Dragi moj Dido centarforu našteskeredzic_22 wrote: ↑06/06/2024 19:45Pred rat su se mogli otkupljivati stanovi JNA.
100 posto provjereno.
ono što ne znam ne komentiram
Dragi moj Dido centarforu našteskeredzic_22 wrote: ↑06/06/2024 19:45Pred rat su se mogli otkupljivati stanovi JNA.
100 posto provjereno.
Ante Marković - Bog mu dao vječni mir , ljudina
Naše našePM72 wrote: ↑06/06/2024 19:50Čije naše?Didier wrote: ↑06/06/2024 19:37To možda ne bi ni bilo loše, ako bismo se naselili u ta naselja. Sad možda Istočno Sarajevo ne bi ni postojalo, ili bi bilo preimenovano, jer bi bilo naše.dječak sa šibicama wrote: ↑06/06/2024 19:35 Grbavicu su opuhali ko lesinari, meni se cini da je na ovoj strani cerupanje stanova bilo manje izrazeno, iznosio se namjestaj ne i skidali prozori. Bar se ja ne sjecam takvih stanova, kuce su druga prica, pljackalo se temeljito.
Malo je falilo da Grbavica, Ilidza, Nedzarici ostanu u IS, danas bi na Vrbanja mostu prelazili po jeftinije lijekove![]()
Ali i ovako će jednog dana biti naše.
Tako što ćemo se naseliti i ekonomski ćemo ih potopiti. Biće još dugo na papiru njihovo, ali će postati totalno nevažno, kao i cijeli Četnitet, jer će od njega ostati samo Banjaluka koja iole na nešto liči.
To je pravi put, no kako vidis na temi, to je lose, pogresno i svi koji to rade su debili. Nije to samo tako na forumu, jer je i u stvarnosti isti mentalni sklop sa istim vidjenjem. Drug kupio stan u iStocnom i komentari su toliko toksicni da to nije normalno. Ide se do djece, za koju kazu da ce biti mala srpcad.
Didier wrote: ↑07/06/2024 10:01Tako što ćemo se naseliti i ekonomski ćemo ih potopiti. Biće još dugo na papiru njihovo, ali će postati totalno nevažno, kao i cijeli Četnitet, jer će od njega ostati samo Banjaluka koja iole na nešto liči.
I sada zavise od nas i naših para, a kako vrijeme bude odmicalo, sve će više i više biti tako, i još im prirodni prirast ne ide u prilog.
Bojan Bajić je to veoma dobro objasnio još krajem 2008. u Danima.
Sreća pa je kod nas natalitet u porastuDidier wrote: ↑07/06/2024 10:01Tako što ćemo se naseliti i ekonomski ćemo ih potopiti. Biće još dugo na papiru njihovo, ali će postati totalno nevažno, kao i cijeli Četnitet, jer će od njega ostati samo Banjaluka koja iole na nešto liči.
I sada zavise od nas i naših para, a kako vrijeme bude odmicalo, sve će više i više biti tako, i još im prirodni prirast ne ide u prilog.
Pusti priču, hajde ti prvi preseli tamo da živiš i pokreni biznis.Didier wrote: ↑07/06/2024 10:01Tako što ćemo se naseliti i ekonomski ćemo ih potopiti. Biće još dugo na papiru njihovo, ali će postati totalno nevažno, kao i cijeli Četnitet, jer će od njega ostati samo Banjaluka koja iole na nešto liči.
Fakat,...sta ljudi pisu, a nestaje nas i tamo i ovamo..PM72 wrote: ↑07/06/2024 10:16Sreća pa je kod nas natalitet u porastuDidier wrote: ↑07/06/2024 10:01Tako što ćemo se naseliti i ekonomski ćemo ih potopiti. Biće još dugo na papiru njihovo, ali će postati totalno nevažno, kao i cijeli Četnitet, jer će od njega ostati samo Banjaluka koja iole na nešto liči.
Bojan Bajić je to veoma dobro objasnio još krajem 2008. u Danima.![]()
Evo ja bih prvi da ima podrske za naseljavanje manjeg blentiteta. Da KS donese odluku da svi "gradjani pederacije" koji zive na podrucju IS i okloline imaju pravo na zdravstvo, ne bi bilo nikakve prepreke. Ovako moram izmisljiati, prijaviti se na adresu druga, da bih imao zdravstveno ako ne daj boze zatreba.El_comadante wrote: ↑07/06/2024 11:00 Pusti priču, hajde ti prvi preseli tamo da živiš i pokreni biznis.
Ko ti kaže da već nisam?El_comadante wrote: ↑07/06/2024 11:00Pusti priču, hajde ti prvi preseli tamo da živiš i pokreni biznis.Didier wrote: ↑07/06/2024 10:01Tako što ćemo se naseliti i ekonomski ćemo ih potopiti. Biće još dugo na papiru njihovo, ali će postati totalno nevažno, kao i cijeli Četnitet, jer će od njega ostati samo Banjaluka koja iole na nešto liči.
A to tamo nemas zdravstveno? Tamo nemaju ambulante i bolnice.Indigont wrote: ↑07/06/2024 12:35Evo ja bih prvi da ima podrske za naseljavanje manjeg blentiteta. Da KS donese odluku da svi "gradjani pederacije" koji zive na podrucju IS i okloline imaju pravo na zdravstvo, ne bi bilo nikakve prepreke. Ovako moram izmisljiati, prijaviti se na adresu druga, da bih imao zdravstveno ako ne daj boze zatreba.El_comadante wrote: ↑07/06/2024 11:00 Pusti priču, hajde ti prvi preseli tamo da živiš i pokreni biznis.
Nema vizije, ne zeli se da ima vizija niti se ikada radilo na povratku, odnosno naseljavanju svakog dijela BIH pa i blentiteta.
Imam, ali nekvalitetno. Moje misljenje.
Gledajuci realno, u pravu si potpuno. No gledajuci Bosnu i Hercegovinu i potrebu da bosanac i hercegovaca ima na svakom dijelu ove drzave, smatram da bi trebalo biti podsticaja da neko iz Vogosce ode u IS, ili bilo koji dio rs-a. To bi osnazilo postojanje drzave na "terenu", uz sto manje komplikacije onoga ko se seli u drugi enteitet. To valjda vidim kao proaktivno djelovanje.Thorgerson wrote: ↑07/06/2024 13:35 Drugo, za kakve gradjane federacije? Ako se tamo preselis, gotovo je ti nisi vise u kantonu sarajevo. Tj. Ako si prenio tamo mjesto prebivaslista.
Vec imas enteitetsko drzavljastvo. Ipak izgleda da me ne razumijes i sikces bez potrebe. Pricam o podsticaju naseljavanja rs-a. Ako se ne zeli i to mi je ok, samo onda jedan dan kada 100% stanovnistva tog blentiteta bude imal ozelju da se ocepi, ne vidim razlog da se to ne uradi.Thorgerson wrote: ↑07/06/2024 13:35 Kako si ti to zamislio? Ne kontam? Sta, dobijes pecat da si orginalno gradjanin federacije? Bio.
Prijavljen i glasaš tamo?Didier wrote: ↑07/06/2024 13:18Ko ti kaže da već nisam?El_comadante wrote: ↑07/06/2024 11:00Pusti priču, hajde ti prvi preseli tamo da živiš i pokreni biznis.Didier wrote: ↑07/06/2024 10:01
Tako što ćemo se naseliti i ekonomski ćemo ih potopiti. Biće još dugo na papiru njihovo, ali će postati totalno nevažno, kao i cijeli Četnitet, jer će od njega ostati samo Banjaluka koja iole na nešto liči.
a plata za NKV taman dovoljna za stan i hranudječak sa šibicama wrote: ↑07/06/2024 13:59 Puste zelje, ovdje vec sada masa stanova zjapi prazno, i ovi sto kupuju najcesce su ljudi kojima stan ne treba vec imaju viska para (dijaspora, lokalni biznismencici, narko mafija itd) pa ili peru novac preko nekretnine ili izdaju ili "neka stoji".
Nema nataliteta, ni u RS ni u federaciji, omladina sve vise bjezi a sve je lakse otici. Od prvog juna Svabija dodatno olaksala useljenje posebno pikiraju Balkance kao "bijelu radnu snagu". Mozes otici sada bez prethodno uganjanog posla, tamo trazis posao, NKV radnici posebno pozeljni. Mislim NKV u smislu da ti ne treba odredjena skola za odredjeni posao, ako mozes potegnuti dodji radi.
Poklopice nas sve skupa mrak za koju deceniju.
Zadnji popis Istočno Novo Sarajevo ( Lukavica)
Mislim da je to istocna ilidza...dječak sa šibicama wrote: ↑07/06/2024 16:13 Zar nije u Gornjem Kotorcu bilo i nesto Bosnjaka prije rata.
E da, onda je to druga opcina.konektovan wrote: ↑07/06/2024 16:14Mislim da je to istocna ilidza...dječak sa šibicama wrote: ↑07/06/2024 16:13 Zar nije u Gornjem Kotorcu bilo i nesto Bosnjaka prije rata.