Narod i Pravda (Konakovic)

last mohicans

#34401 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by last mohicans »

Pitanje jedno za Nipovce, jel Terović direktor trznica zvanično u NiPu, prečesto mi sjedi sa SDA glavurdama, Skaka, jutros sa Zukićem i nije to prvi put. Nevjerovatno da su takvog lika ostavili na poziciji, taj je gazio preko mrtvih za funkciju.
last mohicans

#34402 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by last mohicans »

JovicSA wrote: 04/06/2024 13:05
_BataZiv_0809 wrote: 04/06/2024 13:01
JovicSA wrote: 04/06/2024 13:00

Zar nije Faćo bio haver sa njim? Kruži priča da ga nije ispoštovao kako je dogovoreno nakon dolaska na vlast.
Pa eto i ja to zelim znati jer Avduka prvo prica jedno pa sad drugo :mrgreen:
Puno prije je to krenulo, puno prije Avduke...tada ga nije bilo ni na mapi.

https://avaz.ba/vijesti/bih/385215/zajk ... nalca-face

Image
Koja firma je Faćina, Paja taxi ima od ranije, nije to njegovo? Nije Holand, Samir&Emir nije, koja?
A_A_AKCIJA

#34403 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

JoseMujica wrote: 04/06/2024 14:04 nikada ne zaokružujem sranke, već ljude koje znam i za koje mislim da su radni i pošteni
Svaka čast što si nas podsjetio na još jedan fol iz knjige SDA apologetike.

Glasam za poštene :D

Ostatak posta uobičajena šuplja.
Nemaš niti jedan argument, po običaju.

Čisto da vidiš kako to izgleda, argumenti za Trojku su:

Prosječna plata svim porodiljama u KS svaki mjesec, godinu dana. Oko 16.000 godišnje dobije svaka porodilja u Kantonu Sarajevo.

Djeca cijelo osnovno obrazovanje imaju besplatne udžbenike, devet godina. Hiljade maraka su u pitanju.

Djeca mogu u vrtiće i subvencionira im se 240 KM mjesečno.

Novi tramvaji.

Puno transparentnije zapošljavanje.

Skoro pola imenovanja u KS su nestranački kadrovi.

Na državnom nivou poslije DESET GODINA ponovo pokrenuti procesi integracije u EU. Partneri iz EU jasno i glasno potvrdili da je to zasluga Trojke.

Najbitnije, za šest godina vladavine Trojke, nema niti jedne jedine koruptivne afere.

Sve navedeno se može provjeriti i utvrditi istinitost, za razliku od proizvoljnih mišljenja i gađanja kojekakvim konstrukcijama.

Fala, živio, nastavi sa bacanjem šuplje.
A_A_AKCIJA

#34404 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

Jordan1961 wrote: 04/06/2024 15:29 Svaka kritika
Samo za početak naučimo razliku između neargumentovanog pljuvanja I kritike.

Kritika mora imati podlogu u istini, što kod tebe skoro nikada nije slučaj.

MZ je jasno rekla da je Trojka zaslužna za najveći napredak na EU putu ove države. Ti pričaš da se nije maklo.

Ko tu ne govori istinu?

I tako uglavnom za sve što "kritikuješ".

Nema prijavee za Volodera, a zapravo ima.
Tvrdio si da nema osuđenih, pa ti se dala čitava lista, ja ti postavio dokaze za Drndu kojeg je Konaković lično prijavio...
Itd, itd.
Last edited by A_A_AKCIJA on 04/06/2024 19:19, edited 2 times in total.
A_A_AKCIJA

#34405 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

last mohicans wrote: 04/06/2024 15:35 Koja firma je Faćina
Nema, ne postoji.

Kako će osuđivani kriminalac imati firmu?
Jel iko od vas osnivao firmu?

Samo još jedan pokušaj da se izmisli priča i oblati.
Last edited by A_A_AKCIJA on 04/06/2024 18:46, edited 1 time in total.
cvrčak_na_hedonizmu

#34406 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Faco i Dalija su nekakva familija, koliko znam.

Al je zanimljivo kako covjek nakon prezivljenog pokusaja ubistva bas proziva Konakovića, Memiju kao i njegovog havera Miladina i Brkovića.

Inace uvijek to tako ide, kad te neko pokusa likvidirari ti okrivis nekoga ko nema nikakve veze s tim. Narocito kada su pocinitelji poznati i kada pola grada zna za koga rade. Sasvim logicno.
tramvajtrojka

#34407 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by tramvajtrojka »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 04/06/2024 20:07 Faco i Dalija su nekakva familija, koliko znam.

Al je zanimljivo kako covjek nakon prezivljenog pokusaja ubistva bas proziva Konakovića, Memiju kao i njegovog havera Miladina i Brkovića.

Inace uvijek to tako ide, kad te neko pokusa likvidirari ti okrivis nekoga ko nema nikakve veze s tim. Narocito kada su pocinitelji poznati i kada pola grada zna za koga rade. Sasvim logicno.
A faco je poznat kao covjek od istinite rijeci pa taj je 2/3 kantona i drzave jebao majku onako iz cista mira i jer je papak sa dna kace :zzzz: i sad taj isti facko je postao uzor :lol:

ovakav lik da bude neki izvor provjerenih i tacnih informacija :lol:
Balkanski Gurman

#34408 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Balkanski Gurman »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 04/06/2024 20:07 Faco i Dalija su nekakva familija, koliko znam.

Veze ti sa mozgom nemaš, dalija mu nije familija.

Čampare i Zvizdić su mu prva familija.
cvrčak_na_hedonizmu

#34409 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

tramvajtrojka wrote: 04/06/2024 20:24

A faco je poznat kao covjek od istinite rijeci pa taj je 2/3 kantona i drzave jebao majku onako iz cista mira i jer je papak sa dna kace :zzzz: i sad taj isti facko je postao uzor :lol:

ovakav lik da bude neki izvor provjerenih i tacnih informacija :lol:
Mr. Kamenjar u odbrani Dine, sto me to ne cudi :lol: Nikakav uzor, gluho bilo, al nesto nemam razlog da mu ne vjerujem kada ovaj zna pocinioce, zna za koga rade, a i ranije je prozivao tu istu ekipu. Fora je sto Dino stiti zivotom Memiju i drotove, a kao sto vidimo svasta nesto se desava. Znaci ima tu nesto. Pokusaj ubistva mu daje poprilican kredibilitet. I bas zbog toga sto se mota po talogu zna desavanja. Il' ipak da ipak vjerujem tebi, Mr. Kamenjaru, Dini, Memiji i njegovom haveru Miladinu :hmpf: Dilema, dilema.
Balkanski Gurman wrote: 04/06/2024 20:29
Veze ti sa mozgom nemaš, dalija mu nije familija.

Čampare i Zvizdić su mu prva familija.
Ja cuo Dalija odnosno znam da je familija nekome koga proziva. Nemoj me samo udarat'. Necu vise, obecavam. Unaprijed hvala :stidljiv:
Balkanski Gurman

#34410 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Balkanski Gurman »

Jordan1961

#34411 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Jordan1961 »

A_A_AKCIJA wrote: 04/06/2024 18:42
Jordan1961 wrote: 04/06/2024 15:29 Svaka kritika
Samo za početak naučimo razliku između neargumentovanog pljuvanja I kritike.

Kritika mora imati podlogu u istini, što kod tebe skoro nikada nije slučaj.

MZ je jasno rekla da je Trojka zaslužna za najveći napredak na EU putu ove države. Ti pričaš da se nije maklo.

Ko tu ne govori istinu?

I tako uglavnom za sve što "kritikuješ".

Nema prijavee za Volodera, a zapravo ima.
Tvrdio si da nema osuđenih, pa ti se dala čitava lista, ja ti postavio dokaze za Drndu kojeg je Konaković lično prijavio...
Itd, itd.
Ja ti nabrojao sve stvari, ni na jednu nisi konkretno odgovorio, nego si ih isjekao iz mog posta (pojela maca).
Napredak pod protektoratom MZ. U redu, oni su ih i doveli na vlast, red je da ih se pogura. Stajali smo u mjestu, pa zaglavili. Samo reci koliko se puta parlament sastao, kada zadnji put i koliko je zakona usvojeno pod vlascu ove koalicije. Zanima me ako nastavimo ovim tempom kada cemo doci u EU? Isto tako, od preko 400 predizbornih obecanja, kolimo je ostvareno?
Prijava nije protiv Volodera nego ima i drugih u bas toj prijavi ali da ih ne spominjemo, zamjericemo se daleko bilo HDZ-u. I ta je prijava podnesena prije nego je Trojka i dosla na vlast, Dino nikave veze s tim nema i ne znam sto ga spominjes u tome kontekstu.
Nova vlast pravosnazno presudila samo Novalica, sve ostale presude (uglavnom kokosara) iz ranijeg vremena.
p.s. jes' ti onaj sto je Vukoju spomenuo u kontextu zadnje presude US? Velis glasao? Kako? Zna li se sta?
Odakle sad iskoci nekakav Drnda a presuda iz 2019? A kako je doslo do prijave:
"Grupa privrednika je u junu 2017. došla u moj kabinet i prijavila korupciju u Direkciji za ceste KS. Mi smo to proslijedili Timu za borbu protiv korupcije, a oni dalje nadležnim institucijama - kazao je Konaković za jedan medij." Sta je trebao, sutra da ljudi i njega prijave zbog zastite korupcije? Osim toga tada nema ni NIP i zna se gdje je tada Konakvic, zasto je tu i koga slusa.
basicm

#34412 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by basicm »

A_A_AKCIJA wrote: 04/06/2024 18:38
JoseMujica wrote: 04/06/2024 14:04 nikada ne zaokružujem sranke, već ljude koje znam i za koje mislim da su radni i pošteni

Prosječna plata svim porodiljama u KS svaki mjesec, godinu dana. Oko 16.000 godišnje dobije svaka porodilja u Kantonu Sarajevo.

Djeca cijelo osnovno obrazovanje imaju besplatne udžbenike, devet godina. Hiljade maraka su u pitanju.

Novi tramvaji.

Na državnom nivou poslije DESET GODINA ponovo pokrenuti procesi integracije u EU. Partneri iz EU jasno i glasno potvrdili da je to zasluga Trojke.

Najbitnije, za šest godina vladavine Trojke, nema niti jedne jedine koruptivne afere.

Sve navedeno se može provjeriti i utvrditi istinitost, za razliku od proizvoljnih mišljenja i gađanja kojekakvim konstrukcijama.

Ne zaboraviti helikopter, helikopter.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#34413 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _BataZiv_0809 »

Najbolje je da nam napredak kantona pojasne ovi preko Atlantika
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#34414 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JoseMujica »

A_A_AKCIJA wrote: 04/06/2024 18:38

Novi tramvaji.

mojne tih projekcija....jedini lik ovdje koji baca šuplju i smara svakoga, čije se mišljenje ne poklapa sa tvojom jednoumnom sranačkom pričom, si ti

i jedini ti je fazon ti je da optužiš svakoga, koga libo tuki za tvojim sranjem, da je SDA bot

ps

nađi samo post u kojem sam ikada nešto pozitivno napisao za sda
last mohicans

#34415 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by last mohicans »

A_A_AKCIJA wrote: 04/06/2024 18:45
last mohicans wrote: 04/06/2024 15:35 Koja firma je Faćina
Nema, ne postoji.

Kako će osuđivani kriminalac imati firmu?
Jel iko od vas osnivao firmu?

Samo još jedan pokušaj da se izmisli priča i oblati.
Kako imaju mnogi, tako bi mogao i on, gazde Vatre i Metrpolisa osuđeni za utaju poreza, tajin sin iz Metropolisa čak i zgazio momka, nikad nije ležao. Kod nas je sve moguće..
GandalfSivi

#34416 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by GandalfSivi »

Ne pratim puno pricu, ali jebemo li se ovo oko toga imaju li kriminalci u BiH firme ili ne?
drug_profi

#34417 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Ko ne primjećuje razliku u korist sadasnje vlasti, taj je zlonamjeran. Nema tu potrebe dalje truniti.
relativno84

#34418 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by relativno84 »

Samo je sad pitanje, hoce li brat srediti bolovanje kod direktora za brata dok odmara jednomjesecni pritvor ?

#iztemelja
problemnatravunu

#34419 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by problemnatravunu »

drug_profi wrote: 05/06/2024 00:43 Ko ne primjećuje razliku u korist sadasnje vlasti, taj je zlonamjeran. Nema tu potrebe dalje truniti.
:thumbup: :bih:
DaysleepeR

#34420 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by DaysleepeR »

JoseMujica wrote: 04/06/2024 14:04
drug_profi wrote: 04/06/2024 13:34
JoseMujica wrote: 04/06/2024 13:13 pali ste na šibicarski blef mahalskog lažova da je drugačiji i sad kukajte...ko vas kad ste popušili foru
jaooo generala poslije bitke... pa dobro muhice koga je to trebalo podrzati?
Koga si ti podrzao na izborima?
nikakav đeneral poslije bitke...davno sam za Kiflu napisao i nikad mišljenje promjenio nisam, da je običan pakaš, ublehaš, šupljikator i lažov. Još dok je bio SDA. Barem na forumu ostane pisani trag, ko je šta i kada pisao.

A ovo nije napisano zbog toga e jesam vam rekao, već što me nervira to, što kao narod imamo tendenciju, da svaku seosku varalicu proglasimo čarobnjakom i spasiteljem. Tako je bilo sa Tornjakom, pa sada s Kiflom i vjerovatno će ih biti još hejbet.

Prvo moramo da naučimo da ne slušamo šta političari pričaju, jer je kod nas sve laž. Međusobni odnosi su nam zasnovani na lažima, pa isto tako i politika. Sve ono što je Dobrica napisao za Srbe može se komotno aplicirati ina ostale Balkanoide.

Mi, kao ljudi, trebamo promjeniti paradigmu i ne slušati već gledati šta i kako rade i po tome ih cijeniti/suditi. Pošto mi @_BataZiv_0809 stalno imputira Rumenka Efendića, s kojim ništa nemam zajedničko u ideološkom i vrijednosnom smislu, ali bih, bez obzira na to, volio da je on načelnik moje općine. I to ću uvijek reći, pa me slobodno perite da sam Rumenkov :lol: Mi smo u takvom khurcu kao društvo da nas samo rad može izvući, a ne šupljiranje. I taj rad mora doći odozdo, tj. biti grassroot, a ne uvezen iz Brisela ili Vašingtona. A naša želja i naš cilj mora biti Brisel i Vašington.

a kako sam glasao....šarao..različiti ljudi na različitim nivioima

nikada ne zaokružujem sranke, već ljude koje znam i za koje mislim da su radni i pošteni, a nekada čak iz čiste socijale...ono kad neko mora potrošit tu lovu hajde da pomognem jaranu, nek je on troši.

Sa srankama sam završio još u vremenu Alijanse za promjene i teško da ću ikada više doći do toga da kažem ta i ta je sranka :thumbup:

Naravno, trenutno se to može jedino reći za HDZ, da je top sranka i jedina vrijedna glasa....ljudi znaju how to do things :kakoste:
Ne znam je li te ko informisao, ali ti ako si na listiću zaokružio ljude iz raznih stranaka tvoj je listić nevažeći.

Dakle ili ne znaš da glasaš a petljaš se u politiku, ili lavoraš ovdje da glasaš za ljude, jer ti dođe na isto.
Možeš za ljude ali u okviru iste stranke.
Dakle SzBiH.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#34421 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _BataZiv_0809 »

A ti ljudi su Rumenko jelte
JoseMujica

#34422 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JoseMujica »

DaysleepeR wrote: 05/06/2024 11:55
drug_profi wrote: 04/06/2024 13:34

jaooo generala poslije bitke... pa dobro muhice koga je to trebalo podrzati?
Koga si ti podrzao na izborima?
nikakav đeneral poslije bitke...davno sam za Kiflu napisao i nikad mišljenje promjenio nisam, da je običan pakaš, ublehaš, šupljikator i lažov. Još dok je bio SDA. Barem na forumu ostane pisani trag, ko je šta i kada pisao.

A ovo nije napisano zbog toga e jesam vam rekao, već što me nervira to, što kao narod imamo tendenciju, da svaku seosku varalicu proglasimo čarobnjakom i spasiteljem. Tako je bilo sa Tornjakom, pa sada s Kiflom i vjerovatno će ih biti još hejbet.

Prvo moramo da naučimo da ne slušamo šta političari pričaju, jer je kod nas sve laž. Međusobni odnosi su nam zasnovani na lažima, pa isto tako i politika. Sve ono što je Dobrica napisao za Srbe može se komotno aplicirati ina ostale Balkanoide.

Mi, kao ljudi, trebamo promjeniti paradigmu i ne slušati već gledati šta i kako rade i po tome ih cijeniti/suditi. Pošto mi @_BataZiv_0809 stalno imputira Rumenka Efendića, s kojim ništa nemam zajedničko u ideološkom i vrijednosnom smislu, ali bih, bez obzira na to, volio da je on načelnik moje općine. I to ću uvijek reći, pa me slobodno perite da sam Rumenkov :lol: Mi smo u takvom khurcu kao društvo da nas samo rad može izvući, a ne šupljiranje. I taj rad mora doći odozdo, tj. biti grassroot, a ne uvezen iz Brisela ili Vašingtona. A naša želja i naš cilj mora biti Brisel i Vašington.

nikada ne zaokružujem sranke, već ljude koje znam i za koje mislim da su radni i pošteni, a nekada čak iz čiste socijale...ono kad neko mora potrošit tu lovu hajde da pomognem jaranu, nek je on troši.

Sa srankama sam završio još u vremenu Alijanse za promjene i teško da ću ikada više doći do toga da kažem ta i ta je sranka :thumbup:

Naravno, trenutno se to može jedino reći za HDZ, da je top sranka i jedina vrijedna glasa....ljudi znaju how to do things :kakoste:
Ne znam je li te ko informisao, ali ti ako si na listiću zaokružio ljude iz raznih stranaka tvoj je listić nevažeći.

Dakle ili ne znaš da glasaš a petljaš se u politiku, ili lavoraš ovdje da glasaš za ljude, jer ti dođe na isto.
Dakle SzBiH.
ne znam jel tebe ko informisao da se na općim izborima glasa za 3 nivoa vlasti + članove predsjedništva, tj. imaš 4 glasačka listića.

nadam se da si sada naučio da se na svakom nivou/listiću mogu zaokružiti različite sranke ili ljudi u okviru jedne liste.

na lokalnim izborima imaš 2 listića...jedan je za načelnike, a drugi za općinska vijeća...isto tako, možeš različite opcije zaokružiti.

a vi zgleda šarate ko penzioneri jedne te iste tovare

bilo bi lijepo da barem pročitaš s razumijevanjem šta je napisano prije nego kreneš lupetati gluposti :roll:
JoseMujica

#34423 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JoseMujica »

_BataZiv_0809 wrote: 05/06/2024 12:26 A ti ljudi su Rumenko jelte
ne znam što se pitaš :lol:

al mijenjam sada...samo hdz :evil:
DaysleepeR

#34424 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by DaysleepeR »

JoseMujica wrote: 05/06/2024 12:31
DaysleepeR wrote: 05/06/2024 11:55

Dakle SzBiH.
ne znam jel tebe ko informisao da se na općim izborima glasa za 3 nivoa vlasti + članove predsjedništva, tj. imaš 4 glasačka listića.

nadam se da si sada naučio da se na svakom nivou/listiću mogu zaokružiti različite sranke ili ljudi u okviru jedne liste.

na lokalnim izborima imaš 2 listića...jedan je za načelnike, a drugi za općinska vijeća...isto tako, možeš različite opcije zaokružiti.

a vi zgleda šarate ko penzioneri jedne te iste tovare

bilo bi lijepo da barem pročitaš s razumijevanjem šta je napisano prije nego kreneš lupetati gluposti :roll:
Apsolutno nisi u pravu i predao si nevažeći listić.

Bez obzira koliko listića, možeš glasati za jednu stranku ili za više ljudi u okviru iste stranke na jednom listiću.

Znači za Kanton Sarajevo si mogao glasati samo za SzBiH ili za više ljudi unutar SzBiH.
drug_profi

#34425 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Vi isto govorite, ali vam je terminologija nejasna, tj. oboje ste u pravu, ali se ne kontate.
Post Reply