F&N wrote: ↑06/06/2024 08:53
Zelio bih samo da pohvalim (ZOI ili opcinu Hadzici) ko god je zasluzan za zagrađivanje i uveđenja koliko toliko reda na Velikom polju.
Da se mene pita uredio bih ga po sistemu Kravica. Plati ulaz. Unutra da imas VC koji se redovno cisti i odrzava, i sav potrebni mobilijar, i ponasaj se u skladu sa određenim pravilima.
Ovako trenutno je gore vikendom koliko toliko kulturnija verzija Cevljanovica.
Također za pohvalu je i rekonkstrukcija ceste prema Krupcu.
Meni se cini da su 2/3 ceste od Krupca do kruznog toga na Igmanu, zavrseni
Veliko Polje je vecim dijelom u Trnovu, a manjem u Hadzicima, ali je sve to pod Sarajevo Šumama, i one trebaju da uvedu red.
Cesta se radi intenzivno, i svaka cast.
Igman je generlano vrlo neiskoristena planina i neuredjena. 95% pod šumom, ali u njoj necete naci 100 ljudi max i vikendem. Nemamo mi kulturu, kao Slovenci recimo, da vikendom idemo na nase planine. Ne znam sta je sa Hotelom Igman, sve i dalje stoji kako jeste.
Negdje sam procitao da je uradjen projekat šetnice Veliko Ppolje - Babin Do, sto bi bilo zaista lijepo. Šetnica Babin Do- Javorov Do je zaista lijepo uradjena, i treba da bude za primjer izgrade i drugih setnica, Veliko POlje- Hrasnički Stan, Babin Do - Šiljak i sl. - Bijele Vode - Javorov Do.
A ono kod šestosjeda sto su radvali brdo, ili šta vec, tu negdje valja treba da ide onaj alpine coster, i tamo negdje prema Kolijevci. Iksreno se nadam da nece prema Kolijevci jer to nije u sunce, takvi sadrzaju su ljetni i trebaju biti negdje u suncanoj strani.