SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Messier

#80976 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Messier »

Sto klosara u Ferhadiji svako ljeto.
Dzeparosi i ciganija kineska.
Prosjaci.

40 deckih obuci u lijepe uniforme i da sve razbucaju.

Ko da se treba vrtuljak na Mars postaviti, toliko je to komplikovano.

Ako Mup to ne moze uraditi, nek proda dio ovlasti nekom privatniku.

Njima bi to ocito pasalo, neki priliv imaju, a boli ih kita, samo skinu bijes javnosti sa sebe pride
Naslovnica

#80977 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

oldtajmer wrote: 11/06/2024 20:34
- I na kraju, radi zaštite digniteta naših članova, uvaženim zastupnicima u skupštinskim klupama Kantona Sarajevo moramo da naglasimo da je projekat "policajac u kvartu" aktuelan i egzistira u Kantonu Sarajevo skoro 20

gradjani sarajeva

Image
Ja ih na Al'pašinom nisam vidio pjehe da idu godinama. Ustvari, ne znam ni kada sam ih vidio, posljednja sjećanja vežem za Jozu, ide odozgo od Toplane a mi djeca pobjegnemo "izazgrade", zaigramo se nečega, a strah nas da krene prema nama.
A u Zenici su non-stop na nogama, svaki put kada odem do Zenice sretnem patrolu na nogama, dvoje i lagano...
U zadnjih 10 godina policija me ukupno zaustavila max.10 puta, od toga vjerojatno 8 puta u Zenici. :lol:
DonieBrasco

#80978 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DonieBrasco »

Svaki dan od kroz Titovu i Ferhadiju je orgnaizovano prosjacenje, đeparosi, klosari, a tek vikendom.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#80979 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JoseMujica »

jesu se ovo i na crnoj hronici sjatili Trojkini botovi da brane vlast :lol: :lol: :lol:

jebote da je SDA vlast, nakon ovog juče, ovi bi izvodili ljude na ulice da silom ruše vlast, ko što i jesu, a sad šta god se desi svi su krivi osim njihove najdraže i najbolje vlasti :-)

ovo je više psihički poremećaj postalo :evil:
bumerangss

#80980 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bumerangss »

nekome wrote: 11/06/2024 09:58 mjesecar + afekt (iznenada, u po bijela dana) + strah (16 klikova), 5 god, 3 uslovno uz dobro vladanje
Kakve veze ima sto je i ako je mjestecar?
Hoce li zbog toga imati olaksavajucu okolnost kao manje uracunjljiv?
bumerangss

#80981 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bumerangss »

mali_balon wrote: 11/06/2024 09:59 Znao sam, samo zensko moze ovako ispizdit cojka da upica drugog cojka sa 16 metaka
Ako je zbog pi*ke onda je budala samo takva! Ona ce se i dalje nastaviti tucati a njega ce budalu u Zenici tucati :D
zdruzdjo

#80982 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

liyf wrote: 11/06/2024 20:25 ...pa ne bi bio prvi put da se nešto tako desi. Edin Gačić, Jašarević, pucnjave i ubistva su svakodnevnica te se shodno tome MUPovi pripremaju i treniraju. Treniraju sa nekim od najelitnijih vojnih jedinica, poput američkih zelenih beretki i sl.
Mjesas babe i zabe. Ne sumnjam ja u treninge/sposobnost jedinica za podrsku i specijalaca.
Ali oni se vjerovatno dizu tek kad obicni policajci ne mogu da rjese.
Meni i svakom gradjaninu treba kada se desi belaj slican ovom mom navedenom, ili slican jucerasnjem, da najobicniji policajac u golfu dodje u minuti i trzne pistolj i da puca ako je potrebno da zastiti nevine ljude oko sebe.
Kod nas se policajci oslanjaju na dobru volju kriminalaca da se smire ili predaju. I obicno su tu samo kao obezbjedjenje nekakvo.
Tako je taj lik juce mogao flipnuti i namiriti jos ljudi dok bi se plavci udostojili da se pojave.
Imas 1000 ljudi koji setaju vilsonovim, postavi dvojicu u plavom da setaju tuda. Ne znam sta se desilo sa policajcima biciklistima, ali vidim da ih vise nema. Garant im dotrajale gume na biciklima pa nisu mogli da nadju budzet da zamjene. Ali to je bila super policijska jedinica.
Nemas dovoljno policajaca? = Zaposli ministre.
Ne mozes da isposlujes to? = Nesposoban.
Ovdje uopste ne stavljam prst na bilo kakvu stranku, koaliciju...bla bla. Nista ovi jedni nisu (ne)sposobniji nego ovi drugi. Ista je to "japija" samo drugi politicki brand.
Last edited by zdruzdjo on 11/06/2024 20:52, edited 1 time in total.
Hakiz

#80983 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hakiz »

Naslovnica wrote: 11/06/2024 20:40
- I na kraju, radi zaštite digniteta naših članova, uvaženim zastupnicima u skupštinskim klupama Kantona Sarajevo moramo da naglasimo da je projekat "policajac u kvartu" aktuelan i egzistira u Kantonu Sarajevo skoro 20

gradjani sarajeva

Image
Ja ih na Al'pašinom nisam vidio pjehe da idu godinama. Ustvari, ne znam ni kada sam ih vidio, posljednja sjećanja vežem za Jozu, ide odozgo od Toplane a mi djeca pobjegnemo "izazgrade", zaigramo se nečega, a strah nas da krene prema nama.
A u Zenici su non-stop na nogama, svaki put kada odem do Zenice sretnem patrolu na nogama, dvoje i lagano...
U zadnjih 10 godina policija me ukupno zaustavila max.10 puta, od toga vjerojatno 8 puta u Zenici. :lol:
To bi i izazvalo kritike. Ideš ulicom, naveče, zaustave te, ko si, šta si, gdje si bio, gdje ideš, šta si radio itd. I onda počneš razmišljati, koji vam je, ne kršim zakon, imam pravo hodati noću, što me maltretirate.

Teško bi bilo napraviti ravnotežu da imamo policajca u kvartu, a da se ne osjećamo da nas maltretira. A kako bi on, jadan, ubio dosadu: Kafane, buregdžinice, kladionice zatvorene, jedino šta mu ubija dosadu je da zaustavlja ljude.

I oni koji će reći da im ne bi smetalo, ne bi im smetalo dok je pisanje po forumu. Kada bi ih počeli zaustavljati bez razloga, smetalo bi im.

Sigurno smeta i onima koje u Zenici bez razloga zaustavljaju.
liyf

#80984 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by liyf »

zdruzdjo wrote: 11/06/2024 20:50
liyf wrote: 11/06/2024 20:25 ...pa ne bi bio prvi put da se nešto tako desi. Edin Gačić, Jašarević, pucnjave i ubistva su svakodnevnica te se shodno tome MUPovi pripremaju i treniraju. Treniraju sa nekim od najelitnijih vojnih jedinica, poput američkih zelenih beretki i sl.
Mjesas babe i zabe. Ne sumnjam ja u treninge jedinica za podrsku i specijalaca.
Meni i svakom gradjaninu treba kada se desi belaj slican ovom mom navedenom, ili slican jucerasnjem, da najobicniji policajac u golfu dodje u minuti i trzne pistolj i da puca ako je potrebno da zastiti nevine ljude oko sebe.
Kod nas se policajci oslanjaju na dobru volju kriminalaca da se smire ili predaju. I obicno su tu samo kao obezbjedjenje nekakvo.
Tako je taj lik juce mogao flipnuti i namiriti jos ljudi dok bi se plavci udostojili da se pojave.
Imas 1000 ljudi koji setaju vilsonovim, postavi dvojicu u plavom da setaju tuda. Ne znam sta se desilo sa policajcima biciklistima, ali vidim da ih vise nema. Garant im dotrajale gume na biciklima pa nisu mogli da nadju budzet da zamjene. Ali to je bila super policijska jedinica.
Ovdje uopste ne stavljam prst na bilo kakvu stranku, koaliciju...bla bla. Nista ovi jedni nisu (ne)sposobniji nego ovi drugi. Ista je to "japija" samo drugi politicki brand.
To si u pravu, i ja na to upozoravam već evo neko vrijeme na forumu. Trening specijalaca je vrhunski, specijalaca ima dovoljno, ali trening i obučenost (i oprema) običnih policajaca ne valja
bumerangss

#80985 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bumerangss »

sime_cipol wrote: 11/06/2024 11:28 Ima li gdje slika te femme fatale :D
I ja bih da vidim zbog koje mace ce robijati 15 20 godina?
problemnatravunu

#80986 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by problemnatravunu »

bumerangss wrote: 11/06/2024 21:00
sime_cipol wrote: 11/06/2024 11:28 Ima li gdje slika te femme fatale :D
I ja bih da vidim zbog koje mace ce robijati 15 20 godina?
:thumbup:
kB27

#80987 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kB27 »

Mjesas babe i zabe. Ne sumnjam ja u treninge/sposobnost jedinica za podrsku i specijalaca.
Morali bi onda kaznjavati one koji voze kroz zabranu iza 17h ili vikendom, a gdje ce to.

Prosle godine su se jos i mogli vidjeti na Vilsonovom, i to plave beretke po dvojica (mislim da je to interventna), lijepo setaju popricaju ponekad s nekim i prisutni su. Nekada cak i 2x po dvojica istovremeno u dva smjera. Ove godine to nijednom nisam vidio, a skoro svaki dan sam na Vilsonovom kada je saobracaj zatvoren.

Pjeske, biciklom, romobilom, bilo cim ali da si prisutan u pjesackoj zoni koja je ljeti najmnogoljudnije javno mjesto u gradu.
Naslovnica

#80988 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Hakiz wrote: 11/06/2024 20:50
Naslovnica wrote: 11/06/2024 20:40

gradjani sarajeva

Image
To bi i izazvalo kritike. Ideš ulicom, naveče, zaustave te, ko si, šta si, gdje si bio, gdje ideš, šta si radio itd. I onda počneš razmišljati, koji vam je, ne kršim zakon, imam pravo hodati noću, što me maltretirate.

Teško bi bilo napraviti ravnotežu da imamo policajca u kvartu, a da se ne osjećamo da nas maltretira. A kako bi on, jadan, ubio dosadu: Kafane, buregdžinice, kladionice zatvorene, jedino šta mu ubija dosadu je da zaustavlja ljude.

I oni koji će reći da im ne bi smetalo, ne bi im smetalo dok je pisanje po forumu. Kada bi ih počeli zaustavljati bez razloga, smetalo bi im.

Sigurno smeta i onima koje u Zenici bez razloga zaustavljaju.
Smetalo bi klošarima. Normalan i pošten svijet, siguran sam, ne bi imao ništa protiv pooštrenih kontrola, dapače.
Ali da bude svima jednako, a ne da se salutira likovima iza zatamnjenih stakala a da se prebrojavaju ziherice jadi u Fordu Focusu iz 1999.
kB27

#80989 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kB27 »

Policija treba da se brine sta bi gradjanima smetalo.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Naslovnica

#80990 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

kB27 wrote: 11/06/2024 21:01
Morali bi onda kaznjavati one koji voze kroz zabranu iza 17h ili vikendom, a gdje ce to.

Prosle godine su se jos i mogli vidjeti na Vilsonovom, i to plave beretke po dvojica (mislim da je to interventna), lijepo setaju popricaju ponekad s nekim i prisutni su. Nekada cak i 2x po dvojica istovremeno u dva smjera. Ove godine to nijednom nisam vidio, a skoro svaki dan sam na Vilsonovom kada je saobracaj zatvoren.

Pjeske, biciklom, romobilom, bilo cim ali da si prisutan u pjesackoj zoni koja je ljeti najmnogoljudnije javno mjesto u gradu.
Ima li onih policajaca na motorima i biciklima?
liyf

#80991 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by liyf »

Naslovnica wrote: 11/06/2024 21:02
kB27 wrote: 11/06/2024 21:01

Motori - yes, oni su čak i povećali prisustvo na ulicama od kako je sunce
Bicikla - mislim da ne, jedino ako ljeti ne izađu 2-3 dana
NediM17

#80992 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by NediM17 »

bumerangss wrote: 11/06/2024 20:46
nekome wrote: 11/06/2024 09:58 mjesecar + afekt (iznenada, u po bijela dana) + strah (16 klikova), 5 god, 3 uslovno uz dobro vladanje
Kakve veze ima sto je i ako je mjestecar?
Hoce li zbog toga imati olaksavajucu okolnost kao manje uracunjljiv?
Omar mjesecar, advokat. :lol:
kB27

#80993 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kB27 »

Naslovnica wrote: 11/06/2024 21:02 Ima li onih policajaca na motorima i biciklima?
Konkretno za pjesacku zonu Vilsonovo, ja ih ove godine nisam vidio ni u kojoj formi i obliku. :lol:

Ok, znam i razumijem ih, tesko je izaci iz sluzbenog Golfa, prosle godine sam ih barem vidjao parkirane u F. Rackog na samoj raskrsnici sa Vilsom, ove godine do sada nijednom ni to. Mada i nije neke koristi od njih bilo, vise puta sam svjedocio kako neko kroz zabranu prodje bukvalno pored njih - nikakva reakcija. Da li dojave nekome ko ih doceka, iskreno sumnjam.

Jedino cije prisustvo sam, generalno u gradu, uocio u zadnje vrijeme u puno vecoj mjeri nego ranije je T-Roc. Haman kad god sjednem u auto i prodjem pola grada glavnom cestom, vidim ga.

Jednostavno treba dati privatnoj firmi da pise kazne za najbanalniji prekrsaj - nepropisno parkiranje i zaustavljanje. Javni parkinzi (zaustavljanje vise mjesta), trotoari, saobracajnice, biciklisticke staze, zelene povrsine, ispred kontejnera, i sve ostalo. Jer to mijenja svijest i prevenira i puno teze prekrsaje. Ljudski mozak po prirodi ispituje granice dokle moze ici. Pa kada baja dobije sedmicno tri kazne za parking, nece doci na ideju da prodje kroz crveno ili vozi kroz Vilsonovo vikendom iz ciste obijesti i lijenosti.
Hakiz

#80994 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hakiz »

kB27 wrote: 11/06/2024 21:02 Policija treba da se brine sta bi gradjanima smetalo.

Policija treba da bude neprijatelj građana?

Svaka čast :thumbup:
kB27

#80995 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kB27 »

Hakiz wrote: 11/06/2024 21:12
kB27 wrote: 11/06/2024 21:02 Policija treba da se brine sta bi gradjanima smetalo.

Ti si svoje umijece logickog zakljucivanja davno dokazao, nemoj vise ziv bio. Priupitah te danas da citiras gdje sam to ja rekao da zena treba biti manje kaznjena za isti cin nasilja u porodici, ne vidjoh da si mi odgovorio.
Hakiz

#80996 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hakiz »

kB27 wrote: 11/06/2024 21:13
Hakiz wrote: 11/06/2024 21:12

Ti si svoje umijece logickog zakljucivanja davno dokazao, nemoj vise ziv bio. Priupitah te danas da citiras gdje sam to ja rekao da zena treba biti manje kaznjena za isti cin nasilja u porodici, ne vidjoh da si mi odgovorio.
Šta ti imam odgovarati kada ti postovi sve kažu. Ko hoće, pročitat će.

Nego, neka policija mrzi građane, to je logično.
basicm

#80997 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by basicm »

Policija ne valja i nista ne rade. Ni prije ni sad. Sta ih branite, oni stavili pod nadzor, da se nije sam predao vidjeli bi.
kB27

#80998 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kB27 »

Bukvalno niko na zadnjih 15 stranica ih nije branio. :lol:
eltroxin

#80999 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by eltroxin »

Indigont wrote: 11/06/2024 10:36
eltroxin wrote: 11/06/2024 06:24 Kako da ne, na Beograd se treba ugledati
Daj ba jebo ga beograd. Eto XY grad, naravno da se treba ugledati na ono sto je BOLJE od tebe. Ti cim si cuo beograd tebi ceca u ocima. Vidi, to je do tebe bojim se.
Mislis na onaj Beograd gdje melju ljude i onda se Vucic oblizujuci pokazuje narodu te slike? Gdje policija ne smije uhapsiti teroriste? Gdje huligani i batinasi maltretiraju sviju ko nije za Vucica? Na grad koji ima najvise ne razrjesenih ubistava, kako politickih tako i mafijaskih, gdje su ratni zlocinci celebrity, gdje ubijaju premijere, novinare i komadante policije?
Mora da je do mene…
zdruzdjo

#81000 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

Naslovnica wrote: 11/06/2024 21:02
Na biciklima ih nisam vidio, ne pamtim.

Na motorima ih ima, ali nesto malo. Ponekad ih vidim po gradu da malo oko centra pa do socijalnog su aktivniji. I to pretezno vikendom.
Aktivno vozim motor vec par godina. Do sada su me na motoru policajci motoristi zaustavili ravno JEDNOM. Bukvalno.
I to prije par dana. Stajali su u naselju na apsolutno najglupljem mogucem mjestu. Pretrcali preko ceste nadajuci se da nisam legalan. Jako sam ih razocarao :izet: :izet: .
Ali ono sto smo svi svjedoci, od nekih 10 navece pa do gluhih doba, je zujanje motorima glavnom dzadom ko zna kojim brzinama.
I tu bi trebalo da policajaca na motorima ima najvise, ali na zalost nula.
Da ne pricam o likovima koji voze bez tablica, prekrivenih i savijenih tablica, bez kaciga, neregistrovanih....
U naselju konkretno imam lika koji je kupio jaci motor (neku hondu), a tablice je stavio sa svog starog skutera od 150ccm i tako vozi. Da ne pricam sto apsolutno ni na jedan semafor u naselju ne staje.
Tako da mogli bi biti daleko aktivniji i mnogobrojniji jer su na motorima daleko brzi, okretniji, agilniji....
Post Reply