Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
zlajci wrote: ↑10/06/2024 18:50
Ne znam kada je prvi poziv upućen, ali vjerujem da je bilo istovremeno sigurno više desetina ljudi koji su zvali. Znate sami koliko je prometan dio sa pješacima, pa i automobilima u tom periodu.
Treba ipak provjeriti. Krenes od sebe, bio tu nisi pozvao. Desetine za koje mislis da su pozvali, pozvali su isto kao i ti.
Nazovem ja policiju zbog parkiranja na POZARNOM PUTU pored zgrade, nakon sto mjesecima slusam komsije kako se zale, te uzivo te na kojekakvim grupama stanara. Sacekam uredno policiju da popricam, zahvale se dok su radili svoj posao i kazu "vjerujte, prvi put nas zovu za ovo". Toliko o nasem narodu. Daj ti meni sve, ali nemoj da ja ista.
oldtajmer wrote: ↑10/06/2024 18:51
jbg na kraju se ipak sve dobro zavrsilo, mogao je taj ubica potpuno da kvrkne i pocne pucati po ljudima il ko zna sta
hahaha kod nas se sve svede na nafaku, i na srecu sto se dobro za zavrsilo inace bi moglo biti svasta
zlajci wrote: ↑10/06/2024 18:40
Katica mozda nije mogao sprijeciti, ali sada moze istraziti zasto je policiji trebalo 20min da dođe na lice mjesta.
Ubistvo se desilo u 16.46, bili smo manje vise očevici. Policijska patrola sa kolima hitne pomoci je dosla tacno u 17.05h. Znaci, govorimo o klupi na Vilsonovom kod Tite. Glavna zgrada policije u gradu je udaljena 150m maksimum. U tih 20min je pored ubice proslo na 2m brat bratu stotinjak ljudi u neznanju.
Frajko stoji nabrijan, dobacuje prolaznicima, ovaj drugi lezi, pistolj na klupi i zamislite zene koje dolaze iz pravca muzeja pa smotaju lijevo prema Vrbanji i imaju sta viditi. Neka djecurlija su bukvalno bila pored klupe kada se ovo desilo. Katastrofa!
I nema sanse da je 16 hitaca, ali manje je bitno. Al jest ga ovjerio.
Vils je u ovo doba godine i dana najfrekventnija ulica Sarajeva....raja šeta, vozi bajkove, rošle, brdo djece...ovaj grad je postao horor pravi
oldtajmer wrote: ↑10/06/2024 18:51
jbg na kraju se ipak sve dobro zavrsilo, mogao je taj ubica potpuno da kvrkne i pocne pucati po ljudima il ko zna sta
hahaha kod nas se sve svede na nafaku, i na srecu sto se dobro za zavrsilo inace bi moglo biti svasta
sto imamo policiju, bolje onda neku sadaku...
Policija je tu da rasvjetli slučaj, ne da ga spriječi. Nije ovo minority report pa da sprečavaju buduća ubistva.
Vecina ovih klosara se slika sa utokama.. pun fb manijaka. Je li problem pokucat na vrata? Je li problem svima onima “od ranije poznatim policiji” napraviti raciju s vremena na vrijeme?
Svi nešto nadrkani ogromna vecina jedva ceka da istrese neke svoje frustracije ne možeš vidjet nasmijana insana
Osnovna razlika izmedju naseg i bilo kojeg razvijenog i uredjenog drustva vani. Nije to ni sigurnosna situacija, ni cistoca ulica, ni kvalitet asfalta, ni plate, ni zdravstvo, ni divlji losos, nego nadrkana faca.
moimoi wrote: ↑10/06/2024 19:03
Vecina ovih klosara se slika sa utokama.. pun fb manijaka. Je li problem pokucat na vrata? Je li problem svima onima “od ranije poznatim policiji” napraviti raciju s vremena na vrijeme?
Forumski istrazitelji za sada nisu nasli da je rijec niti o klosaru, niti o klosaru sa utokom. Imas li kakve materijale da podijelis sa istraznim timom?
zlajci wrote: ↑10/06/2024 18:50
Ne znam kada je prvi poziv upućen, ali vjerujem da je bilo istovremeno sigurno više desetina ljudi koji su zvali. Znate sami koliko je prometan dio sa pješacima, pa i automobilima u tom periodu.
Iznosis podatak da je trebalo 20 minuta od 16,46....ali ipak ne znas kad je poziv upucen, prvi.
Mislim da je u domenu naucne fantastike da niko nije nazvao prije 16.50h. Mi smo zvali u 16.50h, ali smo prvo morali smiriti dječurliju, pa procijeniti da li će lik dalje krenuti rokati. Realno, ozbiljan šok je bio. Policajac iz operativnog centra je vec bio upoznat kada smo ih dobili.
Ali sve i da niko nije nazvao prije 16.50, aferim ako ovdje neko misli da je 15min pravovremena reakcija imajuci u vidu mjesto događaja.
kazu na tvsa nakon ubistva raja bjezala glavom bez obzira, ubica izasao na cestu zaustavljao automobile.... jbg dobro je na kraju zavrsilo kako god, osim za tog krsu
Forumski istrazitelji za sada nisu nasli da je rijec niti o klosaru, niti o klosaru sa utokom. Imas li kakve materijale da podijelis sa istraznim timom?
Istragom sam do sad dosao samo do informacije da je neko sa imenom Nihad Sarajkic izlazio nekoliko puta na polaganje vozackog ispita
Lik prakticno ne postoji na netu. Ili je neki bas cistunac ili je neki cia profi ubica Uglavnom ne djeluje da se radi o nekom klosaru jer i najsitniji klosari se bar nekad provuku kroz neki medijski clanak.