Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
_BataZiv_0809 wrote: ↑09/06/2024 19:51
Glupo je te stvari komentarisati ali evo kad vucete za jezik-iznenadio sam se kad sam vidio da mu se klanja dzenaza/tj da se ispraca uz vjerski obred. Nespojivo mi je to sa njegovim imidzom, ali naravno to su odluke koje donosi porodica i ko sam ja ili bilo ko od nas da to komentarisem.
Upravo tako.
Sličnih odluka je bilo i u mojoj porodici, na nagovor sad već pokojnih starješina.
Djed, zakleti komunista, sahranjen uz svećenika i obred.
Glupo je te stvari komentarisati ali evo kad vucete za jezik-iznenadio sam se kad sam vidio da mu se klanja dzenaza/tj da se ispraca uz vjerski obred. Nespojivo mi je to sa njegovim imidzom, ali naravno to su odluke koje donosi porodica i ko sam ja ili bilo ko od nas da to komentarisem.
Upravo tako.
Sličnih odluka je bilo i u mojoj porodici, na nagovor sad već pokojnih starješina.
Pa da
Ja sam svojima rekao limena glazba, ateisticka kapela i to ke to, ali haj ga znaj hoce li me poslusat
Upravo tako.
Pa da
Ja sam svojima rekao limena glazba, ateisticka kapela i to ke to, ali haj ga znaj hoce li me poslusat
Ti njima to govoris, a oni kontaju: "Aha, svoj ti pos'o"
Bobi wrote: ↑09/06/2024 21:07
To ako nema ovjerena izjava kod notara ne pije vode, odlucuje onaj koji plati .
Samo kremiranje
Ne zagađuj okoliš. Slažem se kremiranje veoma dobro ili najjednostavnija sahrana ako već kremiranje ne može ali i to skupo, barem kod nas i samo u Visokom to rade.
Bobi wrote: ↑09/06/2024 21:07
To ako nema ovjerena izjava kod notara ne pije vode, odlucuje onaj koji plati .
Samo kremiranje
Ne zagađuj okoliš. Slažem se kremiranje veoma dobro ili najjednostavnija sahrana ako već kremiranje ne može ali i to skupo, barem kod nas i samo u Visokom to rade.
Ja ću ovjeriti izjavu da me se kremira i prospe u Jadran. Sad, koliko je to pravno obavezujuće, jebiga, nek je na dušu ovima što ostanu iza mene
Ja ću ovjeriti izjavu da me se kremira i prospe u Jadran. Sad, koliko je to pravno obavezujuće, jebiga, nek je na dušu ovima što ostanu iza mene
Ja_Ja wrote: ↑09/06/2024 19:47
Pa nisu “balije” niti IZ natjerale da se dzenaza klanja. Neko od familije je morao da odluci sta ce i kako ce, pogotovo ako nije ostavio neku oporuku.
Kao da je ga IZ otela i klanjala mu dženazu. Kako će se dotični ukopati je odlučivala njegova porodica. Očito da je dotični tokom života davao neke znakove bliskosti sa religijom/tradicijom pa je iz tog razloga porodica odlučila da mu posljedni ispraćaj bude ovakav.
scarr wrote: ↑11/06/2024 11:49
Da li je u domenu inspekciie gašenje frižidera za prehrambene proizvode preko noći, kao i držanje frizidera na 10 stepeni u ekoru i hasu?
Tacno u Ekri najgori frizideri ikad. Plus je izgleda haram staviti pivo unutra da se hladi
jasko_ba wrote: ↑11/06/2024 12:03
Tacno u Ekri najgori frizideri ikad. Plus je izgleda haram staviti pivo unutra da se hladi
Ma budu one u frižiderima, al nikad u historiji ekora nije upaljen taj frizider s pivama, u hasu je dugo vremena gašen frizider preko noci. Dodjes ujutro sve toplo u frižideru, sve one hrenovke/kobasice izgube vakuum.
Al dovoljno je vidjeti ko kupuje u ekoru(ne govorim o ljudima kojima je to ispred nosa, u zgradi itd..), simptomaticno je da svima zubi fale
scarr wrote: ↑11/06/2024 12:08
Ma budu one u frižiderima, al nikad u historiji ekora nije upaljen taj frizider s pivama, u hasu je dugo vremena gašen frizider preko noci. Dodjes ujutro sve toplo u frižideru, sve one hrenovke/kobasice izgube vakuum.
Al dovoljno je vidjeti ko kupuje u ekoru(ne govorim o ljudima kojima je to ispred nosa, u zgradi itd..), simptomaticno je da svima zubi fale
A gdje kupuje naša draga zen'ćka FGR? Samo Mercator dolazi obzir, pošto se uz svaku kupovinu dobija kupon za 25% popusta na cirkonske navlake?
Ili su i popusti ispod FGR nivoa?
A gdje kupuje naša draga zen'ćka FGR? Samo Mercator dolazi obzir, pošto se uz svaku kupovinu dobija kupon za 25% popusta na cirkonske navlake?
Drzi se ekora i hassa drug nisi ni za sta bolje
Ti ocito jesi, samo ne znam sta radis u Zenici, sem sto vrijedjas sugradjane na osnovu njihove kupovne moci. Dno dna.