJUJU 10.000KM. Sto zbog ovog skretanja, sto zbog prolaska na crveno na drugoj strani mosta, sto zbog parkinga pred piljarom na pjesackom prelazu. Slovima, deset hiljada konvertibilnih maraka. Dva policajca. Za jedan dan. Pjeske. Samo blokic potreban od opreme.

Image
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#81081 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JoseMujica »

Naslovnica wrote: 12/06/2024 10:04
Thorgerson wrote: 12/06/2024 08:46 Ne vidim zasto pokusavati razumjeti ovaj mozak. I ubice i ubijenog.

To je neka druga sfera, vasiona. Koju normalni ljudi ne mogu razumjeti. Zato i jesu normalni.

Takodjer, sta je to problem da se kritikuje trojka? Pa da se ovo desilo za vrijeme sda, protesti bi uveliko bili organizovani. I ovo govorim kao glasac te trojke.

Jbt, sad ne smijes nista reci, jer si odmah sda bot. Sto se tice sigurnosti trojka je qrac.

Ubica onog malog Farisa se smije na sudu. I sta dalje pricati i ocekivati. Ubistva, samoubistva...ne kazem da je trojka kriva za to, nigdje veze. Al su krivi jer ne upravljaju situacijom.

Toliko tih stvari se desilo da je nama postalo evo normalno da lik usred najprometnijeg setalista u drzavi, gdje ljudi izvedu bebe, djecu, izreseta nekoga sa 16 metaka.

Jasno se vidi da je i klix kupljen. Ni rijeci ni kritike vlastima. A znamo svi da je sda tu, prozvalo bi se sve od nekakvog portira do bakira i sebije. Pa sta je sad jbmu?
Klix je clickbait i copy/paste portal koji samo prenosi tuđe vijesti, nemaju oni novinare za istraživanje i sl.
Oni bukvalno žive od raspirivanja mržnje, komentara na portalu i lajkova/dislajkova na iste...
i ne samo oni....ne da Sarajevo nema, već nema ni čitava Bosna normalnog medija...sve je sranački poklopljeno, podijeljeno i služi istoj svrsi kojoj su nekoć služili oni partijski megafoni po selima.

na ovom forumu se nekada ozbiljno diskutovalo (i zajebavalo), a sad je uništen botiranjem lizača guzica postojeće vlasti i nema teme na kojoj se i očemu može normalno pričati da se ne skupe ko muhe na govno i ubiju svaku diskusiju optuživanjima, da ama baš svako, ko se drzne da kaže da nešto ne valja, je SDA bot :-)

lakše mi je s SDAovcima bilo...za njih sam bio četnik i islamofob :evil:

sve su svemu, što se mene tiče, nismo mi vlast uopće promjenili i to je temeljna laž od koje treba početi dekonstrukciju ove životinjske farme u kojoj smo (mentalno) zatvoreni
Last edited by JoseMujica on 12/06/2024 10:16, edited 1 time in total.
Ateista

#81082 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

laik1981 wrote: 12/06/2024 10:09
Nema u krajnjoj lijevoj nikakve signalizacije :mrgreen:
Dobro si, zaboravio sam da tu imaju tri trake, jedva se vidi ona treca i fakat nema oznaka. :D
Ateista

#81083 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

kB27 wrote: 12/06/2024 10:10
Na slikama sa Maps iz 2018. ima strelica pravo i lijevo iz krajnje lijeve, po novoocrtanom prilicno sam siguran da nema ali ne garantujem. Helem, neka je dozvoljeno, upitno je i da li ima smisla da bude zabranjeno jer onda ne bi bilo drugog nacina da udje u Bihacku osim da predje sine i okrene se polukruzno negdje na Malti.

Ali proci kroz crveno i skrenuti lijevo je cista OBIJEST. Evo primjer iz 2018. takodjer na maps, sa slike ne mogu garantovati da je na semaforu crveno ali to je skretanje i nacin skretanja o kojem pricam. Prije semafora na kojem je crveno, preko PUNE, svako drugo auto namota i lijevo. Bijeli kombi savrseno ilustrira kako to profesionalno uraditi.

Nije potreban nikakva znak da kaze da: 1) ne smijes skrenuti preko pune, 2) ne smijes proci kroz crveno.

Dva policajca danas na ovoj lokaciji ZARADJUJU 10.000KM. Sto zbog ovog skretanja, sto zbog prolaska na crveno na drugoj strani mosta, sto zbog parkinga pred piljarom na pjesackom prelazu. Slovima, deset hiljada konvertibilnih maraka. Dva policajca. Za jedan dan. Pjeske. Samo blokic potreban od opreme.

Image
Evo gledam, izgleda da nema sad nikakvih strelica, ali treba omoguciti skretanje tu.
Za crveno se slazem, apsolutno nikakvog opravdanja za to nema.
kB27

#81084 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kB27 »

Ateista wrote: 12/06/2024 10:18 Evo gledam, izgleda da nema sad nikakvih strelica, ali treba omoguciti skretanje tu.
Da, nije mi bila namjera polemisati treba li biti dozvoljeno skretanje. Poenta je bila: proci kroz crveno je kao hljeba se najesti. Ako se ne varam, crveno je mjesec vozacka i 100KM. Ljudi su toliko sigurni da ne postoji apsolutno nikakva sansa da ih neko zaustavi za prolazak kroz crveno, do mjere da im je draze proci nego sacekati 15 sekundi.

A nekada se prolazak kroz crveno smatrao "gluho bilo" prekrsajem, jako rijetko vidjenim.
nepass1

#81085 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nepass1 »

kB27 wrote: 12/06/2024 10:22
Ateista wrote: 12/06/2024 10:18 Evo gledam, izgleda da nema sad nikakvih strelica, ali treba omoguciti skretanje tu.
Da, nije mi bila namjera polemisati treba li biti dozvoljeno skretanje. Poenta je bila: proci kroz crveno je kao hljeba se najesti. Ako se ne varam, crveno je mjesec vozacka i 100KM. Ljudi su toliko sigurni da ne postoji apsolutno nikakva sansa da ih neko zaustavi za prolazak kroz crveno, do mjere da im je draze proci nego sacekati 15 sekundi.

A nekada se prolazak kroz crveno smatrao "gluho bilo" prekrsajem, jako rijetko vidjenim.
Evo sad kreni od sebilja i prodji na svako crveno do ilidze niko te zaustaviti nece. Bas tramvajska sebilj za tramvaj bude crveno a lijeva traka zeleno, masa vozaca pici preko sina kroz crveno.
kB27

#81086 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kB27 »

nepass1 wrote: 12/06/2024 10:25 Evo sad kreni od sebilja i prodji na svako crveno do ilidze niko te zaustaviti nece. Bas tramvajska sebilj za tramvaj bude crveno a lijeva traka zeleno, masa vozaca pici preko sina kroz crveno.
:lol: Ali istina nazalost.

Katastrofalno semaforizirana raskrsnica, cudi me sto tu svaki dan nema udes. Valjda zato sto uglavnom voze jedni te isti ljudi pa znaju. Dok ti pice preko sina kroz crveno, za auta iz ulice Sagrdzije koja se ukljucuju u tu istu traku je zeleno. :run: Igrom slucaja oni paze jer znaju o cemu je rijec.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#81087 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

od kandahara što se tiče prometa štiti nas iseljavanje te pojedine kamere
Ateista

#81088 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

kB27 wrote: 12/06/2024 10:22

Jasno, sa tim se slazem, sansa za kaznu je toliko mala da su ljudi itekako opusteni,cak i za crveno sto se nekad nije moglo ni pomisliti.
Ateista

#81089 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

kB27 wrote: 12/06/2024 10:28
nepass1 wrote: 12/06/2024 10:25 Evo sad kreni od sebilja i prodji na svako crveno do ilidze niko te zaustaviti nece. Bas tramvajska sebilj za tramvaj bude crveno a lijeva traka zeleno, masa vozaca pici preko sina kroz crveno.

Katastrofalno semaforizirana raskrsnica, cudi me sto tu svaki dan nema udes. Valjda zato sto uglavnom voze jedni te isti ljudi pa znaju. Dok ti pice preko sina kroz crveno, za auta iz ulice Sagrdzije koja se ukljucuju u tu istu traku je zeleno. :run: Igrom slucaja oni paze jer znaju o cemu je rijec.
Zato je ja mislim zabrana kretanja sinama za vozila, dok xa tramvaj ima semafor, ali neki svejedno idu tuda autom i rizikuju.
kabal1337

#81090 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kabal1337 »

prije je bilo za zuto
kB27

#81091 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kB27 »

Ateista wrote: 12/06/2024 10:33
kB27 wrote: 12/06/2024 10:28

Zato je ja mislim zabrana kretanja sinama za vozila, dok xa tramvaj ima semafor, ali neki svejedno idu tuda autom i rizikuju.
Jeste. Situacija je cista, sinama se tu ne smije, a cak ima i semafor (recimo za taxi vozila) koji kaze da je u toj traci crveno. Ali kako god ekstremno je konfuzno bilo kome ko tu redovno ne vozi, i ponekad treba potraziti bolje rjesenje bez obzira sto trenutno rjesenje u teoriji "radi". Dzaba kad je u praksi sekunda do katastrofe.

Sad ce doci oni sto kazu "kad su samo dvije trake smije se sinama". :run:
kB27

#81092 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kB27 »

kabal1337 wrote: 12/06/2024 10:35 prije je bilo za zuto
Jeste, pa se natezes sa drotom je li bilo zeleno ili zuto, za zuto hoce da ti pise crveno (dok nisu semafori treptali na kraju intervala zelenog). :mrgreen:

Danas se ne natezes ni je li se crveno tek upalilo ili je vec 10 sekundi crveno, jer ocito jeste ali nikoga nije briga.
dječak sa šibicama

#81093 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dječak sa šibicama »

Dobro problem nije u policiji problemjeusudstvu bla bla, sta Trojka radi po pitanju sudstva?
kabal1337

#81094 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kabal1337 »

I ja redovno vidjam da ljudi hladno prolaze kroz crveno. Isto kao da je GTA
dječak sa šibicama

#81095 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dječak sa šibicama »

Osim sto MVP brani kuma narko bosa od korumpiranog tuzilastva i zlocestih tuzilaca
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#81096 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by konektovan »

Naslovnica wrote: 12/06/2024 10:04

Neka light verzija, ipak kurir & Co su nedostizni.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#81097 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mk ultra »

Ateista wrote: 12/06/2024 10:18

Image
Evo gledam, izgleda da nema sad nikakvih strelica, ali treba omoguciti skretanje tu.
evo ti svemirska slika

Image

horizontalna signalizacija kaže drugo
Ateista

#81098 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

mk ultra wrote: 12/06/2024 10:50
Ateista wrote: 12/06/2024 10:18

Image
evo ti svemirska slika

Image

horizontalna signalizacija kaže drugo
Tu sliku sam i gledao, obrati paznju da u lijevoj traci nema nikakve horizontalne signalizacije. I meni se na prvu ucinilo da ima ali sam gledao pogresnu traku, ima u sredini traka bez ikakvih linija koja se tesko primijeti.
Thorgerson

#81099 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

Kako nema signalizacije? Jasno se vidi da strelica pokazuje obavezan smjer pravo.
Ateista

#81100 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

Thorgerson wrote: 12/06/2024 11:17 Kako nema signalizacije? Jasno se vidi da strelica pokazuje obavezan smjer pravo.
Pogledaj prije mosta, imaju tri trake i one nastavljaju dalje, samo sto iza semafora u lijevoj nema oznaka pred samom raskrsnicom.

Cak evo gledam, na samom semaforu na mostu imaju strelice i tu u lijevoj ima i za pravo i za lijevo, iako je to prije raskrsnice, ali prvo moguce skretanje lijevo je upravo u bihacku, tako da se samo na to moze odnositi.
Post Reply