citroen xm wrote: ↑04/06/2024 09:35
Naslovnica wrote: ↑04/06/2024 08:37
Ma vala moji još ove godine sa nama na more (i to na jedvite jade) i to je to.
Od iduće godine gospodža i ja solo, možemo i na nudističku vala komotno.
Ionako godišnje 2-3 puta idemo negdje zajedno i to je to.
A ja ne mijenjam auta godišnje.
Fakat nisam pametan...
Po meni je kompakt mjera za većinu nas u BiH. Nudi dovoljno prostora i u kabini i u gepeku, a sa druge strane nije rastrošan ni u pogledu goriva ni održavanja. A nije veliki za svakodnevne gradske aktivnosti.
Ne znam koje ti je godište taj Seat i kakve su mu mane, ali siguran sam da ga više znaš u dušu. Prema tome treba da sam posložiš u glavi koja je realna doplata za nešto i šta dobijaš tom doplatom, tada ćeš znati i šta kupiti. Što se tiče održavanja, ono u šta sam se uvjerio, kod kompakta evropskih proizvođača su troškovi u pet deka kod svih.
Seyo Altea 2004 godište, 1.6 75kW.
Sve je OK, ali je to auto 20 godina staro, ne znam koliko se više isplati ulagati.
Prednji prozori škripe, odljepljuje se tapacirung, pukla tabla iznad volana (vjerovato od vrućine, nisam ni skontao), oksidirali limići na kontaktima u štopkama, svako malo ne radi sijalica, plastika na haubi se pomalo izvitoperila, uđe voda pa kapa na bobinu...
Sve su to neke stvari koje se daju sanirati za, sve skupa, nekoliko stotina maraka.
A sutra kupim neko auto 2012, opet je to 12 godina staro, uprđeno, opet me čekaju isti problemi.
Govorim o ovim nekim parama 9-12k KM.