Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
scarr wrote: ↑02/06/2024 23:51
IT u Zenici je na nivou odlaska na more u Doboj, a to mi je baš čudno s obzirom da već 6 godina postoji Softversko inženjerstvo, al ko i sve u ovoj učmaloj sredini
Mislim da fali poduzetničkog duha. Šta imaš od kadrova ako niko nije spreman uložiti sredstva i pokrenuti firmu
Primjer kako se radi je Ministry of programming Sarajevo.
IT u Zenici je na nivou odlaska na more u Doboj, a to mi je baš čudno s obzirom da već 6 godina postoji Softversko inženjerstvo, al ko i sve u ovoj učmaloj sredini
Mislim da fali poduzetničkog duha. Šta imaš od kadrova ako niko nije spreman uložiti sredstva i pokrenuti firmu
Sve su to outsourcing firme to je problem, propadne jedan-dva projekta, napusti ih klijent za jeftinije oni propadnu. Stalno se dešava isto kao što je sa HTEC-om nedavno. Treba poduzetnničnog duha u smislu razvijanja svog software-a. Ja radim u takvoj domaćoj firmi koja ima svoje proizvode vecinom i njih prodaje pa ih i ova kriza u IT nije dodirnula previše. Naravno radi se i sa klijentima ali su i to domaci klijenti nisu stranci.
U pravu je xPaco, nema u Bosni 5 poduzetbih ITovaca, ali ima na hiljade koji samoo zele da tipkaju sta im se kaze . Najlakse dogovorit sta treba tipkat istipkaš i to je to, onaj sto je dogovorio posao tipkanja uzme 70 % onaj sto je tipko 10 % i svima dobro, gazde vozaju tesle a tipkarosi polovne golfove .
xPaco1337 wrote: ↑03/06/2024 10:53
Ja radim u takvoj domaćoj firmi koja ima svoje proizvode vecinom i njih prodaje pa ih i ova kriza u IT nije dodirnula previše. Naravno radi se i sa klijentima ali su i to domaci klijenti nisu stranci.
Ti radis u firmi kojoj ce se desiti to isto cim Dodik i generalno vlast padne
BTW ima i u Zenici IT firmi koji imaju paletu svojih proizvoda i tu su od ranih 2000-ih ali se slabo "exponiraju" po ovim raznoraznim BitAlijansama, ZEDA-ma i slicnim pa niko i ne zna za njih
Sve su to outsourcing firme to je problem, propadne jedan-dva projekta, napusti ih klijent za jeftinije oni propadnu. Stalno se dešava isto kao što je sa HTEC-om nedavno. Treba poduzetnničnog duha u smislu razvijanja svog software-a. Ja radim u takvoj domaćoj firmi koja ima svoje proizvode vecinom i njih prodaje pa ih i ova kriza u IT nije dodirnula previše. Naravno radi se i sa klijentima ali su i to domaci klijenti nisu stranci.
Nisam slučajno spomenuo Ministry... Imaju ljudi svoje proizvode, ne samo outsourcing.
Prosurfaj ih malo pa ćeš vidjeti
HTEC je jednostavno zaslužio da propadne. Suviše je sve oko njih sve izgledalo dobro da bi bilo istinito. I sve se na kraju sruši kao kula od karata.
Ja radim u takvoj domaćoj firmi koja ima svoje proizvode vecinom i njih prodaje pa ih i ova kriza u IT nije dodirnula previše. Naravno radi se i sa klijentima ali su i to domaci klijenti nisu stranci.
BTW ima i u Zenici IT firmi koji imaju paletu svojih proizvoda i tu su od ranih 2000-ih ali se slabo "exponiraju" po ovim raznoraznim BitAlijansama, ZEDA-ma i slicnim pa niko i ne zna za njih
Ne znam kakve Dodik ima veze samnom ali haj dobro.
@Za MoP sam cuo od bivsih zaposlenika da je bilo maltetiranja radnika od strane menađmenta i da se zaposljavaju porodicno, sad ovako da li su profitabilni i to ne znam vjerujem da jesu a koliko ide radnicima ko ce znat.
xPaco1337 wrote: ↑03/06/2024 15:10
S tobom nema nikakve.. Ali tvoja firma tusi svoje proizvode preko tendera koji su direktno vezani za politiku. Isto kao i QSS, BS Telecom i slicni sa ove ovamo, halal strane
Doduse ono za Parking ste haman jedini koji imaju gotov proizvod pa i Fudo uzme (doduse pare su od projekata raznoraznih..) jer kad neko ima vec gotovo logicno da ce biti najpovoljniji
xPaco1337 wrote: ↑03/06/2024 15:10
S tobom nema nikakve.. Ali tvoja firma tusi svoje proizvode preko tendera koji su direktno vezani za politiku. Isto kao i QSS, BS Telecom i slicni sa ove ovamo, halal strane
Doduse ono za Parking ste haman jedini koji imaju gotov proizvod pa i Fudo uzme (doduse pare su od projekata raznoraznih..) jer kad neko ima vec gotovo logicno da ce biti najpovoljniji
xPaco1337 wrote: ↑03/06/2024 15:18
Pomješo si ti mene sa nekim druže
Moguce, ja sam mislio da radis u Lanaco. Realno u BL mozes raditi kod njih ili kod Miloradovog sina u Prointer (sto je jos gore) .
Fakat moguce da sam fulao.. ali koliko me moja paznja sluzi spominjao si upravo ti neku app za parking
Jebiga, svako ide gdje je para. 30 godina da se uzima ovde bio u RS ili u Federaciji bitno je ko ima bolje veze, zašto i mi ne bi dobili dio tog kolača. Po meni ako si dio nekog razvojnog tima bolje ti je da ucis raditi software jer tu su pare, a ne drndati kojekakve front stranice i web shopove što radi vecina firmi ne samo kod nas nego generalno. Ideš tamo gdje ce ti ljudi dati karijeru, pare i iskustvo, zaboli me jel Dodik il Bakir imaju veze sa firmom.
Samo vidiš šta je SAP uradio sa software-om i šta su stvorili od tog.
Moguce, jer je sam Fudo prije par mjeseci na TV govorio da bi Bingo pravio TC vrijednosti cc 80 miliona.
Ne znam kada je otvaranje ponuda za ove parcele (haman sada u junu nekada) pa cemo i vidjeti.
P.s. danas otvaranje ponuda bilo. Vjerovatno budu info uskoro
@Za MoP sam cuo od bivsih zaposlenika da je bilo maltetiranja radnika od strane menađmenta i da se zaposljavaju porodicno, sad ovako da li su profitabilni i to ne znam vjerujem da jesu a koliko ide radnicima ko ce znat.
Nađi mi firmu u kojoj se neko nije žalio da je predmet nekogoblika mobinga. Ipak smo mi Balkan i jedini oblik managementa koji nasi manageri poznaju je "management s pozicije moći"
Ovo oko zapošljavanja ne znam, ali mi nelogično da u IT zaposliš članove obitelji - to ili znaš ili ne znaš raditi. Opet, sve je moguće.
N.N. wrote: ↑03/06/2024 17:54
Moguce, jer je sam Fudo prije par mjeseci na TV govorio da bi Bingo pravio TC vrijednosti cc 80 miliona.
Ne znam kada je otvaranje ponuda za ove parcele (haman sada u junu nekada) pa cemo i vidjeti.
P.s. danas otvaranje ponuda bilo. Vjerovatno budu info uskoro
Ne znam sta se ceka sa objavljivanjem informacija.
Valjda cemo ubrzo znat.
Nađi mi firmu u kojoj se neko nije žalio da je predmet nekogoblika mobinga. Ipak smo mi Balkan i jedini oblik managementa koji nasi manageri poznaju je "management s pozicije moći"
Ovo oko zapošljavanja ne znam, ali mi nelogično da u IT zaposliš članove obitelji - to ili znaš ili ne znaš raditi. Opet, sve je moguće.
Tužna istina.
Ponašaju se ko američki i zapadnoeuropski kapitalisti iz 19. stoljeća, dok su još djeca radila u rudnicima.
Odeš u bolnicu, da termin dogovoriš kod specijaliste...kaže sestra, tek naredne godine ima slobodno...
Zapalila se dabogda, od kapije 1 do kapije 2 gore...
anex wrote: ↑04/06/2024 09:55
Odeš u bolnicu, da termin dogovoriš kod specijaliste...kaže sestra, tek naredne godine ima slobodno...
Koji odjel?
Gore na internom, diabetolog.
Reko gospođo godina tek počela, kakva slijedeca godina
Kaže imamo samo jednog dijabetologa na kantonu...
Rok za prijavu je 30. maj, a javno otvaranje ponuda zakazano je za 3. jun u prostorijama Gradske uprave Grada Zenica, sa početkom u 10:00 h, za Blok 1, u 12:00 h za Blok 2 i u 14:00 h za Blok 3.
Koji odjel?
Gore na internom, diabetolog.
Reko gospođo godina tek počela, kakva slijedeca godina
Kaže imamo samo jednog dijabetologa na kantonu...
Idi u Sunce kliniku, ista doktorica koja radi u Bolnici i tu radi, barem je tako bilo prije 3-4 godine. Mada kad se mora inzulin ukljuciti mora se u bolnici biti sedmicu da isprobavaju koji najbolje odgovara
Rok za prijavu je 30. maj, a javno otvaranje ponuda zakazano je za 3. jun u prostorijama Gradske uprave Grada Zenica, sa početkom u 10:00 h, za Blok 1, u 12:00 h za Blok 2 i u 14:00 h za Blok 3.
Jucer su Zvezde granda bile 'in' u GU
Mozda danas bude sta konkretno oko ovoga...svakako ima neka tacka, zamjena zemljista ili tako nesto u pz Zenica jug.
Jucer su Zvezde granda bile 'in' u GU
Mozda danas bude sta konkretno oko ovoga...svakako ima neka tacka, zamjena zemljista ili tako nesto u pz Zenica jug.