Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Evo ga treci na koji prelazim i sa kog prebacujem, prosli bio 13PM 128 nosio ga godinu i 9 mjeseci, evo ovaj sad 15 PM 256 GB od Novembra prosle godine. I da je bilo 128 GB, uzeo bih ga.
Sto se tice iclouda, nas troje (supruga i cerka) na onom planu od 200GB i ima jos fore.
Za slike imam onaj Google photos plan od 100GB koji isto djelim s njima.
I da, nista ne brisem.
licno koristim iphone od 4s sto ce reci 2012, znaci imam fajlova, sto sllika ili videa koji datiraju od tad; sa memorijom se uvjek kuburilo u svijetu iPhona, jucer, danas ili sutra, tako je dizajnirano
takodjer svi faljovi su uvecani narocito od serije 10ke il pojave Pro verzije
ja licno danas videa ne drzim dugo na tel radi 4K, vec nakon nekog vremena idu pravo YT na privatno
i naravno brisem ono sto je nebitno ili duplo gledano sa ove vremenske distance
Pozdrav drugari, imam mali problem. Do nedavno sam klipove sa Iphonea najnormalnije ubacivao u program DaVinci Resolve, ali sad odjednom ne moze da ih ocita. Vidim na googleu da free verzija ne cita MOV format. Videe koji su od prije na laptopu i takodjer su u MOV formatu DaVinci ocita, takodjer i MP4 format normalno editujem. Ne znam sta se desilo u zadnje vrijeme sa DaVincijem, buni me sto otvara MOV format snimljen prije nekih 6, a ove nove ne moze?
Da nije nesto u postavkama kamere promijenjeno nekim novim updateom?
Ima li neko ideju kako rijesiti problem?
Ne kupuje mi se DaVinci studio, kosta oko 300 dolara, a i nisam siguran da bi to rijesilo problem.
Ima li nacin da na iphoneu promijenim format u koji snima?
Ima li neki besplatni program preko kojeg mogu na laptopu promijeniti format iz MOV u MP4 npr?
Edit: promijenio sam u postavkama kamere, format sa visokoucinkovito na najkompaktibilnije i sada mi video koji snimim ocitava DaVinci. Nadam se da nece biti losiji kvalitet.
vojopd wrote: ↑06/06/2024 23:54
Wwin 5 KM. Probao u DM, Tropic sve fercera. Doduse, imaju nove POS terminale. Ali odradice to posao dok banke ne uvedu AP.
Radi na svakom beskontaktnom POS-u.
Nisam viđao da iko vise ima one stare gdje karticu moraš staviti u POS.
Wwin 5 KM. Probao u DM, Tropic sve fercera. Doduse, imaju nove POS terminale. Ali odradice to posao dok banke ne uvedu AP.
5KM kosta ova kartica da se kupi u wwin?
izvinite pisali su vec al da ne trazim halalite .. ako sam dobro shvatio dopunis preko onog a bona ili preko kartice .. koliko uzme provizije banka kad bi uplacivao preko npr unicredit mba
5KM kosta ova kartica da se kupi u wwin?
izvinite pisali su vec al da ne trazim halalite .. ako sam dobro shvatio dopunis preko onog a bona ili preko kartice .. koliko uzme provizije banka kad bi uplacivao preko npr unicredit mba
ma dopunis karticom nema nikakve provizije... preko mba bi isao SWIFT nalog jer je racun van BiH tehnicki, tako da ti je to 20-30 maraka provizije zavisi koliko prebacujes
ma dopunis karticom nema nikakve provizije... preko mba bi isao SWIFT nalog jer je racun van BiH tehnicki, tako da ti je to 20-30 maraka provizije zavisi koliko prebacujes
vjerovatno glupo pitanje al kako mislis karticom .. ok mba mi je jasno tako ne idem jos … uzmem ovu karticu njihovu otvorim racun app uvezem sa ap itd . … jel aircash uvezem sa svojom karticom i placam sa aircash ne trebam sredstva prebacivati nesto nego je ac posrednik da tako kazem, koliko para na kartici toliko i na aircashu
vjerovatno glupo pitanje al kako mislis karticom .. ok mba mi je jasno tako ne idem jos … uzmem ovu karticu njihovu otvorim racun app uvezem sa ap itd . … jel aircash uvezem sa svojom karticom i placam sa aircash ne trebam sredstva prebacivati nesto nego je ac posrednik da tako kazem, koliko para na kartici toliko i na aircashu
U Aircash app klikneš “uplata”, uneseš broj svoje primarne kartice s koje uplaćuješ i upišeš koliki iznos želiš platiti i to je to. Onoliko koliko uplatiš na Aircash je dostupno za trošenje. Nije posrednik. Znaci nadopunjuješ Aircash po potrebi.