Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Evolution_IV wrote: ↑08/06/2024 17:42
tek u novom autu vidis sta je klima
ubija i na 25, na 23 ne smijem metnut
Ma negdje sam citao na ovom modelu ne ide ispod 6c ni kad izadje iz fabrike. hhh
Jedino sto tih 6c baca na 50% brzine puhanja, dok sam bio gdje odredjena vozila bacaju 2-3 ali na maloj brzini ventilatora, cim povecas brzinu temp skoci na preko 10.
Ja nesto nisam zadovoljan s njima, 3 put punili klimu s bojom i nisu mogli naci gdje curi, odem u klimacentar oni isto napunili i evo jutros otisao da vide gdje curi, kad ono na hladnjaku, ljudi iz prve uocili kvar.
Kod mene kontra iskustvo, probao vise puta u Klimacentar bezuspjesno i na kraju rijesio u Praktik Auto. Generalno, mislim da su oba servisa ok, nisu savrseni ali sasvim ok. U Praktik Auto mi se svidja sto nema zavlacenja oko termina i oko toga kad ce biti gotovo - auto se radi na unaprijed dogovoreni dan kad se doveze.
To jest mana kod cele sto ne mozes zakazati termin
Ja nesto nisam zadovoljan s njima, 3 put punili klimu s bojom i nisu mogli naci gdje curi, odem u klimacentar oni isto napunili i evo jutros otisao da vide gdje curi, kad ono na hladnjaku, ljudi iz prve uocili kvar.
Kod mene kontra iskustvo, probao vise puta u Klimacentar bezuspjesno i na kraju rijesio u Praktik Auto. Generalno, mislim da su oba servisa ok, nisu savrseni ali sasvim ok. U Praktik Auto mi se svidja sto nema zavlacenja oko termina i oko toga kad ce biti gotovo - auto se radi na unaprijed dogovoreni dan kad se doveze.
To jest mana kod cele sto ne mozes zakazati termin
Jeste, s tim da je kod mene bila i pogresna dijagnoza. Sto je ok, desava se, opet nemam negativno misljenje o njima. Mislim da su posteni i ne muljaju, a meni je to jedino bitno. I naravno to sto su mnogim ljudima uspjesno rijesili probleme. Jbg, ne mozes uvijek rijesiti sve. U zadnje vrijeme imaju jako puno posla, mnoge firme odrzavaju klimatizirana komercijalna vozila kod njih i to je ogroman obim posla. Mora malo popustiti i kvalitet zbog toga, neizbjezno je.
Na Butmiru tu blizu ima i Autoelektrika Icindic, takodjer rade probleme sa klimom. Dobio dobre preporuke, ali nisam bio zadovoljan njihovim pristupom. Ponudjena "dijagnoza" i "rjesenje" su bili bez ozbiljnijeg dijagnostickog procesa, a ponuda je bila najgori moguci scenarij - zamjena kompresora i hladnjaka.
Altsa wrote: ↑09/06/2024 21:15
Prolazim Lukavicom i neki servis nakon prolaska Kule kod semafora 15tak auta jedan do drugog sa podignutim haubama pune klimu.
To (i slicni) nisu servisi klime, vec "punionice freona". Stanes, prikljuce dva crijeva i pritisnu dugme, ako bilo sta ne ide "kao po loju" oni ti ne mogu pomoci nego ides na drugo mjesto.
Sto se njihovog servisa i strucnosti tice:
Mijenjao jednom gume kod njih, i imao sve kupljeno za mali servis vec u autu, kontam dok sam tu nek mi urade - sta moze fuliti, nije neko novo auto i nije neki model kojih ima jednocifren broj u BiH. Zavrsili oni, pitam gdje mi je ostatak ulja da imam ako bude trebalo dosipati, kaze sve smo nasuli. Meni oci ispale, u motor ide recimo 3.6 litara i to kad je potpuno prazan, on izvlacio "na vakuum" (ne moze sve izvuci) i jos skrhao 4 litra u njega. Od tada nikad vise kod njih naravno.
Nije mi to bila namjera, ali slican je princip - htio da usparam vrijeme. Prazan box za servis, ja vec tu, dijelovi vec tu, kontam pola sata i sve rijeseno.
Prolazim Lukavicom i neki servis nakon prolaska Kule kod semafora 15tak auta jedan do drugog sa podignutim haubama pune klimu.
Zaobiđi ga najbolje je, nedavno kod Aldina napunjena i za sad
Osjetim na trenutak kao da je prestala hladiti, pogledam, klima izgasena.
Pogledam za minut, AC svijetli i klima opet hladi.
Tako da ne vjerujem da je do elektronike, nego fkt pali i gasi kompresor jako cesto.
Optimist wrote: ↑12/06/2024 17:11
Automatska klima u auto modu, temperatura 21, i primijetio sam da svako malo pali i gasi kompresor, tj ona tipka AC cas svijetli, cas se ugasi.
Na drugim autima nisam primijetio da se isto desava.
Klima uredno hladi kad se pojaca na max.
Do cega moze biti?
U normalnom nacinu rada bi trebalo da tipa AC stalno svijetli, a da upravljacka logika odlucuje kada paliti a kada gasiti kompresor. Tako da nesto nije u redu vjerovatno sa samim prekidacem.
Automatska klima u auto modu, temperatura 21, i primijetio sam da svako malo pali i gasi kompresor, tj ona tipka AC cas svijetli, cas se ugasi.
Do cega moze biti?
To je normalno, al nije normalno sto ti se na prekidacu pali gasi, provjerit prekidac, releje i sam kompresor, sretno
Optimist wrote: ↑12/06/2024 17:16
Osjetim na trenutak kao da je prestala hladiti, pogledam, klima izgasena.
Pogledam za minut, AC svijetli i klima opet hladi.
Tako da ne vjerujem da je do elektronike, nego fkt pali i gasi kompresor jako cesto.
Ma ne treba mi vec sama slika je izgledala nestvarno.
Ma ne treba mi vec sama slika je izgledala nestvarno.
Do cega moze biti?
U normalnom nacinu rada bi trebalo da tipa AC stalno svijetli, a da upravljacka logika odlucuje kada paliti a kada gasiti kompresor. Tako da nesto nije u redu vjerovatno sa samim prekidacem.
Ima li cudnog ponasanja kad je u manuelnom modu?
Manuelni mod cu tek da testiram, uvijek mi stoji na Auto, rijetko da ista diram.