SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Chloe
Photo mod

#80751 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chloe »

Nema opravdanja za ono što se juče desilo u Sa, i da je bilo na perifiriji daleko od naroda, a kamo li u špic vremenu, na jednom od najprohodnijih djelova. Nema.

Šta znači ugrožen život djece, vrlo dobro sam osjetila, i to od kriminalaca u sprezi sa komesarom policije,
kad si svjestan da oni koji te trebaju zaštiti su dio krminalne priče.
Pa nije bilo potezanja pištolja i uzimanja pravde u svoje ruke.

Uzimati pravdu u svoje ruke je divlji zapad, a ne pravda, sve i da je ubica prijavio prijetnje nadležnim organima i tražio zaštitu ( ako je ucjenjivan), a oni nisu adekvatno odgovorili, traži se dalje rješenje.

A u kakvom smo mentalnom stanju govori činjenica da smo prevazišli klevete i ismijavanja po društvenim mrežama, govore mržnje, fizičke obračune i došli do faze da pravdamo ubistva. Sve nam je postalo NORNMALNO. :-)
vjeshalica

#80752 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Nasao ga slucajno, pa ga odlucio probrati da mu prijeti. Pravi motiv ce se saznati.

Kult ubica koji uzimaju pravdu u svoje ruke, i dovodi do ovakvih sranja. Ne njeguje se kult onih koji se povlace po Sudovima i bitke vode daleko gore od pucanja iz pistolka, cak stavise to su u ocima drugih ljudi obicne budale,jadnici i slicno.
Al pucac na Vilsu je skoro pa heroj.
kB27

#80753 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kB27 »

Niko ne opravdava, samo razumije.

Svako ima svoje granice, necije su cim zagrebes po povrsini a necije malo "dublje". Iskreno se nadam da nikad niko nece otkriti gdje su tvoje. A tada covjek ne postavlja pitanja, ne trazi nova rjesenja, vec uradi ono sto je u srzi svakog ljudskog bica - pusti da djeluje instinkt za prezivljavanje i zastitu najblizih.

Jesmo divlji zapad, ne znam sto mislis da nismo. Ko god misli da nismo je burek u svemiru.

Da je umjesto jucerasnje vijesti bila recimo vijest kako je ubijeni nakon visestruko prijavljivanjih prijetnji bacio ubici bombu na kucu i ubio porodicu, prvi vi dusebriznici bi poletili da napisete kakav je to covjek koji nije zastitio svoju porodicu i zasto je cekao da mu truhli sistem rijesi problem.
vjeshalica

#80754 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

kB27 wrote: 11/06/2024 08:30 Niko ne opravdava, samo razumije.

Svako ima svoje granice, necije su cim zagrebes po povrsini a necije malo "dublje". Iskreno se nadam da nikad niko nece otkriti gdje su tvoje. A tada covjek ne postavlja pitanja, ne trazi nova rjesenja, vec uradi ono sto je u srzi svakog ljudskog bica - pusti da djeluje instinkt za prezivljavanje i zastitu najblizih.

Jesmo divlji zapad, ne znam sto mislis da nismo. Ko god misli da nismo je burek u svemiru.
Jel se meni obracas? Gdje sam napisala da nismo divlji zapad jer ti mislis da jesmo? Sto ubacivac svoje zakljucke kao tudje?
kB27

#80755 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kB27 »

vjeshalica wrote: 11/06/2024 08:33
kB27 wrote: 11/06/2024 08:30 Niko ne opravdava, samo razumije.

Jel se meni obracas? Gdje sam napisala da nismo divlji zapad jer ti mislis da jesmo? Sto ubacivac svoje zakljucke kao tudje?
Ne, uletio tvoj post izmedju mog i posta iznad dok sam pisao.
vjeshalica

#80756 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

kB27 wrote: 11/06/2024 08:30
Da je umjesto jucerasnje vijesti bila recimo vijest kako je ubijeni nakon visestruko prijavljivanjih prijetnji bacio ubici bombu na kucu i ubio porodicu, prvi vi dusebriznici bi poletili da napisete kakav je to covjek koji nije zastitio svoju porodicu i zasto je cekao da mu truhli sistem rijesi problem.
Po ko zna koji put MOTIV?

Sto tebe nije nasao Anel Krso da ti prijeti?
Chloe
Photo mod

#80757 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chloe »

Nije davno bilo kad je ubica u Gradačcu rešetao suprugu i još par osoba, išao uživo na društvenim mrežama i imao određenu podršku građana. :-)

Image

Ma napredujemo ... :thumbup:
noviclan

#80758 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

Ubijeni Kršo nedavno izašao iz zatvora, prijetio Sarajkiću duži vremenski period
http://www.klix.ba/clanak/240610145

Ubijeni Kršo nedavno izašao iz zatvora, prijetio Sarajkiću duži vremenski period

E sto je prijetio prijetio je, a neki se pitaju sto je sesnaest metaka ispucao
kB27

#80759 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kB27 »

vjeshalica wrote: 11/06/2024 08:34

Treba sacekati informacije iz istrage ili sudjenja pa cemo onda detaljnije polemisati.

Sta ja znam, mozda jer mu nisam komsija, mozda jer mi ne duguje novac, mozda jer ga nisam prijavio za sverc suplemenata (sta biste rekli na takav razvoj situacije, evo neko ga drzavi prijavi za krijumcarenje - on sazna ko je i maltretira ga iz zatvora i nakon zatvora, a drzava ga ne zastiti; sta cemo tada, covjek htio "pitomi zapad" kao rjesenje a dobio omcu oko vrata)? A mozda je ubica 12 puta "bezbjednosno interesantno lice" od ubijenog.
kB27

#80760 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kB27 »

Chloe wrote: 11/06/2024 08:35 Nije davno bilo kad je ubica u Gradačcu rešetao suprugu i još par osoba, išao uživo na društvenim mrežama i imao određenu podršku građana.
Ako se ispostavi da je u jucerasnjem dogadjaju slucaj kako se nagadja ovdje na forumu, zestoko mijesas babe i zabe.

Je li heroj Hadzija koji je izresetao dvojicu lihvara koji su maltretirali pola grada? Za mene jeste. Je li heroj covjek koji je ubio jednog i ranio drugog metadonca u centru grada jer su mu prijetili da ce mu silovati kcerku? Za mene jeste. I jos stotine takvih manje medijski pracenih slucajeva. Svi oni su za mene heroji. I ovaj od jucer ce biti ako se ispostavi da je zdrav, prav, bez mrlje u zivotu, kriv samo jer je iz ovog ili onog razloga naletio na ovog sto se kako kazu bavi halal poslovima (a koji sada pusta vodu na barem 16 mjesta) i imao halal problem s njim.

Jeste, heroj je svako ko skloni olos sa ulice, kada nece da ih sklone oni koji trebaju. Heroj je i svako ko se izbori za sigurnost sebe i svoje porodice, kada to sistem kojem uredno placa za tu uslugu nece da ucini. Pa cemo kada bude vise detalja o jucerasnjem dogadjaju lako znati u koju kategoriju svrstati jucerasnjeg aktera - heroj ili obicni klosarcic slican ovom 16 puta prosviranom.

Gdje to na "pitomom zapadu" mozes da prijetis iz zatvora? Mozes li mi objasniti kako? A nisi Al Capone, nego obicni klosarcic koji je na brzinu sumnjivim putem dosao do para i umislio da je Bog.
Last edited by kB27 on 11/06/2024 08:48, edited 1 time in total.
vjeshalica

#80761 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

kB27 wrote: 11/06/2024 08:39

Treba sacekati informacije iz istrage ili sudjenja pa cemo onda detaljnije polemisati.

Sta ja znam, mozda jer mu nisam komsija, mozda jer mi ne duguje novac, mozda jer ga nisam prijavio za sverc suplemenata (sta biste rekli na takav razvoj situacije, evo neko ga drzavi prijavi za krijumcarenje - on sazna ko je i maltretira ga iz zatvora i nakon zatvora, a drzava ga ne zastiti; sta cemo tada, covjek htio "pitomi zapad" kao rjesenje a dobio omcu oko vrata)? A mozda je ubica 12 puta "bezbjednosno interesantno lice" od ubijenog.
Treba biti veoma oprezan prilikom izgradnje kulta za ubice poput Sarajkica, jer prave motive ne znamo. Ne znamo ni da li je prijavljivao prijetnje, kako su povezani i o cemu je tacno rijec. Pocela se hinjski provlaciti prica o uzimanju stvari u svoje ruke jer sistem ne radi.
vjeshalica

#80762 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

kB27 wrote: 11/06/2024 08:46
Chloe wrote: 11/06/2024 08:35 Nije davno bilo kad je ubica u Gradačcu rešetao suprugu i još par osoba, išao uživo na društvenim mrežama i imao određenu podršku građana.
Ako se ispostavi da je u jucerasnjem dogadjaju slucaj kako se nagadja ovdje na forumu, zestoko mijesas babe i zabe.

Je li heroj Hadzija koji je izresetao dvojicu lihvara koji su maltretirali pola grada? Za mene jeste. Je li heroj covjek koji je ubio jednog i ranio drugog metadonca u centru grada jer su mu prijetili da ce mu silovati kcerku? Za mene jeste. I jos stotine takvih manje medijski pracenih slucajeva. Svi oni su za mene heroji. I ovaj od jucer ce biti ako se ispostavi da je zdrav, prav, bez mrlje u zivotu, kriv samo jer je iz ovog ili onog razloga naletio na ovog sto se kako kazu bavi halal poslovima (a koji sada pusta vodu na barem 16 mjesta) i imao halal problem s njim.

Jeste, heroj je svako ko skloni olos sa ulice, kada nece da ih sklone oni koji trebaju. Heroj je i svako ko se izbori za sigurnost sebe i svoje porodice, kada to sistem kojem uredno placa za tu uslugu nece da ucini. Pa cemo kada bude vise detalja o jucerasnjem dogadjaju lako znati u koju kategoriju svrstati jucerasnjeg aktera - heroj ili obicni klosarcic slican ovom 16 puta prosviranom.

Gdje to na "pitomom zapadu" mozes da prijetis iz zatvora? Mozes li mi objasniti kako? A nisi Al Capone, nego obicni klosarcic koji je na brzinu sumnjivim putem dosao do para i umislio da je Bog.
Nije dvojicu nego trojicu. I dobio 24 godine i sto mislis zbog cega?

Za tebe nisu heroji oni koji se bore i prezivljavaju tantalove muke boreci se za pravdu po sudovima,al jeste hadzija sto je otisao da trazi pravdu na svoju ruku? Takve i ne pominjes,nisu vrijedni kulta herojstva. Heroj si samo izgleda ako proljevas krv pod svaku cijenu. Sta te cini drugacijim?
Last edited by vjeshalica on 11/06/2024 08:53, edited 1 time in total.
kB27

#80763 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kB27 »

Da li je prijavljivao prijetnje je manje bitno. Ako nije, sistem treba da se zapita zasto osoba bez policijskog dosijea ne vjeruje u sistem i ne vjeruje da je rjesenje njegovog problema moguce kroz sistem.

Kad vec moderatorica pomalo gnusno poveza jucerasnji dogadjaj sa femicidom iz Gradacca, evo jadna djevojka je prijavljivala, zar ne? Bila je i zabrana prilaska, zar ne? Pa? Bojim se samo komentara naseg licemjernog naroda u slucaju da nije prijavila. Naravno da bi bilo "pa sto nije prijavila". Fuj.
DaysleepeR

#80764 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DaysleepeR »

Najveći motiv za sistem da počne raditi je strah od toga da će građani početi uzimati stvari u svoje ruke.

Nešto se mora početi mijenjati.
kB27

#80765 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kB27 »

vjeshalica wrote: 11/06/2024 08:51

Za tebe nisu heroji oni koji se bore i prezivljavaju tantalove muke boreci se za pravdu po sudovima,al jeste hadzija sto je otisao da trazi pravdu na svoju ruku? Takve i ne pominjes,nisu vrijedni kulta herojstva. Heroj si samo izgleda ako proljevas krv pod svaku cijenu. Sta te cini drugacijim?
Hvala za ispravku, jos veci heroj ako su trojica. Zbog trostrukog ubistva sa predumisljajem, cuj zbog cega.

Ko je rekao da takvi nisu heroji? To sto su za mene ovi heroji, onda takvi ne mogu biti? Logika za 5. Zasto bih ih spominjao u kontekstu jucerasnjeg desavanja (38. put kazem, jos uvijek ne znamo da li ce se ispostaviti da je slucaj sa bas takvom pozadinom)? Hocemo sad spomenuti sve heroje, i one koji su odbranili Zuc, i one koji odvedu povrijedjenu pticu veterinaru, i one koji nani sa pijace ponesu cekere, i one koji na youtube promovisu ljepote Bosne i Hercegovine, i.... Svi oni su za mene heroji, samo ne znam kakve veze imaju sa ovim od jucer, sto je glavna diskusija na temi zadnjih 10 stranica.
vjeshalica

#80766 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

kB27 wrote: 11/06/2024 08:52 Da li je prijavljivao prijetnje je manje bitno. Ako nije, sistem treba da se zapita zasto osoba bez policijskog dosijea ne vjeruje u sistem i ne vjeruje da je rjesenje njegovog problema moguce kroz sistem.

Kad vec moderatorica pomalo gnusno poveza jucerasnji dogadjaj sa femicidom iz Gradacca, evo jadna djevojka je prijavljivala, zar ne? Bila je i zabrana prilaska, zar ne? Pa? Bojim se samo komentara naseg licemjernog naroda u slucaju da nije prijavila. Naravno da bi bilo "pa sto nije prijavila". Fuj.
Veoma je bitno da li je prijavio ili ne. Ne mozes reci u tom slucaju da sistem ne funkcionise jer na prijavu nije postupao koje nije ni bilo?

A nisi uzeo u obzir da ne bi bilo bas pri sebi prijaviti u policiju lika sa kojim imas nezakonite poslove pa vam se racuni oteli kontroli?

Ovo me podsjetilo na scenu od jesenas u Merkatoru Socijalno, trci neka zenska i prilazi mi u garazi i vristi da zovem policiju. Pitam sta je problem kaze nece da mi vrati moj speed. A za njom trce 4 raspale unakrsno kosti i galami nesto. Aloo mrs od mene i ti i tvoj speed. Nastavljaju vriskati i trcati po garazi. Ona urla vrati mi speed evo ti pare zvacu policiju.....
vjeshalica

#80767 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

kB27 wrote: 11/06/2024 08:57
vjeshalica wrote: 11/06/2024 08:51

Hvala za ispravku, jos veci heroj ako su trojica. Zbog trostrukog ubistva sa predumisljajem, cuj zbog cega.

Ko je rekao da takvi nisu heroji? To sto su za mene ovi heroji, onda takvi ne mogu biti? Logika za 5. Zasto bih ih spominjao u kontekstu jucerasnjeg desavanja (38. put kazem, jos uvijek ne znamo da li ce se ispostaviti da je slucaj sa bas takvom pozadinom)? Hocemo sad spomenuti sve heroje, i one koji su odbranili Zuc, i one koji odvedu povrijedjenu pticu veterinaru, i one koji nani sa pijace ponesu cekere, i one koji na youtube promovisu ljepote Bosne i Hercegovine, i.... Svi oni su za mene heroji, samo ne znam kakve veze imaju sa ovim od jucer, sto je glavna diskusija na temi zadnjih 10 stranica.
Poredis neuporedive stvarim dohvatio si se i rata. Nisu iste okolnosti rat i obracuni mafijaskog karaktera. I naravno da svaki heroj koji se bori za pravdu i povlaci po sudovima nije dovoljan heroj jer nije uzeo pravdu u svoje ruke.
Pravda u svoje ruke je kad se mafija propuca medju sobom i pobije a motive ne smiju prijaviti policiji.
I da, Hadzija je neuporediv sa ovom dvojicom.
kB27

#80768 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kB27 »

vjeshalica wrote: 11/06/2024 08:58
kB27 wrote: 11/06/2024 08:52 Da li je prijavljivao prijetnje je manje bitno. Ako nije, sistem treba da se zapita zasto osoba bez policijskog dosijea ne vjeruje u sistem i ne vjeruje da je rjesenje njegovog problema moguce kroz sistem.

Veoma je bitno da li je prijavio ili ne. Ne mozes reci u tom slucaju da sistem ne funkcionise jer na prijavu nije postupao koje nije ni bilo?

A nisi uzeo u obzir da ne bi bilo bas pri sebi prijaviti u policiju lika sa kojim imas nezakonite poslove pa vam se racuni oteli kontroli?

Ovo me podsjetilo na scenu od jesenas u Merkatoru Socijalno, trci neka zenska i prilazi mi u garazi i vristi da zovem policiju. Pitam sta je problem kaze nece da mi vrati moj speed. A za njom trce 4 raspale unakrsno kosti i galami nesto. Aloo mrs od mene i ti i tvoj speed. Nastavljaju vriskati i trcati po garazi. Ona urla vrati mi speed evo ti pare zvacu policiju.....
Nije bitno, zato sto je jedna od mjera da li sistem funkcionise sama percepcija da li sistem funkcionise.

Nezakoniti poslovi, nerascisceni racuni, potpuno druga stvar od onog sto ja pisem na svojih 20 postova na ovoj temi. Ako si citala, svjesna si toga i svjesna si da manipuliras cinjenicama. Ja govorim o mogucem scenariju - zdrav-prav covjek bez mrlje i kriminalne historije, a ti imputiras da herojiziram i opravdavam nerasciscene medjusobne racune zbog medjusobnih mutnih poslova? Ok.
Naslovnica

#80769 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

vjeshalica wrote: 11/06/2024 08:47
kB27 wrote: 11/06/2024 08:39

Treba biti veoma oprezan prilikom izgradnje kulta za ubice poput Sarajkica, jer prave motive ne znamo. Ne znamo ni da li je prijavljivao prijetnje, kako su povezani i o cemu je tacno rijec. Pocela se hinjski provlaciti prica o uzimanju stvari u svoje ruke jer sistem ne radi.
Izgleda da su neke pare u pitanju, upravo sam čuo priču iz druge ruke, od poznanika.
vjeshalica

#80770 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

kB27 wrote: 11/06/2024 09:01

Nije bitno, zato sto je jedna od mjera da li sistem funkcionise sama percepcija da li sistem funkcionise.

Nezakoniti poslovi, nerascisceni racuni, potpuno druga stvar od onog sto ja pisem na svojih 20 postova na ovoj temi. Ako si citala, svjesna si toga i svjesna si da manipuliras cinjenicama. Ja govorim o mogucem scenariju - zdrav-prav covjek bez mrlje i kriminalne historije, a ti imputiras da herojiziram i opravdavam nerasciscene medjusobne racune zbog medjusobnih mutnih poslova? Ok.
Bitno je. Ne mislis da ce neki lik otici da prijavi u policiju da mu prijeti neko, a da navede da se bavi nezakonitim poslovima pa da se provali ko zadnja budala??????

Zamisli ti meni prijetis, a ja odem da te prijavim i pitaju me za motive, jesam li sa kim u sukobu i povodom cega, i ja kazem ma ostala sam duzna pare za kokain. To samo budala moze uraditi

Ja nicim ne manipulisem, problem je u tebi sto hoces da cujes ono sto ti godi pri tome zanemarujuci da postoji nesto sasvim deseto.
I ko kaze da je neko 100% cist samo zato sto "ne prolazi" operativne evidencije? Takvih imas koliko hoces, a jos se nisu provalili.
vjeshalica

#80771 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Naslovnica wrote: 11/06/2024 09:02

Izgleda da su neke pare u pitanju, upravo sam čuo priču iz druge ruke, od poznanika.
Pare od cega?
kB27

#80772 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kB27 »

vjeshalica wrote: 11/06/2024 09:04 Bitno je. Ne mislis da ce neki lik otici da prijavi u policiju da mu prijeti neko, a da navede da se bavi nezakonitim poslovima pa da se provali ko zadnja budala??????
Vrlo moguce. Moze biti to sto ti kazes, "ako prijavim njega prijavit cu i sebe", a moze biti da ne vjerujes da ce od toga biti ikakve koristi pa zato ne prijavis. A moze biti i "ako prijavis policiji ubit cu ti dijete". Moze svasta.
Naslovnica

#80773 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

vjeshalica wrote: 11/06/2024 09:06

Pare od cega?
Radovi nekakvi, stan valjda, tražilo još, ucjene, tako nešto...
Vidjećemo da li laže ovaj što kaže da ga zna.
Ubica je valjda majstor, električar.
Ako ovaj laže, lažem i ja vas.
kB27

#80774 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kB27 »

Kršo je prije nekoliko mjeseci hapšen u Konjicu po prijavi za nasilje u porodici, zbog čega je bio i pritvoren.
Halal poslovi.

Hocemo dalje hipotetizirati - sta ako je ubica rod sa, lupam, suprugom ovog sa 16 rupa? Ko od dusebriznika ovdje ce prvi poletiti da kaze "bravo, konacno neko ko ce zastititi svoju sestru, majku, kcerku, tetku, od narednog femicida"?
kB27

#80775 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kB27 »

Naslovnica wrote: 11/06/2024 09:11
vjeshalica wrote: 11/06/2024 09:06

Pare od cega?
Radovi nekakvi, stan valjda, tražilo još, ucjene, tako nešto...
Vidjećemo da li laže ovaj što kaže da ga zna.
Ubica je valjda majstor, električar.
Ako ovaj laže, lažem i ja vas.
Neko jucer odmah nakon fotografije automobila rece "passat zatamnjena zadnja stakla, ili radi na pijaci ili vozi alat". :mrgreen:

Ako je zaista tako, i ako je (kao sto jeste) poznat dosije nastradalog, a otkrivaju se i nove cinjenice (nasilje u porodici prije par mjeseci) - mislim da je savrseno jasno ko je izazivac konflikta.
Post Reply