Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ja odem na kafu subotom i usput platim režije. Šetland, ali ako ima mogućnost online plaćanja bez provizije onda platim online, ako nema onda u poštu.
Sad vodu preko net bankarstva, a toplane opet šalter.
Jel oni uopšte znaju da im stranica za plaćanje računa za toplane ne radi
drug_profi wrote: ↑31/05/2024 20:33
Pa ja na to gledam kao kupovinu mojih minuta zivota. 60 feninga zamijenim za pola sata-sat slobodnog vremena koje cu provesti sa cukama, unukama, porodicim... umjesto odlasku do nekog šaltera.
Truba wrote: ↑04/06/2024 09:31
ja to gledam kroz zdravlje u sklopu 10 000 koraka dnevno
Za te korake služi cuko, plus mentalno zdravlje kao benefit druženja sa njima.
Što sumnjam da redovi pred šalterima nude.
Pa šta radi jedan penzioner od +70 koji dobije penziju kad mu poštar donese. Kako da plati net bankarstvom kad i ne zna šta je to.
Šta mu preostaje nego da čeka u redu i plaća proviziju.
Da omoguće online plaćanje na njihovoj stranici (kao Telemah npr. toplane neću da pominjem jer su online "radile" 3 mjeseca) sigurno bi bile manje gužve na šalterima.
Truba wrote: ↑04/06/2024 09:31
ja to gledam kroz zdravlje u sklopu 10 000 koraka dnevno
Pa šta radi jedan penzioner od +70 koji dobije penziju kad mu poštar donese. Kako da plati net bankarstvom kad i ne zna šta je to.
Da omoguće online plaćanje na njihovoj stranici (kao Telemah npr. toplane neću da pominjem jer su online "radile" 3 mjeseca) sigurno bi bile manje gužve na šalterima.
Pa šta će penzioner sa penzijom u kešu sa online plaćanjem i da postoji?
On mora u red negdje ili da mu djeca plate režije elektronski.
Pa šta će penzioner sa penzijom u kešu sa online plaćanjem i da postoji?
On mora u red negdje ili da mu djeca plate režije elektronski.
Pa da, o tome ti govorim..
Da omoguće nama online plaćanje na njihovoj stranicama lakše bi bilo penzionerima, ne bi tolike gužve bile.
Ma vecina penzionera danas ima smartphone i koristi ga koliko toliko, ako mogu nauciti da kucaju na viber i zovnu djecu koja su u dijaspori mogu nauciti i platiti preko mobilnog ili internet bankarstva. Aplikacije se mogu prebaciti na nas jezik ako ne znaju engleski, malo im neko pokaze i to je to.
Za mladje ljude mi je jos manje jasno zasto bi iko u danasnje vrijeme isao u postu ili bilo gdje drugo da plati racun, hajd provizija manje vise ali cekanje na salteru...
Truba wrote: ↑06/06/2024 13:55
da nabijem 10 000 koraka taj dan
Podrzavam setnju, ali to se moze i bez odlaska na saltere i cekanja tamo, radije bih setao vilsonovim ili bilo gdje drugo nego hodao od poste do elektroprivrede i slicno.
hava123 wrote: ↑06/06/2024 11:18
Da omoguće nama online plaćanje na njihovoj stranicama lakše bi bilo penzionerima, ne bi tolike gužve bile.
Pa vala trznite se za mobilno bankarstvo kad već imate kartice i znate online plaćati. Pomozite penzionerima da manje stoje u redu.
Plaćam subotom. Penzići idu radnim danom kad dođe penzija.
Uostalom, kad vidim stariju osobu koja jedva na nogama stoji, uvijek pustim.
Samo struju plaćam na pošti, upravitelja kod upravitelja.
Ostalo je online.
Last edited by hava123 on 06/06/2024 15:15, edited 1 time in total.
Podrzavam setnju, ali to se moze i bez odlaska na saltere i cekanja tamo, radije bih setao vilsonovim ili bilo gdje drugo nego hodao od poste do elektroprivrede i slicno.
Nema elektroprivreda šaltere, na pošti se struja plaća.
Nisam znao da vise nema, bilo je nekad prije.
Bilo je. Nema ima 2-3 godine.
Ukinuli šaltere i prebacili na poštu.
hava123 wrote: ↑06/06/2024 15:13
Došao račun od vode i nije u koverti
Štedi se. Em nema koverte, em plaćaj proviziju
Meni je najbolje kad su me zvali iz BH telekoma, ili je bilo obavjestenje uz racun, da se moze primati online racun, kako time doprinosimo ekologiji i slicno, kao uradaju na nasu savjest da se ne printa bezveze i ne trosi papir, u stvari oni hoce sebi da smanje troskove, a nigdje se ne pominje da ce nama nesto umanjiti. Pa evo, da simbolicno nama umanje 20 feninga racun jer oni imaju manje troskova papira, koverti, slanja, nego kao ekologija ovo ono, a u stvari samo hoce sebi da smanje trosak, nama nista...
hava123 wrote: ↑06/06/2024 15:13
Došao račun od vode i nije u koverti
Štedi se. Em nema koverte, em plaćaj proviziju
Meni je najbolje kad su me zvali iz BH telekoma, ili je bilo obavjestenje uz racun, da se moze primati online racun, kako time doprinosimo ekologiji i slicno, kao uradaju na nasu savjest da se ne printa bezveze i ne trosi papir, u stvari oni hoce sebi da smanje troskove, a nigdje se ne pominje da ce nama nesto umanjiti. Pa evo, da simbolicno nama umanje 20 feninga racun jer oni imaju manje troskova papira, koverti, slanja, nego kao ekologija ovo ono, a u stvari samo hoce sebi da smanje trosak, nama nista...
Ali mislim da možeš na njihovoj aplikaciji platit online bez provizije.
Meni Telemah isto dolazi na mejl, otkad su uveli online plaćanje.