+1Ateista wrote: ↑03/06/2024 16:19 Ako je tacno da ce Benjaminu staviti kao zajednickog kandidata za nacelnika Novog Sarajeva, to im je fula velika, jer je ona poprilicno omrzena medju rajom.
Ja sam u Novom Sarajevu i njoj glas sigurno necu dati, u tom slucaju mogu precrtati listic i time indirektno podrzati SDA ali nju ne mogu zaokruziti i mislim da mnogi nece moci, predace opstinu SDA ovim potezom.
Gradonačelnica Sarajeva
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#7526 Re: Gradonačelnica Sarajeva
- nivla
#7527 Re: Gradonačelnica Sarajeva
o biciklistickoj stazi na cengic vili dovoljno govori cinjenica da preko iste nije ocrtana zebra za pjesake da mogu preci na semaforu, da ne govorimo da je gotovo nemoguce ne hodati po biciklistickoj stazi kad motoristi koji posjecuju bivsu kafanu zeko na pjesackom dijelu pored staze parkiraju svoje vozilice a gazda kafane izbaci potpalu za nargili na prostor gdje trebaju prolaziti pjesaci, pored ovog nista nije bolje ni kod checkpointa
eh ja sam se uvazenoj gradonacelnici zalio vise puta ali odgovora nije bilo, jedino sam dobio odgovor mirele dzahverovic da ce ona to iznijeti kao problem ali se doticna nije nikad na sjednicama gradskog vijeca izjasnila o problemu, ali eto jest kao nesto u opstini
ovim banalnim primjerom nasa stranka i sdp dosla mi je na listi stranaka gdje bih prije glasao za sds pa i cetnicki pokret nego za njih jer su skupina ubleha koja nije nista bolja od prethodnika
eh ja sam se uvazenoj gradonacelnici zalio vise puta ali odgovora nije bilo, jedino sam dobio odgovor mirele dzahverovic da ce ona to iznijeti kao problem ali se doticna nije nikad na sjednicama gradskog vijeca izjasnila o problemu, ali eto jest kao nesto u opstini
ovim banalnim primjerom nasa stranka i sdp dosla mi je na listi stranaka gdje bih prije glasao za sds pa i cetnicki pokret nego za njih jer su skupina ubleha koja nije nista bolja od prethodnika
-
hali gali halid
#7528 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Takođe'.JoseMujica wrote: ↑03/06/2024 16:53+1Ateista wrote: ↑03/06/2024 16:19 Ako je tacno da ce Benjaminu staviti kao zajednickog kandidata za nacelnika Novog Sarajeva, to im je fula velika, jer je ona poprilicno omrzena medju rajom.
Ja sam u Novom Sarajevu i njoj glas sigurno necu dati, u tom slucaju mogu precrtati listic i time indirektno podrzati SDA ali nju ne mogu zaokruziti i mislim da mnogi nece moci, predace opstinu SDA ovim potezom.
- Haris.ba
#7529 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Pa Sdp i Sda su u neformalnoj koaliciji u NS.
Pogurace Sda Benjaminu sa nekim bezveznim kandidatom. Isto ko sto protiv Irfana guraju onoga sto ne bi mogao pobjediti da je sam na izborima.
Pogurace Sda Benjaminu sa nekim bezveznim kandidatom. Isto ko sto protiv Irfana guraju onoga sto ne bi mogao pobjediti da je sam na izborima.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#7530 Re: Gradonačelnica Sarajeva
i onda kad jure iz donjih mamica kaze ma to su sve bosnjacke stranke udri po ujkama verbalno
- Billy The Pljuc
#7531 Re: Gradonačelnica Sarajeva
"Sebija Izetbegović želi biti gradonačelnica Sarajeva? SDA će podržati kandidate SBiH-a i DF-a, ali će oni morati nju u Gradskom vijeću.
Kako se približavaju lokalni izbori tako se prave razne kombinatorike, a bitka će posebno biti zanimljiva u Sarajevu.
Trojka je uspjela od SDA preuzeti sve gradske općine, osim Novog Grada gdje je ostao Semir Efendić (SBiH), kao i Ilidžu.
SDA sad kuje plan kako pod svoju vlast vratiti većinu općina, a prema informacijama Raporta već se prave kalkulacije za poziciju gradonačelnika.
Da bi SDA mogla imenovati gradonačelnika bit će joj potrebno da ima većinu u Gradskom vijeću koje se sastavlja iz općinskih vijeća.
A, oko na ovu poziciju je, prema našim informacijama, bacila i Sebija Izetbegović, trenutno zastupnica u Skupštini KS.
Prema našim nezvaničnim informacijama, Izetbegović je dala nalog Kantonalnom odboru u Sarajevu na čelu sa Farukom Kapidžićem da već priprema teren za ovakav mogući epilog.
Izetbegović je tako predložila da se Efendiću predloži da SDA neće imati protukandidata u Novom Gradu, ali da očekuje da ova stranka podrži nju za gradonačelnicu Sarajeva u Gradskom vijeću.
Ista ponuda bi trebala otići i DF-u, koji će za načelnika Centra predložiti Dennisa Gratza, kojeg je SDA također spremna podržati.
Time SDA ne bi imala kandidata u dvije velike općine u Sarajevu, ali bi zauzvrat uz pomoć SBiH-a i DF-a mogla dobiti gradonačelnicu – Sebiju Izetbegović.
Kapidžić je navodno rekao da je još preuranjeno sklapati takve dogovore ili kalkulacije, ali je Haris Zahiragić navodno već od kandidata SDA za općinska vijeća tražio garancije i potpise da će podržati Sebiju Izetbegović za gradonačelnicu ukoliko prođu u Gradsko vijeće."
Što vele gdje ima dima ...
Helem, ima li kakvih prijava protiv ove vještice, nedajbože pritiska na pravosuđe da se ista malo o jadu zabavi i spremi garderobu za kakvo žeMsko krilo odgovarajuće ustanove???
Kako se približavaju lokalni izbori tako se prave razne kombinatorike, a bitka će posebno biti zanimljiva u Sarajevu.
Trojka je uspjela od SDA preuzeti sve gradske općine, osim Novog Grada gdje je ostao Semir Efendić (SBiH), kao i Ilidžu.
SDA sad kuje plan kako pod svoju vlast vratiti većinu općina, a prema informacijama Raporta već se prave kalkulacije za poziciju gradonačelnika.
Da bi SDA mogla imenovati gradonačelnika bit će joj potrebno da ima većinu u Gradskom vijeću koje se sastavlja iz općinskih vijeća.
A, oko na ovu poziciju je, prema našim informacijama, bacila i Sebija Izetbegović, trenutno zastupnica u Skupštini KS.
Prema našim nezvaničnim informacijama, Izetbegović je dala nalog Kantonalnom odboru u Sarajevu na čelu sa Farukom Kapidžićem da već priprema teren za ovakav mogući epilog.
Izetbegović je tako predložila da se Efendiću predloži da SDA neće imati protukandidata u Novom Gradu, ali da očekuje da ova stranka podrži nju za gradonačelnicu Sarajeva u Gradskom vijeću.
Ista ponuda bi trebala otići i DF-u, koji će za načelnika Centra predložiti Dennisa Gratza, kojeg je SDA također spremna podržati.
Time SDA ne bi imala kandidata u dvije velike općine u Sarajevu, ali bi zauzvrat uz pomoć SBiH-a i DF-a mogla dobiti gradonačelnicu – Sebiju Izetbegović.
Kapidžić je navodno rekao da je još preuranjeno sklapati takve dogovore ili kalkulacije, ali je Haris Zahiragić navodno već od kandidata SDA za općinska vijeća tražio garancije i potpise da će podržati Sebiju Izetbegović za gradonačelnicu ukoliko prođu u Gradsko vijeće."
Što vele gdje ima dima ...
Helem, ima li kakvih prijava protiv ove vještice, nedajbože pritiska na pravosuđe da se ista malo o jadu zabavi i spremi garderobu za kakvo žeMsko krilo odgovarajuće ustanove???
Last edited by Billy The Pljuc on 04/06/2024 08:17, edited 1 time in total.
-
breuer
#7532 Re: Gradonačelnica Sarajeva
A koga to ima SDA u Novom Gradu da bi inače mogao pomrsiti konce Semiru Efendiću? Razmijem da prebacuju dobar dio 'svojih' glasova Gracu i Efendiću, ali opet mi je to nategnuta matametika i samo služi da pokaže koliko je zlo Sebija Izetbegović...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#7533 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Ako Seka stvarno bude opcija za gradonacelnicu, onda Trojka moze samo zahvaliti SDA za fantasticnu kampanju koju im guraju u ruke.
I pobjedu.

I pobjedu.
- Prpa.ba
#7534 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Novo Sarajevo je opstina slucaj. Jedina opozicija NIP, vlast drze SDP, SDA, SzaBiH, DF, SBB, rahmetli Platforma, uz povremenu podrsku NS.
- Haris.ba
#7535 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Nista nije slucajno, i nista se ne desava onako. Sve je to aminovano na visim nivoima, inace bi bili svi posmjenjivani i izbaceni iz stranaka.
Nip je sebe samu uspjela izbaciti iz kombinacija u NS, a dobrano i u Centru.
Ali, posto Benjamina ide za nacelnicu, Nip ce sve to pustiti i podrzati samo da bi mali Kemin postao gradonacelnik.
-
putokaz1
#7536 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Sta ako Trojka bude isla u 3 Kolone za nacelnikd 
- Better Man
#7537 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Da Kemin mali bude gradonačelnik Sarajeva bibila neviđena bruka I sramota i maksimalno srozavanje pozicije gradonačelnika. Nekad si morao biti ugledna osoba i imati iza sebe velike rezultate da bi bio gradonačelnik Sarajeva, a danas možeš biti to bez ikakvih rezultata i referenci.Haris.ba wrote: ↑03/06/2024 22:05Nista nije slucajno, i nista se ne desava onako. Sve je to aminovano na visim nivoima, inace bi bili svi posmjenjivani i izbaceni iz stranaka.
Nip je sebe samu uspjela izbaciti iz kombinacija u NS, a dobrano i u Centru.
Ali, posto Benjamina ide za nacelnicu, Nip ce sve to pustiti i podrzati samo da bi mali Kemin postao gradonacelnik.
- Prpa.ba
#7538 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Nema ni SDA luksuz da tek tako izbacuje citave opstinske odbore, kamoli ove sitnije stranke poput NIP-a, NS-a, pa cak i SDP-a.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
-
Vjecita_zavrzlama
#7540 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Gdje vidis da je omrzena? Benjamina je bas top i popularnaAteista wrote: ↑03/06/2024 16:19 Ako je tacno da ce Benjaminu staviti kao zajednickog kandidata za nacelnika Novog Sarajeva, to im je fula velika, jer je ona poprilicno omrzena medju rajom.
- Ateista
#7541 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Jeli ovo sarkazam ili ozbiljno to mislis?Vjecita_zavrzlama wrote: ↑04/06/2024 11:11Gdje vidis da je omrzena? Benjamina je bas top i popularnaAteista wrote: ↑03/06/2024 16:19 Ako je tacno da ce Benjaminu staviti kao zajednickog kandidata za nacelnika Novog Sarajeva, to im je fula velika, jer je ona poprilicno omrzena medju rajom.
Imam utisak da je omrzenija od kriminalca skake...
- Haris.ba
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#7543 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Kazu sda glasaci da je benjamina najgori gradonacelnica ikadVjecita_zavrzlama wrote: ↑04/06/2024 11:11Gdje vidis da je omrzena? Benjamina je bas top i popularnaAteista wrote: ↑03/06/2024 16:19 Ako je tacno da ce Benjaminu staviti kao zajednickog kandidata za nacelnika Novog Sarajeva, to im je fula velika, jer je ona poprilicno omrzena medju rajom.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#7544 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Dosta je bilo 
- basicm
#7545 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Lagis direktore…izvrsni direktor wrote: ↑05/06/2024 08:53Kazu sda glasaci da je benjamina najgori gradonacelnica ikadVjecita_zavrzlama wrote: ↑04/06/2024 11:11Gdje vidis da je omrzena? Benjamina je bas top i popularnaAteista wrote: ↑03/06/2024 16:19 Ako je tacno da ce Benjaminu staviti kao zajednickog kandidata za nacelnika Novog Sarajeva, to im je fula velika, jer je ona poprilicno omrzena medju rajom.
- JoseMujica
#7546 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Bendži dođe ko Gospa iz Međugorja na samu pomisao da je mogu zamjeniti Don Neonkova hanuma ili Kemin mali 
- Billy The Pljuc
#7547 Re: Gradonačelnica Sarajeva
O yeah, mudro zboriš
.
- shbc
#7548 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Zestoka konkurencija. Cini mi se da mi je Ademovic tu namanje mrzak. Ali i to samo zato sto manje imam priliku da gledam i slusam doticnog.JoseMujica wrote: ↑05/06/2024 10:52 Bendži dođe ko Gospa iz Međugorja na samu pomisao da je mogu zamjeniti Don Neonkova hanuma ili Kemin mali![]()
Sve u svemu, ovogodisnji izbori su fakat uzas. Sve gori od goreg sto se kandidata tice, uz pokojeg manje loseg ili pristojnog kandidata.
Mandic - nesposoban
Gratz - supljator i prelivoda
Selimbegovic - ljigavac
Cengic - nit' smrdi nit' mirise, onako
Karicka - ljiga i populista
Sebija - mislim da je post ogranicen na odredjeni broj rijeci, pa je bolje da ne pocinjem sa psovkama, nemam dovoljno mjesta
Ademovic - oportunista i ljigavac
Efendic - malo blaza varijanta Karicke, ali samo malo
Muzur - populista, ali bar nesto i odradi, vjerovatno najbolji medju pobrojanim
Last edited by shbc on 05/06/2024 19:01, edited 1 time in total.
-
putokaz1
#7549 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Za njih je Berilo Kraljshbc wrote: ↑05/06/2024 13:39Zestoka konkurencija. Cini mi se da mi je Ademovic tu namanje mrzak. Ali i to samo zato sto manje imam priliku da gledam i slusam doticnog.JoseMujica wrote: ↑05/06/2024 10:52 Bendži dođe ko Gospa iz Međugorja na samu pomisao da je mogu zamjeniti Don Neonkova hanuma ili Kemin mali![]()
Sve u svemu, ovogodisnji izbori su fakat uzas. Sve gori od goreg sto se kandidata tice, uz pokojeg manje loseg ili pristojnog kandidata.
Mandic - nesposoban
Selimbegovic - ljigavac
Sebija - mislim da je post ogranicen na odredjeni broj rijeci, pa je bolje da ne pocinjem sa psovkama, nemam dovoljno mjesta
Cengic - malo blaza varijanta Karicke, ali samo malo
- JoseMujica
#7550 Re: Gradonačelnica Sarajeva
putokaz1 wrote: ↑05/06/2024 13:40Za njih je Berilo Kraljshbc wrote: ↑05/06/2024 13:39Zestoka konkurencija. Cini mi se da mi je Ademovic tu namanje mrzak. Ali i to samo zato sto manje imam priliku da gledam i slusam doticnog.JoseMujica wrote: ↑05/06/2024 10:52 Bendži dođe ko Gospa iz Međugorja na samu pomisao da je mogu zamjeniti Don Neonkova hanuma ili Kemin mali![]()
Mandic - nesposoban
Selimbegovic - ljigavac
Cengic - malo blaza varijanta Karicke, ali samo malo
al fakat tako ispadne samo kad ih poredaš
ps
bila bi fora da čovjek vedra čela promjeni sranku, osvoji načelničko mjesto i uđe u Ginisa