Zavijene...e moj ljubijankicu.ljubijankic wrote: ↑01/06/2024 13:40Ljeti ima dosta turaka i ja sam se iznenadioBosanac sa dna kace wrote: ↑01/06/2024 13:33Lukavica postaje multi-kulti mikro sredina.Truba wrote: ↑30/05/2024 14:19 kad misliš da si sve vidio...
vidjeni filipinci ili nepalci u pekari ukrina
a prije samo 22 godine sam s prečagom i buzdovanom išao na svoje imanje...kad sused pali pilu da seče drva na tromeđi mi se zabarikadiramo u borbenoj formaciji sa sjekirama i čekamo da nasrnu a sad im svetu srpsku zemlju bre napučuju katolici iz filipina![]()
![]()
![]()
Ja redovno viđam osobe koje su iz raznih zemalja.
Turke i Turkinje (da i pokrivene) viđam po Lukavici redovno, turski čujem na sve strane....ima tu i Arapa i zapdnjaka....ali Lukavica u zadnje vrijeme kao da postaje "nova Ilidža"" što se tiče stranaca...cak sam i upoznao majku i kcerku, obje zavijene i par puta ih sreo u prodavnici
Istočno Sarajevo
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#6001 Re: Istočno Sarajevo
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#6002 Re: Istočno Sarajevo
Truba wrote: ↑30/05/2024 14:19 kad misliš da si sve vidio...
a prije samo 22 godine sam s prečagom i buzdovanom išao na svoje imanje...kad sused pali pilu da seče drva na tromeđi mi se zabarikadiramo u borbenoj formaciji sa sjekirama i čekamo da nasrnu a sad im svetu srpsku zemlju bre napučuju katolici iz filipina![]()
![]()
![]()
- dječak sa šibicama
#6003 Re: Istočno Sarajevo
Ja sam prije par godina u jednoj od onih "svetaca" ulica vidio zene u crnom, mislim arapkinje, i pred njima muskarci. Tamo iznajmljuju stanove odavno.
IS je kao i Sarajevo, puno svega i svacega. Ali kao i u Sarajevu, lokalci furaju svoj sovinizam, kaze nece na more u CG i dere se na sav glas da cuje cijeli lokal
IS je kao i Sarajevo, puno svega i svacega. Ali kao i u Sarajevu, lokalci furaju svoj sovinizam, kaze nece na more u CG i dere se na sav glas da cuje cijeli lokal
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#6004 Re: Istočno Sarajevo
Ma taj definitivno ne ide na more nikakodječak sa šibicama wrote: ↑01/06/2024 20:22 Ja sam prije par godina u jednoj od onih "svetaca" ulica vidio zene u crnom, mislim arapkinje, i pred njima muskarci. Tamo iznajmljuju stanove odavno.
IS je kao i Sarajevo, puno svega i svacega. Ali kao i u Sarajevu, lokalci furaju svoj sovinizam, kaze nece na more u CG i dere se na sav glas da cuje cijeli lokal![]()
-
ljubijankic
#6005 Re: Istočno Sarajevo
Tako se kod nas kazekonektovan wrote: ↑01/06/2024 20:10Zavijene...e moj ljubijankicu.ljubijankic wrote: ↑01/06/2024 13:40Ljeti ima dosta turaka i ja sam se iznenadioBosanac sa dna kace wrote: ↑01/06/2024 13:33
Lukavica postaje multi-kulti mikro sredina.
Turke i Turkinje (da i pokrivene) viđam po Lukavici redovno, turski čujem na sve strane....ima tu i Arapa i zapdnjaka....ali Lukavica u zadnje vrijeme kao da postaje "nova Ilidža"" što se tiče stranaca...cak sam i upoznao majku i kcerku, obje zavijene i par puta ih sreo u prodavnici
![]()
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#6006 Re: Istočno Sarajevo
Ovaj gore lik samo ide i tudju semantiku i vokabular ispravlja
Jbt lika pa popusti malo u lovu na vjestice
I vala forum ima bag kad citira neko ne funkcionira ignore
Jbt lika pa popusti malo u lovu na vjestice
I vala forum ima bag kad citira neko ne funkcionira ignore
-
zigson
#6007 Re: Istočno Sarajevo
Majorizirani, ne smeta ti kad neko pokrivene zene zove 'umotane' sto je pogrdno?
A inace ti smeta sve kad se ne ide niz dlaku hrvatima
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
-
Dino79
#6009 Re: Istočno Sarajevo
Jesi li to ironican ?Bosanac sa dna kace wrote: ↑01/06/2024 13:33Lukavica postaje multi-kulti mikro sredina.Truba wrote: ↑30/05/2024 14:19 kad misliš da si sve vidio...
![]()
![]()
Turke i Turkinje (da i pokrivene) viđam po Lukavici redovno, turski čujem na sve strane....ima tu i Arapa i zapdnjaka....ali Lukavica u zadnje vrijeme kao da postaje "nova Ilidža"" što se tiče stranaca...
RS i Istocno Sarajevo ne mogu ici u istoj recenici sa Multi kulti.
RS i Istocno Sarajevo su nastali na suprotnim principima i na etnickom ciscenju. Sad sto poneko kupi stan tamo to ne znaci da su oni multi kulti.
- Truba
#6010 Re: Istočno Sarajevo
izvini jaro tamo su bile ledine s kravama i niko nije živio u većini šume i sad su izgrađene zgrade
ono o čemu mi pričamo kada kažemo istočno sarajevo nikako nisu neka naselja koja su prije bila multikulti a oni protjerali
ono o čemu mi pričamo kada kažemo istočno sarajevo nikako nisu neka naselja koja su prije bila multikulti a oni protjerali
- Haris.ba
#6011 Re: Istočno Sarajevo
Ne znam sto prekrajas historiju. Ono sto kolokvijalno zovemo IS je ustvari Lukavica. Hvala Bogu pa ima dovoljno dokaza da se ne moze poturati netacna prica....naselje nastalo na ksenofobiji.
Momčilo Krajišnik, koji je, između ostalog, kazao: „Zadatak ove Republike i prvi strateški cilј da se mi odvojimo od muslimana i Hrvata i nema niko pravo da zasniva strategiju Srpskog Sarajeva na ostanku u zajedničkoj državi... Niko ne može sada novo rješenje praviti da ostanemo skupa niti to lјudi u Sarajevu žele, odnosno narod, niti želi rukovodstvo Sarajevo... Ima samo jedan problem, gdje ćemo sada lјude iseliti, da se kaže iselićemo ih tu i tu, na taj i taj način. Treba nam vrijeme, jer je ovo iznenađenje, jer ni u jednoj varijanti ništa nije predviđeno Zato nam treba i vrijeme za političko rješenje i konačno razlaz i na kraju krajeva najbolјe rješenje da se Sarajevo iseli i da se nađe lokacija da se smjeste lјudi i da se mi i tu ako imamo opasnosti sa tom kopčom konačno raskopča.“
U isto vrijeme, beogradske Večernje novosti objavljuju reportažu iz dijelova Sarajeva koji su ostali pod kontrolom vlasti Republike srpske. List piše da su „Srbi iz ovih dijelova glavnog grada BiH preselili brojne fabrike i pogone, 'Pretis' iz Vogošće, Remontni zavod u Hadžićima, pogon 'Kokakole' iz Blažuja, 'Orao' iz Rajlovca...“, te nastavlja da „iseljavanje Srba iz ovih dijelova Sarajeva pospješuje rukovodstvo bosanskih Srba, koje najavljuje izgradnju 'novog srpskog Sarajeva', a ovaj projekt nazvan je 'Palepolis'. Riječ je o izgradnji novog grada za oko 200.000 stanovnika, čije će jezgro, prema projektu, biti Pale. Bio bi to novi glavni grad srpskog entiteta u BiH, jer je predviđeno da u njemu budu zgrade predsjedništva, vlade i skupštine. Cijeli projekt trebao bi se završiti za tri godine i koštao bi 15 milijardi američkih dolara.“
-
PM72
#6012 Re: Istočno Sarajevo
Istočno Sarajevo je sve do iza Sokoca...koliko je naroda od Sokoca pa do Dobrinje protjerano? Više hiljada ako nisi znao.
To što ti palamudiš o livadama i kravama mi kaže da veze nemaš.U Lukavici su bile dvije kasarne i na tim poligonima su nikle zgrade.
- Truba
#6013 Re: Istočno Sarajevo
to što neki ljudi zovu lukavicom je isto kao što srbi kažu zajedničke institucije
ubleharenje i umanjivanje
isto kao be i ha ili mani bh entitet
zna se sto je lukavica
i gdje je lukavica
nisam tamo bio možda 3 puta i to samo kad sam išao u toplik
reći za lukavicu da je istočno sarajevo je isto kao za srbiju i crnu goru reći da je vojvodina
kuću U IS neće niko kupiti...niti stan na palama...niti sokocu...niti u mokrom niti u sumbulovcu
kada se kaže istočno sarajevo misli se na stanove od kule do kružnog toka kod sipe...od trole do kružnog toka za jahorinu
zna se sto je lukavica
i gdje je lukavica
reći za lukavicu da je istočno sarajevo je isto kao za srbiju i crnu goru reći da je vojvodina
kuću U IS neće niko kupiti...niti stan na palama...niti sokocu...niti u mokrom niti u sumbulovcu
kada se kaže istočno sarajevo misli se na stanove od kule do kružnog toka kod sipe...od trole do kružnog toka za jahorinu
- okanomalo
#6014 Re: Istočno Sarajevo
bolje stanje u sarajevu? ako je tacna info(nasla u nekom od sarajevskih medija) da je slovom i brojem upisano u skolu 12-toro djece srpske nacionalno onda smo svi u banani sto se multietnicnosti tice. prosto receno preselili smo svi u svoj tor. ovo starijih sto se jos povlaci kao statistika za multieticnost za deset godina je samo statistika za neka prosla vremena.fizicki njih vise nema.
- Porodice Foht
#6015 Re: Istočno Sarajevo
Meni ce ostati Stocno, taman da naprave Manhatten od njega. Jedino na Bjelasnicu kad krenem proci cu kroz tu vukojebinu inata i sovinizma.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#6016 Re: Istočno Sarajevo
mislit i srat nije isto i svakim upisom to dokazuješTruba wrote: ↑03/06/2024 12:09 to što neki ljudi zovu lukavicom je isto kao što srbi kažu zajedničke institucije
zna se sto je lukavica
i gdje je lukavica
to o čemu ti pričaš, odnosno područje Lukavice, je tek mali dio iStočnog Sarajeva, grada sa najvećim parkom na svijetu
- Truba
#6017 Re: Istočno Sarajevo
Ma ja...kad cujes kupio nermin stan u istocno.
Kupio zapravo na sokocu
Jes dobro si
Kupio zapravo na sokocu
Jes dobro si
- Truba
#6018 Re: Istočno Sarajevo
Crkvi na pofalicima gravitira55 obiteljiokanomalo wrote: ↑03/06/2024 13:59bolje stanje u sarajevu? ako je tacna info(nasla u nekom od sarajevskih medija) da je slovom i brojem upisano u skolu 12-toro djece srpske nacionalno onda smo svi u banani sto se multietnicnosti tice. prosto receno preselili smo svi u svoj tor. ovo starijih sto se jos povlaci kao statistika za multieticnost za deset godina je samo statistika za neka prosla vremena.fizicki njih vise nema.
Pogledati trecu gimnaziju maturante 1974 i 2024
I to je to
- dječak sa šibicama
#6019 Re: Istočno Sarajevo
Oni su sami oshli, njih niko nije tjero, oni su tjerali etnicki cistili oshli mi hin molili da ostanu.
Mora se na ovoj temi svako malo kenjati.
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#6020 Re: Istočno Sarajevo
Da se razumijemo , sve je to Kalinovik , Istočna Hercegovina , Foča , Rogatica , Sokolac i Pale uz domicilne Lukavičane i njihovu "prirodnu" makroregiju ako se izuzme Sarajevo.dječak sa šibicama wrote: ↑03/06/2024 16:31 Oni su sami oshli, njih niko nije tjero, oni su tjerali etnicki cistili oshli mi hin molili da ostanu.
Suditi bilo kome , bilo kada i bilo gdje samo na osnovu religije i predrasude ((ne)opravdane) subkulture je jezivo.
Nikom ne smeta ni Draža ni Ravnogorska ni taj sistem vrijednosti ako ima love da orgija po Beogradu makar jedan , jedini dan.
I najgore je "kenjati" kako se Beograd suštinski razlikuje od Lukavice i kako se to isplati vidjeti (da Beograd se isplati vidjeti ali jebenog Dražu stavlja na pijedastal , ali nama nisu bitni ni beogradski muzeji ni Atelje 212 ni beogradska Opera nego naša urođena prirodna malograđanština koja je s instagramom konačno dobila alat brzine svjetlosti za promociju jer kako je važno objaviti selfi ispred SCC , tako je ispred neke Delte to još "važnije") a ne razlikuju se osim u tome da u Beogradu ima i ljudi koji razmišljaju drugačije a sada su politička manjina.
-
radostan dan
-
Dino79
#6022 Re: Istočno Sarajevo
Svi oni bar 90 % su sami napustili ili sami sebe protjerali iz Sarajeva jer nisu zeljeli da budu dio multikuti ili miltinacionalnog ili multi vjerskog svijeta nego da zive u etnicki cistom gradu. Cak su ga i nazvali , samo "Srpskim Sarajevom" .
Dakle formirali su etnicki cista naselja.
- Truba
#6023 Re: Istočno Sarajevo
Boli me djon
https://bljesak.info/sci-tech/obrazovan ... ure/456326
70 godina mature...odmah znam znao ko ce vecinu imena ciniti
https://bljesak.info/sci-tech/obrazovan ... ure/456326
70 godina mature...odmah znam znao ko ce vecinu imena ciniti
-
PM72
#6024 Re: Istočno Sarajevo