OLX.BA - sve o tome
Moderator: anex
- mayab
-
noviclan
#6002 Re: OLX.BA - sve o tome
Samo ne treba raditi update dok te ne natjera da ne mozes otvoriti apk
- Indigont
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#6004 Re: OLX.BA - sve o tome
jes...do adblokera je kasperski kod mene
nisam o tome konto
nisam o tome konto
- Quaresma
#6005 Re: OLX.BA - sve o tome
meni na desktopu radi a imam ad blocker. a na telefonu nece. na telefonu otvori normalno artikle sa pocetne stranice, dok kad ukucam nesto i kad izbaci listu, ne radi.
ko koga tu sad
ne otvara, otvorim najnormalnije u novom tabu. sjecam se da je ovakav bug bio i na prosloj verziji pika.
- Indigont
#6006 Re: OLX.BA - sve o tome
E za to moras, ako hoces, kontaktirati olx support. Meni radi i na ovaj i na onaj nacin.
-
BIHpatriota
#6007 Re: OLX.BA - sve o tome
Zna li neko u Kini link, ali konkretan na prodavaca za ove multimedije sa ovog linka?
https://olx.ba/profil/Highlanderrrrr/aktivni
https://olx.ba/profil/Highlanderrrrr/aktivni
-
Naslovnica
#6008 Re: OLX.BA - sve o tome
Za ove što sakupljaju OLX kredite!
https://blog.olx.ba/2024/06/akcija-darivanja-krvi-2024/
I ove godine, sve dobrovoljne darivaoce, OLX korisnike, Zavod za transfuzijsku medicinu Federacije BiH i Crveni krst Republike Srpske nagrađuju sa 500 OLX kredita.
I ove godine, sve dobrovoljne darivaoce, OLX korisnike, Zavod za transfuzijsku medicinu Federacije BiH i Crveni krst Republike Srpske nagrađuju sa 500 OLX kredita.
- mayab
#6009 Re: OLX.BA - sve o tome
prošle godine to dobio, svakako mi je pod kraj šestog mjeseca termin za novo darivanje, idem obavezno
-
kB27
#6010 Re: OLX.BA - sve o tome
Super od njih, jedna od rijetkih kompanija koja to promovise i podrzava iznova svake godine. 
-
bumerangss
#6011 Re: OLX.BA - sve o tome
Ja te bobe naberem za 2 danaNaslovnica wrote: ↑10/06/2024 15:25 Za ove što sakupljaju OLX kredite!![]()
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#6012 Re: OLX.BA - sve o tome
Ja 0 boba na 3 racuna
A ovaj mjesec i zarada ce biti 0
A rekordni prosli je bio oko 300
A ovaj mjesec i zarada ce biti 0
A rekordni prosli je bio oko 300
- skrtica
#6013 Re: OLX.BA - sve o tome
Imam pitanje. Narucila sam jedan proizvod sa brzom dostavom, prodavac nije trazio podatke i odobrio je kupnju. Pretpostavljam da podaci nisu bili potrebni jer sam registrovani olx korisnik. Proizvod poslan. Na isti nacin narucim, kod drugog prodavca, neki proizvod ali mi on trazi podatke. Pokusavam covjeka uvjeriti da mu moji podaci nisu potrebni i da samo treba da mi odobri kupovinu proizvoda. Jesam li u pravu ili ipak moram poslati adresu i prezime 
-
kB27
#6014 Re: OLX.BA - sve o tome
Podatke unosis kada kliknes na Naruci, a ako ih spasis za naredne kupovine onda se ti isti podaci salju kurirskoj sluzbi. Tako da prodavac nema i ne treba imati tvoje podatke da bi poslao, a ako ga bas zanima kome salje to ce saznati kada kurir preuzme artikl od njega i uruci mu BHPostExpress obrazac - tek na njemu pisu tvoji podaci.skrtica wrote: ↑13/06/2024 18:02 Imam pitanje. Narucila sam jedan proizvod sa brzom dostavom, prodavac nije trazio podatke i odobrio je kupnju. Pretpostavljam da podaci nisu bili potrebni jer sam registrovani olx korisnik. Proizvod poslan. Na isti nacin narucim, kod drugog prodavca, neki proizvod ali mi on trazi podatke. Pokusavam covjeka uvjeriti da mu moji podaci nisu potrebni i da samo treba da mi odobri kupovinu proizvoda. Jesam li u pravu ili ipak moram poslati adresu i prezime![]()
Ako ti neko trazi podatke ne mora znaciti da je neka muljaza, mnogi se ne snalaze sa OLX brzom dostavom pa posalju "rucno" - tada mu trebaju tvoji podaci. Dogovori cijenu sa dostavom pa neka salje kako god hoce, i to je to.
- skrtica
#6015 Re: OLX.BA - sve o tome
Svakako ja placam dostavu a podaci su spaseni. Ne vjeruje mi covjek i jos nije odobrio narudzbu. Valjda se dogovorimo nekadkB27 wrote: ↑13/06/2024 18:06Podatke unosis kada kliknes na Naruci, a ako ih spasis za naredne kupovine onda se ti isti podaci salju kurirskoj sluzbi. Tako da prodavac nema i ne treba imati tvoje podatke da bi poslao, a ako ga bas zanima kome salje to ce saznati kada kurir preuzme artikl od njega i uruci mu BHPostExpress obrazac - tek na njemu pisu tvoji podaci.skrtica wrote: ↑13/06/2024 18:02 Imam pitanje. Narucila sam jedan proizvod sa brzom dostavom, prodavac nije trazio podatke i odobrio je kupnju. Pretpostavljam da podaci nisu bili potrebni jer sam registrovani olx korisnik. Proizvod poslan. Na isti nacin narucim, kod drugog prodavca, neki proizvod ali mi on trazi podatke. Pokusavam covjeka uvjeriti da mu moji podaci nisu potrebni i da samo treba da mi odobri kupovinu proizvoda. Jesam li u pravu ili ipak moram poslati adresu i prezime![]()
Ako ti neko trazi podatke ne mora znaciti da je neka muljaza, mnogi se ne snalaze sa OLX brzom dostavom pa posalju "rucno" - tada mu trebaju tvoji podaci. Dogovori cijenu sa dostavom pa neka salje kako god hoce, i to je to.
Hvala.
-
kB27
#6016 Re: OLX.BA - sve o tome
Ima ljudi stvarno se ne snalaze, lakse ti je posalji mu podatke. Dogovori prije toga, lupam "je li 108KM sa dostavom" i to je to. Cisto da ti ne posalje nekom privatnom kurirskom sluzbom preko koje zna biti 20ak KM dostava. OLX je 8KM, drzavne poste 10KM, ovi privatni...
- skrtica
#6017 Re: OLX.BA - sve o tome
Moze biti da se ne snalazi, ne znam. Bitan mi je proizvod a inace bih odustala. Vidjet cu sta ce biti.kB27 wrote: ↑13/06/2024 18:11![]()
![]()
![]()
Ima ljudi stvarno se ne snalaze, lakse ti je posalji mu podatke. Dogovori prije toga, lupam "je li 108KM sa dostavom" i to je to. Cisto da ti ne posalje nekom privatnom kurirskom sluzbom preko koje zna biti 20ak KM dostava. OLX je 8KM, drzavne poste 10KM, ovi privatni...![]()
-
Hakiz
#6018 Re: OLX.BA - sve o tome
Ne baš. Neka ne šalje adresu. Za to dostava preko OLX i služi, da prodavac i kupac jedan drugome ne znaju adresu i druge privatne podatke.kB27 wrote: ↑13/06/2024 18:06Podatke unosis kada kliknes na Naruci, a ako ih spasis za naredne kupovine onda se ti isti podaci salju kurirskoj sluzbi. Tako da prodavac nema i ne treba imati tvoje podatke da bi poslao, a ako ga bas zanima kome salje to ce saznati kada kurir preuzme artikl od njega i uruci mu BHPostExpress obrazac - tek na njemu pisu tvoji podaci.skrtica wrote: ↑13/06/2024 18:02 Imam pitanje. Narucila sam jedan proizvod sa brzom dostavom, prodavac nije trazio podatke i odobrio je kupnju. Pretpostavljam da podaci nisu bili potrebni jer sam registrovani olx korisnik. Proizvod poslan. Na isti nacin narucim, kod drugog prodavca, neki proizvod ali mi on trazi podatke. Pokusavam covjeka uvjeriti da mu moji podaci nisu potrebni i da samo treba da mi odobri kupovinu proizvoda. Jesam li u pravu ili ipak moram poslati adresu i prezime![]()
-
Hakiz
#6019 Re: OLX.BA - sve o tome
Ili ne zna kako dostava funkcioniše ili peca podatke i adrese.skrtica wrote: ↑13/06/2024 18:14Moze biti da se ne snalazi, ne znam. Bitan mi je proizvod a inace bih odustala. Vidjet cu sta ce biti.kB27 wrote: ↑13/06/2024 18:11![]()
![]()
![]()
Ima ljudi stvarno se ne snalaze, lakse ti je posalji mu podatke. Dogovori prije toga, lupam "je li 108KM sa dostavom" i to je to. Cisto da ti ne posalje nekom privatnom kurirskom sluzbom preko koje zna biti 20ak KM dostava. OLX je 8KM, drzavne poste 10KM, ovi privatni...![]()
-
kB27
#6020 Re: OLX.BA - sve o tome
Hakiz wrote: ↑13/06/2024 18:15Ne baš. Neka ne šalje adresu. Za to dostava preko OLX i služi, da prodavac i kupac jedan drugome ne znaju adresu i druge privatne podatke.kB27 wrote: ↑13/06/2024 18:06Podatke unosis kada kliknes na Naruci, a ako ih spasis za naredne kupovine onda se ti isti podaci salju kurirskoj sluzbi. Tako da prodavac nema i ne treba imati tvoje podatke da bi poslao, a ako ga bas zanima kome salje to ce saznati kada kurir preuzme artikl od njega i uruci mu BHPostExpress obrazac - tek na njemu pisu tvoji podaci.skrtica wrote: ↑13/06/2024 18:02 Imam pitanje. Narucila sam jedan proizvod sa brzom dostavom, prodavac nije trazio podatke i odobrio je kupnju. Pretpostavljam da podaci nisu bili potrebni jer sam registrovani olx korisnik. Proizvod poslan. Na isti nacin narucim, kod drugog prodavca, neki proizvod ali mi on trazi podatke. Pokusavam covjeka uvjeriti da mu moji podaci nisu potrebni i da samo treba da mi odobri kupovinu proizvoda. Jesam li u pravu ili ipak moram poslati adresu i prezime![]()
Ali hajde da probamo i ELI5:
- prodavac ce saznati podatke kupca u momentu predavanja artikla kuriru, putem isprintanog obrasca OLX brze dostave i partnerske poste
- kupac ce saznati podatke prodavaca u momentu placanja i preuzimanja artikla, putem isprintanog obrasca OLX brze dostave i partnerske poste
A da li neko peca podatke je savrseno jednostavno zakljuciti na bazi sadrzaja profila, vremena kreiranja profila, nacina komunikacije, itd.
Uostalom, ko se boji za svoje podatke, za dostavu bilo kojom brzom postom moze ostaviti podatke koje zeli, adresu koju zeli i broj telefona koji kupi na trafici za par maraka. Mickey Mouse, Rambo Amadeus, Ne'šmenać' Nikad, ili nesto malo kreativnije.
- skrtica
#6021 Re: OLX.BA - sve o tome
Smelo me to sto ne znam kakve su opcije kod svakog prodavca pojedinacno, pomislih da mozda stvarno neki ne mogu poslati bez naknadnih podataka 
A onda kako jedan salje bez ikakvog pitanja a drugi ne
Uglavnom nisam mu poslala podatke.
A onda kako jedan salje bez ikakvog pitanja a drugi ne
Uglavnom nisam mu poslala podatke.
-
tap3ah75
#6022 Re: OLX.BA - sve o tome
Taj tvoj skuplja olx kredit
Jer ako ti naručiš tako kao što i radiš inače ti dobivaš 20 olx kredita.
A ako hoćeš javi u inbox koji je prodavač u pitanju - da ga i ja pitam šalje li preko olx dostave.
Možda mu se ti ne sviđaš.

Jer ako ti naručiš tako kao što i radiš inače ti dobivaš 20 olx kredita.
A ako hoćeš javi u inbox koji je prodavač u pitanju - da ga i ja pitam šalje li preko olx dostave.
Možda mu se ti ne sviđaš.
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#6023 Re: OLX.BA - sve o tome
U pravu si. Ako si kliknula na naruci, posta ima podatke, a i prodavac ce dobiti od poste potvrdni slip. Vecinom traze podatke da posalju nekom drugom postom, sto je meni odmah znak za alarm.
- Rothmans
-
tap3ah75
#6025 Re: OLX.BA - sve o tome
Radi li pošta sutra?
Imam jednu narudzbu pa da znam
Imam jednu narudzbu pa da znam