Izgleda da si dobro.kB27 wrote: ↑10/06/2024 18:47Ovaj tip ubistava nema veze ni sa sigurnosnom situacijom u gradu, ni sa djecom mocnika, ni sa prisustvom policije na terenu, apsolutno ni s cim. Vise veze ima sa "jakom drzavom" u smislu pravnog sistema, i (ne)mogucnosti drzave da rijesi oredjene probleme kroz institucije. Kako ce se vjerovatno ispostaviti, ili je ubica lud i neuracunljiv, ili je uzeo pravdu u svoje ruke po unaprijed isplaniranom scenariju jer mu je po nekom osnovu ubijeni bio duzan, a ubica nije smatrao da pravdu moze dobiti na drugi nacin. Ovakvo nesto je "last resort" opcija za bilo kojeg normalnog covjeka. Nekad te jednostavno stjeraju u cosak.DonieBrasco wrote: ↑10/06/2024 18:39 Za dva dana niko o ovome nece pricati.
Ja sam dosta puta napisao da ce se ovo sve opet i iznova desavati, sve dok ne strada dijete mocnika a onda ce sve institucije da odjednom rade svoj posao.
Nemam pojma ni ko je prvi, ni ko je drugi, ni kako su se poznavali i zasto su prije toga pili kafu, je li mu ubijeni bio duzan novac, dirao porodicu, ili nesto trece. Ali ovakvo nesto ne uradis spontano, impupsivno, sigurnan sam da su potrebni mjeseci ili godine da nesto u tebi sazrije da ovo uradis.
Pustit momka jer sad imamo jedno smece manje u gradu.