Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#33401 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Hm kako smo svi brzi na kritikama ali nikome nije palo na pamet recimo da je Barbarez na klupi imao samo igraca za razliku od Italije koja je imala 14. Ono sto jeste cinjenica i to se pise na sve strane da je Demirovic odigrao obe utakmice izuzetno lose ali ponovit cu da se ne sjecam kada je za reprezentaciju odigrao dobro. Svi pricaju sto nije ubacen Tabakovic a decko povrijedjen sjedio na klupi.
Ova dva mece za mene su bila vise nego solidna. Protiv Engleza smo primili gol u 61 minuti a kako mnogi kazu penal nije bio jer je prije toga bio prekrsaj nad nasim igracem. Nakon sto je Barabrez uveo drugu postavu fasovali smo jos dva. Halo protiv Engleske sa destkovanim timom do 61 minute mi igramo 0:0.
I protiv Italije ista prica plus sto smo do njihovog gola imali dvije izvrsne sanse ali smo bili jos dodatno desetkovani i iskreno ne sjecam se da sam vidio neku fudbalsku ekipu sa manje igraca na klupi.
Nas problem ce biti sto mi jednostavno nemamo ni u blizu jos uvijek adekvatne zamjene za Dzeku i Pjanica kao sto ni Pjanic nije bio adekvatna zamjena Misimovicu. Zato Edina treba drzati sve dok zabija u ligama u kojim igra a on se uvijek rado odazove. Nasa baza igraca je uvijek bila minorna na ostale zemlje a pogotovo na fudbalske velesile a to su Engleska i Italija svakako.
Ono sto me raduje je to sto sam slusao Ninoslava Milenkovica koji je rekao da su poceli praviti bazu podataka igra u inostranstvu i BiH da se ne bi deslilo da ispustimo nekog ekstra talenta i to je vec nesto sto izgleda vrlo ozbiljno i obecavajuce.
Demirovic po meni nije za centralnmog napadaca jer je malesan i jucer nije dobio ni jedan zracni a nisam nesto vidio ni duel na zemlji.Nama treba centralni napadac koji je fizicki puno jaci a Demirovic moze biti ono sto je Ibisevic bio sa Dzekom.
Sve u svemu meni je ovo bilo sasvim OK s obzirom na sve okolnosti.
Ova dva mece za mene su bila vise nego solidna. Protiv Engleza smo primili gol u 61 minuti a kako mnogi kazu penal nije bio jer je prije toga bio prekrsaj nad nasim igracem. Nakon sto je Barabrez uveo drugu postavu fasovali smo jos dva. Halo protiv Engleske sa destkovanim timom do 61 minute mi igramo 0:0.
I protiv Italije ista prica plus sto smo do njihovog gola imali dvije izvrsne sanse ali smo bili jos dodatno desetkovani i iskreno ne sjecam se da sam vidio neku fudbalsku ekipu sa manje igraca na klupi.
Nas problem ce biti sto mi jednostavno nemamo ni u blizu jos uvijek adekvatne zamjene za Dzeku i Pjanica kao sto ni Pjanic nije bio adekvatna zamjena Misimovicu. Zato Edina treba drzati sve dok zabija u ligama u kojim igra a on se uvijek rado odazove. Nasa baza igraca je uvijek bila minorna na ostale zemlje a pogotovo na fudbalske velesile a to su Engleska i Italija svakako.
Ono sto me raduje je to sto sam slusao Ninoslava Milenkovica koji je rekao da su poceli praviti bazu podataka igra u inostranstvu i BiH da se ne bi deslilo da ispustimo nekog ekstra talenta i to je vec nesto sto izgleda vrlo ozbiljno i obecavajuce.
Demirovic po meni nije za centralnmog napadaca jer je malesan i jucer nije dobio ni jedan zracni a nisam nesto vidio ni duel na zemlji.Nama treba centralni napadac koji je fizicki puno jaci a Demirovic moze biti ono sto je Ibisevic bio sa Dzekom.
Sve u svemu meni je ovo bilo sasvim OK s obzirom na sve okolnosti.
- hrasno38
#33402 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
A nije ti palo na pamet da pogledas nas roster i kolika nam je i ko sjedi na klupi????svi u napad wrote: ↑10/06/2024 00:48 Dakle Demirovic nije ni jednu loptu primio niti dobio neki duel. Razumjem da nije dobivao lopte pa ga ne mogu kriviti za igru u napadu ali brate da ni jednu loptu ne primis i prosljedis dalje je katastrofa i sto je najgore covjek dobije 150 glasova u anketei kao nas najbolji igrac (dakle mi kao narod u svakom pogledu i segmentu idemo ispod dna). Koliko god ja volio Barbu covjek pokazuje ipak svoje neiskustvo kao trener. Lijeva strana odbrane Mujakic i Bicakcic su visili vecderas i Talijani su to uvudjeli te forsirali igru preko desne strane. Tabakovic je morao dobiti barem 30 minuta i od toga barem 15-20 minuta zajedno da igraju on i Demirovic (momak je drugi spic i igra dobro u klubu a u repki nula sto znaci da je na pogresnom mjestu).
Dobra strana je jedino da su momci trcali i borili se koliko su mogli. Trebalo bi organizovati tekmu sa San Marinom ne bi li zabili koji gol i malo podigli samopouzdanje igracima. na kraju da ponovim ono sto sam ranije pisao a to je da moramo igrati sa dva spica. Zivjeli
- hrasno38
#33403 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pa pazi i Italija i Engleska idu na EP i njihovi igraci su u punoj fazi priprema za to takmicenje a nasi igraci ne idu nigdje i objektivno vec su mislima na godisnjim odmorima. Osim toga sta su imali samo par dana da budu skupa 50% rostera novi igraci.
- hrasno38
#33404 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Nije bitno druze gdje igra i koliko daje kad za reprezentaciju nista ne daje. POnovit cu 26 utakmica 1 gol!!! Premalo brate dragi!Plavo-bijeli wrote: ↑10/06/2024 02:14Pa valjda gledaš nekog igrača prvo u njegovoj ligi i pogledaš o kojoj je ligi riječ. Jedan igra u drugoj ligi Svijeta i jedan je od najboljih napadača, drugi je isto tako jedan od najboljih napadača ali u dvadesetoj ligi svijeta po jačini...Edin H. wrote: ↑10/06/2024 01:51Demirović nije pokazao ništa da bi morao biti starter osim promašaja protiv Ukrajine koji nas je najvjerovatnije koštao plasmana na Evropsko prvenstvo.svi u napad wrote: ↑10/06/2024 01:07 Hajd slozili smo se da moramo sa dva napadaca igrati. Ziv i zdrav mi bio Lucky.
S obzirom da je prijateljska utakmica ako je Barbarez već htio jednog napadača trebao je krenuti sa Tabakovićem, pa ako primimo gol pokušati i zajedno sa Demirovićem. Bar bi vidjeli kako to izgleda.
Valjda je jasna razlika, ili si i ti jedan od onih koji bi Bilbiju mozda gurnuli umjesto Demirovica, da vidimo kako to izgleda?
- hrasno38
#33405 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Tabakovic je sjedio povrijedjen na klupiEdin H. wrote: ↑10/06/2024 01:51Demirović nije pokazao ništa da bi morao biti starter osim promašaja protiv Ukrajine koji nas je najvjerovatnije koštao plasmana na Evropsko prvenstvo.svi u napad wrote: ↑10/06/2024 01:07 Hajd slozili smo se da moramo sa dva napadaca igrati. Ziv i zdrav mi bio Lucky.
S obzirom da je prijateljska utakmica ako je Barbarez već htio jednog napadača trebao je krenuti sa Tabakovićem, pa ako primimo gol pokušati i zajedno sa Demirovićem. Bar bi vidjeli kako to izgleda.
- hrasno38
#33406 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Barbarez jeste neiskusan ali zato njegovi pomocnici nisu.svi u napad wrote: ↑10/06/2024 09:17Dragi direktore de napisi sta je pogresno napisano u mom komentaru. Dodji sa nekim kontra argumentom tj. pokazi nam da je Demirovic dobio bar 2 duela ili da je 3 puta primio loptu te je proslijedio dalje. Mozda nisi gledao tekmu pa ti savjetujem da je pogledas i vidis kako su igrali Talijani.izvrsni direktor wrote: ↑10/06/2024 08:06Barbarez je toliko neiskusan da njegove greske uvidja forumas klix foruma..taaa ce barba pokeras bolje bi to forumasi odradilisvi u napad wrote: ↑10/06/2024 00:48 Dakle Demirovic nije ni jednu loptu primio niti dobio neki duel. Razumjem da nije dobivao lopte pa ga ne mogu kriviti za igru u napadu ali brate da ni jednu loptu ne primis i prosljedis dalje je katastrofa i sto je najgore covjek dobije 150 glasova u anketei kao nas najbolji igrac (dakle mi kao narod u svakom pogledu i segmentu idemo ispod dna). Koliko god ja volio Barbu covjek pokazuje ipak svoje neiskustvo kao trener. Lijeva strana odbrane Mujakic i Bicakcic su visili vecderas i Talijani su to uvudjeli te forsirali igru preko desne strane. Tabakovic je morao dobiti barem 30 minuta i od toga barem 15-20 minuta zajedno da igraju on i Demirovic (momak je drugi spic i igra dobro u klubu a u repki nula sto znaci da je na pogresnom mjestu).
Dobra strana je jedino da su momci trcali i borili se koliko su mogli. Trebalo bi organizovati tekmu sa San Marinom ne bi li zabili koji gol i malo podigli samopouzdanje igracima. na kraju da ponovim ono sto sam ranije pisao a to je da moramo igrati sa dva spica. Zivjeli
Fudbal nije atomska fizika i ovo je forum gdje se diskutuje a fudbal je uvijek interesantan za diskusiju. Ja bih zaista zelio da diskutujemo sa argumentima (ne samo o fudbalu) a ne onako po bosanski vidi mu glave ili kao ovo tvoje "Barbarez je toliko neiskusan da njegove greske uvidja forumas klix foruma..taaa ce barba pokeras bolje bi to forumasi odradili." Ovdje na forumu se moze procitati i dobrih komentara i nadam se da neko iz staba povremeno baci pogled i na ovaj forum. Nadam se da neces pogresno shvatiti moju repliku te da cemo nastaviti diskusiju u pravom smjeru. Nemoj sta hatoriti i ako sam nesto pogresno napisao tj. vidio iz sinosnje tekme molim te ukazimi na to. Ziv i zdrav mi bio.
- mayab
#33407 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ama drug moj, nije to samo juče, to je vazda ta priča
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#33408 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Jel ti stvarno mislis da si ti nesto primijetio a sto barbarez nije? Je li stvarno vjerujes da ti nesto znas a barbarez ne zna?svi u napad wrote: ↑10/06/2024 09:17Dragi direktore de napisi sta je pogresno napisano u mom komentaru. Dodji sa nekim kontra argumentom tj. pokazi nam da je Demirovic dobio bar 2 duela ili da je 3 puta primio loptu te je proslijedio dalje. Mozda nisi gledao tekmu pa ti savjetujem da je pogledas i vidis kako su igrali Talijani.izvrsni direktor wrote: ↑10/06/2024 08:06Barbarez je toliko neiskusan da njegove greske uvidja forumas klix foruma..taaa ce barba pokeras bolje bi to forumasi odradilisvi u napad wrote: ↑10/06/2024 00:48 Dakle Demirovic nije ni jednu loptu primio niti dobio neki duel. Razumjem da nije dobivao lopte pa ga ne mogu kriviti za igru u napadu ali brate da ni jednu loptu ne primis i prosljedis dalje je katastrofa i sto je najgore covjek dobije 150 glasova u anketei kao nas najbolji igrac (dakle mi kao narod u svakom pogledu i segmentu idemo ispod dna). Koliko god ja volio Barbu covjek pokazuje ipak svoje neiskustvo kao trener. Lijeva strana odbrane Mujakic i Bicakcic su visili vecderas i Talijani su to uvudjeli te forsirali igru preko desne strane. Tabakovic je morao dobiti barem 30 minuta i od toga barem 15-20 minuta zajedno da igraju on i Demirovic (momak je drugi spic i igra dobro u klubu a u repki nula sto znaci da je na pogresnom mjestu).
Fudbal nije atomska fizika i ovo je forum gdje se diskutuje a fudbal je uvijek interesantan za diskusiju. Ja bih zaista zelio da diskutujemo sa argumentima (ne samo o fudbalu) a ne onako po bosanski vidi mu glave ili kao ovo tvoje "Barbarez je toliko neiskusan da njegove greske uvidja forumas klix foruma..taaa ce barba pokeras bolje bi to forumasi odradili." Ovdje na forumu se moze procitati i dobrih komentara i nadam se da neko iz staba povremeno baci pogled i na ovaj forum. Nadam se da neces pogresno shvatiti moju repliku te da cemo nastaviti diskusiju u pravom smjeru. Nemoj sta hatoriti i ako sam nesto pogresno napisao tj. vidio iz sinosnje tekme molim te ukazimi na to. Ziv i zdrav mi bio.
- Thorgerson
#33409 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ja ne znam sta su pojedini ocekivali. Tek se ekipa sastavlja. Realno, obrukali se nismo.
Igrali smo dva meca protiv finalista proslog eura?!
Protiv engleza penal je sve poremetio, protiv Italije je veoma lako moglo biti nerijeseno.
Plus, imas nahajpane igrace koji idu na euro, te imas nase koji su na godisnjim odmorima.
Sve u svemu, nije lose.
Igrali smo dva meca protiv finalista proslog eura?!
Protiv engleza penal je sve poremetio, protiv Italije je veoma lako moglo biti nerijeseno.
Plus, imas nahajpane igrace koji idu na euro, te imas nase koji su na godisnjim odmorima.
Sve u svemu, nije lose.
-
ja71
#33410 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Dobra stvar je sinoc bila to sto poslije primljenog gola nismo pali kao u prvoj utakmici.
I sto su se momci do kraja borili.
Medjutim napad je bio nikakav. Da smo jos 90 minuta igrali ne bi smo dali go.
Koliko god rezultat na prvu izgledao "dobro", s obzirom da smo igrali protiv svjetske velesile, na drugu je lako moglo zavrsiti ponovo 3:0. Piric je odlicno branio sinoc. Jedino bi nas nekada moglo ukopati ono njegovo driblanje. Ipak mi se cini da je Vasilj za sekundu bolji golman.
S obzirom da cemo naredne utakmice igrati u Ligi Nacija trebamo se pripremiti da cemo ponovo gubiti.
Ali to treba shvatiti kao pripremu za kvalifikacije kasnije.
Po meni treba pustiti Barbareza da odradi naredne kvalifikacije pa onda o njemu suditi.
I sto su se momci do kraja borili.
Medjutim napad je bio nikakav. Da smo jos 90 minuta igrali ne bi smo dali go.
Koliko god rezultat na prvu izgledao "dobro", s obzirom da smo igrali protiv svjetske velesile, na drugu je lako moglo zavrsiti ponovo 3:0. Piric je odlicno branio sinoc. Jedino bi nas nekada moglo ukopati ono njegovo driblanje. Ipak mi se cini da je Vasilj za sekundu bolji golman.
S obzirom da cemo naredne utakmice igrati u Ligi Nacija trebamo se pripremiti da cemo ponovo gubiti.
Ali to treba shvatiti kao pripremu za kvalifikacije kasnije.
Po meni treba pustiti Barbareza da odradi naredne kvalifikacije pa onda o njemu suditi.
-
Armin2013
#33411 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Mislim da je cilj trenera da se ekipa uigra i stabilizuje odbrana, da se malo igrači upoznaju.
Meni je falila neka kontra, bilo je prilika ali nekako lopta non stop nazad.
Ne znam kakav fudal planira trener forsirati, ali ako planira ovako se branit moramo radit na kontrama.
Generalno, ja sam zadovoljan.
I prva je utakmica je bila dobra do onih izmjena, al šta je tu je.
Ne znam kakav fudal planira trener forsirati, ali ako planira ovako se branit moramo radit na kontrama.
Generalno, ja sam zadovoljan.
I prva je utakmica je bila dobra do onih izmjena, al šta je tu je.
-
last mohicans
#33412 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Koliko se sjećam Italijani i sve ove velike ekipe su nas redovno klepale i sa najboljim rosterima i kod Papeta, Meše, Bajevića i ne znam koga već. Italijane smo vodili Dzekinim golom, pa je završilo nerješeno, ovaj sinoć rezultat s obzirom na okolnosti je jednako vrijedan. Svabe smo vodili jednom, pa su nas klepili. Momke treba malo okuražiti i ohrabriti, da se ne plaše, pa bude i grešaka, jbg. Griješe najveći igrači i ekipe. Previše igrača nedostaje. Ono sto vidim kao problem je vezni red i krila. To treba upakovati. Sad koja trojica će biti u vezi, da li Krunić, Hadziametović kad se oporavi, nazad Tahirović. Treba to posložiti. Ovaj Gigović se odličan pokazao i momku treba naći mjesto. Sto momci budu duže igrali, bolje će se znati i to bi trebalo bolje izgledati, samo ne mijenjati previse. Nadam se da je stručni štab skontao šta i koliko ko može, ali previše nas je falilo. Sa Seom, malim Dedićem dobit ćemo stabilnost po bokovima, mislim da se vidjelo da Mujakić i Bićo to ne mogu, onaj zabar ih je vozao kao djecu. Za Demirovića se slažem, premalo je pokazo, a dosta minuta je potrošio. Problem je što ga i Barbarez stavlja kao usamljenog špica, a on to nije. Kako smo izgubili kreaciju na sredini i nemamo krila i sam Edin je neučinkovit zadnje 2 godine, a da ne bude Demir. Nešto se tu treba mijenjati.
- Point.
#33413 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Tabaković je povrijeđen bio, zato nije ulazio u igru.
-
HelaS
#33414 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Nisam siguran, ali mi se čini da sam negdje pročitao izjavu Barbareza da će mijenjati sistem igre, da će više braniti našu polovinu, nego ići u napad, odnosno, da će šanse za golove tražiti u kontrama.Armin2013 wrote: ↑10/06/2024 09:59 Mislim da je cilj trenera da se ekipa uigra i stabilizuje odbrana, da se malo igrači upoznaju.
Tako slično i Grci igraju, i takva igra je nepopularna i neatraktivna. Doduše, Grcima je donosila visoke pozicije, ali... nismo mi Grci.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#33415 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
s ovom formacijom 3-5-2, odnosno 5-3-2 kako veći dio utakmice igramo, ne vodi ničemu....ovako možemo igrati samo ako idemo na 0-0 ili da što manje golova primimo.
Odbrana nam i nekako funkcioniše, ali problem nastaje kada trebamo krenuti naprijed....nemamo tranzicije iz odbrambene 5-3-2 u napadačku 3-5-2, nemamo pasa, sve se presporo odvija i slabo se krećemo, pa se uvijek stječe dojam da protivnik ima više igrača.. U ove dvije utakmice, protiv zaista jakih protivnika, uspjeh nam je kada s loptom dođemo do protivničkog šesnesterca. A ne zaboravite da nas u Ligi nacija čekaju sve redom puno jače reprezentacije.
Razumijem i pokušaj selektora da napravi neki kostur tima, ali ako on ne vidi da ovo ne funkcioniše, onda imamo ozbiljan problem. Fudbal nije kockanje u kome se oslanjamo na sreću, već sport i kompeticija sistema igre. Naš sistem očigledno ne fescera i bojim se da ćemo se dobro načekati da uopće zabijemo prvi gol, ako to i dočekamo.
Nemamo vrhunske, ali imamo solidne igrače i mislim da bi nam puno bolje bilo da se prešaltamo u sistem 4-5-1.
Odbrana nam i nekako funkcioniše, ali problem nastaje kada trebamo krenuti naprijed....nemamo tranzicije iz odbrambene 5-3-2 u napadačku 3-5-2, nemamo pasa, sve se presporo odvija i slabo se krećemo, pa se uvijek stječe dojam da protivnik ima više igrača.. U ove dvije utakmice, protiv zaista jakih protivnika, uspjeh nam je kada s loptom dođemo do protivničkog šesnesterca. A ne zaboravite da nas u Ligi nacija čekaju sve redom puno jače reprezentacije.
Razumijem i pokušaj selektora da napravi neki kostur tima, ali ako on ne vidi da ovo ne funkcioniše, onda imamo ozbiljan problem. Fudbal nije kockanje u kome se oslanjamo na sreću, već sport i kompeticija sistema igre. Naš sistem očigledno ne fescera i bojim se da ćemo se dobro načekati da uopće zabijemo prvi gol, ako to i dočekamo.
Nemamo vrhunske, ali imamo solidne igrače i mislim da bi nam puno bolje bilo da se prešaltamo u sistem 4-5-1.
- Edin H.
- Edin H.
#33417 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Problem je takođe što u biti ne možeš uigrati tim jer “bolji” igrači se samo odazivaju na kvalifikacione, ali ne na prijateljske utakmice.last mohicans wrote: ↑10/06/2024 10:08 Koliko se sjećam Italijani i sve ove velike ekipe su nas redovno klepale i sa najboljim rosterima i kod Papeta, Meše, Bajevića i ne znam koga već. Italijane smo vodili Dzekinim golom, pa je završilo nerješeno, ovaj sinoć rezultat s obzirom na okolnosti je jednako vrijedan. Svabe smo vodili jednom, pa su nas klepili. Momke treba malo okuražiti i ohrabriti, da se ne plaše, pa bude i grešaka, jbg. Griješe najveći igrači i ekipe. Previše igrača nedostaje. Ono sto vidim kao problem je vezni red i krila. To treba upakovati. Sad koja trojica će biti u vezi, da li Krunić, Hadziametović kad se oporavi, nazad Tahirović. Treba to posložiti. Ovaj Gigović se odličan pokazao i momku treba naći mjesto. Sto momci budu duže igrali, bolje će se znati i to bi trebalo bolje izgledati, samo ne mijenjati previse. Nadam se da je stručni štab skontao šta i koliko ko može, ali previše nas je falilo. Sa Seom, malim Dedićem dobit ćemo stabilnost po bokovima, mislim da se vidjelo da Mujakić i Bićo to ne mogu, onaj zabar ih je vozao kao djecu. Za Demirovića se slažem, premalo je pokazo, a dosta minuta je potrošio. Problem je što ga i Barbarez stavlja kao usamljenog špica, a on to nije. Kako smo izgubili kreaciju na sredini i nemamo krila i sam Edin je neučinkovit zadnje 2 godine, a da ne bude Demir. Nešto se tu treba mijenjati.
- luckylaka
#33418 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ja sam cak primjetio da su nasi igraci odlicno fizicki pripremljeni.Pa Hadziahmetovic,Gazibegovic,Gigovic,Tahirovic nisu stali jedne sekunde.Mogu ih tek zamisliti u punom jeku sezone
-
last mohicans
#33419 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
I to stoji, ali eto, taj fucking juni je u pitanju iako to nije problem jednom Ronaldu sa skoro 40 i Modriću u 39 da se odazovu i da krv pišaju. Tako da kult reprezenatcije i taj nacionalni naboj ne možeš graditi samo na ovim novim mladim momcima, treba da ga skupa grade. No, dajmo vremena svemu, vidjet ćemo situaciju u septembru.Edin H. wrote: ↑10/06/2024 11:32Problem je takođe što u biti ne možeš uigrati tim jer “bolji” igrači se samo odazivaju na kvalifikacione, ali ne na prijateljske utakmice.last mohicans wrote: ↑10/06/2024 10:08 Koliko se sjećam Italijani i sve ove velike ekipe su nas redovno klepale i sa najboljim rosterima i kod Papeta, Meše, Bajevića i ne znam koga već. Italijane smo vodili Dzekinim golom, pa je završilo nerješeno, ovaj sinoć rezultat s obzirom na okolnosti je jednako vrijedan. Svabe smo vodili jednom, pa su nas klepili. Momke treba malo okuražiti i ohrabriti, da se ne plaše, pa bude i grešaka, jbg. Griješe najveći igrači i ekipe. Previše igrača nedostaje. Ono sto vidim kao problem je vezni red i krila. To treba upakovati. Sad koja trojica će biti u vezi, da li Krunić, Hadziametović kad se oporavi, nazad Tahirović. Treba to posložiti. Ovaj Gigović se odličan pokazao i momku treba naći mjesto. Sto momci budu duže igrali, bolje će se znati i to bi trebalo bolje izgledati, samo ne mijenjati previse. Nadam se da je stručni štab skontao šta i koliko ko može, ali previše nas je falilo. Sa Seom, malim Dedićem dobit ćemo stabilnost po bokovima, mislim da se vidjelo da Mujakić i Bićo to ne mogu, onaj zabar ih je vozao kao djecu. Za Demirovića se slažem, premalo je pokazo, a dosta minuta je potrošio. Problem je što ga i Barbarez stavlja kao usamljenog špica, a on to nije. Kako smo izgubili kreaciju na sredini i nemamo krila i sam Edin je neučinkovit zadnje 2 godine, a da ne bude Demir. Nešto se tu treba mijenjati.
- Edin H.
#33420 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
To je sve pitanje interesa. Uveži nekoliko pobjeda i počeće se više odazivati, jer će smatrati da im može oomoći u karijeri i da pronađu bolji klub.last mohicans wrote: ↑10/06/2024 12:23I to stoji, ali eto, taj fucking juni je u pitanju iako to nije problem jednom Ronaldu sa skoro 40 i Modriću u 39 da se odazovu i da krv pišaju. Tako da kult reprezenatcije i taj nacionalni naboj ne možeš graditi samo na ovim novim mladim momcima, treba da ga skupa grade. No, dajmo vremena svemu, vidjet ćemo situaciju u septembru.Edin H. wrote: ↑10/06/2024 11:32Problem je takođe što u biti ne možeš uigrati tim jer “bolji” igrači se samo odazivaju na kvalifikacione, ali ne na prijateljske utakmice.last mohicans wrote: ↑10/06/2024 10:08 Koliko se sjećam Italijani i sve ove velike ekipe su nas redovno klepale i sa najboljim rosterima i kod Papeta, Meše, Bajevića i ne znam koga već. Italijane smo vodili Dzekinim golom, pa je završilo nerješeno, ovaj sinoć rezultat s obzirom na okolnosti je jednako vrijedan. Svabe smo vodili jednom, pa su nas klepili. Momke treba malo okuražiti i ohrabriti, da se ne plaše, pa bude i grešaka, jbg. Griješe najveći igrači i ekipe. Previše igrača nedostaje. Ono sto vidim kao problem je vezni red i krila. To treba upakovati. Sad koja trojica će biti u vezi, da li Krunić, Hadziametović kad se oporavi, nazad Tahirović. Treba to posložiti. Ovaj Gigović se odličan pokazao i momku treba naći mjesto. Sto momci budu duže igrali, bolje će se znati i to bi trebalo bolje izgledati, samo ne mijenjati previse. Nadam se da je stručni štab skontao šta i koliko ko može, ali previše nas je falilo. Sa Seom, malim Dedićem dobit ćemo stabilnost po bokovima, mislim da se vidjelo da Mujakić i Bićo to ne mogu, onaj zabar ih je vozao kao djecu. Za Demirovića se slažem, premalo je pokazo, a dosta minuta je potrošio. Problem je što ga i Barbarez stavlja kao usamljenog špica, a on to nije. Kako smo izgubili kreaciju na sredini i nemamo krila i sam Edin je neučinkovit zadnje 2 godine, a da ne bude Demir. Nešto se tu treba mijenjati.
- Point.
- Edin H.
#33422 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Izvinjavam se za prethodne kritike, Vico kaže da je zadovoljan. 
-
RtrnOfSalisbury
#33423 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
samo treba isprobat jos igraca da vidju sucim raspolazemo
jednom ce naic da jeberakraka. inace mescini da vise nema velike zvijezde u sastavu, ako ne racunamo djeka tako da ce se tim graditi u najboljem slucaju oko zvjezdica. ali sve dok ne ukinu kvalifikacije i ligu nacija nema razloga za brigu, vazda ce bit utakmica. a i ove prijateljske su valjda dobro placene pa makar sa te strane nema problema 
- Logovan
-
putokaz1
#33425 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Od reprezentacije iz B divizije 0-3
Od reprezentacije koja nije bila na 2 zadnja svjetska 0-1
I neko zadovoljan
Od reprezentacije koja nije bila na 2 zadnja svjetska 0-1
I neko zadovoljan