Istočno Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6051 Re: Istočno Sarajevo

Post by Truba »

ko ne shvaća kako je biti manjina u jednom mjestu nemam ja šta objašnjavati

ili je naivan ili bezobrazan (samo za forum)

ljudi imaju legitimno pravo određivati s kime će im djeca ići u školu

na zapadu imamo te transpokrete pa ljudi određuju kojeg će im roda biti već rođeno u nekom rodu dijete :lol:
a vamo se trza kada neki srboljub ne želi da mu dijete bude jedini u razredu
a ne želi davati imena ženja manja minja i tome slično nego brale oće da je petar

moram malo priznati da mi se sve skupa zgadilo nakon ove rezolucije i komentara ali brale ljudsko je pravo odlužiti gdje ćeš
živjeti s kime i kako...te što je najbolje za njihovu djecu
Melbourne_Australia

#6052 Re: Istočno Sarajevo

Post by Melbourne_Australia »

2010 godine sam iznajmio stan u Spasovdanskoj,najvise zbog treba iz Lukavice.Trosoban za 350 km..Isti takav sam u gradu onda placao milju..Uglavnom jedno jutro mi zvoni lik na vratima i on je upravnik zgrade i 10 puta sam mu morao ime i prezime ponavljati :-D Ibretio se frajer da sam Bosnjo..Uglavnom odvratan je osjecaj zivjeti medju njima i samo glup i lud covjek ce iz grada se preseliti tamo.
Truba

#6053 Re: Istočno Sarajevo

Post by Truba »

došo profesor odgoja za demokraciju bradonja inače u srednju školu i dosadno na satu i hoce napamet da odredi koje je čije ime u kontekstu značenja

ajla, amina, emir, tarik, itd po klupama došao do imena Jadran... tobejarabi :D sljedeće nejasno ime MARINA
stao frajko odustao u šoku kakva su to imena

KANTON SARAJEVO jedna gimnazija generacija rođena 1989
l33t

#6054 Re: Istočno Sarajevo

Post by l33t »

Melbourne_Australia wrote: 05/06/2024 11:55 2010 godine sam iznajmio stan u Spasovdanskoj,najvise zbog treba iz Lukavice.Trosoban za 350 km..Isti takav sam u gradu onda placao milju..Uglavnom jedno jutro mi zvoni lik na vratima i on je upravnik zgrade i 10 puta sam mu morao ime i prezime ponavljati :-D Ibretio se frajer da sam Bosnjo..Uglavnom odvratan je osjecaj zivjeti medju njima i samo glup i lud covjek ce iz grada se preseliti tamo.
Jel se moglo pokupit šta
nepass1

#6055 Re: Istočno Sarajevo

Post by nepass1 »

Truba wrote: 05/06/2024 11:51 ko ne shvaća kako je biti manjina u jednom mjestu nemam ja šta objašnjavati

na zapadu imamo te transpokrete pa ljudi određuju kojeg će im roda biti već rođeno u nekom rodu dijete :lol:
a ne želi davati imena ženja manja minja i tome slično nego brale oće da je petar

moram malo priznati da mi se sve skupa zgadilo nakon ove rezolucije i komentara ali brale ljudsko je pravo odlužiti gdje ćeš
Ja sam replicirao forumasici koja je iskazala zabrinutost kako malo srpske djece ima u skolama u sarajevu. Vjerujem da ih ima vise nego bosnjacke i hrvatske u banja luci ali haj. Htio sam joj reci da oni sami biraju da im djeca ne idu u skole u ks.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#6056 Re: Istočno Sarajevo

Post by PreWiBa »

okanomalo wrote: 05/06/2024 11:05
Truba wrote: 05/06/2024 10:23 ja mislim da ljudi kojima nacija nije bitna (na forumu) a sasvim slučajno im je cura ili žena iste nacije a i djeca mu imaju imena te nacije prestane prigovarati ljudima kojima je nacija toliko bitna da se presele nekoliko kilometara kako im djeca eventualno sutra ne bi imala problema

preselite se vi u bijeljinu i banja luku te široki pa nek vas dozivaju u punim busevima i na trgovima imenima u najosjetljivijim godinama pa ćete vidjeti to samo manjina može doživjeti koliko god je ugodnoživjeti uvijek bude 2-3% krembila koji zaseru sve

pa i ja sam ovdje pisao kako sam se smijao malom koji se zove Dimitrije u parku u istočnom
čuj dimitrije...sine mitre :mrgreen:
mogu misliti kako bi ga pilala djeca

neko se seli zbog para u njemačku neko zbog zdravstva neko zbog biznisa u ameriku neko u francusku zbog jezika (sve znam primjere iz okruženja) a neko u istočno sarajevo jer mu je blizu sve a ipak se osjeća svoj na svome

federacija je završena priča za srbe
isto ko rs za hrvate i bosnjake

iznimki i manjina će uvijek biti
potpisujem, kao i to da nametanje misljenja "sarajlija" kao centra "politicke"moci u bih ide samo do vraca i mostarskog rasksca. nit ga srbi u rs-u ne dozivljavaju kao revlevantno nit hrvati u nekadasnjoj herceg bosni.nema nama boljeg sutra dok ne sjednemo i ne dogovoromo se. nece nama pomoci ni nato, ni bajden vec dogovor naroda koji zive u ovoj drzavi.sloga drzavu gradi.ko shvatio,shvatio.
Nekako opet ispunjavaš stereotip.

Malo ironično, not gonna lie.
Truba

#6057 Re: Istočno Sarajevo

Post by Truba »

nepass1 wrote: 05/06/2024 12:20
Truba wrote: 05/06/2024 11:51 ko ne shvaća kako je biti manjina u jednom mjestu nemam ja šta objašnjavati

Ja sam replicirao forumasici koja je iskazala zabrinutost kako malo srpske djece ima u skolama u sarajevu. Vjerujem da ih ima vise nego bosnjacke i hrvatske u banja luci ali haj. Htio sam joj reci da oni sami biraju da im djeca ne idu u skole u ks.
svi hoce da se država gradi preko tudjih ledja
od borbe puškom do života na određenoj adresi
Melbourne_Australia

#6058 Re: Istočno Sarajevo

Post by Melbourne_Australia »

l33t wrote: 05/06/2024 12:10
Melbourne_Australia wrote: 05/06/2024 11:55 2010 godine sam iznajmio stan u Spasovdanskoj,najvise zbog treba iz Lukavice.Trosoban za 350 km..Isti takav sam u gradu onda placao milju..Uglavnom jedno jutro mi zvoni lik na vratima i on je upravnik zgrade i 10 puta sam mu morao ime i prezime ponavljati :-D Ibretio se frajer da sam Bosnjo..Uglavnom odvratan je osjecaj zivjeti medju njima i samo glup i lud covjek ce iz grada se preseliti tamo.
Jel se moglo pokupit šta

I danas me Tilava i Vojkovici uz Lukavicu pamte :izet: izvedes ih u grad da ih niko ne vidi u Lukavici i onda nazad u stan..
Truba

#6059 Re: Istočno Sarajevo

Post by Truba »

još pričaju o onom ćorku ko o činjenici da su partizani 1942. u vojkovićima ukrali 2 bika od ustaša
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#6060 Re: Istočno Sarajevo

Post by konektovan »

okanomalo wrote: 05/06/2024 11:05
Truba wrote: 05/06/2024 10:23 ja mislim da ljudi kojima nacija nije bitna (na forumu) a sasvim slučajno im je cura ili žena iste nacije a i djeca mu imaju imena te nacije prestane prigovarati ljudima kojima je nacija toliko bitna da se presele nekoliko kilometara kako im djeca eventualno sutra ne bi imala problema

preselite se vi u bijeljinu i banja luku te široki pa nek vas dozivaju u punim busevima i na trgovima imenima u najosjetljivijim godinama pa ćete vidjeti to samo manjina može doživjeti koliko god je ugodnoživjeti uvijek bude 2-3% krembila koji zaseru sve

pa i ja sam ovdje pisao kako sam se smijao malom koji se zove Dimitrije u parku u istočnom
čuj dimitrije...sine mitre :mrgreen:
mogu misliti kako bi ga pilala djeca

neko se seli zbog para u njemačku neko zbog zdravstva neko zbog biznisa u ameriku neko u francusku zbog jezika (sve znam primjere iz okruženja) a neko u istočno sarajevo jer mu je blizu sve a ipak se osjeća svoj na svome

potpisujem, kao i to da nametanje misljenja "sarajlija" kao centra "politicke"moci u bih ide samo do vraca i mostarskog rasksca. nit ga srbi u rs-u ne dozivljavaju kao revlevantno nit hrvati u nekadasnjoj herceg bosni.nema nama boljeg sutra dok ne sjednemo i ne dogovoromo se. nece nama pomoci ni nato, ni bajden vec dogovor naroda koji zive u ovoj drzavi.sloga drzavu gradi.ko shvatio,shvatio.
Ko nas bre zavadi..
Licemjerna si na kvadrat.
pritchard

#6061 Re: Istočno Sarajevo

Post by pritchard »

Bolnica Srbija u Kasindolu pred totalnim krahom zbog odlaska osoblja u Sarajevo. Čitam na nekom portalu, žena sa Sokoca dolazi, pređe toliki put niz brda i planine, kroz cijelo Sarajevo da bi došla u Kasindol i tamo nemaju osoblja/medikamente za njenu terapiju.

Lako je palamuditi. Iza tih zgrada koje se prave nema organskog rasta već isključivo pranje narko novca. Nema tamo odavno ni doseljavanja. Što se tiče Istočne Ilidže i INS nekih tričavih 20 000 duša, danas sigurno manje od Hadžića...

Hadžići (23 891, 2013) imali 267 rođenih 2022. uz dugogodišnji pozitivan priraštaj.
INS i II (25 405, 2013) imali 216 rođenih 2022. uz trodecenijski izrazito negativan priraštaj.

Dalje računajte sami uz gašenje bolnice, >70% radne snage ionako radi u samom Sarajevu, pojačan odlazak mladih itd.

konektovan

#6062 Re: Istočno Sarajevo

Post by konektovan »

Pa istocno sarajevo zivi i prezivljava iskljucivo zato sto je naslonjeno na Sarajevo.
dječak sa šibicama

#6063 Re: Istočno Sarajevo

Post by dječak sa šibicama »

Dok iza stanogradnje u Sarajevu ne stoji pranje narko novca :lol:
konektovan

#6064 Re: Istočno Sarajevo

Post by konektovan »

dječak sa šibicama wrote: 05/06/2024 20:05 Dok iza stanogradnje u Sarajevu ne stoji pranje narko novca :lol:
Ovi iz istocnog su gori od sve djece,..vjeruj mi, mada i na ovoj drugoj strani ima svega.
nepass1

#6065 Re: Istočno Sarajevo

Post by nepass1 »

konektovan wrote: 05/06/2024 17:15 Pa istocno sarajevo zivi i prezivljava iskljucivo zato sto je naslonjeno na Sarajevo.
Krenes iza 16h prema gz, do skretanja za sokolac vozis u koloni. Sve iz sarajeva sa posla odose kucama srbobati
Truba

#6066 Re: Istočno Sarajevo

Post by Truba »

da imaju svoju državu imali bi svoje institucije :D tamo
vjeshalica

#6067 Re: Istočno Sarajevo

Post by vjeshalica »

Neki dan cekam tram kod Banke, dodje kombi sa Pala izaslo ih nekoliko i pravo u CB. Ugovoreni prevoz radnika naravno.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#6068 Re: Istočno Sarajevo

Post by sime_cipol »

Pa pogledati kod Suda u Svrakinom kako kupe jedni druge. Na Bascarsiji takodje. Da ne govorim koliko ih ima parkiranih kod Bazena za 3 KM dan.
Dolaze konobari, pizza majstori, zene koje rade u trgovinama, slastičarna itd itd da ne govorim u državnim institucijama
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#6069 Re: Istočno Sarajevo

Post by PreWiBa »

Truba wrote: 05/06/2024 21:10 da imaju svoju državu imali bi svoje institucije :D tamo
Koje bi bile u Banjoj Luci, ili direkt u Beogradu.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#6070 Re: Istočno Sarajevo

Post by _BataZiv_0809 »

Truba wrote: 05/06/2024 10:23

Sustina
radostan dan

#6071 Re: Istočno Sarajevo

Post by radostan dan »

Didier wrote: 05/06/2024 09:26
A nećete vjerovati, ima i normalnih Srba, finih ljudi, dobrih komšija.
Lahko je odvadit...
Indigont

#6072 Re: Istočno Sarajevo

Post by Indigont »

A sta je onda rjesenje za rs? Etnicko ciscenje ili da se odcjepe?
radostan dan

#6073 Re: Istočno Sarajevo

Post by radostan dan »

Ne davati im sadaku kroz posao u Sarajevu i ugasiće se samo.
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#6074 Re: Istočno Sarajevo

Post by Romeo 80 »

sehohari wrote: 04/06/2024 21:59
Naslovnica wrote: 04/06/2024 21:43 Puno je raje koji se izjašnjavaju kao Bosanci, rather than Binasr, Hrvat i sl, iako nose "ta imena".
Odeš na CIK, vidiš rezultat, i onda se uvjeriš šta je realnost.
Realnost je da ja kao Srbin koji je htio na prošlom popisu stanovništva da se izjasni kao Bosanac sam morao otići u "ostale", jer mi takva opcija nije uopšte ni bila dozvoljena.
Indigont

#6075 Re: Istočno Sarajevo

Post by Indigont »

radostan dan wrote: 05/06/2024 23:22 Ne davati im sadaku kroz posao u Sarajevu i ugasiće se samo.
pa hocemo li da imaju BIH kao drzavu, ili da prave RS drzavu? Odlucite se vise.
Post Reply