SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

nepass1

#81051 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nepass1 »

PM72 wrote: 12/06/2024 09:00 Policija ne može spriječiti ubistva.Tužlilaštva i sudovi su problem.Ovaj ubijeni je navodno imao 9 pravosnažnih presuda i opet bio na slobodi.
Da ljudi znaju da će odležat 2 godine samo za posjedovanje nelegalnog oružja razmišljali bi hoće li ga nositi.Za jedan ispaljeni metak na javnom mjestu,makar bio u zrak,da mu odrežu 4 godine robije...
Silni poršei i audiji sa nabildanim i izbrijanim kretenima puni su zaštekanih pištolja...
Bi li ti nosio pistolj ako znas da je 50/50 sansa da ce te zaustaviti policija i da ces do odredista proci tri patrole?
Bi li onaj debil sto ubi dr sjeo u auto znajuci da ce ga policija najvjerovatnije dkinuti dok obidje krug oko vjecnice?
Milion primjera ima. Ne bi policija not bilo ko sprijecio ovo ubist o fizicki. Ne bi ga ni cak noris sprjecio. Ali moraju biti prisutni na ulici, moraju nesta i raditi. U ovom gradu nema policije, mozes sta hoces. Sad se popni na munaru begove i popisaj se po onima sto klanjaju dzumu jedino ces popusiti sko te ko od njih namara. Bukvalno mozes sta hoces sto se tice mupa
PM72

#81052 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by PM72 »

nepass1 wrote: 12/06/2024 09:13
PM72 wrote: 12/06/2024 09:00 Policija ne može spriječiti ubistva.Tužlilaštva i sudovi su problem.Ovaj ubijeni je navodno imao 9 pravosnažnih presuda i opet bio na slobodi.
Da ljudi znaju da će odležat 2 godine samo za posjedovanje nelegalnog oružja razmišljali bi hoće li ga nositi.Za jedan ispaljeni metak na javnom mjestu,makar bio u zrak,da mu odrežu 4 godine robije...
Silni poršei i audiji sa nabildanim i izbrijanim kretenima puni su zaštekanih pištolja...
Bi li ti nosio pistolj ako znas da je 50/50 sansa da ce te zaustaviti policija i da ces do odredista proci tri patrole?
Bi li onaj debil sto ubi dr sjeo u auto znajuci da ce ga policija najvjerovatnije dkinuti dok obidje krug oko vjecnice?
Milion primjera ima. Ne bi policija not bilo ko sprijecio ovo ubist o fizicki. Ne bi ga ni cak noris sprjecio. Ali moraju biti prisutni na ulici, moraju nesta i raditi. U ovom gradu nema policije, mozes sta hoces. Sad se popni na munaru begove i popisaj se po onima sto klanjaju dzumu jedino ces popusiti sko te ko od njih namara. Bukvalno mozes sta hoces sto se tice mupa
Nekadašnja milicija imala je pješačke patrole i milicionera zaduženog za svaku kvart...to nama treba
Ambula

#81053 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ambula »

Ovaj vid prevencije moze samo proci u teskim diktaturama, tako da bezveze bulaznite o tome. Koliko znam sve stranke kod nas zagovaraju EU put, dok je tako - takav vid prevencije nece i ne smije biti prisutan u drzavi. Mozete preci na sljedece nerealno-populisticke ciljeve
DaysleepeR

#81054 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DaysleepeR »

Van pameti je da nema policajaca koji su na nogama.
PM72

#81055 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by PM72 »

Teške diktature? :lol:
Sad je "demokratija" i sve potaman...
Ambula

#81056 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ambula »

PM72 wrote: 12/06/2024 09:17 Teške diktature? :lol:
Sad je "demokratija" i sve potaman...
Diktatura ima svojih prednosti, nama je u genima ostalo iz Jugoslavije da imamo sklonosti i da smo fanovi tih metoda. Nema tu nista lose, ali dok smo na ovom putu tako je - kako je.

Trenutno prisustvo policije na ulici je sigurno medju najcescim u Evropi, ali bas kao sto smo postavili radar na svaku raskrsnicu, nije nemoguce da bude policajac na svakoj raskrsnici, mozda i jesmo toliki mongoloidi da nam treba policijska drzava. Ali to se uvijek slomi na obicnom covjeku koji ne cini prekrsaje i krivicna djela.

Ima primjera u svijetu preko brutalne policije, smrtnih kazni gdje to uopste ne smanjuje opci broj kriminaliteta ali jeftini populizam uvijek dobro dodje.
Last edited by Ambula on 12/06/2024 09:24, edited 1 time in total.
zigson

#81057 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zigson »

Godina je min za nelegalno nosenje od prije nekoliko godina, uz otezavajuce okolnosti ide vise
kB27

#81058 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kB27 »

Diktatura je kada te policija skrene na prosirenje, spustis prozor, on pita je li sve u redu, ti kazes jeste, on kaze vozi. :lol: :lol: :lol:

Puno gledas shorts iz USA kako galame "ne smijes me zaustaviti bez osnovane sumnje". :run:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#81059 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mk ultra »

DaysleepeR wrote: 12/06/2024 09:17 Van pameti je da nema policajaca koji su na nogama.
Pa nije platio posao da radi :mrgreen:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#81060 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

Ko zeli dikaturu u kuci mu je supruznik provodio :mrgreen: :sax: :bih:
Ateista

#81061 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

kB27 wrote: 12/06/2024 09:11
Ateista wrote: 12/06/2024 09:04
:thumbup:
Stoji i to da policija ne radi svoj posao, ali u ovommslucaju je vise do suda nego do polucije, neko ko ovaj lik je davno trebao dobiti dozivotnu.
Jebo ovaj slucaj, ja se osjecam vise nesigurno u ovom gradu jer svaki drugi put kada kao pjesak stanem na raskrsnicu neko auto prodje kroz crveno - nego zbog ovog slucaja sa 16 metaka. I da ne nabrajam dalje zbog cega jos, a sve u domenu policije. Iskljucivo policije. A slazem se, u ovom slucaju je 0 do policije.
Slazem se, po tom pitanju je veci sigurnosni problem, realno i ove pucnjave su uglavnom izmedju kriminalaca, srecom rijetko najebe neko neduzan tu. Veci problem je saobracajna nekultura, tu je previse pjesaka poginulo u zadnje vrijeme.
Ambula

#81062 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ambula »

kB27 wrote: 12/06/2024 09:24 Diktatura je kada te policija skrene na prosirenje, spustis prozor, on pita je li sve u redu, ti kazes jeste, on kaze vozi. :lol: :lol: :lol:

Puno gledas shorts iz USA kako galame "ne smijes me zaustaviti bez osnovane sumnje". :run:
Pa eto nek zasustavlja na svakoj raskrsnici 10 hiljada auta dnevno, pa mozda sprijece neko ubistvo lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Koliko je to luda prica, ali hajde svakog cuda 3 dana dosta, prodje ta fama kroz par dana
Last edited by Ambula on 12/06/2024 09:29, edited 1 time in total.
Naslovnica

#81063 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Alkotestiranje?
Iko, ikada?
Ja nedavno na izlazu iz Novog Sada, SVAKO vozilo zaustavljaju i testiraju vozače. Nekakva aparatura, samo puhneš, valjda samo detektuje ima šta ili nema, ako ima pušeš balon.
kB27

#81064 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kB27 »

Naslovnica wrote: 12/06/2024 09:29 Alkotestiranje?
Iko, ikada?
Ja nedavno na izlazu iz Novog Sada, SVAKO vozilo zaustavljaju i testiraju vozače. Nekakva aparatura, samo puhneš, valjda samo detektuje ima šta ili nema, ako ima pušeš balon.
U zivotu nisam puhao u FBiH, 5 puta sam puhao u RS. Ne konzumiram alkohol. Vozim 99% vremena u FBiH, 1% vremena u RS.

Toliko o tome.

Isto tako, vise puta sam na 15 sekundi po principu "je li sve u redu" zaustavljen u RS nego u KS i generalno FBiH. Ponavljam, 99% vremena vozim u FBiH i 1% u RS. Jer su ljudi na ulicama. Kad pocne smjena, on je na ulici dok ne zavrsi smjena.

A oni mogu i sa raspalom Skodom Felicijom iz proslog milenija. :evil:
Last edited by kB27 on 12/06/2024 09:31, edited 1 time in total.
nepass1

#81065 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nepass1 »

PM72 wrote: 12/06/2024 09:15
Nekadašnja milicija imala je pješačke patrole i milicionera zaduženog za svaku kvart...to nama treba
Ja kad sam zivio u sg bilo je pjesackih patrola mozda do 2010. Konstantno spartali franjevacka, a.sahinagica, bistrik. Sad ni sa autom ne prodju. Ko je nor jucer prosao franjevackom ako je to uopste i uspio zna na sta to lici.
challmander

#81066 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by challmander »

Sramota je da barem navece Vilsom ne kruze 2 para policajaca. Niko ne kaze da moraju sprjecavat ovakve slucajeve, ali mogu barem raditi na tome da se ljudi osjecaju sigurnije i da se sitni lopovi/dzeparosi ipak zapitaju da li otimat stvari ljudima kad ih 100m nize cekaju dva drota.
Naslovnica

#81067 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Ambula wrote: 12/06/2024 09:27
kB27 wrote: 12/06/2024 09:24 Diktatura je kada te policija skrene na prosirenje, spustis prozor, on pita je li sve u redu, ti kazes jeste, on kaze vozi. :lol: :lol: :lol:

Pa eto nek zasustavlja na svakoj raskrsnici 10 hiljada auta dnevno, pa mozda sprijece neko ubistvo lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Koliko je to luda prica, ali hajde svakog cuda 3 dana dosta, prodje ta fama kroz par dana
Naravno da može spriječiti ubistva, pogotovu kod vožnje pod uticajem alkohola i droga.
Preventivno trkeljanje sumnjivih lica i oduzimanje skrivenog oružja.
Hajmo malo pederuše i kasete na pregled.
Policija bi trebalo da zna razaznati interesantna lica od onih koja nisu i da djeluje preventivno.
Indigont

#81068 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Indigont »

ahahahahaha joj price. Opet tarlahate dok se cesete po stomaku, bas kao i svaki put kada je tema interesantna za sire narodne mase. Isto ste tarlahali kada onaj bivol pokupi dvije studentice i nakon 3 dana sve jovo nanovo. Pa tako ce i ovo da bude.

Koji q ja imam od prasinara na nogama kada taj nema nikaka autoritet. Mi smo propalo drustvo, gdje autoritet se nema ni u vlastitoj kuci.

"Ta ce meni prasinar, dtortina raspale drzave da uradi, ja mu znam starog, evo mu cvaja..."
nepass1

#81069 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nepass1 »

Iko, ikada?
Nikad, evo 20+ godina aktivan vozac. Dva puta u ks zaustavljen, jednom 2002 jednom 2012 ili 2013.
laik1981

#81070 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by laik1981 »

Iko, ikada?
Puhao jednom u 25 godina soferiranja. U proteklih deset godina me mozda 4-5 puta policija zaustavila, od toga cetiri puta zbog ugasenih farova, a znao sam godisnje preci po 50k km. Nema ih na ulicama, bar ih ja bas rijetko srecem. Stacionarni radari su jedina opasnost od kazne.
ljubijankic

#81071 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ljubijankic »

Neki dan frajer iz trake koji ide ravno presjeca meni put koji sam u traci za skretanje i sve to ispred 2 policijaca. Ja stanem, pitam ih da su vidjeli sta radi lik i koliko je prekršaja napravio, jedan gleda u mobitel i smije se, a drugi govori zapamtio sam ja tablice. Doslovno pred njima možes raditi sta hoćeš, ništa ti neće.
kB27

#81072 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kB27 »

Kome nije jasno u kakvom je stanju saobracaj, neka sjedne u po' bijela dana 15 minuta na klupu pored mosta na Malti i posmatra raskrsnice/semafore prije i poslije mosta. Ako ne vidi 5 prolazaka kroz crveno i jos 5 prolazaka kroz crveno + skretanja lijevo sa mosta u Bihacku gdje nije dozvoljeno skrenuti lijevo (napomena: nije dozvoljeno ni proci kroz crveno) od mene ima 1000KM na licu mjesta.

Proci kroz crveno je kao hljeba se najesti.
laik1981

#81073 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by laik1981 »

Ja i ne znam da je zabranjeno sa mosta na Malti skrenuti lijevo u Bihacku :mrgreen: Nema znaka. Skoro svakodnevno to radim.
nekome

#81074 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nekome »

skretanje u zabranu i prolazak na zuto-crveno se ja mislim uci u sklopu obuke :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#81075 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JoseMujica »

Thorgerson wrote: 12/06/2024 08:46 Ne vidim zasto pokusavati razumjeti ovaj mozak. I ubice i ubijenog.

To je neka druga sfera, vasiona. Koju normalni ljudi ne mogu razumjeti. Zato i jesu normalni.

Takodjer, sta je to problem da se kritikuje trojka? Pa da se ovo desilo za vrijeme sda, protesti bi uveliko bili organizovani. I ovo govorim kao glasac te trojke.

Jbt, sad ne smijes nista reci, jer si odmah sda bot. Sto se tice sigurnosti trojka je qrac.

I ostat ce liberalni qrac.

Ubica onog malog Farisa se smije na sudu. I sta dalje pricati i ocekivati. Ubistva, samoubistva...ne kazem da je trojka kriva za to, nigdje veze. Al su krivi jer ne upravljaju situacijom.

Toliko tih stvari se desilo da je nama postalo evo normalno da lik usred najprometnijeg setalista u drzavi, gdje ljudi izvedu bebe, djecu, izreseta nekoga sa 16 metaka.

2-3 vijesti i nikom nista.

Jasno se vidi da je i klix kupljen. Ni rijeci ni kritike vlastima. A znamo svi da je sda tu, prozvalo bi se sve od nekakvog portira do bakira i sebije. Pa sta je sad jbmu?
:thumbup:
Post Reply